Odp: temat ogórkowy - 22/08/2005 19:33
Wpadł mi dziś w ręce numer sierpniowy magazynu "Detektyw", w którym jest kilkustronnicowy artykuł "Szalikowcy i ultrasi". W sumie nic nowego w tym temacie nie odkryli jednak artykuł został rzetelnie napisany. Polecam przeczytać.
Żeńska drużyna futbolowa z Belgii, SK Berlaar, jakoś musiała przeżyć dotkliwą porażkę 50:1 w sobotnim meczu z KV Mechelen, ponieważ jej bramkarz wolał pójść na koncert - napisała w poniedziałek belgijska prasa.
Nasza bramkarz pojechała na festiwal muzyczny Pukkel Pop. Dlatego przegraliśmy - powiedziała dziennikowi "Het Laatste Nieuws" stojąca w zamian na bramce Charlotte Jacobs.
Pierwszego gola KV Mechelen zdobył już w czwartej sekundzie spotkania. Jak mówiła dalej Jacobs, po pierwszej połowie było 27:0. W drugiej połowie musieliśmy strawić kolejne 23 bramki, ale w końcu strzeliłyśmy gola - dodała
Odp: temat ogórkowy - 22/08/2005 22:36
Nie chce mi sie przekopywac calej historii ogorkowego, wiec mam pytanie gdzie moge szybko w Szczecinie zdjac simlocka z sony ericssona T68i za miare rozsadna cene.
Bartosz Kizierowski odrzucił propozycję, by przez trzy lata reprezentować barwy Kataru. Oferowano mu 600 tysięcy euro – informuje „Rzeczpospolita”.
Propozycja przyszła kilkanaście dni po zakończeniu mistrzostw świata w Montrealu, gdzie Kizierowski zdobył brązowy medal na dystansie 50 metrów st. dowolnym. Zadzwonił do niego przedstawiciel pływackiej federacji Kataru i zaproponował starty w barwach tego kraju. 600 tysięcy euro (po 200 tysięcy za każdy rok) to kwota, jaką Kizierowski miał dostać bez względu na wyniki. Gdyby zdobył medale, otrzymałby dodatkowe premie.
- To bardzo dużo pieniędzy, ale nie miałem cienia wątpliwości, czy przyjąć propozycję. Są wartości bezcenne. Dla mnie jedną z nich jest orzełek na reprezentacyjnym dresie - mówi "Rz" Kizierowski.
Dyskobolia Grodzisk Wlkp. - OKS 1945 Olsztyn
Mazowsze Płock - Korona Kielce
GKS Bełchatów - Podbeskidzie Bielsko-Biała
Warta Sieradz - Wisła Płock (*)
Wierna Małogoszcz - Zagłębie Lubin
Cracovia - Kujawiak Włocławek
Łódzki KS - Pogoń Szczecin
Tłoki Gorzyce - Wisła Kraków
Drwęca Nowe Miasto Lubawskie - Amica Wronki
Polonia Warszawa - Tur Turek
KSZO Ostrowiec Św. - Legia Warszawa
Okocimski KS Brzesko - Lech Poznań
Odra Opole/Jagiellonia Białystok - Górnik Łęczna
Odra Wodzisław Śl. - Zagłębie Sosnowiec
Górnik Zabrze - Radomiak Radom
wolny los - Hetman Zamość
Gospodarzami pierwszych meczów są drużyny wymienione na pierwszym miejscu.
Pierwsze mecze odbędą się 20-21 września. Rewanże - 25-26 października.
(*) gospodarzem I meczu wylosowano Wisłę Płock jednak kluby doszły do porozumienia w kwestii zamiany gospodarza pierwszego meczu
No to wylosowalismy Lks,osobiscie liczylem na Zaglebie Sosnowiec albo kogos z dwojki Radomiak,Kujawiak.
Mimo wcześniejszych zapewnień, że zmiany trenera nie będzie działacze jeszcze raz postanowili zaufać Czechowi. Jeszcze wczoraj wydawało się, że czeski szkoleniowiec będzie prowadził Łódzki Klub Sportowy. Na spotkaniu z dziennikarzami Panik przedstawił swoja wizję gry ŁKS'u. Wygląda na to, że Antoni Ptak mimo wcześniejszych zapowiedzi o pełnym zaufaniu dla Pietrzaka postanowił go zmienić.
Czeski szkoleniowiec stracił niespodziewanie to stanowisko 9 maja po zwycięstwie nad Wisłą Płock 2:0. Mecz z "Nafciarzemi" był 13 spotkaniem ligowym Portowców pod wodzą Panika. W tym czasie Szczecinianie odnieśli 4 zwycięstwa poniesli 3 porażki i aż 6 razy dzielili się punktami z przeciwnikiem.
"Po czasie przyznaję, że tamta decyzja była błędna - powiedział Antoni Ptak, właściciel MKS Pogoń SSA. - Panik to bardzo dobry fachowiec, który rozpoczął budować zespół i musiał w pewnym momencie przerwać rozpoczętą pracę. Teraz będzie ją kontynuował".
Panik odchodził po meczu zwycięskim, Pietrzak też przestał być trenerem, gdy zespół miał dobry start w lidze i plasuje się w czołówce, a jedyną wpadkę miał w minioną niedzielę we Wronkach ulegając Amice 1:4.
"Dla mnie gra drużyny nie jest zadowalająca i to powód zmiany" - ocenił Ptak.
Umowa pomiędzy właścicielem Pogoni i Panikiem podpisana została we wtorek w Łodzi. W środę Czech po raz pierwszy poprowadzi zajęcia z drużyną, przygotowując ją do sobotniego meczu z Górnikiem Zabrze.
Panik był w Łodzi, bo rozpoczął pracę z tamtejszym ŁKS-em.
"Żadnym kontraktem jednak nie był związany, więc mogliśmy podpisać umowę" - dodał Ptak.
"Trudno mi na gorąco komentować tę sytuację - powiedział Pietrzak. - Jestem z reguły człowiekiem pokornym i tę decyzję z pokorą przyjmuję".
Pietrzak ma ponownie zająć się szkoleniem szczecińskiej młodzieży i grających w czwartej lidze rezerw. Z klubu nie odejdzie natomiast drugi szkoleniowiec Andrzej Woźniak: "To był jeden z warunków wznowienia współpracy z Panikiem - mówi Ptak. - W polskim klubie musi być przynajmniej jeden polski trener, który zna mentalność tutejszych piłkarzy."
Chodzą pogłoski jakoby Pietrzak musiał odejść, gdyż w wywiadzie dla Canalu + wyjawił, że Antoni Ptak ma wpływ na wyjściowy skład Pogoni Szczecin
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.