Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 01/06/2008 22:33
Według mnie:
Bąk - bardzo dobrze, kilka zdecydowanych wejsc wyjaśniających sytuacje
Wasilewski - jeden z jego lepszych meczów pod względem ofensywnych
Sagan - gral tyle ile dostal pilek = ani dobrze, ani zle
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 06/06/2008 21:36
Nie wiem czy temat odpowiedni, ale z perspektywy czasu naprawdę cieszy mnie to, że to Polsat wykupił wszystkie prawa do zbliżającego się Euro.
Widać że podeszli do tego w pełni profesjonalnie i już te programy przed Euro (np. wieczorne spotkania, wywiady, rozmowy) pokazują że polsat dobrze przygotował się do zbliżającej się imprezy.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 06/06/2008 22:02
Czy ja wiem czy to taki dramat, Kuszczak aktualnie jest bramkarzem nr. 3 w reprezentacji co pokazały dobitnie ostatnie mecze towarzyskie w których grał naprawdę słabo. Wydaje mi się, że na ten czas pewniejszym bramkarzem od Kuszczaka jest Kowalewski, który w reprezentacji grał już kapitalne mecze o stawkę i ma doświadczenie.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 06/06/2008 23:14
słucham o tych kontuzjach i zaczyna mnie to martwić.. Nie wiem czy zgrupowanie tuż przed turniejem to był dobry pomysł, patrząc na Niemców, na ich zgrupowanie jakie miało miejsce jakiś czas temu.. Pewne urazy zdążyli wyleczyć, zagrali spotkania kontrolne, a teraz czują gód gry. I obawiam się, że Polacy tuż po zgrupowaniu będą troszke ociężali.. I jeśli te kontuzje sa prawdą, to dodając jeszcze urazy Łobodzińskiego i Żewłakowa nie wygląda to ciekawie :/ obym sie mylil
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
100 % Poparcia dla bo(L)ka ! Podolski przyznaje się do Polskości , nie spiewa niemieckiego hymnu , to nie ten sam człowiek co Klose ! Ten to nawet po polsku nie chce rozmawiac ! A o swojej Polskosci nie chce rozmawiac ...
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 07/06/2008 12:59
Chociaż niemców naprawdę nie trawię, to zgadzam sie z Wami. Daleko mi do uwielbienia dla Podolskiego, ale odrobina szacunku właśnie za to 'przyznawanie' się do Polskości jest - żenujące to jest to, że Podolskiego nikt z polskiego sztabu nigdy nie sprawdził bo pewnie bez problemu udałoby się go nakłonić do gry w reprezentacji Polski.
- Nie pokłóciłem się z trenerem - zapewnia Jakub Błaszczykowski. - Nie ma w ogóle mowy o czymś takim. Ale mogę też powiedzieć, że nie odnowiła mi się kontuzja.
Dziwne trochę, chodzi o to że lekarze bali się dać Błaszczykowskiemu grać bo mógł mu się uraz odnowić? Tak wnioskuje bo niby co innego, jeśli od paru dni Kuba sam w wywiadach śpiewał że czuje się dobrze i po kontuzji śladu brak.
Chociaż niemców naprawdę nie trawię, to zgadzam sie z Wami. Daleko mi do uwielbienia dla Podolskiego, ale odrobina szacunku właśnie za to 'przyznawanie' się do Polskości jest - żenujące to jest to, że Podolskiego nikt z polskiego sztabu nigdy nie sprawdził bo pewnie bez problemu udałoby się go nakłonić do gry w reprezentacji Polski.
- Nie pokłóciłem się z trenerem - zapewnia Jakub Błaszczykowski. - Nie ma w ogóle mowy o czymś takim. Ale mogę też powiedzieć, że nie odnowiła mi się kontuzja.
Dziwne trochę, chodzi o to że lekarze bali się dać Błaszczykowskiemu grać bo mógł mu się uraz odnowić? Tak wnioskuje bo niby co innego, jeśli od paru dni Kuba sam w wywiadach śpiewał że czuje się dobrze i po kontuzji śladu brak.
Zapewne bali się o niego, może groziło to czymś bardzo poważnym. Wkońcu ile razy można leczyć ten sam mięsięń - mógłby to być dla niego koniec.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 07/06/2008 13:26
Szacunek za przyznawanie się do polskości... Gdyby owa "polskość" była czymś wstydliwym, żenującym, haniebnym a mimo tego ktoś się z tym afiszuje, otwarcie przyznaje wtedy można mówić o szacunku dla danej osoby. Zresztą szacunek jest albo go nie ma, w tej kwestii nie ma półśrodków. Także według mnie mylisz pojęcia szacunek---->sympatia.
Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 07/06/2008 14:02
Nie mylę pojęć. Aktualnie gra dla reprezentacji niemiec i okazywanie swojej 'polskości' w tym momencie jest trochę nie na miejscu i pewnie sporo niemiaszków ma mu to za złe, dlatego darzę go swoistym szacunkiem, że nie zważa na opinię ludzi którzy de facto kibicują reprezentacji w której gra. Z mojej strony koniec tematu.
Nie mylę pojęć. Aktualnie gra dla reprezentacji niemiec i okazywanie swojej 'polskości' w tym momencie jest trochę nie na miejscu i pewnie sporo niemiaszków ma mu to za złe, dlatego darzę go swoistym szacunkiem, że nie zważa na opinię ludzi którzy de facto kibicują reprezentacji w której gra. Z mojej strony koniec tematu.
aha dazysz go szacunkiem za to ze gra dla panstwa ktore wyrzynalo w pien nasze rodziny- twoich i moich dziadkow?
tak jak Dyzio napisal sympatia i szacunek dwa rozne slowa,
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 07/06/2008 21:39
mksmarek po co drążysz? napisałem że dla mnie koniec tematu. Nigdzie nie napisałem, że darze go szacunkiem za to że gra dla reprezentacji niemiec, tylko za jego poglądy, których nie boi się publicznie wyrażać.
Co do dzisiejszych meczów, to pierwszy mecz Szwajcaria - Czechy straszna kiszka, dopiero pod koniec po zdobytej przez Czechów bramce gra się trochę rozkręciła, ogólnie przez większość meczu nuda, po Czechach spodziewałem się naprawdę sporo więcej, ale widać że brak Rosickiego i Nedveda uniemożliwia im dobrą grę. Szwajcarzy dużo walczyli, gdyby wykorzystali swoje sytuacje, których parę mieli to mecz mógł skończyć się zupełnie innym wynikiem.
Mecz Portugalia - Turcja dużo bardziej żywy niż mecz otwarcia, dużo akcji, technicznych popisów. Zadziwiając mnie Turcy którzy grają naprawdę bardzo dobrze (szczególnie Nihat i Emre), ze strony Portugalii wyróżniają się Deco, Ronaldo, Simao i w obronie Bosingwa.
Ostatnio edytowany przez: eF^, 7 czerwca 2008, 21:48 [1 raz(y)]
Szwajcaria - Czechy 1-0
Mecz bardzo atrakcyjny. Szwajcarzy bez kompleksów, wyszli bardzo odważnie i ofensywnie. Ich gra mogła się podobać, lecz niestety za styl punktów nie dają. Czesi zagrali typowo jak Włosi. Żelazna defensywa i Cech w bramce byli nie do zdarcia. Choć sytuacja Yakina i Vonlanthena były wspaniałe i tylko sami mogą mieć do siebie pretensje. Co do rzutów karnych to mogły być i nie być. Przez pierwszą rękę stworzyli sobie sytuację 2x lepszą niż rzut karny - praktycznie pusta bramka i strzał z 5m w poprzeczkę.
Portugal - Turkiye 2-0
Turcy mnie bardzo zawiedli. Przyzwyczaili do gry pełnej polotu, fantazji i zaangażowania. A dziś nie pokazali żadnej z tych cech. Praktycznie bez pomysłu, zero organizacji, atakowali 3-4 zawodnikami - to nie mogło się udać. Jedynie Emre Belozoglu i Kazim coś szarpali, ale nie mieli z kim grać. Portugalia zagrała jak doświadczony bokser. Cały mecz kontrolowali i 2x ukuli. W pełni zasłużone zwycięstwo.
Czekamy na jutrzejszy D-Day Najpierw oby w meczu Austria-Chorwacja padł remis, a później czekamy na historyczny wyczyn naszych.
PS. Na tvnie już mówią o nas Nasi kibice już pokazują gdzie jest miejsce Niemców
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763388703 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.