| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 07/07/2004 19:04
Więc moje skromne zdanie z wakacji 
Bramka - ja też jestem przerażony - nie ma ani jednego porządnego kandydata. Pilarz - skoro był rezerwowym przez cały sezon więc był gorszy od Wyparły a ten musiał być słaby skoro go wywalili z klubu (takie można wyciągnąć wnioski). Kozik - całkiem śmieszna kandydatura, koleś jest 2 bramkarzem w RKSie, jest beznadziejny i moim zdaniem nawet na 3 nie ndaje u nas. Kapsa - za duże ryzyko, wielki talent ale co z tego. Ten Niemiec - rezerwowy w słabej lidze w przeciętnym klubie? dzięki bardzo. W PSie cos o Bledzewskim napisali i moim zdaniem jedyny poważny kandydat choć po ostatnich wyczynach...
Obrona - co do cholery się dzieje? Kto zastąpi Matlaka jak będzie coś nie tak? Magdoń ? Koleś co rozegrał tylko 2 mecze w zeszłym sezonie (na dodatek ostatnie). A kto Michalskiegio? Mauro? Ten koleś to jeździec bez głowy i to gracz ofensywny. A w środku naszą parę stoperó? też nikogo nie ma. Świetnie...
Pomoc - najlepiej to wygląda, jak Terlecki wróci do formy to będzie sporym wzmocnieniem. Szkoda że nie zdecyowali się na Zająca.
Atak - i tu też nic... Olo i Bugaj. Potrzeba co najmniej 2 napadziorów! Choćby takiego Matysa co mu się kontrakt skończył. Liczyłem też na Tarachulskiego ale nici z transferu szkoda 
Ogólnie - gówno zrobimy nie zwojujemy 1 ligę. Nie mamy wogle ławki. (ten cały tekst był bardzo na szybko )
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 07/07/2004 20:26
Jak podaje www.90minut.pl
Pogoń Szczecin: (I połowa) Kozik - Mauro, Julcimar, Magdoń, Matlak - Probierz, Trałka - Júlio César, Moskalewicz, Grzelak - Kaźmierczak. (II połowa) Kapsa - Michalski, Magdoń, Masternak, Rodrigo - Łabędzki, Trałka (60 Majak) - Cezar (70 Giuliano), Śliwiński (80 Gajewski), Bejnierowicz - Bugaj.
W składzie Pogoni zagrało czterech testowanych zawodników: Krzysztof Kozik i Paweł Kapsa (obaj bramkarze), Sławomir Majak i Júlio César (napastnicy). Wystąpili też nowi już zakontraktowani zawodnicy: Rafał Grzelak, Giuliano i Michał Probierz. Zabrakło kontuzjowanych Sergia Bataty i Tomasza Parzego. Po meczu zebrał się sztab szkoleniowy, który podziękował za współpracę Majakowi. Drugą szansę dano Piotrowi Gajewskiemu. Z piłkarzy przebywających na obozie w Gutowie w sobotę wyselekcjonowana będzie 18, która pojedzie na krótki obóz do Niemiec.
|
Wstaję rano, robię przedziałek i mam fajrant...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 09/07/2004 15:53
Temacik troche przycichł....może jakieś nowe info:
Fragment z Głosu :
"Wczoraj zgrupowanie opuścił bramkarz Krzysztof Kozik z RKS-u Radomsko, który nie sprawdził się w zespole portowców. W Łodzi pozostał jeszcze drugi z testowanych bramkarzy Paweł Kapsa z Wisły Płock, jednak szansę na jego pozostanie w drużynie są nikłe.
Jestem już po wstępnych rozmowach i do zespołu na testy przyjadą jeszcze dwaj nowi bramkarze. Będą to Jacek Banaszyński, występujący w minionym sezonie w Górniku Polkowice i golkiper z Serbii i Czarnogóry mający za sobą występy w reprezentacjach młodzieżowych tego kraju. Ich będziemy jeszcze testowali. Natomiast powoli kończymy selekcję nowych zawodników, gdyż czasu do ligi pozostało nie wiele."
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Niby Kapsa miał słaby sezon w Wiśle Płock, ale i tak troche więcej się po nim spodziewałem. W końcu jeszcze niedawno regularnie grywał w podstawowym składzie młodzieżówki (U-21). Opcja ściągnięcia Banaszyńskiego jak zmiennika dla Pilarza (jak to zaznaczał Baniak) podoba mi się. Napewno prezentuje on jakiś ligowy poziom , ma dobre warunki (185cm/78kg).Był napewno jednym z wyróżniejących się zawodników spadającego z ligi w fatalnym stylu Górnika P.
Troche dziwi mnie polityka transferowa klubu, który nie czyni praktycznie żadnych starań w kierunku wzmocnienia szpicy ataku. Była mowa o Tarachulskim (nie wypaliło), Klimku (podpisał kontrakt z Wisłą Płock), Sypniewskim (wątpie żeby wypaliło) i ostatnio o Mielcarskim (shit!). Miejmy jednak nadzieje że Olo spełni pokładane w nim nadzieje i będzie prezentował się tak dobrze jak prezentował się w minionym sezonie na wiosne... Pozdro!
|
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 09/07/2004 17:06
Mielcarski przydałby się. To jest facet, który zawsze może strzelić bramkę z niczego. Taki Dymek, tylko w lepszej wersji.
Co do Banaszyńskiego - super, to jest wreszcie dobry pomysł. Praktycznie cały sezon bronił genialnie, gdyby nie on to Polkowice spadłyby z hukiem do II ligi, zamiast męczyć się w barażach. No i w tychże barażach wprawdzie wpuścił 8 goli, ale przy żadnym nie miał szans - a gdyby nie on, w obu meczach mogłoby się skończyć dwucyfrowo. Jestem zdecydowanie na tak.
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 09/07/2004 17:29
Dobrze by było jakby Mielcarski przyszedł , lubiłem go jak grał u nas za Bekdasa ale jest jedno ale..... otóż Mielcarski dawno nie grał , coś tam słyszałem ,że z Lechem trenował a teraz kilka tygodni w Portugalii i ciągłe komentowanie
|
:
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 09/07/2004 18:37
Wedlug mnie na atak nie potrzeba juz nikogo
Mamy Moskalewicza , Bugaja, Śliwinski,Bejnierowicz na ataku moze grac rowniez Batata i nie zapominajmy że w naszym systemie gry jest 1 napastnik.... juz bym wolal zeby kupili dobrego bramkarza
|
Tylko Pogoń!
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 09/07/2004 19:45
z Cesar`em podpisza kontrakt!
Banaszynski nezla sparawa.
Ale jak podaje oficjalka na zgrupowanie dotarl .............Grzanka 
najpierw wyzucaja a teraz chca go znowu ehhh... [Ostatnio edytowane przez Memphis: 2004-07-09 19:46]
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 00:44
> jak podaje oficjalka na zgrupowanie dotarl .............Grzanka 
Fajny rym Ci wyszedł 
A co do tematu - niech będzie Grzanka, byle nie Kapsa 
Wracając do Terleckiego - kurczę blade, ja słyszałem że on już jakiś czas temu zaczął zrzucać wagę, ale efekty są lepsze niż oczekiwałem...

Kto wie? Może wrócił do formy sprzed lat?
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 06:20
A propos Fabiniaka... Podobno pójdzie do Floty na roczne wypożyczenie No i zostaliśmy tylko z Pilarzem i być może Grzanką :/ Nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać 
Ale jedno mnie cieszy... Nie spadniemy - oto obecna kadra GKS Katowice:
Bramkarze - Dariusz Klytta.
Obrońcy - Admir Adžem (na walizkach), Grzegorz Fonfara (na walizkach), Radosław Kowalski, Krzysztof Markowski, Paweł Pęczak, Mirosław Widuch.
Pomocnicy - Wojciech Krauze, Przemysław Pluta (na walizkach), Maciej Soboń (na walizkach).
Napastnicy - Sebastian Kęska, Dawid Plizga.
Ciekawe ile punktów zdobędzie Gieksa takim składem (lub podobnym, bo wprawdzie testują cały tabun ludzi, ale tam ponoć niewielu prezentuje chociaż drugoligowy poziom).
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 11:26
GKS-y bym tak nie przekreślał...Oczywiście mam nadzieje, że POGOŃ odbierze im 6 punktów w sezonie ale GKS juz nie raz pokazał, że nawizska same nie grają i potrafił wygrywać przegrane mecze.Tak więc może poczekajmy do rozpoczęcia sezonu i później zacznijmy kalkulować i oceniać... [Ostatnio edytowane przez dominvip: 2004-07-10 11:27]
|
Wstaję rano, robię przedziałek i mam fajrant...
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 11:28
No GKS na 1 miejscu do odjazdu w 2 lige na 2 Łęczna ....
ale mimo tego i tak wolal bym zeby spadaly 2 team`y wiecej emocji weksza rywalizacja :-)
P.S GKS stwierdzam to na podstawie sladu.ale oby przedmowca moj mial racje [Ostatnio edytowane przez Memphis: 2004-07-10 11:29]
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 11:34
Jeszcze nie jest pewne czy napewno będzie spadać tylko jeden zespól, bo słyszałem, że coś kombinują bo będzie za mała rywalizacja i takie tam i chcą żeby wchodziło więcej z drugiej ligi.....i ja się chyba z tym zgadzam, bo rzeczywiście może być zajebiście nudno szczególnie jak się trafi jeden outsider, wtedy zespoły nie mające szans na puchary będą mogły handlować do woli już od połowy sezonu, a takich komedii już w październiku to ja nie chcę....
|
Dziękuję
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 11:43
"To klub dobrze zorganizowany i bez kłopotów finansowych. Szefowie Zagłębia zamierzają chyba stawiać na młodzież, gdyż oprócz mnie przychodzą Paweł Strąk oraz Maciej Iwański. Jeśli trener wszystko poukłada, może się stworzyć ciekawy zespół - wyznał Stasiak."
Cytat z interii o transferach Zaglebia Lubin.
U nas chcieli obronce wiec zamiast Michalskiego(35l.) mogli testowac o wiele mlodszego Stasiaka ! przeciez on tez gral w Łodzi a jakos nie zwrocili na niego uwagi!! [Ostatnio edytowane przez Memphis: 2004-07-10 11:43]
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 10/07/2004 16:37
> A propos Fabiniaka... Podobno pójdzie do Floty na roczne wypożyczenie No i
> zostaliśmy tylko z Pilarzem i być może Grzanką :/ Nie wiem, czy mam się śmiać,
> czy płakać 
Ale jedno mnie cieszy... Nie spadniemy - oto obecna kadra GKS
> Katowice:
Bramkarze - Dariusz Klytta.
Obrońcy - Admir Adžem (na walizkach),
> Grzegorz Fonfara (na walizkach), Radosław Kowalski, Krzysztof Markowski, Paweł
> Pęczak, Mirosław Widuch.
Pomocnicy - Wojciech Krauze, Przemysław Pluta (na
> walizkach), Maciej Soboń (na walizkach).
Napastnicy - Sebastian Kęska, Dawid
> Plizga.
Ciekawe ile punktów zdobędzie Gieksa takim składem (lub podobnym, bo
> wprawdzie testują cały tabun ludzi, ale tam ponoć niewielu prezentuje chociaż
> drugoligowy poziom).
Zapomniales uwzglednic w kadrze Gieksy naszego bylego pomocnika Andruszczaka który ponoc cieszy sie z powrotu do Katowic pzdr
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2