Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
hornetq
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7386 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 22:16
Co do opłacalności zakupów realu, przy transferze Figo czytałem, że koszt transferu zwrócił się po 3 tygodniach ze sprzedaży koszulek..

będę pamiętał.
nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 22:29

hornetq napisał:  
Co do opłacalności zakupów realu, przy transferze Figo czytałem, że koszt transferu zwrócił się po 3 tygodniach ze sprzedaży koszulek..

o matko-kto Ci takich bajek naopowiadał? Jakby to było takie proste,jak piszesz,to podobna polityke jak Real prowadziły by inne kluby na swiecie. No ale nikt nie chce sie zadłuzać i brać kredytów jak Real

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
Janek80
Kibic
Na forum od 6656 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 23:12

hornetq napisał:  

Coś tam im się zwróci z koszulek, ale gwarancji ile nie ma, ale ile jeszcze będą wydawać na pensje dla nowych gwiazd. Jeżeli dalej będą wszystko przegrywać na boisku mimo takich wkładów, to podejrzewam że jednak bliżej im będzie do bankructwa niż kolosalnych zysków :) A same wydane pieniądze nie gwarantują sukcesów na boisku, a raczej dopiero te zapewniają dodatkowe wpływy do kasy :)

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 23:27
Napisze jeszcze słówko o polityce Realu. Wszyscy,kto znają pierwszą kadencje Pereza,doskonale wiedzą jaki schemat druzyny on preferuje. Sławne Pavones7Zidanes jest tego wykładnią. Czy sie to sprawdziło,wystarczy spojrzeć w statytstki. Marketingowo zwrócił sie tylko i wyłącznie Beckham-można to sprawdzić. Człowiek ten nie ma za grosz pokory,ani taktu-pieniądze wydawane lekką ręką,które nota bene psuja rynek. prawde powiedziawszy,Real strzelił sobie już teraz w stope,czy dobiegnie na jednej,czas pokaże. Ja już powiedziałem,że niech kupuja sobie wszystkich ofensywnych graczy-ze Zlatanem,Riberym czy Villa na czele,ale broń boże niech nie kupują kogoś pokroju Macherano. Kto wie o co mi chodzi ten sie zgodzi:)

Orło
Kibic
Na forum od 8251 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 22/06/2009 08:04
Od Riberego wara! Mam nadzieje że Bayern go nie póści :). Ciekawe czy Szpaku teraz się zmieni i będzie spuszczał się na widok Realu a nie Barcelony?

Babilon Team
Jankes
Kibic
Na forum od 7418 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 22/06/2009 08:10
Real sam sobie popsuł rynek, nikomu innemu. Ville, Silvy, Maicony, Ribery, itd. do Madrytu nie przejdą bez nacisków na swoje kluby. Z Valencią byli dogadani i wtedy na jaw wyszło 96 mln za Ronaldo, tą liczbą podnieśli sobie poprzeczkę na wszystkie transfery. Co do opłacalności to Ronaldo zwróci się na pewno bo chyba wynegocjowali 40% jego wizerunku.

xAdamx90
*zablokowany
Na forum od 6222 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 22/06/2009 12:24
Doradca Carlosa Teveza Kia Joorabchian poinformował, iż argentyński napastnik zdecydował się opuścić Manchester United, jednakże nie zamierza wyjeżdżać z Anglii. Kilka dni temu zawodnik powiedział, że chce pozostać w Wielkiej Brytanii, lecz nie dołączy do zainteresowanego jego usługami Liverpoolu. Joorabchian podał natomiast, iż największe szanse na pozyskanie byłego gracza West Ham United ma Manchester City oraz Chelsea Londyn.

To trzeba przeżyc aby to zrozumieć aby w to uwierzyć
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 8016 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 08:35
Real jeśli sprzeda kiedykolwiek Ronaldo to za 1 miliard €, tak zapisali w umowie - właśnie podali w radio.

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 15:28
Ponoć Real i Bayern dogadały się w/s transferu Ribery`ego - suma odstępnego 55 mln euro. Czyli galaktycznych transferów ciąg dalszy niestety...

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 16:17

Dyzio napisał:  
Ponoć Real i Bayern dogadały się w/s transferu Ribery`ego - suma odstępnego 55 mln euro. Czyli galaktycznych transferów ciąg dalszy niestety...

onet->źródło własne->kolejne insynuacje. naiwny? jutro pewnie zostanie "sprzedany" do Barcelony. sezon ogórkowy,więc takich kfiatków całe pęczki.

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 17:19
Z Kaką i Ronaldo było to samo nikt nie wierzył że pójdą - to raz, na wp również jest info na ten temat powołujące się na Hiszpański As - dwa, zatem czy naiwny czas pokaże.

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 17:54

Dyzio napisał:  
Z Kaką i Ronaldo było to samo nikt nie wierzył że pójdą - to raz, na wp również jest info na ten temat powołujące się na Hiszpański As - dwa, zatem czy naiwny czas pokaże.

Hiszpański As? hehe..podpowiem Ci że ta gazeta nadaje z Madrytu,tak samo jak Marca. Ma podobny status jak londyński the Sun czy polski Fakt,więc sam oceń wiarygodność źródła. Wp to jeszcze gorsze ścierwo niż onet,wiec prosze Cie :D Kaka i Ronaldo to inna kwestia,jak masz czas to sobie poszukaj i poczytaj geneze ich fransferów,kiedy już byli przymierzani do Realu etc.

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 18:20
Pierwsze wzmianki na temat transferu w/w panów również jako pierwsze pojawiły się w tej gazecie coś musi być na rzeczy. Cóż najlepiej stwierdzić, że onet syf wp ścierwo zatem cokolwiek ukaże się na owych portalach wyssane z palca. Nie twierdzę przecież, że Real już na 100% go pozyskał tym niemniej taka możliwość dość prawdopodobna.

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 18:37
nie chce aby wywarł spór,które media są bardziej,a która mniej wiarygodne. piszmy o faktach. jeśli wiedze czerpiesz ze spekulacji,widzi mi sie jakiegoś medium,to niedobrze. to czy uznajesz taki czy inny portal za wiarygodny,to juz Twoje indywidualne podejście,nie będe z tym polemizował,choć swój pogląd na to mam. Podałeś mi przykład gazety,która wiekszośc rzeczy bierze z sufitu,w czym tylko wzbudziłeś u mnie usmiech politowania. Bild np pisze,że Ribery nigdzie sie nie rusza-i co Ty na to? "Wojna" brukowców na spekulacje o czytelnika.Żadnych jasnych gwarancji,zero konktetów. Ribery jest tak samo przymierzany zarówno do Realu jak i Barcelony. To że niektórzy zatęsknili za projektem galaktycznym Pereza i najchetniej by go widzeli w Realu,dla mnie nie ma znaczenia. Póki co najprawdopodobniejsza jest wersja taka,że Francuz pozostanie w Bayernie.

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 18:53
Dzięki za litość naprawdę doceniam, znawco mediów ;)

Paweł85
Kibic
Na forum od 7219 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 24/06/2009 19:12
Co do Królewskich jeszcze... wg tych mniej wiarygodnych mediów "Madryckich" najpóźniej dzisiaj zostanie zamknięty transfer Raula Albiola z Valencii. Cena za 23-letniego środkowego obrońce reprezentacji Hiszpanii i Valencii ma wynieść 15 mln Euro. Więc jak widać Perez stara się nie popełniać tych samych błędów co w poprzedniej kadencji i pracuje nad wzmocnieniem obrony również.

Co do "nowego" to kolega już od dawna mi się rzucił w oczy, że pozjadał wszystkie rozumy jeżeli chodzi o Real. Co ciekawe o Madrycie wie chyba więcej niż o swoim "ukochanym" klubie Barcelonie.
Rozbawiła mnie dzisiaj zwłaszcza informacja, że z transferów poczynionych przez Pereza w poprzednich kadencjach tylko transfer Beckhama zwrócił się marketingowo. Skoro mówisz że to można sprawdzić bardzo proszę o konkrety. Czyżby napisała to najbardziej wiarygodna prasa w Hiszpanii El Mundo Deportivo Aa?

On jest cienki!
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 25/06/2009 13:37
Albiol w Realu ... ;)

Janek80
Kibic
Na forum od 6656 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 26/06/2009 01:14

Dyzio napisał:  

Mi się wydaję, że po tak kosztownych zakupach jakich Real już dokonał, to nie zdecyduje się już przed tym sezonem, na wydawanie tak dużych pieniędzy.

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 26/06/2009 01:25
widze ze reaktywowal sie jakis fan realu,ktory uzurpowal sobie monopol na wiedze co sie dzieje w jego "kochanym" klubie. jeżeli nie widzi jaki folwark zrobil sobie perez z jego klubu to współczuje. co do liczb kiedys podawalem,ktos jak bardzo pragnie i zna jezyk poszuka i da rade. uderzenie prymitywne w El Mundo Deportivo ze czerpie stąd wiesci tylko wystawia swiadectwo o opiniodawcy.
hala real,hala perez.

Ostatnio edytowany przez: nowa od nowa, 26 czerwca 2009, 02:27 [1 raz(y)]

Paweł85
Kibic
Na forum od 7219 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 29/06/2009 16:37

nowa od nowa napisał:  
widze ze reaktywowal sie jakis fan realu,ktory uzurpowal sobie monopol na wiedze co sie dzieje w jego "kochanym" klubie. jeżeli nie widzi jaki folwark zrobil sobie perez z jego klubu to współczuje. co do liczb kiedys podawalem,ktos jak bardzo pragnie i zna jezyk poszuka i da rade. uderzenie prymitywne w El Mundo Deportivo ze czerpie stąd wiesci tylko wystawia swiadectwo o opiniodawcy.
hala real,hala perez.

Świadectwo o opiniodawcy wystawia raczej Twój post i pisanie nazwy najbardziej utytułowanej drużyny w Hiszpanii z małej litery. Tak myślałem, że jednak nie przedstawisz wiarygodnych liczb potwierdzających że transfery Zizu, Figo czy Ronaldo nie zwróciły się marketingowo.
Co do folwarku o którym wspominałeś, nie wszystkie działania Pereza mi się podobają, jednak ze względu na jedną osobę nie będę zmieniał swojej sympatii do klubu któremu kibicuję od 11 lat. Jeżeli twoja pamięć sięga tak "odległych" lat jak np. sezon 97/98, 98/99 i bodajże 99/00 gdy trenerem był L. Van Gaal a ten urządził sobie "folwark holenderski" z FCB, bądź późniejsze działania prezesa Gasparta a więc kupowanie za sporą kase takich średniaków jak Saviola, Rochemback czy Geovani(?) zauważysz że i w Barcy nie zawsze o sile stanowili wychowankowie klubu.
Wracając do Pereza, jedynego chyba czego nie można mu zarzucić to b. dobre działania ekonomiczne i marketingowe, co do sportowego aspektu czas pokaże jak poradzi sobie z tym Valdano.

Dla mnie koniec tematu.
Pozdrawiam

- 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763368762 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.08 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005