JAK KTOŚ zna TYPY REAKCJI CHEMICZNYCH prosze o napisanie WAŻNE !
Typy reakcji chemicznych
1. Reakcje syntezy
Synteza jest reakcją, w której z dwu lub więcej substancji prostszych powstaje jedna substancja złożona o odmiennych właściwościach chemicznych i fizycznych
A + B ---> AB
2. Reakcje analizy
Analiza (rozkład) jest reakcją, w której z jednej substancji złożonej powstają dwie lub kilka substancji prostszych , różniących się od substratu właściwościami fizycznymi i chemicznymi
AB ---> A + B
3. Reakcje wymiany- wymiana pojedyncza (reakcja wypierania) jest reakcją, w której z jednego związku chemicznego i jednego pierwiastka powstaje inny związek chemiczny i inny, mniej aktywny pierwiastek
A + BC ---> AC + B
- wymiana podwójna jest reakcją, w której biorą udział dwa związki chemiczne i jako produkty powstają nowe dwa związki
AB + CD ---> AD + BC
Typy reakcji chemicznych
1. Reakcje syntezy
Synteza jest reakcją, w której z dwu lub więcej substancji prostszych powstaje jedna substancja złożona o odmiennych właściwościach chemicznych i fizycznych
A + B ---> AB
2. Reakcje analizy
Analiza (rozkład) jest reakcją, w której z jednej substancji złożonej powstają dwie lub kilka substancji prostszych , różniących się od substratu właściwościami fizycznymi i chemicznymi
AB ---> A + B
3. Reakcje wymiany- wymiana pojedyncza (reakcja wypierania) jest reakcją, w której z jednego związku chemicznego i jednego pierwiastka powstaje inny związek chemiczny i inny, mniej aktywny pierwiastek
A + BC ---> AC + B
- wymiana podwójna jest reakcją, w której biorą udział dwa związki chemiczne i jako produkty powstają nowe dwa związki
AB + CD ---> AD + BC
Wielkie dzieki !!! Ta są wszytkie reakcje ?
Nie liczy się Przeszłośc , Liczy się Przyszłość
Nie patrz co było dziś , Pomyśl co bedzie jutro !
MKS POGOŃ SZCZECIN !
Chyba juz w poniedzialek trzeba bedzie zaczac wysylac faksy z zamowieniami na bilety bo znowu przydziela je po biurach podrozy... i dadza z cichcacza 4 dni na zamawianie...
Typy reakcji chemicznych
1. Reakcje syntezy
A + B ---> AB
2. Reakcje analizy
AB ---> A + B
A + BC ---> AC + B
AB + CD ---> AD + BC
Nie ma sprawy o ile nie myli mnie moja 5 z chemi to raczej tak. Ale coś mi kiedyś przez głowe przeleciało że to były reakcje:addycji,substytucji i eliminacji dlatego lepiej to sprawdż ale to będą pewnie te co Ci podałam pierwsze
Dziękuje że jesteś...
Chcem byś była...
Dla Ciebie Pogonko
Będe żyła...
Typy reakcji chemicznych
1. Reakcje syntezy
A + B ---> AB
2. Reakcje analizy
AB ---> A + B
A + BC ---> AC + B
AB + CD ---> AD + BC
Nie ma sprawy o ile nie myli mnie moja 5 z chemi to raczej tak. Ale coś mi kiedyś przez głowe przeleciało że to były reakcje:addycji,substytucji i eliminacji dlatego lepiej to sprawdż ale to będą pewnie te co Ci podałam pierwsze
No to jeszce raz dzięki wiesz ja mam 4 z chemi ale za duzo jej nie umiem Dzięki jeszce raz
Nie liczy się Przeszłośc , Liczy się Przyszłość
Nie patrz co było dziś , Pomyśl co bedzie jutro !
MKS POGOŃ SZCZECIN !
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763437574 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.