Słuchaj koncert LIVE8 to jest jedna wielka obłuda...przecież biedni afrykanie tych pieniędzy nie dostaną...co najwyżej watażkowie, którzy zgarniają całą pomoc międzynarodową.
Koncert został zrobiony po to by paru muzyków o sobie przypomniało, a najlepiej pokazać soię światu jako dobrotliwy muzyk który pragnie zbawić świat.
Myślisz, że oni mają pojęcie co się dzieje w Afryce? Gdyby mieli to by nie organizowali takich koncertów.
Afryce trzeba pomagać w zupełnie inny sposób....trzeba tam posyłać lekarzy czy nauczycieli....ekonomistów którzy nauczą ich jak rządzić i iniwestować....trzeba dać wędke a nie rybę.
Dawanie kasy nic nie pomoze...bo większość i tak pójdzie na broń.A Afryka już została nauczona przez Zachód, że najłatwiej jest żebrać.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: temat ogórkowy - 03/07/2005 23:49
niestety w duzej czesci masz racje :/
ale nie przesadzaj z tymi muzykami, nei sadze by takie u2 czy coldplay musieli sei przypominac....a takei pink floyd to specjalnie na ta okazje sie reaktywowalo
ja dosyc sceptycznei podchodze do samej idei zredukowania czy tez usuniecia dlugu....polsce czy chocby modlawii prezentow takich nie robia :/
a kasa z live8 na pewno nie pojdzie na bron
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
Organizacje międzynarodowe i tak nie kontrolują co dzieje się z pieniędzmi które idą na pomoc więc nie wiem skąd ta pewność u Ciebie....co do U2 to oczywiście oni o sobie nie muszą przypominać...ale koncert zorganizował Bob Geldof.Reszta to byli goście.A sam Geldof nigdy by nie został znanym muzykiem( o ile można powiedzieć, że jest znany) gdyby nie pierwsze LIve Aid...teraz poprostu pomyślał, że warto to powtórzyć.
Peter Hitchens z "The Mail" :
"I znowu głodne, sterroryzowane dzieci z Afryki łączą się w wysiłku, by pomóc innym.Znowu pojawią si na ekranach naszych telewizorów, by ratować spadającą popoluarność tej potrzebującej, zubożałej grupy łysiejących wyklaskiwanych gwiazd rocka, które wciąż marzą o tłumach, jakie kiedyś ich słuchały."
Dla Mnie to oddaje całkowity sens organizacji tej imprezy...zwłaszcza, że podczas pierwszego Live Aid z którego pieniądze miały iść na głodujących Etiopczyków...większość pieniędzy gdzieś znikneło.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
ze jedna ze Spice Girls nie zgodzila sie na wystep i Spice wogole nie wystapia. Dla takich ludzi zero szacunku!!!
a moze po prostu nie popiera tej idei??
Aż tak trudno raz wysąpić za free Ma tyle kasy, że się w głowie nie mieści. Ale coż jak dla kogoś liczą się tylko pieniądze to trudno. Szkoda, że Jej taka bieda nie dosięgnie bo by może zrozumiała jak to jest. To był szczytny cel i nie wiem o co poszło ale mogła to odłożyć na bok i wystpić a nie gwiazdorzyć
Ja takich ludzi nie szanowałem, nie szanuję i nie będę szanował, nie wiem jak Wy
Słuchaj koncert LIVE8 to jest jedna wielka obłuda...przecież biedni afrykanie tych pieniędzy nie dostaną...co najwyżej watażkowie, którzy zgarniają całą pomoc międzynarodową.
Koncert został zrobiony po to by paru muzyków o sobie przypomniało, a najlepiej pokazać soię światu jako dobrotliwy muzyk który pragnie zbawić świat.
Myślisz, że oni mają pojęcie co się dzieje w Afryce? Gdyby mieli to by nie organizowali takich koncertów.
Afryce trzeba pomagać w zupełnie inny sposób....trzeba tam posyłać lekarzy czy nauczycieli....ekonomistów którzy nauczą ich jak rządzić i iniwestować....trzeba dać wędke a nie rybę.
Dawanie kasy nic nie pomoze...bo większość i tak pójdzie na broń.A Afryka już została nauczona przez Zachód, że najłatwiej jest żebrać.
Z tym, że sama kasa im nie wystarczy to masz rację ale trzeba od czegos zaczac, a ze zaczynaja od zlej strony to inna bajka.Tyle sie mowi o biedzie w Afryce itp. ale nic sie nie robi, od czasu do czasu jakies jednorazowe pomoce a o dlugofalowej pomocy nie slyszalem. Lepsze to niz nic.
Odp: temat ogórkowy - 04/07/2005 16:42
Mam małe pytanie. Gdzie można zamówić sobie bluze Pogoni ? Może na necie lub ktoś zna jakiś sklep a może ktoś sam sie zajmuje takimi rzeczami Z góry dziękuję i proszę o odpowiedź Za informację obiecuję browar
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.