Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Potrzebna krew- Pilne! POTRZEBNA BARDZO KREW 0 RH- << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
kln
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7804 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! - 09/01/2010 23:34

Cypek napisał:  

kln napisał:  
W sumie nigdy nietrzeźwy nie przychodziłem krwi oddawać, ale nie raz zdarzyło się że wieczorem wypiłem więcej niż jedno i żadnych problemów, ani zastrzeżeń nie było.

Oddać, oddasz, ale może się potem okazać, że na nic się ona nie nada. Na początku badają m.in. poziom hemoglobiny we krwi, potem po pobraniu krew jest badana pod innym kątem. Tak mi sie przynajmniej zdaje. Tak czy inaczej, dla pewności lepiej się wstrzymać z alkoholem dzień wcześniej.

Akurat w moim punkcie krwiodawstwa można powiedzieć, że czuję się jak w domu, więc jeśli po oddaniu krwi i dokładniejszym jej przebadniu wychodzi lipa informują mnie i tylko jeden raz mi się zdarzyło, że oddana przeze mnie krew się nie nadawała - była za tłusta, więc gdyby coś wynikło z powodu alkoholu na pewno też bym o tym wiedział.
Ktoś pytał o wizytę dentystyczną - co konkretnie się z nią wiąże to nie wiem, ale nawet jeśli ma się zepsute zęby to ilość czerwonych krwinek może przekraczać normę.

Sz.
Kibic
Na forum od 7380 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! - 10/01/2010 00:04
Tylko określone zabiegi. Jeśli zakładali plombę to żaden problem, co innego jak kanałówka czy coś.

P. S.
Bamm Bamm
Kibic
Na forum od 7702 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! - 12/01/2010 14:05
Byłem dzisiaj pierwszy raz oddać krew. Trochę dłużej to zajęło niż godzinę ale naprawdę warto było.

Nigdy nie przestawaj. Nigdy się nie poddawaj.
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! - 31/05/2010 22:40
Wrzucam na prośbę koleżanki.

POTRZEBNA BARDZO KREW 0 RH-
Krew jest dla 2 letniego dziecka chorego na "Ostrą Białaczkę Szpikową".
Jak ktoś ma taką krew i jest chętny ją oddać lub płytki krwi proszę o kontakt. Jak ktoś nie wie jaką ma grupę krwi, a jest chętny sprawdzić za darmo i oddać gdyby się zgadzała też proszę o kontakt.

Beata
gg:3398555
tel: 665119229 lub 606274136

Nie chciałem zakładać nowego tematu, ale Junior możesz przykleić i dodać sumbol krwii w temacie?

[Junior: gotowe, jest ok? ]

tak dzięki:)

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
szpadel*
Kibic
Na forum od 6663 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! POTRZEBNA BARDZO KREW 0 RH- - 02/06/2010 14:35

Sz. napisał:  
Tylko określone zabiegi. Jeśli zakładali plombę to żaden problem, co innego jak kanałówka czy coś.

Ja planuje zacząć oddawać krew.Raz w życiu parę lat temu miałem robioną kanałówkę to w takim razie dyskwalifikuje mnie to czy jak?

Sz.
Kibic
Na forum od 7380 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! POTRZEBNA BARDZO KREW 0 RH- - 02/06/2010 15:32
Nie, nie. Każdy zabieg ma jakiś określony czas, po którym nie powinno się oddawać. Nie pamiętam dokładnie, ale dla kanałówki to były chyba z 3 miesiące, choć głowy nie dam. Ale nie tak, że jak się raz w życiu miało to nie można. Tak jest tylko w przypadku chorób jak żółtaczka i tym podobne.

P. S.
szpadel*
Kibic
Na forum od 6663 dni

Odp: Potrzebna krew- Pilne! POTRZEBNA BARDZO KREW 0 RH- - 02/06/2010 23:21

Sz. napisał:  
Nie, nie. Każdy zabieg ma jakiś określony czas, po którym nie powinno się oddawać. Nie pamiętam dokładnie, ale dla kanałówki to były chyba z 3 miesiące, choć głowy nie dam. Ale nie tak, że jak się raz w życiu miało to nie można. Tak jest tylko w przypadku chorób jak żółtaczka i tym podobne.

A to dobrze,dzięki za info.W takim razie czas zebrać się.

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763355077 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005