Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Irriducibili
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7823 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 11/07/2007 22:52
Moim skromnym zdaniem najlepsze transfery poczyniL Bayern M.
kupili kilku swiatowych zawodnikow a nalezy pamietac ze liga niemiecka jest duzo slabsza niz hiszpanska wloska czy angielska i napewno malo popularna wsrod najlepszych pilkarzy..
a takiego Toniego czy Riberiego jakos sklonili do przyjscia
i mimo iz Bayern nie bedzie gral w LM
w ogole poza tematem liga niemiecka to ewenement na skale swiatowa,na sparingi przychodzi po kilkadziesiat tys ludzi,na treningi po kilka-kilkanascie tys. i w ogole duzym powodzeniem ciesza sie rozgrywki
bylem na treningu Hansy Rostock beniaminka ligi,bylo jakos 9-10tys ludzi kazdy w koszulce klubowej,popijajac piwo i jedzac kielbache
fajnie to wygladalo tzn niby glupi trening a biznes sie kreci -widac ze male miasto a zyje klubem i tak jest wszedzie w dojczach nawet w 3 i 4 ligach
u nas jest to nie do pomyslenia
w ogole warunki treningowe pilkarzy Hansy jednej ze slabszych ekip z dosc malego miasta,nie przypominaja tych z polskich klubow
mysle ze Wisla czy Legia maja duzo gorsze boiska treningowe itd

Pogon & Legia
pchela
Kibic
Na forum od 7701 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 11/07/2007 23:04

Irriducibili napisał:  

fajnie to wygladalo tzn niby glupi trening a biznes sie kreci -widac ze male miasto a zyje klubem i tak jest wszedzie w dojczach nawet w 3 i 4 ligach
u nas jest to nie do pomyslenia

Nom racja i dlatego hmm , nie moglismy sie tak szcerze mowiac dziwic ze przegralismy na Mistrostwach Świata z Niemcami, i do tego hmm nieco dziwny trener nasz:D.Ale teraz jest Leo i bedzie dobrze:) Sora za off topic taki lekki:D

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
stahu
Kibic
Na forum od 8104 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 11/07/2007 23:04

pchela napisał:  

stahu napisał:  

pchela napisał:  
Fakt, zapomnialem :) ale 1 post wiecej nic zlego nie zrobi:P:P. A Janczyk ma teraz wybór CSKA,Atletico, i byc może Liverpool. :D Moim zdaniem powinien wybrac Atletico. Grosicki, Korzym...... szkoda ich:/ no comment. A co do Manu to fakt MEGA ekipę beda miec:D Nani Ronaldo i Anderson!!! plus Tevez i Owen??? nie bedzie na nich mocnych jezeli to wszystko dojdzie do skutku:D

Jaki Owen ? bo chyba Hargreaves... Sprawa Michaela Owena w United jest chyba nie aktualna. Pozatym raczej napewno Anderson i Nani nie beda grali w podstawowej jedenastce : VdS - G. Neville Rio Vidlic Evra - Ronaldo Hargreaves Scholes Giggs - Rooney Tevez :)

A skad wiesz o jakiego Owena mi chodzilo??? Być moze o Hargravesa , nie fakt chodzlo mi o Michaela Owena ale o jego transferze jakbys chcial zauwazyc pisal Edit1 i ja zacytowalem jego wypowiedz:P:D Hmm a co do tego ze Anderson i Nani nie będa grali w podstawowej to hmm bym sie nie zgodzil , na pewno jeden z nich bedzie gral(raczej Nani). Moim zdaniem szybko wygryza giggsa ze skladu , bo C.Ronaldo na bank nie:)

Giggs i Scholes nie sa mlodzi - rotacja w skladzie napewno bedzie a obaj zawodnicy beda napewno duuzym wzmocnieniem

ps domyslilem sie ze chodzi o Michaela bo napisales o super ataku : Nani Ronaldo Anderson plus Owen i Tevez - nie problem sie domyslic :))

pchela
Kibic
Na forum od 7701 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 11/07/2007 23:13
Hehe z tym zapytaniem ,,a skąd wiesz o jakiego chodzi'' to zartowalem:D:P Aż tak glupi nie jestem hehe:) .Ale fakt bedą miec dobra ekipe ale czuje ze najbardziej namiesza tak czy siak Barca:D Pozdro:)

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
WNB
Kibic
Na forum od 7264 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 12/07/2007 11:47
Dudek w Realu Madryt!!!!!!!

Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
Prw
Kibic
Na forum od 7274 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 12/07/2007 11:59
Czyli z ławki na ławkę... Ale w sumie to się Jurkowi nie dziwię. Madryt to jednak Madryt... :]

pzdr.

To nie są leszcze Stefan...
Pit.
Kibic
Na forum od 7975 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 12/07/2007 13:14

Longinus napisał:  
Dudek w Realu Madryt!!!!!!!

fatalnie... to ja miałem być pierwszym Polakiem, który zadebiutuje w białej koszulce w pierwszej drużynie hehe;)

btw. zajebistą paczke szykuje na ten sezon Atletico. Tylko żeby nie skończyło się jak rok temu, że zawodnicy kapitalni tylko drużyny brak. Jeszcze do kompletu Riquelme, Quaresma i ktoś porządny w obrone (np. Coloccini) i będzie bardzo mocna paczka, na mistrza.

-------- edit:

Będzie piękny początek nowego sezonu:) Na dzień dobry Real - Atletico na Santiago Bernabeu:)

Ostatnio edytowany przez: Pit., 12 lipca 2007, 15:00 [3 raz(y)]

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Orło
Kibic
Na forum od 8251 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 13/07/2007 15:53

Pit. napisał:  
[cytat=Longinus]Dudek w Realu Madryt!!!!!!!

[cytat=Pit.][cytat=Longinus]
fatalnie... to ja miałem być pierwszym Polakiem, który zadebiutuje w białej koszulce w pierwszej drużynie hehe;)

Masz szanse na białą koszulke dalej, w końcu bluza bramkarska nie jest biała :)

Ostatnio edytowany przez: Orło, 13 lipca 2007, 17:08 [2 raz(y)]

Babilon Team
qbis
Kibic
Na forum od 7117 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 13/07/2007 18:21

Orło napisał:  
[cytat=Pit.][cytat=Longinus]Dudek w Realu Madryt!!!!!!!

Pit. napisał:  
[cytat=Longinus]

Masz szanse na białą koszulke dalej, w końcu bluza bramkarska nie jest biała :)

Trafna uwaga ;)

"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 23/01/2008 10:39

Cytat:  
Jedno jest już pewne. Wojciech Kowalewski nie zostanie piłkarzem angielskiego Reading. Wczoraj władze klubu poinformowały, iż polski bramkarza wyjechał z Anglii i nikt w Reading nie zamierza podpisywać z nim kontraktu. Jednak serial pod tytułem „Kto przygarnie Gibona” wcale nie dobiegł końca.

Pozyskaniem byłego zawodnika Spartaka Moskwa coraz bardziej zainteresowane jest rzymskie Lazio. Menedżer piłkarza już ustalił wstępne warunki kontraktu z Lazio. Włosi są w stanie spełnić oczekiwania finansowe Polaka. A właśnie przez to, że chciał on zarabiać blisko 500 tys. euro rocznie, nie podpisał kontraktu z Kolporterem Koroną Kielce, który takich pieniędzy nie płaci, nawet największym gwiazdom. Dodatkowo Lazio jest w stanie zaoferować Kowalewskiemu 2-letni kontrakt. Teraz wszystko pozostaje w rękach włoskich urzędników administracyjnych, którzy do dzisiaj mają skompletować dokumenty potwierdzające włoskie obywatelstwo argentyńskiego bramkarza Pablo Carrizo. Jeśli tego nie zrobią, Kowalewski będzie głównym kandydatem do zastąpienie między słupkami wiekowego, bo już 44-letniego Marco Ballotty...

Wprawdzie nic nie jest jeszcze pewne a artykuł opiera się w głównej mierze na domysłach jakkolwiek fajnie byłoby mieć polaka w Serie A ;)

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
eF^
Kibic
Na forum od 7987 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 02/09/2008 01:09
Robinho - Manchester City

Berbatov - Manchester United

Quaresma - Inter Mediolan

Wszystko oficjalne, ciekawe w szczególności transfer Brazylijczyka.

Pit.
Kibic
Na forum od 7975 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 02/09/2008 08:22

eF^ napisał:  
Robinho - Manchester City

Berbatov - Manchester United

Quaresma - Inter Mediolan

Wszystko oficjalne, ciekawe w szczególności transfer Brazylijczyka.

Robinho szybko odejdzie z City, bo nie będą odnosić sukcesów. Pozatym moim zdaniem jest troche za delikatny na lige angielską.

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Adrian PS
Kibic
Na forum od 8890 dni

**

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 02/09/2008 13:05
co do City to nie bylbym taki pewny... przyszedl nowy sponsor i kazdy bedzie chcial sie pokazac bo po sezonie bedzie wielka czystka, nowe nazwiska w zespole itd. zreszta juz teraz maja bardzo ciekawy sklad, wkoncu moze beda emocjonujace derby ;)

Hold skladam temu miastu...
kiko
Kibic
Na forum od 6971 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 02/09/2008 14:11

[aDriAn napisał:  
]co do City to nie bylbym taki pewny... przyszedl nowy sponsor i kazdy bedzie chcial sie pokazac bo po sezonie bedzie wielka czystka, nowe nazwiska w zespole itd. zreszta juz teraz maja bardzo ciekawy sklad, wkoncu moze beda emocjonujace derby ;)

City wygląda naprawdę imponująco w tym sezonie.
Wystarczy spojrzeć na takie nazwiska jak:
obrońcy - Micah Richards, Ben Haim, Vincent Kompany
pomoc - Hamann, Elano, Castillo, Martin Petrov, Shuan Wright-Philips
No i MEGA atak - Robinho, Jo, Bojinov, Vassell, Mwaruwari

Oby tylko grali na miarę oczekiwań.
Premiership będzie bardzo bardzo ciekawa w tym sezonie. Do wielkiej czwórki dołączy zapewne City, Tottenham i Aston Villa która jest bardzo mądrze od kilku lat budowana. Dokupują 2-3 zawodników i w tym sezonie powinni się liczyć co pokazały już pierwsze kolejki.

Scarface
Kibic
Na forum od 7756 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 04/09/2008 18:28

[aDriAn napisał:  
]co do City to nie bylbym taki pewny... przyszedl nowy sponsor i kazdy bedzie chcial sie pokazac bo po sezonie bedzie wielka czystka, nowe nazwiska w zespole itd. zreszta juz teraz maja bardzo ciekawy sklad, wkoncu moze beda emocjonujace derby ;)

Sponsor i to jaki już niedługo City może być kolejną angielską potęgą

Gianluigi Buffon, bramkarz przez wielu uznawany za najlepszego na świecie, może już niedługo zasilić szeregi Manchesteru City - donosi włoska gazeta Leggo.
Nowy właściciel Manchesteru Dr Sulaiman Al-Fahim, szef Abu Dhabi United Group, ma plany sprowadzenia do swojego zespołu najlepszych zawodników na świecie.
- Jeśli możemy kupić najlepszych piłkarzy świata, to zrobimy to. Chcemy tylko najlepszych - lakonicznie komentuje Al-Fahim.
Według włoskiej gazety angielski klub jest w stanie wyłożyć za Buffona aż 70mln euro. Juventus do tej pory nie miał zamiaru pozbywać się swojego kluczowego zawodnika, ale tak duże pieniądze na pewno zrobiłyby na właścicielach "Starej Damy" wrażenie.
Gianluigi Buffon już teraz jest najdroższym golkiperem świata. W 2001 roku Juventus wykupił go z Parmy za 32mln funtów.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
anathema
Kibic
Na forum od 7126 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/01/2009 14:24
Właściciele Manchesteru City pomimo faktu, że wydali na transfery już ponad 100 mln funtów nie stworzyli potęgi piłkarskiej. Co więcej, nie udało się stworzyć także solidnej drużyny! Manchester City bronić się będzie bowiem przed spadkiem.
Arabscy szejkowie mieli sprowadzić do składu "The Citizens" Cristiano Ronaldo, Lionela Messiego, Gianluigiego Buffona, Dymitara Berbatowa i Kakę. Na razie udało się jednak pozyskać Craiga Bellamy'ego i Wayne'a Bridge'a. Na domiar złego Brazylijczyk Robinho pokócił się z trenerem Markiem Hughesem i wyjechał do Brazylii.

Szczególnie bolesna dla włodarzy klubu jest fiasko rozmów z Kaką. - Zostaliśmy nabici w butelkę - przyznaje dyrketor klubu Gary Cook, który dodał, że pomimo obecności członka zarządu nie udało się przekonać Kaki choćby do podania jego warunków.

Cieszy fakt,że jednak kasiora nie do końca jest najważniejsza. A tym "filantropom" arabusom życze wszystkiego najgorszego,stanowcze nie dla dyletantów,chcącym sobie zrobić zabawke z nas wszystkich. I szczerze żal mi fanów City...

'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"

Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Rudi87Sz-n
Kibic
Na forum od 6894 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 12:36
Mam pytanie, co myślicie o "projekcie" Realu Madryt?
Dla mnie sprowadzenie Kaki za około 65 mil euro jeszcze przeszło, ale C Ronaldo to już przesada Chyba powinny być jakieś widełki, w jakich kluby powinny móc kupować graczy. Jednak z drugiej strony są to prywatne "firmy”, więc w imię wolności gospodarczej nie można im zabraniać wydawania pieniędzy.

tribu
Kibic
Na forum od 7872 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 13:36

Rudi87Sz-n napisał:  
Dla mnie sprowadzenie Kaki za około 65 mil euro jeszcze przeszło, ale C Ronaldo to już przesada Chyba powinny być jakieś widełki, w jakich kluby powinny móc kupować graczy. Jednak z drugiej strony są to prywatne "firmy”, więc w imię wolności gospodarczej nie można im zabraniać wydawania pieniędzy.

ja tam nikomu zle nigdy nie zycze ale zrobie wyjatek:) chcialbym bardzo zeby im te "transfery" bokiem wyszly. zeby panienka sie zesral zelem w portki w pierwszym meczu, a kaka zrobil kake;) jak slysze o takich wielkich transferach i galaktycznych sumach to zastanawiam sie do czego to dazy? ludzie na swiecie gloduja a tu za wyzelowanego pedala daja 100mln... oj zjechalem z tematu... no oni tak panienke kupuja, kake, chca ville i riberiego a zapomnieli ze w druzynie istnieje rowniez taka formacja jak defensywa (czasem w telewizji nie wiedziec czemu mowia na to defenZywa...). no a "defens" maja do dupy z nienormalnym pepe na czele. niech sobie kupuja jeszcze paru pomocnikow, zmontuja ustawienie 1-1-6-3 zlozone z samych gwiazd a i tak gowno z tego bedzie. nie lubie takich tworow, nie lubie jak ludzie mysla ze za pieniadze mozna wszystko i mozna od razu gotowe. nie lubie Chelsea za Abramowicza, Realu za caloksztalt (dla mnie to nie jest klub pilkarski tylko jakas instytucja dziwna), te 2 kluby przypominaja mi pewien nieudany eksperyment z rodzimego, bliskiego podworka. nie oczekuje, ze w jakims klubie bedzie grac 11tka wychowankow ale kupowanie gotowych tworow za takie kwoty jest lekko nienormalne. z drugiej strony niektorym lekko odwalilo w drugim kierunku - Wenger w Arsenalu. chociaz z tej mlodziezy moze kiedys cos bedzie;) popisalem troche bez sensu, wracam spac

100% PD
Scarface
Kibic
Na forum od 7756 dni

*

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 16:03

Rudi87Sz-n napisał:  

Jest to po prostu pierdolniete zeby za czlowieka placic blisko 100 mln euro gdzie bedzie granica kiedys nikt nawet nie myslal ze zawodnicy beda sprzedawani za miliony dolarow a dzis sa to juz setki co bedzie dalej zawodnik za 5-6 lat sprzedany za MILIARD dolarow chyba ze wczesniej szejkom skonczy sie ropa i w futbolu wroci normalnosc.

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Janek80
Kibic
Na forum od 6656 dni

Odp: Transfery- Seria A, Bundesliga,Premiership ... - 21/06/2009 21:56

Rudi87Sz-n napisał:  

Real nie od dziś jest najbardziej komercyjną drużyną dlatego nie budzi u mnie sympatii. Cieszyłem się gdy bankrutował, ale trupa jakoś tam uratowały chyba władze Madrytu dzięki jakimś terenom w mieście. Tak przynajmniej informowały media kilka lat temu. Spece od biznesu z Realu twierdzą, że takie zakupy się opłacą, a ja bym wolał, żeby jednak doprowadziły ten klub do totalnego bankructwa.

- 1  - 2  - 3  - 4  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763368682 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005