Odp: temat ogórkowy - 20/11/2005 00:36
To jesteśmy zagrożenii przez ekipe Stali hehe A tak na powaznie to brawo za pomysly i w efekcie dązenai do celu... Ciekaw jestem czy jeździcie za swoją ukochana druzyną na wyjazdy ?
hehe no dzieki ale to wiem, chodzi o to gdzie sie zapisuja na dysku np. IE jest w moich dokumentach katalog ulubione i tam sie wszystkie zapisuja a gdzie mozilla zapisuje swoje ulubione??
1.Ma ktoś może link z recenzją filmu Pana Tadeusza , A. Wajdy
2. Wie ktoś może gdzie znajde tabele hokeja , chodzi mi o ligi które można grać w sts : finlandzka niemiecka itd
google.pl ci odpowie!
-----
od tego momentu wszystkie pytania na ktore mozna znalezc odpowiedz w google.pl beda usuwane
Ale nie należy też przesadzać... tabeli szukałem i nie udało się więc może ktoś gra w STS lub interesuje się tym i ma link w ulubionych i może go podać.
ps jakby się uprzeć to informacje o Żurawiu i Szymkowiaku też bym tam znalazł
Pozdro
moze ktos wie gdzie sie zapisuja "zakładki" czyli ulubione, w mozilla firefox??
Prawy przycik myszy na stronce -> dodaj do zakladek...
hehe no dzieki ale to wiem, chodzi o to gdzie sie zapisuja na dysku np. IE jest w moich dokumentach katalog ulubione i tam sie wszystkie zapisuja a gdzie mozilla zapisuje swoje ulubione??
Nie zapisują się chyba. Musisz wejść w Menadżer zakładek/Plik/Eksportuj i zapisujesz sobie gdzie chcesz ;]
A może odpowie mi ktoś co dzieje się z Żurawskim i Szymkowiakiem, ile będą pauzować jeszcze
1.Ma ktoś może link z recenzją filmu Pana Tadeusza , A. Wajdy
2. Wie ktoś może gdzie znajde tabele hokeja , chodzi mi o ligi które można grać w sts : finlandzka niemiecka itd
google.pl ci odpowie!
-----
od tego momentu wszystkie pytania na ktore mozna znalezc odpowiedz w google.pl beda usuwane
Ale nie należy też przesadzać... tabeli szukałem i nie udało się więc może ktoś gra w STS lub interesuje się tym i ma link w ulubionych i może go podać.
ps jakby się uprzeć to informacje o Żurawiu i Szymkowiaku też bym tam znalazł
Pozdro
niedawno uslyszalem "caly ten temat powienien sie nazywac google.pl
moze ktos wie gdzie sie zapisuja "zakładki" czyli ulubione, w mozilla firefox??
Prawy przycik myszy na stronce -> dodaj do zakladek...
Nie zapisują się chyba. Musisz wejść w Menadżer zakładek/Plik/Eksportuj i zapisujesz sobie gdzie chcesz ;]
Jakby sie nie zapisywaly to by ich nie bylo. Wejdz w Dane aplikacji Mozilla Firefox Profiles jakistamfolder.default i znajdz 3 pliki z nazwa bookmarks. Skopiuj je wszystkie, chociaz wydaje mi sie, ze wystarczyloby skopiowac tylko jeden i tyle.
Odp: temat ogórkowy - 20/11/2005 17:44
Od razu mówię jestem nie za dobry z fizyki i nie umiem zrobić nawet prostego zadania
Gdyby ktoś poświęciłby 2 minuty i mi pomógł byłbym bardzo wdzięczny
Treść:Oblicz moc urządzenia, które podłączono do napięcia 220V i uzyskano natężenie prądu 2 Ampery...
Odp: temat ogórkowy - 20/11/2005 17:54
O której jest we wtorek mecz z Kujawiakiem ? Bo niektóre strony (w tym ta) piszą, że o 18 a na stronie PZPN jest napisane że o 17 ? Ważne bo z różnych powodów musze wiedzieć na bank dzisiaj.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Od razu mówię jestem nie za dobry z fizyki i nie umiem zrobić nawet prostego zadania
Treść:Oblicz moc urządzenia, które podłączono do napięcia 220V i uzyskano natężenie prądu 2 Ampery...
z góry dzięki za pomoc
Z tego co pamieta, to byl taki wzor: P= U/I, wystarczy ze podstawisz, ot cala filozofia....
Szybciej by Ci bylo otworzyc ksiazke albo zeszyt, a nie logowac sie na forum.
Odp: temat ogórkowy - 20/11/2005 19:10
O to co znalazłem przypadkowo na forum lecha w dziale meczu z Pogonią " Co do meczu z Pogonią to w magazynie "Kolejorz" szanowny pan Lipczyński mówił, że zarząd stara się o pozwolenie wpuszczenia kibiców na 4 trybune. Stwierdził, że prace nad zadaszeniem nie są jeszcze tak zaawansowane i kibice mogli by zasiąść na 4. Tu akurat się z nim zgodze bo prace to tam pełną parą nie idą... "
z góry dzięki za pomoc
To wzór masz P=U*I*T i to wszystko podzielić przez T co daje nam P=U*I
A więc
Dane:
U=220V I=2A
Szukane:
P= ?
P=220V*2A
P=440W
no i odpowiedź sam napisz wydaje mi się że to jest dobrze
tak z wzgledow formalnych to z tego co mnie uczyli w gimnazjum to jesli P=U*I*T podzielimy przez T (obustronnie, bo tak tylko mozna) to wyjdzie P/T=U*I, ale moze sie myle
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
tak z wzgledow formalnych to z tego co mnie uczyli w gimnazjum to jesli P=U*I*T podzielimy przez T (obustronnie, bo tak tylko mozna) to wyjdzie P/T=U*I, ale moze sie myle
W starych ćwiczeniach z fizyki znalazłem że to jest P=U*I
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.