| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 09:18
Słucham: Metallica(ale tylko do Czarnego Albumu),Aerosmith(tylko do Get a Grip),Guns'n Roses,Vader,Kult,the Rolling Stones,AC/DC,Iron Maiden,
Queen a czasem Sepulturę,Black Sabbath,Led Zeppelin,Slayera i Deep Purple oraz the Animals.
Lubię też posłuchać czasem Jimiego Hendrixa,Barry'ego White,James'a Brown'a,Donne Summers,Glorie Gaynor oraz Martike.
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 13:06
Mój kuzyn ze Stanów (mieszka tam od kiedy skończył 5 lat) powiedział mi, że z tych raperskich piosenek rozumie tak ok. 60% słów.
Ja może nie rozumiem wszystkiego z raperskich piosenek, ale wiem o czym rapują . Bo np. w polskim HH wkurza mnie to, że większość z naszych raperów śpiewa jak to ciężko jest w życiu i jak źle im idzie itp.... Ludzie lubią to słuchać i tego właśnie nie rozumiem, bo mnie to strasznie wkurza! Ja słucham muzy żeby poprawić sobie humor, dla przyjemnosci. A jakbym słuchał cały czas tekstów w stylu "ojciec bił syna kablem od żelazko, bo nie miał paska" to bym chyba się w końcu powiesił . Wolę jak śpiewają o imprezach, a nie o takich pierdołach. W amerykańskim jest wiecej takich piosenek dlatego ten wolę, ciesze się że teraz w polskim też wchodzi dużo takich piosenek. [Ostatnio edytowane przez Jay-J: 2003-06-16 13:20]
|
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 14:10
jay-j, generalizujesz polski hip hop ,ulegasz stereotypowi ze odrazu musi mowic jak jest mu zle ,sa rozne utwory ja lubie utwory zyciowe nie lubie rymowania dla rymowania i pierdolenia bez sensu ,lu bie polski hip hop w stylu kasta squad,molesta,morwa,niektore kawalki liroya, itd.ale np nienawidze kalibra 44 -dla mnie to beznadziejny styl i wiekszosc tekstow bez sensu.
|
schranz
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 14:26
Z tego co slyszalem to najciekawej wypada nas i 2pac pod wzgledem tresci ,szczegolnie utwor nas -oif i ruled the world moze byc bardzo ciekawy jesli sie go przetlumaczy na polski.
|
schranz
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 14:43
Ja słucham Hip-hopu w szczególności polskiego, WWO, ZIP skład, OSTR, Ascetocholix (najnowsza płyta Apogeum-wymiata), Gural,Owal, Peja, Chada i PIH, Onar i Ośka, BRX,TDF, AbraDab, wymieniać można jeszcze długo, nasz polski hiphop wymiata,rozpierdala. Amerykańskim też nie pogardze szczególnie Nas, Jay-Z, 50 Cent, Snoop Dog, Dr Dre i produkcje WU Tang Clanu.
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 14:56
Zato mój brat słucha dwóch rodzajów muzyki Disco oraz Polo.
A co do hiphopu, w tej muzyce najważniejsza jest treść, głupio słuchać coś czego się nie rozumie lub tego co nie jest nam bliskie, dlatego wole polski hh, bo jest mi bliski oraz prezentuje wysoki poziom, sam też nagrałem płyte i niedługo mój utwór powinien pojawić się w Klanie, ale pod innym nickiem niż na forum.
Hiphop jest bardzo różnorodny i każdy może znaleźć coś dla siebie, imprezowe jak Hardkorowa Komercja czy TDF po zajebiste uliczne teksty WWO, OSTRego czy choćby Fenomena, albo utwory zajebistej Paktofoniki (dla Magika pokój).
|
Życia nie traci się wraz ze śmiercią. Życie traci się minuta po minucie, godzina po godzinie w nieskończonej ilości wyrażeń bez miłości.
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 15:23
Hehehe...Tomcraft...nie nazwalem ciebie pseudo Hiphopowcem tylko napisalem ze rowniez tepie takich ludzi (podobnie jak ty)..hehe..male nieporozumienie A co do tego "smetnego" Polskiego HH to zgadzam sie ze nie wszyscy tak rapuja..chociazby Lona..co prawda rymuje o tym ze jest zle...ale robi to w taki sposob ze sie tego nie zauwaza..(naprawde polecam)..Capo ja rowniez nagrywam ..Peace!
|
"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 15:47
spoko male nieporozumienie w szczecinie dobra grupa hh to snuz maja pare ciekawych utworkow ,a z nowosci podoba mi sie firma -slowo na dzis -cos takiego taki tytul , oraz familia hh
|
schranz
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 16/06/2003 17:53
No esenuzet,Łona i Wiele C.T. są ze Szczecina, oprócz tego w całym województwie jest wielu podziemnych takich jak Prezes, tworzący bardzo optymistyczny rap.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 17/06/2003 09:26
Liroy,Karamba czy Nagły Atak Spawacza to kurwy a nie prawdziwi emce. WWO, Pezet z Obrońcami Tytułu to jest prawdziwy rap, 100 % hiphop.
|
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 17/06/2003 09:39
Co do Liroya i tego smiesznego Karamby sie zgodze ale co do Naglego Ataku Spawacza to nie ..mam wszystkie ich kasety i jedna plyte...kolesie dla mnie po prostu wymiataja! Maja (wedlug mnie) tyle swietnych kawalkow ze nawet trodno mi cokolwiek polecic No ale jak juz mowielm sa gusta i gusciki bo ja np. nie lubie ani Obroncow Tytulu..ani WWO..Pozdrawiam!
|
"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 17/06/2003 09:41
tomcraft tylko że Hip-Hop powstał właśnie w Stanach i to właśnie Murzyni z biednych dzielnic wielkich amerykańskich miast rozpoczęli ten nurt w muzyce i to chyba dlatego powinniśmy starać się najpierw ich problemy zrozumieć, bo w sumie to gdyby nie oni, to Hip-Hop mógłby nie istnieć. Polski Hip-Hop też jest niczego sobie, szanuję polskich artystów, ale dla mnie nigdy nie będzie tym prawdziwym, wywodzącym się ze Stanów.
|
Llibertat per a Catalunya!
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 17/06/2003 10:47
To ze hip hop wywodzi ze sie stanow to nieznaczy ze musze sluchac wlasnie tego ze stanow,co do karramby posluchaj sobie utworek -ile kosztujesz (milosc za pieniadze),jest do sciagniecia na kazie lub na stronie karramby ,jest zajebisty.
|
schranz
|
|
|
|
Odp: Jakiej muzy sluchacie? - 17/06/2003 11:32
No właśnie są gusta i guściki, więc nie ma sie o co kucić, każdy ma prawo słuchać co chce. A to, że amerykańce wymyślili hiphop to trzeba im dziękować, ale jak wiadomo każdy ma inne problemy, lubie nawte słuchać chłopaków z Wybrzeża, ale zawsze lepiej posłuchać o problemach które są nam bliższe i znamy je z życia codziennego, a nie historie które są nam obce. W stanach jest też inny styl, dużo gangsta, baunsu, nowiutkie autka, zajebiste dupcie, złoto, u nas jeszcze nie ma na to kasy, nakład płyt jest o wiele mniejszy. Ale Hardkorowa Komercja i Platynowe Sombrero to już jest klip kozak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3