Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Święta bez śniegu ...?! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Jay-J
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8347 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 21:02
Wczoraj pochodzilem sobie troche po najwiekszych stolecznych domach handlowych i tam rzeczywiscie mozna bylo poczuc atmosfere Swiat, tylko jak sie wychodzilo to jedynie widok migajacych swiatelek na budynkach przypominal Swieta. Komercjalizacja Swiat i sprowadzanie ich do jedynie prezentow jest widoczne juz od wielu lat. Ale tym razem zauwazylem to co widzialem rok temu w Stanach, gdzie spedzalem Swieta. Na niektorych sklepach bylo napisane "Happy Holiday". Dla mnie to skandal i Amerykanie od tego roku tez zaczeli od tego odchodzic. Mowienie ze to obraza uczucia innych jest po prostu smieszne.

Obrazek gif wstawiony na forum
Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6993 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 21:20

Jay-J napisał:  
Wczoraj pochodzilem sobie troche po najwiekszych stolecznych domach handlowych i tam rzeczywiscie mozna bylo poczuc atmosfere Swiat, tylko jak sie wychodzilo to jedynie widok migajacych swiatelek na budynkach przypominal Swieta. Komercjalizacja Swiat i sprowadzanie ich do jedynie prezentow jest widoczne juz od wielu lat. Ale tym razem zauwazylem to co widzialem rok temu w Stanach, gdzie spedzalem Swieta. Na niektorych sklepach bylo napisane "Happy Holiday". Dla mnie to skandal i Amerykanie od tego roku tez zaczeli od tego odchodzic. Mowienie ze to obraza uczucia innych jest po prostu smieszne.

z roku na rok święta stają sie świętam pod względem zdobywania prezentów a nie spędzania czasu z rodziną.

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 8017 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 22:08

Szymon75 napisał:  

Jay-J napisał:  

z roku na rok święta stają sie świętam pod względem zdobywania prezentów a nie spędzania czasu z rodziną.

a to juz zalezy tylko od ludzi... jezeli ktos chce zdobywac prezenty i w tym czuje tylko swiateczna atmosfere - fair play! kazdy zyje jak chce :)

dla mnie swieta to czas spedzony z rodzina - niestety nie w tym roku :(

Szczecin Blog - strona o Szczecinie
Uśmiechnij się - jesteś w Szczecinie
Szczecin Blog na Twitterze
Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6993 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 22:16

malcoolm napisał:  

Szymon75 napisał:  

Jay-J napisał:  

a to juz zalezy tylko od ludzi... jezeli ktos chce zdobywac prezenty i w tym czuje tylko swiateczna atmosfere - fair play! kazdy zyje jak chce :)

trzeba zadać sobie jeszcze pytanie co tak w ludziach zmienia obyczaje ...

malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 8017 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 22:28

Szymon75 napisał:  

malcoolm napisał:  

Szymon75 napisał:  

Jay-J napisał:  

trzeba zadać sobie jeszcze pytanie co tak w ludziach zmienia obyczaje ...

czasy zmieniaja ludzi... czasy...

Kibic
Na forum od 7889 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 22:42

pchela napisał:  

śmielaq89 napisał:  

pchela napisał:  
Jak narazie wkurza mnie jedna rzecz w telewizji!!! Bo zaczne od tego , że to są Święta Bożego Narodzenia , a nie święta Świętego Mikołaja.Każda reklama na temat świąt jest o Mikołaju i o prezentach a o prawdziwym sensie tych Świąt , czyli Narodzinach Jezusa jest baaaaaaaardzo mało.Jedyne to co usłyszem o narodzinach Jezusa to było dzisiaj w Kościele.Cała ta komercja mnie coraz bardziej wkur... Ale co zrobic.A co do pogody to no fakt troszke lipa ,że nie ma śniegu , bo tak jakoś inaczej jest ://.Ale może jeszce przed świętami spadnie więc bądzmy dobrej myśli.Pozdrawiam:D

No trudno, żeby w reklamach było o Jezusie.. a kościół to w końcu prawidłowe miejsce...
Nie wszyscy są wierzący a obchodzą święta.. a komercja zawsze była i będzie..

Ej a o czym ma być przede wszystkim? Powinno to byc troszke zrównoważone a nie tylko mikołaj i mikołaj!:D A i jak niewierzący może obchodzic święta?To co on wtedy obchodzi???

No ale jak zrównoważone ? Wyobrażasz sobie widok Jezusa na bilbordach, w reklamach supermarketów itd. Miejsce na religie jest w kościele a na mikołaja w sklepach.. Niwerzący też może obchodzić święta.. przynajmniej wigilię.. ze względu na tradycję..

Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6993 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 23:26

śmielaq89 napisał:  

pchela napisał:  

śmielaq89 napisał:  

pchela napisał:  
Jak narazie wkurza mnie jedna rzecz w telewizji!!! Bo zaczne od tego , że to są Święta Bożego Narodzenia , a nie święta Świętego Mikołaja.Każda reklama na temat świąt jest o Mikołaju i o prezentach a o prawdziwym sensie tych Świąt , czyli Narodzinach Jezusa jest baaaaaaaardzo mało.Jedyne to co usłyszem o narodzinach Jezusa to było dzisiaj w Kościele.Cała ta komercja mnie coraz bardziej wkur... Ale co zrobic.A co do pogody to no fakt troszke lipa ,że nie ma śniegu , bo tak jakoś inaczej jest ://.Ale może jeszce przed świętami spadnie więc bądzmy dobrej myśli.Pozdrawiam:D

No trudno, żeby w reklamach było o Jezusie.. a kościół to w końcu prawidłowe miejsce...
Nie wszyscy są wierzący a obchodzą święta.. a komercja zawsze była i będzie..

Ej a o czym ma być przede wszystkim? Powinno to byc troszke zrównoważone a nie tylko mikołaj i mikołaj!:D A i jak niewierzący może obchodzic święta?To co on wtedy obchodzi???

No ale jak zrównoważone ? Wyobrażasz sobie widok Jezusa na bilbordach, w reklamach supermarketów itd. Miejsce na religie jest w kościele a na mikołaja w sklepach.. Niwerzący też może obchodzić święta.. przynajmniej wigilię.. ze względu na tradycję..

Jezus w reklamach stanowczo - nie . Nazywanie Świąta Bożego Narodzenia , Świetami Mikołaja to jest przesada, jak ostanio słyszałem " na tegoroczne święta mikołaja " ....

borsuk
Kibic
Na forum od 8892 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 00:10
Umiera tradycja a rodzi sie komercja - to jest moj komentarz w temacie Swiat Bozego Narodzenia

"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
malcoolm
Ultraoptymista
Na forum od 8017 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 02:26
to jest zima ! http://haha.nu/interesting/scary-winter/ :D

Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6993 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 09:25

malcoolm napisał:  
to jest zima ! http://haha.nu/interesting/scary-winter/ :D

dobra faza ;D;D;D ;);):)

pinki15
Kibic
Na forum od 7381 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 12:19
A ja powiem jedno że wracając z Białorusi to tam nawet nie było śniegu :] A w kościele ksiądz jechał równo po Łukaszence.

"I kneel only to God and I don't see him here"<--Prion Break S02E04
pchela
Kibic
Na forum od 7702 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 15:41

borsuk napisał:  
Umiera tradycja a rodzi sie komercja - to jest moj komentarz w temacie Swiat Bozego Narodzenia

popieram , niestety te słowa :(

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6993 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 16:03
Nie można powiedzić ,że wszyscy tak działają , z jednej strony komercja , ale gdy już zbierze się rodzina do wspolnej kolacji to zaczyna panować tam magia świąt , mimo tego ,że za oknami jej jeszcze nie widac .

Bronek
Kibic
Na forum od 7346 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 16:19

pchela napisał:  

borsuk napisał:  

chyba chciałeś napisać że to potwierdzasz, bo ja na pewno tego nie popieram...

Nie myślę "jak to będzie wyglądać", ale myślę "jak to zrobić"!
pchela
Kibic
Na forum od 7702 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 19/12/2006 20:39

Bronek napisał:  

pchela napisał:  

borsuk napisał:  

chyba chciałeś napisać że to potwierdzasz, bo ja na pewno tego nie popieram...

No racja , sorki :D

http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=

Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! :D

Persona non grata
SKPS Portowcy
Na forum od 6993 dni

**

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 19/12/2006 21:20
Świeta tuz tuz a ja nie słysze w pogodzie aby ten śnieg do nas przyszedł ! Chciaż dzisiaj rano bylo jako taki przymrozek ;) ;)

Shee
Kibic
Na forum od 7451 dni

*

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 19/12/2006 22:23
... a ja ciesze sie, ze nie ma sniegu pierwszy raz od ponad dwoch dekad... Po tegorocznym (lutowym) niesympatycznym i do dzis pokutujacym w skutki upadku na lodzie, odwidzialy mi sie mrozy :) jak dla mnie moze byc ciagle 15 stopni :) A swieta mozna czuc bez sniegu. Bardziej przemawia do mnie barszczyk z uszkami :)

„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Mick
Kibic
Na forum od 8056 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 19/12/2006 23:16

Shee napisał:  
... a ja ciesze sie, ze nie ma sniegu pierwszy raz od ponad dwoch dekad... Po tegorocznym (lutowym) niesympatycznym i do dzis pokutujacym w skutki upadku na lodzie, odwidzialy mi sie mrozy :) jak dla mnie moze byc ciagle 15 stopni :) A swieta mozna czuc bez sniegu. Bardziej przemawia do mnie barszczyk z uszkami :)

ja tam wogle nienawidze zimy :P śnieg nie utrzymuje sie za długo.. jest chlapa.. ale patrzac z innego punktu widzenia z 2 tygodnie śniegu nikomu by nie zaszkodziło.. a dzieciaki miały by frajde..

co do komercjalizacji.. hymm nasila sie ale wkońcu wolny rynek, nieprawdaż? co by nie było ważne jest to co mamy w domu, jak sami je obchodzimy.. a sprawa Mikołaja? przecież każdy z nas czekał od malucha na Mikołaja, odliczając od 1 grudnia, 24 czekoladki w kalendarzyku adwentowym :)

Safe
Kibic
Na forum od 7729 dni

Odp: Święta bez śniegu ...?! - 20/12/2006 10:15
Niektorzy do dzisiaj odliczaja, niestety wszytko konczy sie na 1 grudnia, gdzie wedlug kalendarzyka powinna byc juz Wigilia ^^

"Jeszcze bedzie czas, by odpoczywac"
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763421258 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.06 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005