Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 02/08/2005 11:30
qbajag zgadzam sie z tobą w 100%
właśnie to miałem na myśli, tylko to smutne że im większy populizm tym większe poparcie
chroń nas Boże,bo jeszcze Lepper wejdzie do drugiej tury a co do osób co piszą:"jakbym mógł głosować to na Leppera-byłyby jaja" mam jedna odpowiedz-dobrze ze nie mozecie głosowac,najpierw dorośnijcie
Prosta liryka dla prostych ludzi, prostota nie snobstwo szacunek budzi...
Jak uslyszalem muzyke Mezo to do glowy by mi nie przyszlo ze to reklama kandydata i to takiego jak Borowski. Ogladalem go w zeszlym roku w "Mamy Cie" i wowczas zdawal mi sie niezwykle sympatycznym i inteligentnym czlowiekiem. Potem widzialem go u Wojewodzkiego i musialem podtrzymac zdanie choc nie spodobalo mi sie ze wystapil w takim programie (no ale elektoratu trzeba sobie wszedzie szukac). Ale po tym spocie stracil resztki mojej sympatii - spot jest beznadziejny, o niczym nie mowi i nic nie przedstawia a ta discopolowa piosenka nie moze sie rownac nawet z ta Kwacha bo tamta byla przynajmniej o nim a to jakis pierwszy lepszy hit radiowy. Zawiodlem sie strasznie - zenada.
Spot Tuska byl uderzajacy i pewnie wzbudzi sporo sympatii wsrod wielu ludzii. No coz... zycze PO wygranej z PiSem, ale jak ktos tu wczesniej wspomnial prezydent ma glownie funkcje reprezentowania kraju a ktos taki jak Tusk nie robilby tego najlepiej. Po deklaracji ze wyniesie sie z Palacu Prezydenckiego jak zostanie prezydentem zrozumialem ze nie jest to dobry kandydat, ale jak spojrzalem niedawno w spocie na jego imie i nazwisko to teraz jestem juz o tym przekonany. Patrzcie: przestamy w jego nazwisku dwie litery i co mamy? Donald Duck... nie chce by Polska byla posmiewiskiem na swiecie przez imie prezydenta i przez to ze bedzie przyjmowal glowy panstw we wlasnym skromnym mieszkanku
Tusk nigdy nie powiedział, że przeniesie się z Pałacu Prezydenckiego do swojego domu.Tusk ma zamiar zamienić bardzo drogi w utrzymaniu Pałac Prezydencki na "tańszy" Belweder w którym urzędował Lech Wałęsa jako prezydent i raczej nikt nie mówił, że jest to pośmiewisko.
A oszczędności w wydatkach na Kancelarię Prezydenta będą znaczne.
Zresztą zaraz po deklaracji Tuska również innie kandydaci na prezydenta zapowiedzieli identyczny krok.
A sprawa z nazwiskiem? No cóż wydaje mi się nieco dziecinna podobnie jak bajki o Kaczorze Donaldzie.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Po co pracujesz w sztabie wyborczym Tuska jak nie wierzysz w zwycięstwo .
Nie pękaj wygra Kaczyński.Jak mówisz psychol.
Ale naprawde będzie lepszy mój kaczor od Twojego kaczora .
P.S. Daj Zielińskiemu jeszcze szanse.
[...] i przyszedł Pan i spojrzał
na prace naszą,
i był zadowolony,
a gdy spytał o zarobki nasze,
usiadł i zapłakał [...]
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 16/08/2005 20:52
Od tamtego czasu trochę się zmieniło...ostatecznie jestem w sztabie wyborczym Małgorzaty Kidawy-Błońskiej...a Tusk prawdopodobnie wygra wybory.Szkoda tylko, że PO pewnie przegra wybory parlamentarne z PiS... No ale powalczymy jeszcze do 25 września
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 22/08/2005 23:41
Zdecydowanie Donald, zadnych czerwonych "bezpartyjnych" cimoszkow czy innych mulatow, Borowski - chlop na poziomie ale nie dla lewicy, Kaczynski - poparlbym jesli by trafil do drugiej rundy z jakims Lepperem czy Cimoszewiczem, po ich ostatnim spocie z tym nauczycielem i ekspedientka z biedronki przesadzili, jak zwykle malo do powiedzenie od siebie to nagonka na pomysly innych, zgoda te przedstawione grupy spoleczne beda mialy mniej pieniedzy w portfelu ale cholera jaka perspektywa, oni nie beda tworzyc nowych miejsc pracy ani nabijac PKB, zreszta nie rozumiem tego ze jak ktos sobie lepiej poradzil w zyciu to musi bulic panstwu 40 % haracz, tak bogatszy mialby wiecej pieniedzy i rozwijal
nasza gospodarke, ale to chyba juz tak bedzie, obraz calego PiS, zamiast pokazac swoje zalety obsmarowuja innych (co smieszniejsze aktor ktory gral tego nauczyciela nalezy do PO i wyborach bedzie na Tuska glosowal )
Pozatym prezydent narazie u nas niewiele moze, jesli wybory pojda po mysli PO i PiS to bedzie mozna przeglosowac prezydenckie veto, wiec pozostaje funkcja reprezentacyjna, Tusk sie nadaje, no i funkcja inicjatywy ustawodawczej i jakos kaczora nie widze w tej roli, za malo wlasnej inicjatywy.
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 30/08/2005 22:58
zdecydowanie Andrzej Lepper !! Przecież jak będzie Donald Tusk to będą nas na świecie kojarzyć za grubasów takich jak w Mac Donaldzie .Cimoszewicz miał spore szanse ale spierdolił robote przez te akcje co nie podał . A reszta to debile . Szkoda że nasz Dawide Ptak nie kandyduje miał by spore szanse
A jak będzie Andrzej LEper, to będą nas brać za idiotów a wogóle leper z angielskiego to trędowaty więc raczej biorąc pod uwage imiona nazwiska nie zbyt trafny kandydat.
"Lecz zaklinam - niechaj żywi nie tracą nadziei I przed narodem niosą oświaty kaganiec; A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei, Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!"
no i duzo ludzi pojdzie waszym tokiem myslenia i bedziemy mieli prezydenta - idiote...
ale z drugiej strony jakis typek analityk ostatnio sie wypowiadal ze: w Polsce i tak lepiej nie bedzie a jakby Lepper prezydentem zostal to by chociaz smiesznie bylo
Moze dziecinna ale nie chcialbym zeby Polske reprezentowal ktos o imieniu Donald czy Liwiusz Ilasz.
Co do przeniesienia sie do Belwedera to wiadomo juz jakie by byly koszty tej przeprowadzki? Bo wydaje mi sie ze moze sie to okazac zupelnie nierentowne, jesli same koszty beda duze.
Jeszcze jedna rzecz o Tusku:
'Od tygodni mówi się w Platformie, że układanie list wyborczych Donald Tusk wykorzystał jako najlepszy moment na osłabienie wpływów Jana Rokity. Ludzie Rokity, pisała o tym prasa, byli spychani na dalekie miejsca na listach, na ich czele Tusk plasował swoich zaufanych.'
buahahaha Liwiusz to sie wogole z choinki urwal albo z kapusty wyskoczyl on swiadczy o tym za kazdy na prezydenta kandydowac moze. Dawidek sie w roli manageiro nie sprawdzil to moze w nastepnych wyborach tez bedzie kandydowal?? a co do Tuska i list wyborczych to uklady byly, sa i beda zawsze. znajomosci i szerokie plecy rules taka smutna prawda.
jeszcze co do Twojej wypowiedzi to tez bym nie chcial zeby Polske reprezentowal ktos pokroju Donalda czy Liwiusza. ale nie ze wzgledu na imie. Donald mi ni chuja nie pasuje na prezydenta a ten spaprany pseudo-Polak Liwiusz juz wogole.
a z drugiej strony smiesznie by bylo jakby Donald pojechal do Stanow i by z Bushem(drugi inteligent ) sie zapoznawali.
-my name is George
-and i'm Donald
-Donald Duck??
Ostatnio edytowany przez: tribu, 4 września 2005, 16:34 [1 raz(y)]
"Lecz zaklinam - niechaj żywi nie tracą nadziei I przed narodem niosą oświaty kaganiec; A kiedy trzeba, na śmierć idą po kolei, Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!"
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 04/09/2005 16:44
według ostatnich sond Donald Tusk ma największe szanse ... Do tego jeszcze Religa oddał mu swoje głosy .Gdyby nie to zamieszanie z Cimoszewiczem to on by był prezydentem
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772448107 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.