W tradycyjnym głosowaniu przeprowadzonym wśród managerów klubów NBA drużyna Spurs otrzymała 77 procent głosów w typowaniu mistrza w sezonie 2005/2006 i aż 96 procent w typowaniu mistrza Konferencji Zachodniej.
W gronie najpoważniejszych rywali Spurs, którzy wzmocnili się pozyskaniem z Dallas Michaela Finleya i Nicka van Exela, wymienia się na Zachodzie: Sacramento Kings, Dallas Mavericks , Houston Rockets i Phoenix Suns.
Na Wschodzie największych wzmocnień dokonali szefowie Miami Heat, dodając do Shaquille'a O'Neala (nowy, pięcioletni, lukratywny kontrakt wartości 100 milionów dolarów) i Dwyane'a Wade'a super strzelca Antoine'a Walkera i Gary Paytona.
Ton rywalizacji w Konferencji Wschodniej powinny też nadawać drużyny Detroit Pistons (wicemistrz NBA), Indiana Pacers, Minnesota Timberwolves.
Jedynym Polakiem w NBA jest Maciej Lampe - New Orleans Hornets (źródło:Onet.pl)
Rusza 60 jubileuszowy sezon najlepszej koszykarskiej ligi świata -NBA
W tradycyjnym głosowaniu przeprowadzonym wśród managerów klubów NBA drużyna Spurs otrzymała 77 procent głosów w typowaniu mistrza w sezonie 2005/2006 i aż 96 procent w typowaniu mistrza Konferencji Zachodniej.
W gronie najpoważniejszych rywali Spurs, którzy wzmocnili się pozyskaniem z Dallas Michaela Finleya i Nicka van Exela, wymienia się na Zachodzie: Sacramento Kings, Dallas Mavericks , Houston Rockets i Phoenix Suns.
Na Wschodzie największych wzmocnień dokonali szefowie Miami Heat, dodając do Shaquille'a O'Neala (nowy, pięcioletni, lukratywny kontrakt wartości 100 milionów dolarów) i Dwyane'a Wade'a super strzelca Antoine'a Walkera i Gary Paytona.
Ton rywalizacji w Konferencji Wschodniej powinny też nadawać drużyny Detroit Pistons (wicemistrz NBA), Indiana Pacers, Minnesota Timberwolves.
Jedynym Polakiem w NBA jest Maciej Lampe - New Orleans Hornets (źródło:Onet.pl)
No ja licze na Suns w tym sezonie, zapowiada sie ciekawy sezon, Finley ze Spursami no i Walker z Miami, jak dla mnie to glowni faworyci to wlasnie Heats, Shaq, Wade, Walker, jeden problem czy nie zaczna sie klocic, a ten Payton to nie wiem po kiego wala, chyba na lawke tylko w tym wieku to juz moglby trener albo prezesem zostac Dobrze ze mecze chociarz w C+ beda to od czasu do czasu sie obejrzy jakis
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Odp: temat ogórkowy - 01/11/2005 22:18
"Masa Ziemii wyznaczona innymi metodami jest dużo większa od masy bryły tej samej wielkości, utworzonej z materii o gęstości równej średniej gęstości skał tworzacyh nasza planetę. Co z tego wynika?"
Moja młodsza siostra przyniosła takie zadanie z gimnazjum. Nie wiem, może mam problemy ze sobą, ale co do cholery z tego wynika?
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
"Masa Ziemii wyznaczona innymi metodami jest dużo większa od masy bryły tej samej wielkości, utworzonej z materii o gęstości równej średniej gęstości skał tworzacyh nasza planetę. Co z tego wynika?"
Moja młodsza siostra przyniosła takie zadanie z gimnazjum. Nie wiem, może mam problemy ze sobą, ale co do cholery z tego wynika?
No np w dużej mierze woda, która jest logicznie lżejsza od skał.
Czekam na inne propozycje, osobiście skojarzyło mi się to z jakąś grawitacją, ale zadanie jest z chemii (?!).
Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan!
No np w dużej mierze woda, która jest logicznie lżejsza od skał.
Czekam na inne propozycje, osobiście skojarzyło mi się to z jakąś grawitacją, ale zadanie jest z chemii (?!).
...hmmm jak z chemi, to mozna pobawic sie troche w logiczne rozumowanie.Masa zalezy od gestosci. Z kolei gestosc zalezy tez od cisnienia i temperatury. Jak wiadomo nasza kochana Ziemia to rozne warstwy zbudowane z wielu pierwiastkow itd. Ciagle zachodza tam reakcje chemiczne (--->SKOKI I SPADKI TEMPERATUR) jak i tez poruszanie sie wszystkiego (wiec i zmiana cisnienia). wiec moze takie roznice swiadcza o ciaglych zjawiskach chemicznych w naszej Planecie no nie wiem... pomysle jeszcze, bo ciekawa zagadka jak na gymnazjum.,..
EDIT: z drugiej strony costam bylo o zachowaniu masy i energi... Wiec nie wiem, czy to wyzej jest ok...
Druga str.medalu to wzrost masy wraz z predkoscia... czyli moze to swiadczyc o tym, ze Ziemia sie kreci....
Wszystko zalezy od tego, jaki to dzial chemi i w kontekscie jakiego tematu jest pytanie...
pozdr.
Ostatnio edytowany przez: Shee, 2 listopada 2005, 00:38 [2 raz(y)]
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Odp: temat ogórkowy - 02/11/2005 09:39
Wisła Kraków rozpoczęła poszukiwania nowego bramkarza. W czerwcu kończy się kontrakt Radosława Majdana. Jak do tej pory 33-letni bramkarz nie otrzymał propozycji przedłużenia umowy – czytamy w „rzeglądzie Sportowym”.
Zamiast rozmów z Majdanem, Wisła rozpoczęła poszukiwania nowego bramkarza. Od poniedziałku na testach w Krakowie jest Chorwat Tvrtko Kale. To zawodnik Hajduka Split, ale od pewnego czasu przebywa na ławce rezerwowych, ponieważ do klubu wrócił reprezentant kraju Stipe Pletikosa.
- W sezonie 2002/03, gdy broniłem jeszcze w Zadarze, zostałem najlepszym bramkarzem ligi – chwali się Kale. – Gdy do Hajduka wrócił Pletikosa, to od razu powiedziałem, że nie będę siedział na ławce. Miałem kilka ofert przyjazdu na testy z innych klubów, ale wszyscy mówili, że będą mnie sprowadzać dopiero w zimie. Wisła chciała już teraz, dlatego tu jestem.
Oczywiście ewentualny transfer Kale do Wisły doszedłby do skutku dopiero w styczniu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Powrót na " stare śmieci" ?
o rany tyle opraw, to juz tyle sie przezylo pamietam ta oprawe z KSZO przy pustym mlynie i te ``wulkany`` i ten zamkniety sektor3,4,5, i z Poznania tez fotki z pamietnego PP,ach jak ten czas leci,POZDRO
o rany tyle opraw, to juz tyle sie przezylo pamietam ta oprawe z KSZO przy pustym mlynie i te ``wulkany`` i ten zamkniety sektor3,4,5, i z Poznania tez fotki z pamietnego PP,ach jak ten czas leci,POZDRO
Odp: temat ogórkowy - 02/11/2005 21:39
Wie ktos moze skad mozna sciagnac taki cudowny program zeby gry na psx-a chodziły mi na kompie (mam na mysli emulator) PILNE PLZ
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.