Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Hymn Kibiców Pogonii << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Borys
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8175 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 19/11/2003 19:02
taaa moze bysmy spiewali na początku "znana w świecie jest drużyna która gryfa w herbie ma....."to jakos tak leci,uwazam ze jest dobre na hymn

O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Orło
Kibic
Na forum od 8358 dni

*

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 19/11/2003 20:44
Czy dziś zgodnym rytmem biją nam....... będzie śpiewane już na meczu z Zagłębiem???

Babilon Team
Westman
Kibic
Na forum od 8250 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 19/11/2003 20:58
> ..dzieci poprostu dzieci !!!

Rok urodzenia:
1985

Cos jeszcze panie dorosly :)??

Kacowi mówimy stanowcze ... NIE !!
M@ZUR
Kibic
Na forum od 8254 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 19/11/2003 22:11
> ZA CZASÓW JAK RZĄDZILI METALE WTEDY TEŻ BYŁ GÓWNIARZEM

Muaaaaaaa :D Szkoda ze mnie w tedy na świecie nie było ;]

God, I'm glad I'm not me.
Mirko
Kibic
Na forum od 8152 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 19/11/2003 22:40
nie bedzie zadnego hymnu "dzis zgodnym rytmem" .... nie robcie z Pogoni wiekszej komedii niz jest obecnie....

mecze w szczecinie wygladaj jak NBA , jakis zawodnik symuluje na morawie , ze niby go noga boli , dj juz zapuszcza muzyke... kurwa !!! puszczanie w kolko tej samej piosenki przez przerwe moge jeszcze zrozumiec....

95% mlyna to ludzie z przedszkole, 80 % ludzi nie zna wiecej niz 5 piosenek....
jest po prostu tragicznie !!!

dobrze ze to juz ostatni mecz w tej rundzie....

Na pasetwe losu rzucony , zostawiony sam sobie
Bartas
Kibic
Na forum od 8189 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 19/11/2003 23:42

95% mlyna to ludzie z przedszkole, 80 % ludzi nie zna wiecej
> niz 5 piosenek....
jest po prostu tragicznie !!!

Mirko to chodz do młyna-bedzie 94%. wywalić młodych i co? gadać wszyscy potrafią, że jest chujnia itp. a sam co robisz żeby tak nie było?

Mirko
Kibic
Na forum od 8152 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 20/11/2003 13:48
mksbart: do mlyna chodze , staram sie staram , ale jakos ciezko to idzie, mam nadzieje ze bedzie dobrze w piatek i od wiosny ruszymy pelna para !

Na pasetwe losu rzucony , zostawiony sam sobie
69
Kibic
Na forum od 8231 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 20/11/2003 14:28
Była kiedyś taka pieśń (na melodię "Marsz marsz Polonia):
Jeszcze Pogoń nie zginęla, puki my zyjemy,
Za Wicemistrza i Puchar Lata pięknie dziękujemy

ref. Więc marsz marsz Portowcy
ukochana ma drużyno
czy wygrywasz czy przegrywasz
zostaniesz jedyną

Choć nas gnębią milicjanci, my się im nie damy
Za naszą Pogoń ukochaną życie swe oddamy

To mógłby być nasz hymn...

Pamiętacie jeszcze: "O Pogoń Pogoń wróc, do ligi wróć..."

max_dal
Kibic
Na forum od 8179 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 20/11/2003 17:20
Ja tak myśle że fajnym hymnem była by piosena Quo Vadis o Pogońi ta Pogoń Pogoń pogoś Szczecin kocham Pogoń Szczecin "Pogoń Szczecin wita was"...

Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
ganja man
*zablokowany
Na forum od 8193 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 20/11/2003 17:48
co niektorych tu lekko pogielo widze:) co wy za pomysly macie :)
"Pogoń Szczecin wita was"... czy "O Pogoń Pogoń wróc, do ligi wróć..."
co to kurwa ma byc? tak mam wygladac nasz hymn?

Aras Capone
Kibic
Na forum od 8339 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 21/11/2003 15:13
Tutaj w Szcecinie, mieście portowym
gdzie w herbie złoty gryf mieni blaskiem swym
a barwy granatowo bordowe są
i odznaczają dryżyne moją
która zwie się POGOŃ MKS
my za nią pójdziemy aż po życia kres
Nie zależnie od wyniku będziemy zawsze z nią
My będziemy dopingować a ona odwdźięczy się nam grą
Choć pochodzimy z różnych miejsc, serce nasze na stadionie,
tu race jak światło nadzieji na lepsze czasy płonie
tu tyle niezapomnianych chwil
okrzyków radości i rozlanych łez mych
Więc niech żyje nam POGOŃ SZCZECIN MKS

Teraz są już rymy, ale musze przyznać, że jeszcze nie jest to co bym chciał, ale trudno mi było inne rymy zrobić, bo inna byłaby też treść.
Natomiast niewiem jeszcze do jakiego rytmu bedzie to najbardziej pasować. Na razie próbuja to pasowało mi do Pieśni o małym rycerzu, czy jakos tak to się nazywa. To jest chyba z Pana Wołodyjowskiego, na siatkówce często to puszczaja. Może ktos inny wpadnie na lepszy pomysł co do melodi.

Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
--
Kibic
Na forum od 8761 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 23/11/2003 12:46
Wszystko sie wyjasnilo !! Wczoraj na koniec imprezy w galaxy Piotr Baranowski powiedział ze mial przyjechac Marek Torzewski ale nieprzylecial bo chyba byla mgla czy cos taiego i niemogl przyleciec i powiedzial ze mial zaspiewac Do boju Pogon ..... i ze to na wiosne bedziemy spiewa jako nasz hymn !!!!

ganja man
*zablokowany
Na forum od 8193 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 23/11/2003 12:50
no i baranowski wszyskich pogodzil tylko co on ma go gadania wogole?

Muzzy
Kibic
Na forum od 8326 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 23/11/2003 17:20
Moze nie za czesto udzielam sie na tym forum, wiec zaraz mi ktos rzuci cos w stylu "a co ty tam kurwa wiesz", ale mysle ze takie cos byloby zajebista sprawa. Tylko ze trzeba by zamiast tylko debatowac, cos zrobic w tym celu (sam chetnie pomoge) zeby w ogole wszyscy chodzacy na Pogon wiedzieli co wlasciwie jest jej hymnem i jak sie to spiewa.

1. Takie podejscie jakie ma np Mirko, jest totalnie bez sensu, bo w ogole po co hymn, po co w ogole cos spiewac skoro jest beznadziejnie, wszystko jest chujowe i w ogole to sie wszyscy powiesmy. Zamiast zbijania pomyslow innych, chyba trzebaby bylo rzucic jakies swoje. Krytykujac tylko wszystko, nigdy nie stworzymy hymnu.

2. Co do samego hymnu to mysle (jest to tylko moje zdanie) ze hymnem nie moze byc jakas tam melodyjka ktora sobie DJ puscil pare razy (I'll survive czy to na wyjscie zawodnikow). To chyba powinno byc cos "z historia", cos co powstalo wczesniej i sie jako hymn nadaje. Mysle ze zdecydowanie najlepsza piesnia byoby "Dzis zgodnym rytmem...". Nie wiem, ale moim zdaniem to akurat ma jakas tam "dusze".

3. Trzeba by nauczyc tego wszystkich przychodzacych na stadion, bo narazie umieja to tylko ludzie od bardzo dawna zwiazani i kibicujacy Pogoni. Tym chyba powinna sie zajac jakas grupa ultras (np Mlode Wilki?). Nie wiem, mozna by np po prostu przed jakims meczem z duza frekwencja rozdac ludziom kartki i zrobic kurwa zwyczajna "probe". Pare razy to przespiewac, potem to samo na kolejnym meczu, az sie utrze i bedzie wszystkim znane. Moze to jest troche smieszne, ale tak sie tez robi w duzych klubach na zachodzie i nikt sie z tego nie smieje, a za to potem wychodzi zajebiscie jak kilkadziesiat tys ludzi spiewa cos takiego.

Mysle ze to byloby zajebiste, biorac pod uwage nasza frekwencje u siebie. Na Wisle, jak ktos juz mowil, zajebiste wrazenie bylo jak spiewalo to prawie 10 tys ludzi. U nas mogloby to spiewac np 17 tys... Wystarczy tylko troche jakiejs inicjatywy, a nie tylko durnych klotni i pierdolenia typu: nic sie nie uda, nic nie wyjdzie. Jak juz mowilem sam tez moge w miare swoich mozliwosci w czyms takim pomoc. Mam nadzieje ze zaraz 50 osob nie obrzuci mnie textami ze co ja pierdole bo cos tam...
Dobra, bo saie za bardzo rozpisalem :)

max_dal
Kibic
Na forum od 8179 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 23/11/2003 20:24
Dokładnie to wygląda tak :
Pogoń Szczecin wita was,
granat i bordowy kolor nasz.
Tam gdzie jest szczeciński dym,
tam jesteśmy właśnie my.

Ref.:
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, kocham Pogoń Szczecin,
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, tylko Pogoń Szczecin,
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, zawsze Pogoń.

Czy wygrywasz nam, czy nie,
my i tak kochamy cię,
nasze serca z tobą są,
krzyczą "Pogoń gol, gol, gol".

Ref.:
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, ...

Pogoń Szczecin mistrzem jest,
czy komuś to podoba się czy nie,
gdy na boisku zjawia się,
cała Polska boi się.

Ref.:
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, ... / x 2

Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
CHUDY
Kibic
Na forum od 8173 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 24/11/2003 16:48
> Dokładnie to wygląda tak :
Pogoń Szczecin wita was,
granat i bordowy kolor
> nasz.
Tam gdzie jest szczeciński dym,
tam jesteśmy właśnie
> my.

Ref.:
Pogoń,
> Pogoń, Pogoń Szczecin, tylko Pogoń Szczecin,
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin,
> kocham Pogoń Szczecin,
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, zawsze Pogoń.

Czy
> wygrywasz nam, czy nie,
my i tak kochamy cię,
nasze serca z tobą są,
krzyczą
> "Pogoń gol, gol, gol".

Ref.:
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, ...

Pogoń
> Szczecin mistrzem jest,
czy komuś to podoba się czy nie,
gdy na boisku zjawia
> się,
cała Polska boi się.

Ref.:
Pogoń, Pogoń, Pogoń Szczecin, ... / x 2

no ta piosenke bysmy mogli za hymn obrac a ta co na meczu na kartkach rozdawali to na jaka melodie ona idzie????????? bo zadna mi nie pasi :P pzdr

:FIREdevil: M I Ł O Ś Ć D O P O G O N I J E S T N A S Z Y M L O S E M , Z W Y C I Ę S T W O N A S Z Ľ N A D Z I E J Ľ :FIREdevil:
Helmut
Moderator*
Na forum od 8324 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 24/11/2003 16:52
> no ta piosenke bysmy mogli za hymn obrac a ta co na meczu na kartkach
> rozdawali to na jaka melodie ona idzie????????? bo zadna mi nie pasi :P pzdr

jak sama nazwa wskazuje na melodię ROTY... poszukaj na necie ;)

Stoi przed nami ogrom zadań. To nasze wspólne brzemię, ale i porywające wyzwanie...
max_dal
Kibic
Na forum od 8179 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 24/11/2003 17:15
http://www.malczewskiego.ath.cx/~kaczor/pogon_mp3/
Tu jest link stąd możecie ściągnąć to
ta piosenka to "Pogoń Szczecin wita.."
Mi tam się pdodoba tyle że nie wszyscy mają net i niwiedzieli by o tym.
A pozatym to jes text Quo Vadis także niewiem...

krls
Kibic
Na forum od 8143 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 24/11/2003 17:24
naszym hymnem moze byc ta pioseneczka co na cracovi, podbeskidziu i na zaglebiu byla

... Inni Cię zdradzili, w biedzie opuścili, ale ja Nie !...
max_dal
Kibic
Na forum od 8179 dni

Odp: Hymn Kibiców Pogonii - 24/11/2003 18:29
Kuźwa czy wy jesteście głupi "I will survive" hymnem Pogońi...
To jest jakaś debilna piosenka jakiejś tam ziomówki i to jeszcze dotego zremixowana... Najlepiej to wymyślić jakiś text ułożyć do tego melodję i śpiewać przed meczem bez muzyki... bo z muzyką wyjdzie potem jakiś syf typu tego co zaśpiewała ta kretyna na meczu Polska Korea...
Poza tym text tego musiał by się ukazać w jakiejś gazecie...

- 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772578620 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005