Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 20/06/2010 10:38
"Lansik" afrykańskich druzyn cosik nie wychodzi- Kamerun, Nigeria i RPA praktycznie poza turniejem, Algieria zasadniczo proforma jedynie Ghana ma dość spore szanse ale jesli przegra z Niemcami a Serbia wygra to tez leci. WKS dzis polegnie z Brazylią i raczej tez pozamiatane. I żegnajcie wuwuzele
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Ten mecz pod względem taktycznym to była kompromitacja z obu stron. Takiej masy błędów w defensywie czy przy wyprowadzaniu piłki w jednym meczu dawno nie widziałem.
Pieniądze to nie wszystko.... potrzebne są jeszcze złoto i diamenty.
No nie byłbym taki pewien , jezeli Brazylia zagra taki piach jak ostatnio praktycznie na stojaco chcieli wygrac z Korea , a WKS zagra podobnie jak ostatnio z wysoko postawiona linia pomocy i pressingiem to mogą ten mecz spokojnie wygrac. To nie jest ta WIELKA Brazylia co kiedys.
Dokładnie to samo pisałem że Brazylia już nie zachwyca swoją grą tak jak kiedyś. WKS z Drogbą będzie bardzo grożny i licze tu na niespodziankę. Teraz czas ma ciekawą informację:
FIFA zaapelowała o postawę fair do piłkarzy Urugwaju i Meksyku. Remis we wtorkowym meczu tych drużyn da im awans do 1/8 finału mistrzostw świata, a zarazem będzie oznaczać wyeliminowanie RPA i Francji.
- Hasło FIFA brzmi: moja gra jest fair. Mamy nadzieję, że wszystkie 32 drużyny będą stosowały tę zasadę w kolejnych meczach aż do końca mistrzostw - powiedział rzecznik FIFA Nicolas Maingot na pytanie o reakcję FIFA na spekulacje wokół remisu w meczu Meksyku z Urugwajem.
Prawdopodobieństwo remisu w starciu Meksyku z Urugwajem jest na tyle duże, że niektóre firmy bukmacherskie wycofały już z oferty zakłady na wynik tego spotkania.
Napewno będa grali fair już to widze, X w tym meczu to pewniak.
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 20/06/2010 11:51
Dziwne ta sugestie-czyżby FIFA widzi że odpada gospodarz i bedą straty? Wietrzą jeszcze dla nich iluzoryczne szanse? Ciekaw czy jak przykładowo Holandia wystawi rezerwowy skład z Kamerunem też będą robić larum że to nie fair (abstrahuje że ci nie mają już żadnych szans-to tylko przykład z brzegu)... Jebać FIFE-mam nadzieje że w tym meczu bedzie remis bo ani Francji, ani RPA awans dalej sie nie należy i tyle.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Bardzo przyjemny mecz Kamerun - Dania, w końcu zaczynają się jakieś emocje.
Ten mecz pod względem taktycznym to była kompromitacja z obu stron. Takiej masy błędów w defensywie czy przy wyprowadzaniu piłki w jednym meczu dawno nie widziałem.
Olafie szczerze mówiąc wolę oglądać takie kompromitacje z obu stron, niż chociażby takie mecze jak Holandia - Japonia, gdzie błędów było mniej niż we wspomnianym meczu
Pod względem emocji i atrakcyjności dla widza siedzącego w fotelu przed TV, jak na razie najlepszy mecz.
Pozdrawiam
@Porto - Drogba wszedł w meczu z Portugalią i szczerze mówiąc WKS nie grał dużo lepiej niż przed zmianą, jak WKS taktycznie nie obniży lotów to może być ciekawie
a remis Urugwaj - Meksyk to jest najbardziej pożądany wynik odpadnięcie wuwuzeli i żaboli za jednym razem nie często się zdarza
Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 20/06/2010 13:46
Czy będzie remis to nie byłbym taki pewien. Meksyk raczej nie będzie chciał brać w ciemno remisu bo to oznacza grę z Argentyną w kolejnej rundzie, a to może im się średnio podobać.
Myślę, że przynajmniej Meksyk będzie walczył o zwycięstwo
Czy będzie remis to nie byłbym taki pewien. Meksyk raczej nie będzie chciał brać w ciemno remisu bo to oznacza grę z Argentyną w kolejnej rundzie, a to może im się średnio podobać.
Myślę, że przynajmniej Meksyk będzie walczył o zwycięstwo
ja mysle, ze to 80 minuty bedzie normalny mecz, a w zaleznosci jak gdzie indziej jest wynik to zrobia tak by nikt nie byl poszkodowany ;]
Jeśli historia mogłaby nas czegokolwiek nauczyć, to niewątpliwie tego, że żaden naród nie stworzył wyższej cywilizacji bez poszanowania prawa do posiadania własności prywatnej
Ludwig von Mises
a bramki "z dupy", ze spalonego nie było dla Nowej Zelandii?
Była, ale tego spalonego nawet sami Włosi nie przyuważyli, a karny naciągany straszliwie, niemniej tak jak anathema pisze - w meczu Włochów niespodzianką taka sytuacja nie jest.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 20 czerwca 2010, 17:05 [3 raz(y)]
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763361869 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.