Odp: Liga Światowa - 24/06/2005 21:35
Ale świetny mecz, widać gołym okiem ile dał dobry trener naszym siatkarzom - potencjał zawsze mieli ale nie umieli go wykorzystać. No i teraz nie zmarnujemy już zeszłoronczych juniorskich MŚ, Lozano na to nie pozwoli. Zresztą to co dzisiaj grał Wlazły było wprost genialne...
Odp: Liga Światowa - 25/06/2005 15:47
Dzisiaj narazie 1:0 dla Polski, było już 20:12 i doszło do stanu 21:20 ale końcówka po naszej myśli.
Drugi set kończy się takim samym stosuniek jak pierwszy czyli 25:23 dla naszych:
Trzeci set 25:20 dla Serbów i jest 2:1 dla Polski.
CZwarty set ponownie na korzyść Serbów i jest 2:2 . Tak więc mamy tie-break.
No i 3:2 dla Serbii.
Ps. Kto nie wygrywa 3:0 to przegrywa 2:3(stara siatkarska prawda)
Ostatnio edytowany przez: Ambasador, 25 czerwca 2005, 17:28 [4 raz(y)]
Odp: Liga Światowa - 25/06/2005 17:43
No i niestety przegrywamy...Nie wiem co się stało w przerwie spotkania (przed 3 setem).Byliśmy juz chyba zbyt pewni swego,gra się do końca.
Wlazłemu dziś ani zagrywka nie wychodziła,ani gra w ataku.Cały nasz zespół zresztą zawiódł (a wygrywaliśmy 2:0 i wszystko było pod kontrolą).
Wg mnie najlepszym zawodnikiem meczu był Nikola Grbić-bardzo dobrze rozgrywał i potrafił w pewnych momentach zaryzykować czy serwisem czy to jakąś kiwką.
Nasze panie też przegrały (3:0),więc nie był to udany dzień dla polskiej siatkówki.
Odp: Liga Światowa - 25/06/2005 21:52
Chłopaki przyznaje się przegraliśmy z mojej winy...włączyłem telewizor w przerwie między 2 a 3 setem...przyniosłem pecha!
I to co oglądałem później mnie nie zachwyciło...a tych 2 dobrych setów nie widziałem...
Może Argentyna jutro troszkę Polsce pomoże i ogra Grecję.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Liga Światowa - 01/07/2005 22:20
Serbia pokonała dziś Grecję 3:0 więc do Belgradu na finały LŚ jedziemy.
Serbia Polska i Brazylia narazie są pewne.
Z grupy B albo Włosi albo Kubańczycy.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Za zwycięstwo przyznaje się 2 pkt.
Za porażkę(wogóle za każdy mecz) jest 1 pkt.
No i wiadomo tak jak w piłce podlicza się gole, tak w siatkówce sety.
pzdr
Odp: Liga Światowa - 02/07/2005 00:03
Finał będzie trwać od piątku (08.07) do niedzieli (10.07). Najpierw drużyny zagrają mecz o rozstawienie w półfinale (Polacy najprawdopodobniej zmierzą się z Brazylią), potem półfinały, a w ostatnim dniu finał i mecz o 3. miejsce.
czyli jak rozumiem wygrany mecza o rozstawienie zagra z przegranym z drugiej pary, z Brazylią pewnie przegramy a Serbia zapewne ogra Kube więc zagramy z Serbią w półfinale , będzie ciężko choć nie przekreślał bym Polaków bo jak pokazali w grupie (lub w Atenach) potrafią ograć Serbów, finały mogą być ciekawe ponieważ tu każdy może wygrać z każdym, faworytem wydaje się Brazylia , a pozostałe miejsca zależą od dyspozycji reszty zespołów, gdyby wchodziła zagrywka, działał blok i przyjęcie to możemy powalczyć nawet z Brazylią , natomiast jak zagrają bez rewelacji to pewnie skończą turniej na 4 miejscu
ps w takiej serbii to nigdy nic nie wiadomo, a jak będziemy prowadzic wysoko w tie breaku i znów nam światło wyłączą :d
W Lidze Światowej w przypadku równej liczby punktów najpierw liczy się małe punkciki, a dopiero później sety.
Wydaje mi się, że chodziło mu ogólnie o siatkówkę ( tak wywnioskowałem) a nie konkretnie o Ligę Światową... Co do pierwszeństwa małych punkcików, to nie zabieram głosu, ponieważ się na tym za dobrze nie znam.
8 lipca(mecze o rozstawienie)
17.00 Polska - Kuba ( Kuba była w grupie z Włochami, Franzucami i Byłgarami, według fachowców była to najsilniejsza grupa tegorocznej Ligi Światowej.)
20.00 Serbia i Czarnogóra - Brazylia
9 lipca - półfinały
zwycięzca meczu Serbia i Czarnogóra-Brazylia i pokonany w meczu Kuba - Polska
zwycięzca meczu Kuba-Polska i pokonany w meczu Serbia i Czarnogóra - Brazylia
mecze zaplanowano na 17.00 i 20.00.
Odp: Liga Światowa - 03/07/2005 22:49
czyli ze przegramy z kubą , zagramy w polfinale z brazylią , przegramy. Zagramy o 3 miejsce znow z kuba i przegramy ... 4 miejsce
czyli ze przegramy z kubą , zagramy w polfinale z brazylią , przegramy. Zagramy o 3 miejsce znow z kuba i przegramy ... 4 miejsce
Kube przejdziemy, następnie Serbie i Czarnogóre także a finale polegniemy na Brazyli...
Nie wiem czemu wszyscy uważają, że nie przejdziemy Kuby. Jest to drużyna, która ma 16 miejsce w rankingu, oparta jest na młodych zwadonikach z własnej ligi. Wygrali grupe trudną ale raczej to było związane z brakiem formy Włochów, nie sa aż tak wpsaniali jak wszyscy piszą..poprostu niespodzianka..Polska wygra 3-2 z Kubańczykami.
Ostatnio edytowany przez: Mati., 4 lipca 2005, 09:54 [1 raz(y)]
Odp: Liga Światowa - 07/07/2005 17:48
lepiej by było gdyby wygrali ten pierwszy mecz z Kubą, bo w takim wypadku będą grać półfinał o 20:00, więc po zakończeniu meczu z Sigmą (jesli obejdzie się bez dogrywki)...będzie więc możliwość obejrzenia na żywo
A co do naszych szans, to myśle że wszyscy są tu do pokonania...równie dobrze możemy wygrać 3 mecze i cały turniej, jak i dostać 3 razy w dupe.Gramy nierówno i popełniamy za dużo głupich błędów (psucie zagrywek, seryjne powtarzane słabe przyjęcia), a czasem np. takiemu Wlazłemu czy Kadziewiczowi wszystko wchodzi w boisko.
Jeśli naprawde chcą wygrać ten turniej, to stać ich na to. Nawet jeśli trafią na Brazylie w półfinale czy w finale...przecież Brazylijczycy wygrali już praktycznie wszystko, a my ostatnio nic. Komu powinno bardziej zależeć na tym sukcesie?
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Odp: Liga Światowa - 07/07/2005 19:44POLSKA - Kuba 3-2 zaciety mecz bardzooo dobra zagrywka polakow i atak przewaza o losach spotkania.
pozniej Polfinal : POLSKA - Serbia 3-1 po slabym meczu Serbijczykow i przecietnym POLAKOW
Final : POLSKA - Brazylia 2-3 po przepiknym meczu POLAKOW lecz moze byc tez 3-2 dla POLSKI !!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763368620 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.