Odp: temat ogórkowy - 06/10/2005 14:30
w deamonie 347 montujesz mini image, stara wersja miala jakos 23 mb, ale nowsze maja 500 kb, no i po zamontowaniu grasz
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
1. Ośmioscan foremny to bryła , którą otrzymamy sklejając dwa jednakowe ostrosłupy prawidłowe czworokątne, w których wszystkie krawędzie mają jednakowe długości. W narysowanym obok ośmiościanie foremnym odcinek AB ma długośc 10 cm. Oblicz dlugosci wszystkich krawędzi tego ośmiościanu.
Pomóżcie !!!!
Ostatnio edytowany przez: SamAxe, 6 października 2005, 16:45 [1 raz(y)]
Mam zadanie z matmy ktorego za chuja nie moge rozwiazac ;/ pomozcie !!
1. Ośmioscan foremny to bryła , którą otrzymamy sklejając dwa jednakowe ostrosłupy prawidłowe czworokątne, w których wszystkie krawędzie mają jednakowe długości. W narysowanym obok ośmiościanie foremnym odcinek AB ma długośc 10 cm. Oblicz dlugosci wszystkich krawędzi tego ośmiościanu.
Pomóżcie !!!!
1. jak jest to ośmiościan FOREMNY, to wszystkie krawedzie ma rowne, a jego sciany to trojkaty rownoboczne.
2. z tego co widze, AB to polaczenie wierzcholkow, tak? jak tak to 1/2 AB to H ostroslupa prawidlowego (czyli H= 5cm).
3. narysuj trojkat prostokatny miedzy polowa przekatnej podstawy, H a krawedzia boczna.
... i z arcydziela rysunkowego mamy: (korzystajac z Tw. Pitagorasa)
niech ktos mnie poprawi, jak cos nie ok!
pozdr
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Napisz ktoś jakieś szkoły ( LO ) Jakieś w miare dobre ale nie za dobre Taki jak coś LO 10
1LO - niby elitarna, ale nauczycieli hujowi
2Lo- N/C
3 LO - odradzam, dabie to zły pomysł i chca poziom na sile utrzymac (zawsze wolne miejsca)
4LO - zalezy gdzie mieszkasz ale mi z prawobrzeża sie na Gumieńce nie chce jeździć
5 LO - niby elita pod patronatem PAMu
6 LO - odradzam z calego serca zryta szkola i do tego pod gorke
7LO - wyjebista szkola kolo 120 p masz wjazd
8 LO - TA SZKOLE KOCHAM nie zebym ja tam chodzil ale jest zajebista kolo 120-130 masz wjazd a w biol-chem praktycznie zawsze wolne miejsca
9 LO - N/C
10 LO - o tej szkole chyba cos wiesz jak pisales faje kompy maja ;]
11 LO - niezbyd dobra szkola na Klonowica jak dobrze pamietam
12 LO - fajna szkola niedaleko wałów, dostac sie to raczej nie problem
13 LO - szkola kosmos zawsze wolne miejsca (tylko dlaczego?)
14LO - dobra szkola, niedaleko mojej
15 LO - z pod zespolu Kolejarza, o niej K3moT moze sie wypowiedziec
16LO - fajna szkola na os. Słonecznym niby latwo sie dostac
17 LO - teraz Liceum Integracyjne masz autobusy za darmo inncyh plusów nie widze
18 lo i wyzej nie mam zdania...
Rosja: Kaszpirowski powraca, by znów leczyć
Znany uzdrowiciel Anatolij Kaszpirowski powrócił z zagranicy do Moskwy. Jego seanse nie przyciągają jednak tłumów jak 20 lat temu.
W końcu lat 80. Kaszpirowski był równie popularny jak Michaił Gorbaczow czy Ałła Pugaczowa. Głosił, że może uzdrowić nie tylko pojedyncze osoby, ale cały kraj. Dziś Kaszpirowski mówi, że nie ma już takich ambicji, a dziennikarzy oskarża o szukanie sensacji. Twierdzi jednocześnie, że w przeszłości udało mu się wyleczyć 10 milionów osób.
Choć na spotkania z Kaszpirowskim przychodzą nie miliony, ale po kilkadziesiąt osób, opinia o nim jest wciąż bardzo dobra. Zdaniem komentatorów, Kaszpirowski nie odzyska już dawnej popularności, co nie znaczy, że moda na uzdrowicieli- szarlatanów w Rosji minęła. Teraz popularny jest jednak Griegorij Grabawoj. Obiecał on miedzy innymi, że wskrzesi dzieci, które zginęły w Biesłanie, a wśród członków jego sekty są podobno znani politycy.
... Adin, dwa, tri... No juz myslalam, ze idol moich lat dzieciecych nie wroci on prawie jak Zawodowy Szaman
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Odp: temat ogórkowy - 06/10/2005 21:25
Master weź sobie odpusc ta fife. Wlasnie dzisiaj dostalem ja na konsole( moze na kompa bedzie lepsza grafika) i co mi sie naskrobało o tej grze? Wielki badziew...Moze i chcieli sciagnac styl z PES4 czy WE9 ale to jest fifa i tak fif jesli chodzi o technike gry jest chyba najgorsza ze wszystkich edycji fify. Wszyscy mowili ze menu najladniejsze...bardziej mi sie podoba z 05. Jedyny plus to krótki filmik przed grą...daje nam do zrozumienia ze gra bedzie podobna, pelna emocji itp...a tu chuj Dziadostwo jednym slowem
Tylko PES !!
Odp: temat ogórkowy - 07/10/2005 14:41
Mam pytanie. Korzystam z daemon toolsa , mam plik mini image wszystko jest ok, odpalam Fife i pojawia się komunikat :
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.