| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 20/09/2004 00:44
a więc moja przygoda z Romą zaczęła się jakies 9 lat temu, czyli jak mialem 11 lat bodajze. Milosc do Romy wszczepiła mi moja Rodzina mieszkająca dokladnie 7 km od Rzymu(oczywiscie wszyscy w Rodzinie to Romaniści) zaczelo sie od tego jak zobaczylem stadion(niestety nie bylem na meczu) rózne zdjecia z meczów moje Wuja ,juz wiedzialem, ze bede wielbił ten klub, co tu duzo mowic, jeszcze jak zobaczylem kibicow, te wszystkie flagi, szaliki, chóralne spiewy(na poczatku tylko w tv) to dostalem p-i-e-r-d-o-l-c-a dostawalem koszulki w prezencie, różne gadzety zwiazane z Romą od Rodziny, potem sie przekonalem jacy kibice Romy są zajebisci, obojetnie które miejsce zajela druzyna na stadionie pojawialo sie 60 tys. kocham Rome równiez nie tylko za zawodnikow, ale w wiekszym stopniu za kibicow, za ich wiernosc do klubu, jesli na wyjazd do Chievo sezon 03/04 pojechalo ich 30 tys to o czyms to swiadczy(to nie jeden z tak wielkich wyjazdow), zreszta we Wloszech futbol to religia. Kibice Giallorossich nie są tacy jak np juventusu którzy przychodza po 30 40 tys na stadion którzy moze pomiescic 80 tys, kiedy juve przegrywa przychodzi ich coraz mniej, kocham ich za wiernosc i za oddanie klubowi, przed wazniejszym meczem zeby dostac bilet rozbijają namioty przed stadionem kilka dni przed sprzedaza biletów. Najlepszy przyklad, ze kibiców Romy chcialo obejrzec mecz z Milanem na zywo az 2,5 mln ludzi ten co odbyl sie 6 stycznia tego roku. To w gole byl moj pierwszy mecz który obejrzalem na zywo , wydalem całą kase w sieci sklepow Romy "Romastore" i w straganach przed stadionem. Chyba napisalem wszystko narazie co mialem napisac jak sobie porzypomne to najwyzej dopisze na dowod mojej milosci i oddania klubowi zrobilem sobie tatuaz herbu Romy na ramieniu. Może niebawem gryf zagości na lewym to tyle jak narazie
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 20/09/2004 12:04
W Polsce - Pogoń Sz-n,
W Niemczech - Bayern Monachium (klub z charakterem),
We Włoszech - "Stara Dama" Juve,
We Francji - PSG,
W Hiszpanii - FC Barcelona,
W Anglii - MU,
W Szkocji - Celtic.
A tak poza tym to jeszcze kibicuję CSKA Moskwa, Terek Grozny (coś tak jakoś ostatnio ich polubiłem :-D ), Pogoń Miechów i Astra Ustronie Morskie.
|
SEMPER FIDELIS
LKS POGOŃ LWÓW 1904 - 1939
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 21/09/2004 19:52
Od kilku lat kibicuje Romie. 3 lata temu pofatygowalem sie nawet pojechac do Rzymu na wycieczke Zobaczylem stadion, kibicow Wiekszosc jest za Roma i ma w dupie Lazio.  Poza tym kibicuje tez Liverpoolowi, Barcelonie oraz Leeds United.
|
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 21/09/2004 20:52
Kibicuję Pogoni to rzecz oczywista, z zagranicznych klubów od 15 lat kibicuję AC Milan. Ale jeśli by doszło do pojedynku Pogoni i Milanu to oczywiście 100% Pogoń.
PS. San Siro - zajeb..ty stadion ten wie kto był Jest co podziwiać w porównaniu z tym co w Polsce. Ach.. aby Pogoń taki kiedykolwiek miała - chyba marzenia ściętej głowy
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 22/09/2004 00:54
Z Polski:
oczywiscie Pogon, Legia, Flota, mam troche tez szacunek rowniez do Podbeskidzia
z zagranicy:
nr jeden oczywiscie Milan od dluugiego juz czasu, kiedys tez troche Werder Brema
z druzyn narodowych:
Polska, Argentyna, Wlochy i Serbia i Czarnogora
|
Pogoń Szczecin MKS!
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 22/09/2004 11:45
FC BARCELONA: Stoiczkow, Romario. Koeman a teraz Ronaldinho i wszystko jasne 
CHELSEA FC: kibicuje od czasow gdy prowadzil ją Vialli, teraz ostatnio troszke podupadła moralnie ale jakos sie jej przynajmniej finansowo powodzi
jest jeszcze AC MILAN (Baresi,Van Basten,Szewczenko), PSG (tak jakos), RANGERS (za odwieczną wojnę z Celtic) oraz wszystkim zespołom w których charytatywnie grywa SCHUMI 
ostatnio jeszcze zainteresowałem sie AC SIENA - a to dlatego że lubie jak w klubie mają poczucie humoru
|
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
-
|