Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
E.
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 6671 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 16:35

śmielaq89 napisał:  
ale to że publicznie namawia i przyzwala do jej znieważania już nie...

Namawiał ale jego goście mogli odmówić, czyż nie?? nie bronie go ale to jest stosunek jego i jego gości do Narodowej Flagi.

Kibic
Na forum od 7888 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 16:41
który może sobie prezentować w swoim domu... a nie antenie jednej z najbardziej popularnych stacji...

najgorsze jest to, że ludzie podsumowali to wszystko oklaskami...

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
kijevo
Kibic
Na forum od 7807 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 16:54
Gdyby Polska była zdrowym krajem zabutowali by ich na śmierć.
A tak pajac robi na tym popularność, a takie numery odwala bo mózg ćpania już nie wytrzymuje.

E.
Kibic
Na forum od 6671 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:06
i o to mu chodzi, dzięki temu ma popularność.Wszyscy o nim gadają(nawet my) wiec nie widzę w tym sensu, nasze gadanie nic nie zdziala.

Kibic
Na forum od 7888 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:09
i to jest właśnie najgorsze, że ujdzie mu to płazem..

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
phoenix
Kibic
Na forum od 6831 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:09

Endrjus napisał:  
i o to mu chodzi, dzięki temu ma popularność.Wszyscy o nim gadają(nawet my) wiec nie widzę w tym sensu, nasze gadanie nic nie zdziala.

dlatego kolega który stworzył temat zamieścił petycje:)

Dobre chłopaki reprezentują JP.
Wszyscy razem JP.
ArP
Kibic
Na forum od 8219 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:10
Telewizja zaczyna schodzić na psy, dla dobrego show i oglądalności zrobią wszystko, zaczyna się to robić żenujące. Owszem mamy wolny kraj, ale niektóre rzeczy są po prostu nie dopuszczalne, a już szczególnie kiedy dzieje się to na antenie. Mam nadzieje, że osoby uczestniczące w tym marnym przedstawieniu poniosą jakieś konsekwencje.

Pogoń Szczecin MKS!
E.
Kibic
Na forum od 6671 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:23

phoenix napisał:  

i ta petycja tak naprawde gó*** da, wiec po co to?

eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:27
Plum czyli wedlug Twojego rozumowania, na potrzeby jakiegoś happeningu można maczać flagę w gównie, żeby coś dzięki temu pokazać?
Dla mnie to istny idiotyzm, jeśli chciał coś pokazać dosadnie to może zrobić milion innych rzeczy bez znieważania flagi polskiej.

Scarface
Kibic
Na forum od 7756 dni

*

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:31

Endrjus napisał:  

phoenix napisał:  

i ta petycja tak naprawde gó*** da, wiec po co to?

Szatan zwycięża, gdy lud boży traci serce i złemu oddaje pole bitwy.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Cywil
Kibic
Na forum od 7489 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 17:49

Arturo napisał:  
Telewizja zaczyna schodzić na psy

Telewizja zeszła na psy już dawno.

A co do samego incydentu to pewnie będzie tak, że winnym gówno zrobią a dzięki całemu zamieszaniu zyskają tylko więcej rozgłosu a co za tym idzie więcej oglądalności a co za tym idzie więcej $$. Jak zwykle zresztą...

Plum
Kibic
Na forum od 7806 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 21:07

eF^ napisał:  
Plum czyli wedlug Twojego rozumowania, na potrzeby jakiegoś happeningu można maczać flagę w gównie, żeby coś dzięki temu pokazać?
Dla mnie to istny idiotyzm, jeśli chciał coś pokazać dosadnie to może zrobić milion innych rzeczy bez znieważania flagi polskiej.

Jeśli zeszliśmy już na temat odchodów. To potraktujmy temat bardzo dosłownie. Spróbuj w naszym kraju wyjść z dzieckiem na spacer, spóbuj pobiegać z nim po trawie w parku i jeśli nie trafisz w psią kupę to jest szczęściarzem. Sorki, w innych krajach ludzie są w stanie nauczyć się sporztać po swoich puplilach, a w naszym kraju przychodzi to z wielkim trudnem, podobnie jak znacznie więcej i zancznie poważniejszych rzeczy.
W tym przypadku M.Raczkowski i jego znajoma wybrali dosadną metodę ukazania zjawiska, znieważono flagę i gdyby nie fakt, że zgadzam się z przesłaniem autora to również poczułbym się urażony. Rozumiem innych ludzi, którzy mają prawo nie zgadzać się z opinią Raczkowskiego i mogą czuć się obrażeni i mogą żadać przeprosiń, ale nie przesadzajmy, że to zamach i wielka obraza majestatu państwa.
Jak zwykle przy okazji każdego drażliwego i kontrowersyjnego tematu przebijają się narodowe kompleksy...

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
ArP
Kibic
Na forum od 8219 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 22:11

eF^ napisał:  
jeśli chciał coś pokazać dosadnie to może zrobić milion innych rzeczy bez znieważania flagi polskiej.

i wszystko w tym temacie

Pogoń Szczecin MKS!
U-96
Kibic
Na forum od 8520 dni

**

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 22:54
skoro to program wojewodzkiego to na tym gownie powinna siedziec mucha ;) ...

a na powaznie to tego pajaca nigdy nie lubilem - naszczescie nie ogladam prawie wogole tv wiec cisnienie mam caly czas w normie

parafrazujac "organiste": wojewodzki=debil

Ps. Plum - co maja narodowe kompleksy do tego? I o co Ci chodzi z tym gownem? Jezeli np kapral w wojsku mnie gnebil to mam isc sie odlac na grob nieznanego zolnierza?

Szlugi, wóda, gołe baby !
Mati.
Kibic
Na forum od 8075 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 22:56

kijevo napisał:  
Gdyby Polska była zdrowym krajem zabutowali by ich na śmierć.

Gdyby ich zabutowali na śmierć to by raczej nie był zdrowy kraj, co nie zmienia faktu, że powinni dowalić TVN - owi dowalić porządną kare finansową a temu gościowi jeszcze mocniej pocisnąć.

Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
Plum
Kibic
Na forum od 7806 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 23:09

Cytat:  
Ps. Plum - co maja narodowe kompleksy do tego? I o co Ci chodzi z tym gownem? Jezeli np kapral w wojsku mnie gnebil to mam isc sie odlac na grob nieznanego zolnierza?

Nie, lepiej tego nie rób...
Nie traktujmy wszytskiego dosłownie. Raczkowski, wojewódzki i Stelmaszyk dopuścili się znieważenia flagi polskiej, a nie dla jaj* czy zabawy tylko w jakimś celu... tłumaczyłem już jakim. W tym przypadku użyto do tego psiej kupy, no trudno mało estetyczny "przedmiot", ale część zatrzymala się tylko na tym, bez wynikania głebiej. Żeby jaśniej sforumować swoje zdanie użyłem także tej prostej retoryki i tego prostego przykładu z psim odchodami, pomimo, że najszczęśliwszy przykład to to nie jest. Powinni zostać ukarani, ale niepotrzebnie cała sprawa jest rozdmuchiwana i nabiera charakteru walki w obronie zagrożeonej polskości, bo to tylko napędza popuarnosci takim ludziom i takim działaniom.

A kompleksy wychodzą w trakcie dyskusji, a nie dotyczą bezpośrednio tematu, ale pojawiają się w argumentacji...

*czy wojewódzki załapał o co chodzi to wcale nie jest pewnie... może dla niego była to zabawa

Te szare trybuny jeszcze zatętnią granatowo-bordowym rytmem dwudziestu tysięcy serc...
Rudi87Sz-n
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 03/04/2008 23:39
Plum jak by Wojewódzki wsadził w gówno flagę innego państwa np. Izrael lub USA. To by się zrobiła dopiero burza, wtedy TVN i Wojewódzki musiieli by za to przeprosić, więc dlaczego nie ma przeprosić teraz za znieważenie flagi Polski. Jak już mówiłem nie chodzi o to aby wsadzać go do kryminału ale o to aby przeprosił za swoje debilne zachowanie. Bo w normalnym kraju takie coś by nie zostało puszczone w TV.

PoGo
Kibic
Na forum od 7349 dni

**

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 04/04/2008 00:33

Cytat:  
Znieważenie, niszczenie, uszkadzanie lub usuwanie Flagi Polski to występek zagrożony karą grzywny, karą ograniczenia wolności albo karą pozbawienia wolności do roku. Art. 137 § 1 Kodeksu karnego w tym samym zakresie obejmuje ochroną godło, sztandar, chorągiew, banderę, flagę lub inny polski znak państwowy.

Plum napisał:  
Raczkowski, wojewódzki i Stelmaszyk dopuścili się znieważenia flagi polskiej, a nie dla jaj* czy zabawy tylko w jakimś celu... tłumaczyłem już jakim.

Jeżeli dla Ciebie problem psich odchodów jest na tyle istotny, aby manifestować to w sposób znieważający polską flagę - nie mam więcej pytań. Trzy lata temu tą samą flagę, przepasaną kirem wywieszaliśmy po śmierci Jana Pawła II. Tą samą flagę wieszamy podczas obchodów upamietnaijących takie święta jak m.in. : 3 Maja, 26 kwietnia, 5 lipca, 11 listopada...
Proszę Cię, zastanów się jeszcze raz nad tym co piszesz... W tej chwili robisz wokół swojej osoby takie samo show, jakie zrobił Wojewódzki w swoim programie.

Podniosłeś mi ciśnienie niemiłosiernie...

Bo Pogoń szczecińska to jedna rodzina, starszy czy młodszy, piknik czy chuligan! piwo
tomek77
Kibic
Na forum od 6584 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 04/04/2008 09:20
Mnie też wkurwiają gówna na trawnikach, czy w piaskownicach. Jednak wsadzanie w nie flagi naszego kraju to gruba przesada. Jak mu to tak strasznie przeszkadza, to proponuję sposób mojego sąsiada. Kiedy zobaczył, że jeden z sąsiadów po raz kolejny wyprowadza pieska i pozwala mu srać do piaskownicy wyskoczył przez balkon (dowcpinisiów uprzedzam: mieszka na parterze ;) ) i spuścił mu konkretny wpierdol. To była manifestacja niezadowolenia. Nurzanie flagi w gównie jest dla mnie (i powinno być dla wszystkich POLAKÓW) potwarzą i obelgą.

"MY PORTOWCY, MY PORTOWCY NASZ CHARAKTER SIŁĄ JEST!!!"
elo
Kibic
Na forum od 7563 dni

Odp: Apel w obronie flagi oraz Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej - 04/04/2008 14:18
Skoro wojewódzki szydzi z Polski i Polaków w taki sposób, to wobec tego pewnie Polakiem się nie czuje. Karą za taki czyn mogłoby być pozbawienie go praw obywatelskich.

Obrazek jpg wstawiony na forum
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763382154 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.05 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005