Odp: temat ogórkowy - 07/11/2005 22:01
Wie ktoś gdzie dostanę w miarę dobrego mp3 playera w Szczecinie w granicach 200pln ? Chodzi mi o 512mb, dyktafonik, najlepiej opcja fm żeby czasem sobie meczyki posłuchać, ale niekoniecznie.
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Odp: temat ogórkowy - 08/11/2005 11:04
``Amica Wronki połączona z Lechem Poznań? W kilku źródłach potwierdziliśmy, że toczyły się rozmowy na ten temat. Te same źródła mówią, że zakończyły się klapą. Na razie – pisze Gazeta Wyborcza.
Według naszych informacji jeszcze tydzień temu bliska sfinalizowania była następująca koncepcja: Amica Sport SSA (właściciel drużyny piłkarskiej z Wronek) i Lech Poznań tworzą nową sportową spółkę akcyjną, która zajmie miejsce Lecha w ekstraklasie. Zespół występowałby jako "Lech Poznań", ale z logo Amica na koszulkach. Tym samym z ekstraklasy zniknęłaby ekipa z Wronek. Do porozumienia nie doszło, żadna ze stron nie chce zdradzić dlaczego.
Wielkopolska to region z trzema klubami w ekstraklasie. Lech Poznań jest zdecydowanie najpopularniejszy, ma najwięcej kibiców. Amica Wronki i Groclin Grodzisk Wlkp. to kluby z małych miejscowości, bez takiego potencjału i tradycji, za to ze znacznie większymi pieniędzmi.
(...) Obie strony zaprzeczają temu i reagują dość nerwowo. - Nie ma takiego tematu i proszę mnie nie pytać - mówi wiceprezes Amiki Arkadiusz Kasprzak. Zapytany o to, czy może taką ewentualność wykluczyć, powtarza tylko: - Proszę mnie o to nie pytać.
(...) - Nic w tej sprawie nie mam do powiedzenia - mówi Michał Lipczyński z zarządu Lecha, który przyznaje jednak, że poznański klub jest właśnie w ogniu zmian własnościowych. Czy chodzi o związek z Amicą? - Nie potwierdzam - mówi Lipczyński.``
AMICA POZNAN moze? albo Lech-Amica Poznan, zreszta jakby niechceili sie polaczyc to by wogole nie rozmawiali a jednak gadali an ten temat ale jaja.
Odp: temat ogórkowy - 08/11/2005 18:56
Jak powstaje pomnik?
1. Maly model
2. Odlew
3. Obrobka dlutem
4. Gladzenie
5. Odsloniecie
6. Przemowienie
7. Kolacja
Jak powstaje czlowiek?
W odwrotnej kolejnosci...
Jak powstaje pomnik?
1. Maly model
2. Odlew
3. Obrobka dlutem
4. Gladzenie
5. Odsloniecie
6. Przemowienie
7. Kolacja
Jak powstaje czlowiek?
buhahahahhahahha....dobre, dobre
###Pogoń Szczecin&Legia Warszawa - na zawsze razem###
Jak powstaje pomnik?
1. Maly model
2. Odlew
3. Obrobka dlutem
4. Gladzenie
5. Odsloniecie
6. Przemowienie
7. Kolacja
Jak powstaje czlowiek?
Gdzieś to jest w temiacie dowcipy
Jak ktos znajdzie ciekawy dzwonek tutaj http://relax.papla.pl/list.asp to niech da znac, za darmo mu sciagne
Patrzałem na simensa bo takiego mam.Spodobało mi się...
Siekiera motyka pozycji niepamietam
Slonce pokona cien pozycja 192
Sprawdz to dziala pozycja 234
Przestrzen pozycja 274
Szosty zmysl 311
Bialy mis 312
Uciulany giercik 319
Obsession
Tylko jak mi przeslesz podczerwien
Jeszcze przejrze dokladniej co tam jest...
pozdro
Na Ziemi Choszczeńskiej Wychowani Z Pogonią Od Zawsze Związani...
Jak ktos znajdzie ciekawy dzwonek tutaj http://relax.papla.pl/list.asp to niech da znac, za darmo mu sciagne
Szukam dzwonek do siemensa s 55 : sygnał kawalerii amerykanskiej do ataku tj. grane na trąbce .
A propos tych dzwonków co podałeś na tej stronie, nie można odsłuchac ich ,sa tylko tytuły .
Dobrze byłoby usłyszeć jakie sa dzwieki a tu lipa , nie wiem może to tylko u mnie .
[...] i przyszedł Pan i spojrzał
na prace naszą,
i był zadowolony,
a gdy spytał o zarobki nasze,
usiadł i zapłakał [...]
Wie ktoś gdzie dostanę w miarę dobrego mp3 playera w Szczecinie w granicach 200pln ? Chodzi mi o 512mb, dyktafonik, najlepiej opcja fm żeby czasem sobie meczyki posłuchać, ale niekoniecznie.
jedno z drugim sie wyklucza - 512 - dobry - za 200 zl - nie da rady
poczytaj te forum http://www.forum.mp3store.pl/index.php
``Amica Wronki połączona z Lechem Poznań? W kilku źródłach potwierdziliśmy, że toczyły się rozmowy na ten temat. Te same źródła mówią, że zakończyły się klapą. Na razie – pisze Gazeta Wyborcza.
Według naszych informacji jeszcze tydzień temu bliska sfinalizowania była następująca koncepcja: Amica Sport SSA (właściciel drużyny piłkarskiej z Wronek) i Lech Poznań tworzą nową sportową spółkę akcyjną, która zajmie miejsce Lecha w ekstraklasie. Zespół występowałby jako "Lech Poznań", ale z logo Amica na koszulkach. Tym samym z ekstraklasy zniknęłaby ekipa z Wronek. Do porozumienia nie doszło, żadna ze stron nie chce zdradzić dlaczego.
Wielkopolska to region z trzema klubami w ekstraklasie. Lech Poznań jest zdecydowanie najpopularniejszy, ma najwięcej kibiców. Amica Wronki i Groclin Grodzisk Wlkp. to kluby z małych miejscowości, bez takiego potencjału i tradycji, za to ze znacznie większymi pieniędzmi.
(...) Obie strony zaprzeczają temu i reagują dość nerwowo. - Nie ma takiego tematu i proszę mnie nie pytać - mówi wiceprezes Amiki Arkadiusz Kasprzak. Zapytany o to, czy może taką ewentualność wykluczyć, powtarza tylko: - Proszę mnie o to nie pytać.
(...) - Nic w tej sprawie nie mam do powiedzenia - mówi Michał Lipczyński z zarządu Lecha, który przyznaje jednak, że poznański klub jest właśnie w ogniu zmian własnościowych. Czy chodzi o związek z Amicą? - Nie potwierdzam - mówi Lipczyński.``
AMICA POZNAN moze? albo Lech-Amica Poznan, zreszta jakby niechceili sie polaczyc to by wogole nie rozmawiali a jednak gadali an ten temat ale jaja.
hihihi mi sie taki Leszek nie podoba
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
Odp: temat ogórkowy - 09/11/2005 21:11
hehe oto słowniczek języka polskiego. Proponuje go brać na każdą lekcje polskiego i pokazać polonistce - można zdobyć dobrą ocenke
KURWA
• o kurwa! - coś niebywałego ,niesamowitego.
• kurwa ja pierdole - w odniesieniu do sprawy przez nas rozpatrywanej np:
- kurwa ja pierdole ,ale laska! - emocje pozytywne .
- kurwa ja pierdole wylałem piwo! - emocje negatywne.
• kurewsko - gł. w znaczeniu "bardzo" ,stosowane zamiennie z "kurewnie"
- kurewsko piździ - bardzo zimno na dworze.
- kurewnie fajny szpil - bardzo fajna gra.
• wykurwiście - bardzo fajnie.
• kurwiszon - osoba obdarzona ogólną empatią otoczenia.
• kurwica - stan najwyższego emocjonalnego zdenerwowania człowieka.
• do kurwy nędzy! - skrajne zdenerwowanie lub bliżej nieokreślone miejsce (np. wypierdalaj do kurwy nędzy! ).
• skurwysyn -
1. W odniesieniu do osoby wyrażając swe negatywne nastawienie do niej (ty skurwysynu ,skurwielu).
2. W odniesieniu do stanów wraz z przysłówkiem "jak" oznacza "bardzo" (np: piździ jak skurwysyn - jest bardzo zimno).
• podkurwić - ukraść coś.
• zakurwić - patrz: podkurwić.
• zkurwić (się) - poddać się w stan upojenia alkoholowego.
• wykurwić - coś (wybić okno)
• nakurwić - się (poddać się w stan upojenia alkoholowego) lub komuś (pobić kogoś)
CHUJ
• chujowo - zaistniała sytuacja nie napawa optymizmem.
• chuj wie - nikt nie zna odpowiedźi
• jak chuj - zazwyczaj używany w znaczeniu "bardzo" (możliwe użycia ironiczne).
• chujaj się - odejdź człowieku.
• nima chuja we wsi - rzecz praktycznie niemożliwa do wykonania.
• jak po chuju - coś poszło łatwo.
• ni chuj - nigdy ,nie da rady.
• śmierdzi chujem - zwrot do nie lubianej osoby lub negatywne emocje w odniesieniu do danej sytuacji.
• jak chuj strzelił - dokładnie.
• chujnia - stosowane gdy nie osiągniemy zamierzonego celu.
• chuj ci w oko - nie lubię cię ,nie masz racji.
PIERDOLIĆ
• pierdol się - najpowszechniej stosowany jako "nie masz racji".
• pierdole cię - gardze tobą.
• wypierdalaj - oddal się w bliżej nie określonym kierunku.
• spierdalaj - odejdź w szybkim tempie.
• pierdolisz! - gadasz głupoty.
• pierdolić to - nie przywiązywać do tego większej wagi.
• pierdolny - bardzo duży.
• o ja pierdole! - w odniesieniu do sytuacji godnej uwagi.
• pierdolnie - bardzo.
• podpierdolić - ukraść coś.
• zapierdolić - ukraść coś lub pobić kogoś.
• zpierdolić - zepsuć ,zniszczyć.
• wypierdolić - coś lub skądś (okno ,z domu).
• napierdolić - się (poddać się w stan upojenia alkoholowego) lub komuś (pobić kogoś).
JEBAĆ
• jebaj się - odejdź ,odczep się.
• jebany - stosowany do osób których nie lubimy lub jako określenie człowieka ,który dokonał niezwykłej rzeczy.
• wyjebaj się - patrz: jebaj się.
• podjebać - ukraść.
• zajebać - patrz: podjebać.
• zjebać - zepsuć ,zniszczyć.
• wyjebać - coś (wybić okno).
• najebać - się (poddać się w stan upojenia alkoholowego) lub komuś (pobić kogoś).
INNE
• w pizde jeża! - coś niesamowitego.
• rozdupi mi ryj - nie może być!
• niema bata - ni chuja.
• nie wąsko - nieźle.
• twój stary! - twój tata
• ciulaj się - nie masz racji.
• ciulej mi gałę! - również: nie masz racji lub: dokonaj aktu oralnego na mym narządzie płciowym.
• ciulów sto! - nie dowierzanie, rzecz niesłychana.
• pałuj się - nie masz racji.
• Spierdalaj - oddal się na znaczną odległość starając się iść raźnym krokiem.
• ni w chuja ni w cipke - coś nierealnego.
• pędź bizony - odejdź w pokoju.
• pompej liścia - nie interesują mnie twoje poglądy.
• Rozchujniacz - osoba o niebywałych zdolnościach.
• Chyba cię kurwa Chrystus opuścił - masz jakieś problemy?
• Nie wyjdzie ci to choć byś się zesrał na kwadratowo - nie uda ci się.
• Dynia mnie napierdala - boli mnie głowa (znane również jako: baniak mnie napierdala)
• Rozkurwi mi czerep - nie wierze!
• Ciągnij bigos do betlejem - nie wiemy co autor miał na myśli
PRZYKŁADY NEOLOGIZMÓW ARTYSTYCZNYCH:
• chujowo pizga, jebie deszczem i ogólnie śmierdzi chujem tam - na zewnątrz pada, jest zimno i pogoda nie nastraja pozytywnie.
• wypierdalaj ty skurwielu jebany bo jak ci przypierdole to kurwa wyjebiesz w drzewo że ci chuj odpadnie! - lepiej odejdź.
• zapierdalaj po hajs, potem spierdalaj do monopola, kup browarów od zajebania i przypierdol sie nazat to sie skurwimy jak chuj - idz po fundusze, zakup złocisty napój i przynieś go do nas to się nim uraczymy.
• ja pierdole, czego kurwa do chuja wafla ty jebany skurwielu? - co chcesz?
• ja pierdole kurwa! ten jebany, spierdolony chuj mi się kurwa zjebał do chuja! - zepsuł mi się (komputer).
• kurwa, jak żem wyjebał to myślałem że mi rozjebie czerep, pizgało jak po chuju - było bardzo zimno gdy wyszedłem.
• Ty jebany pierdolcu pojebało cię kurwa czy jak? - masz jakieś problemy drogi kolego?
• Spierdalaj konusie zajebany bo jak ci przykurwie to się zjebiesz z pierwszym śniegiem chuju - odejdź bo użyję siły fizycznej.
• Kto z was ciule zkurwiałe widział moja jebana w dupe hajsmonetka do chuja jego pierdolona mać? - czy któryś z was szanowni koledzy widział mój portfel?
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.