nie miłe były wposmnienia po piciu tego drinku a po pierwszym co tam sie stanie , zasmakowalo , polecialem drugiego i trzeciego , a potem to juz tak malo pamietam , ale przyłanczam sie do polecen . Zajebisty drink !
Odp: Przepisy na drinki^^ =) - 24/12/2008 00:27
Może nie drink ale smaczny napój spirytusowy (ok. 30% - 35%) nie wymagający zapijania sokiem jak niektorzy potrzebują po kileonku
Alkohol sie nazywa Porterówka a robi się ją tak:
Wsyp do garnka 2 torebeczek cukru waniliowego i 1 szklanki zwykłego
cukru. Zalej to 0,5 l wody i podgrzej, mieszając, żeby cukier się
rozpuścił, możesz to trochę zagotować. jak ostygnie wlej do tego 2 butelki
żywca portera i odstaw na trochę żeby się odgazowało. wlej do tego 0,5
spirytu zostaw w garnku na jakieś pół godziny żeby sie spirytus wymieszał z
resztą, możesz co jakiś czas przemieszać to łyżką.
Smacznego
p.s. jeszcze nikt nie narzekał
jak widać z 0,5L spirytun wychodzi 2L dobrego alkoholu. koszt takiej 'akcji' to ok 22 pln (zależy kto po ile ma SPRAWDZONY spiryt
dodam tylko że nie należy nocować w pokoju w którym sie wcześniej piło tą porterówkę - nad ranem po balandze rozlany lub niedopity alkohol i unuszący się w powietrzu waniliowy słód uderzają tak po nosie, że przywołują rożne wspomnienia i zestaw "kibel + zlew" wydają się być twoim najlepszym przyjacielem ale popieram kolegę, porterówka w klasie ekono zdecydowanie bije konkurencję na głowę
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Na poczatku zmocz lekko szklanke i wloz na godzine do zamrazalki.
Pozniej wlej do glebokiego taleza wody (ok 1cm. glebokosci) z 3 duzymi lyzkami cukru. Wymieszaj i zanurz w tym szklanke do gory nogami. Nastepnie posyp ta gorna mokra czesc szklanki zarenkami kokosu z torebki.
Do szklanki lejesz 1/2 Malibu, reszte mleka, soku kokosowego i soku ananasowego.
Osobiscie nie dla mnie takie wynalazki, ale kobiety to kochaja
P.S. sorry za brak polskich liter, po formacie nie moge tego ogarnac.
Pozdrawiam
Odp: Przepisy na drinki^^ =) - 25/12/2008 00:01
hmmmmm skoro juz mowa o drinkach...
zaopatrujemy sie w lidlu kolo stadionu w dwie ćwiarteczki spirytusiku. (spirytus lubelski 02l. za 16,99, czasami 14,99)
nastepnie bierzemy trzy kubki cocacoli 0,4l za 4zł, upijamy mniej wiecej tyle, aby zostało 2/3 zawartosci w każdym. rozlewamy dwie ćwiartki po trzech kubkach, po czym bezpośrednio do każdego kubka wciskamy po jednej cytrynie (nie przejmować sie pestkami i miąższem, cały w tym urok tego drinka). następnie zamykami wieczkiem ze słomką, bardzo delikatnie mieszamy słomką przez chwilke, po czym odstawiamy az się zagryzie. idealna reakcja zachodzi mniej wiecej około 20-25minuty. najlepiej smakuje w chłodnym plenerze w blasku rac i stroboskopów wyśmienity na zwilżenie pomiędzy papieroskiem, a...(krtcl)
dodatkowym atutem tego oto specyfiku jest znaczący wzrost zdolności wokalnych i akustycznych!
pozdrawiam chłopaków z TheBebzons, a wszystkim forumowiczom życzę wesołych świąt i upojnego sylwesta
Wsciekle psy... nie ma lepszego drinka kamikaze tez jest dobre.
Do kieliszka najlepiej 50ml wlewamy 15ml zagęszczonego soku malinowego. Zalewamy wodka do konca. Wlewamy tak aby nie zmieszac z sokiem. Najlepiej po sciance. Na koniec dodajemy 3-4 krople tabasco. Miodzio.
Odp: Przepisy na drinki^^ =) - 31/12/2008 09:16
miodzio to jest long island tylko w domowych warunkach ciezko przygotowac bo tam troche alkoholi do tego wchodzi ja na sylwestra proponuje takie cos: bierzemy szklanke, wrzucamy do niej pare kostek lodu, zalewamy kostki tak do 1/3 ich wysokosci coca cola i reszte łychy smacznego
miodzio to jest long island tylko w domowych warunkach ciezko przygotowac bo tam troche alkoholi do tego wchodzi ja na sylwestra proponuje takie cos: bierzemy szklanke, wrzucamy do niej pare kostek lodu, zalewamy kostki tak do 1/3 ich wysokosci coca cola i reszte łychy smacznego
odkrywcze:p
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Odp: Przepisy na drinki^^ =) - 31/12/2008 16:54
A ja mógłbym polecić taki jeden bardziej "damski" drink ale mocny
Lejemy do szklanki 50 ml wódki, dolewamy do pełna Martini albo innego tańszego wermutu i dodajemy sporo soku malinowego. Całość wymieszać i jazda. Zamiast wódki można dać Dżin Słodki ale zacny drink
A ja mógłbym polecić taki jeden bardziej "damski" drink ale mocny
Lejemy do szklanki 50 ml wódki, dolewamy do pełna Martini albo innego tańszego wermutu i dodajemy sporo soku malinowego. Całość wymieszać i jazda. Zamiast wódki można dać Dżin Słodki ale zacny drink
ja zawsze Radziu wiedzialem, ze z Toba jest cos nie tak
Wsciekle psy... nie ma lepszego drinka kamikaze tez jest dobre.
Do kieliszka najlepiej 50ml wlewamy 15ml zagęszczonego soku malinowego. Zalewamy wodka do konca. Wlewamy tak aby nie zmieszac z sokiem. Najlepiej po sciance. Na koniec dodajemy 3-4 krople tabasco. Miodzio.
Życze udanej imprezy sylwestrowej
dokładnie , nie ma to jak zacząć imprezkę od kliku wściekłych
Wszystkiego naj.... i zabawy do następnego rana !!!
Odp: Przepisy na drinki^^ =) - 31/12/2008 22:06
Moglby jakis barman albo znawca podpowiedziec jakie dokladnie trunki uzyc do long island ice tea chodzi mi o marki alkoholu ja dzis uzywam
absolwent
bacardi
cointerau
cork dry gin
jameson whiskey
sok cytrynowy z tesco plus cola
i wychodzi mi kolor nieco rozowy a powinien miec brazowa barwe herbaty
PS
Pozdro dla wszystkich na nowy rok i zycze ... lagodnego kaca jutro
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763374534 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.