Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
nara
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7617 dni

**

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 00:48
jeszcze jest Bezrzecze po stronie Szczecina i Bezrzecze od strony gminy Dobrej Szczecińskiej

ROJ
Kibic
Na forum od 7393 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 01:01
Oczywiście Klęskowo -już poprawione.
Jest Bukowo i Bukowo-Klęskowo. Prawidłowa nazwa to Żelechowa.
To co obecnie nazywamy Niebuszewem to było Bolinko w tej chwili Niebuszewo-Bolinko. Niebuszewo wlaściwe to teren koło obecnej obwodnicy w okolicach centrum Cegielnia.
Bukowo (pólnocne to rzeczywiście Górny Golęcin). Dzielnice Golęcin, Gocław, Stołczyn, Skolwin to Nadodrze i dlatego tak to nazwałem.
Potoczne nazwy z biegiem lat się zmieniają jedne są mniej ważne inne bardziej. Np. Kaliny to część Świerszczewa ale wiekszość uważa, że to Pogodno. Dużo lepiej się sprzedaje mieszkanie np. na Pogodnie2 niż na Bezrzeczu. Tak samo na Bukowie niz na Golęcinie.Warszewo jeszcze 10 lat temu nikt nie widział gdzie jest i tak to się będzie cały czas mieszało.

rozjemca
Kibic
Na forum od 6354 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 10:00
Dokładnie. Nie ma takiej dzielnicy jak ŻelechowO. Jest ŻelechowA i nazwę odmienia się tak jak przymiotniki.
Jestem z Żelechowej.
Jadę na Żelechową.
itp.

Barył
Kibic
Na forum od 6025 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 10:43
Dobra to może tak:
1. Śródmieście (jako tereny od śląskiej, pocztowej na innych melinach -bez urazy- :P kończąc).
2. Turzyn (łokietka i te sprawy).
3. Drzetowo-Grabowo (wiadomo parkowa, szarotki i te sprawy).
4. Niebuszewo (łącząc śmieszny podział na niebuszewo-bolinko i niebuszewo, nie musze wymieniać chyba dlaczego niebuszewo).
5. Żelechowa (z uwagi na stare dzieje).
6. Dąbie (bo można oberwać).
7. Północ (czyli cały Skolwin, Stołczyn, Gocław, Golęcino, bo można bardzo oberwać).
8. Pomorzany (duża dzielnica).
9. Zdroje vel Słoneczne czy jakkolwiek (i tak wszyscy mówią na te rejony zdroje lub słoneczne).
10. Pogodno (bo jest gdzie kraść i gdzie dobrze mieszkać, pogodno razem z zawadzkiego).
I tym sposobem mamy pokryte z 80% mapy Szczecina, a na pewno ważniejsze miejsca są w całości.

pit26
Kibic
Na forum od 8220 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 11:14
wg mnie brak Gumieniec - waznej i duzej dzielnicy Szczecina - dyskwalifikuje zapropoponowany przez Ciebie podzial...

Vi kommer sammen!
Danske liv... Odense...
Fenrir
Kibic
Na forum od 6112 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 12:03

maniek^^ napisał:  
Podjuchy jeszcze całkiem pokaźne

zgadzam się ;)

Prawa Strona
Kibic
Na forum od 6901 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 13:20

ROJ napisał:  

Jest Bukowo i Bukowo-Klęskowo.

Jesteś pewny ze jest cos takiego jak Bukowo-Klęskowo? Bo według mnie jeśli już to Bukowe - Klęskowo, chociaż Klęskowo wydaje mi się ''autonomicznym'' osiedlem

"Nigdy się nie poddaj - to prawdziwa sztuka"
AMS
Kibic
Na forum od 7612 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 13:37
Mysle ze ta wersja bedzie optymalna bo nikomu nie dogodzisz:)
Prawobrzeze SLONECZNE ZDROJE PODJUCHY a potem GUMIENCE POGODNO SRODMIESCIE NIEBUSZEWO ZELECHOWA STOLCZYN GOLECIN

A ja i tak wierzyc nie przestane...
DavidPS1948
Kibic
Na forum od 6112 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 14:52
Prawobrzeże to jeszcze Żydowce i Klucz :)

socker2
Kibic
Na forum od 5957 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 29/07/2009 19:25
dzięki za pomoc:) jednak po waszych postach mam duży dylemat bo nie wiem, które dzielnice teraz wybrać. Z tego co wyczytałem to najbardziej odpowiedni będzie podział Bo(L)ka_27. Ogólnie chodzi o to, żeby te regiony obejmowały cały Szczecin. Czyli, żeby każdy potencjalny gracz pochodzący z Szczecina mógł znaleźć nazwę dzielnicy regionu w którym mieszka.

monter
Kibic
Na forum od 7754 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 30/07/2009 09:22
Sądzę, że Skolwin nie chciałby być w jednym worze ze Stołczynem, Golęcin z GT, itd. Taka mała Jugosławia :)

MKS Pogoń Szczecin Polska
ROJ
Kibic
Na forum od 7393 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 31/07/2009 03:20
Podział Bolka jest ok. Ja bym zmienił tylko Wielgowo na Nadodrze (Gocław, Golęcino, Skolwin, Stołczyn)bo kilka razy większe i kilkadziesiąt razy wiecej mieszkańców. No i u nas nie ma czegoś takiego jak Centrum jest Śródmieście. Nikt u nas nie powie że jest z Centrum tylko jest ze Śródmieścia. To tak jak w Warszawie są bazarki, a u nas są rynki.

Sampaio
Kibic
Na forum od 8077 dni

*

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 31/07/2009 12:33
Bez napinki ale... tutaj nie chodzi o wypromowanie swojej dzielnicy w jakiejś tam grze tylko o sensowny podział Szczecina na najważniejsze rejony. Bo jak każdy będzie koniecznie chciał tam wrzucić swoją ulicę to będziemy mieli kolejny rozbiór Polski

jako mieszkaniec Prawobrzeża uważam, że mojej prawej części miasta należą się jedynie 3 dzielnice:
Słoneczne osiedla Słoneczne, Bukowe, Majowe, Rudzianka, Klęskowo, Kijewo
Zdroje Zdroje, Widok, Podjuchy, Żydowce, Klucz
Dąbie wszystko co znajduje się na północ i wschód od Słonka czyli Dąbie, Basen Górniczy, Lotnisko, Wielgowo, Zdunowo, Załom, Sławociesze, Płonia, Śmierdnica, Jezierzyce

Lewobrzeże - podział zdecydowanie geograficzny, więc możliwe są ewentualne przesunięcia z jednej dzielnicy do sąsiedniej:
Głębokie czyli Głębokie, Pilchowo, Osów, Bezrzecze, Bukowo
Gumieńce Gumieńce, Krzekoszów, Świerczewo
Pogodno Pogodno, Osiedle Kaliny, Osiedle Przyjaźni, Łękno
Pomorzany Pomorzany + Wyspa Pucka???
Dzielnica nad Odrą Skoki, Skolwin, Babin, Stołczyn, Glinki, Gocław, Golęcino, Żelechowa, Drzetowo
Niebuszewo Niebuszewo, Warszewo, Niemierzyn
Śródmieście Sródmieście, Turzyn, Stare Miasto, Łasztownia, Grabowo

Wymuszony podział na 10 dzielnic trochę komplikuje sprawę, bo z planu Szczecina zniknąć muszą niektóre "atrakcyjne" i suwerenne rejony, a takie perełki jak Stołczyn, Skolwin czy Żelechowa wrzucane są do jednego wora. Najbardziej brakuje mi osobnej dzielnicy portowej, ale po prostu brakuje dla niej miejsca (trzeba by w zamian którąś zlikwidować lub dokonać innych chorych fuzji).

Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
m1978
Kibic
Na forum od 6135 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 24/11/2009 14:21
Mam takie pytanie. Chodzi o Warszewo. I tak; ul. Kormoranów to Warszewo czy Żelechowa i podobnie; ul. Duńska to Warszewo czy Niebuszewo?
Pzdr.

Fyfy
Kibic
Na forum od 6603 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 24/11/2009 15:11
Duńska nalezy jeszcze do Niebuszewa.

eM
Kibic
Na forum od 7298 dni

**

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 24/11/2009 15:53

Leli napisał:  

Ale już u góry , na wysokości Netto to już chyba Warszewo?
Kormoranów natomiast podchodzi mi bardziej pod Zelochowa.

Macias
Kibic
Na forum od 7727 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 24/11/2009 16:01

eM napisał:  

Leli napisał:  

Wg mnie Duńska powyżej wysokości Netto to już na pewno jest Warszewo.
Jest podział na Żelechowo górne i dolne dzięki któremu Kormoranów raczej zalicza się do Żelechowa górnego- moim zdaniem to górne burzy obraz tego prawdziwego, przez niektórych zapomnianego już Rancza z Robotniczej ;)

Święty
Kibic
Na forum od 7421 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 24/11/2009 16:35

Macias napisał:  

eM napisał:  

Leli napisał:  

Wg mnie Duńska powyżej wysokości Netto to już na pewno jest Warszewo.
Jest podział na Żelechowo górne i dolne dzięki któremu Kormoranów raczej zalicza się do Żelechowa górnego- moim zdaniem to górne burzy obraz tego prawdziwego, przez niektórych zapomnianego już Rancza z Robotniczej ;)

Duńska ogólnie zaczyna się dopiero przed górką, wcześniej jest jeszcze Krasińskiego. Więc generalnie prawie cała [jak nie cała] Duńska należy już do Warszewa.

Choć na świecie wiele klubów jest
I może lepsze są i sława większa jest
My w Szczecinie mamy taki klub
Któremu serca oddaliśmy już...
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763362767 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005