Odp: Święta bez śniegu ...?! - 17/12/2006 21:02
Wczoraj pochodzilem sobie troche po najwiekszych stolecznych domach handlowych i tam rzeczywiscie mozna bylo poczuc atmosfere Swiat, tylko jak sie wychodzilo to jedynie widok migajacych swiatelek na budynkach przypominal Swieta. Komercjalizacja Swiat i sprowadzanie ich do jedynie prezentow jest widoczne juz od wielu lat. Ale tym razem zauwazylem to co widzialem rok temu w Stanach, gdzie spedzalem Swieta. Na niektorych sklepach bylo napisane "Happy Holiday". Dla mnie to skandal i Amerykanie od tego roku tez zaczeli od tego odchodzic. Mowienie ze to obraza uczucia innych jest po prostu smieszne.
Wczoraj pochodzilem sobie troche po najwiekszych stolecznych domach handlowych i tam rzeczywiscie mozna bylo poczuc atmosfere Swiat, tylko jak sie wychodzilo to jedynie widok migajacych swiatelek na budynkach przypominal Swieta. Komercjalizacja Swiat i sprowadzanie ich do jedynie prezentow jest widoczne juz od wielu lat. Ale tym razem zauwazylem to co widzialem rok temu w Stanach, gdzie spedzalem Swieta. Na niektorych sklepach bylo napisane "Happy Holiday". Dla mnie to skandal i Amerykanie od tego roku tez zaczeli od tego odchodzic. Mowienie ze to obraza uczucia innych jest po prostu smieszne.
z roku na rok święta stają sie świętam pod względem zdobywania prezentów a nie spędzania czasu z rodziną.
a to juz zalezy tylko od ludzi... jezeli ktos chce zdobywac prezenty i w tym czuje tylko swiateczna atmosfere - fair play! kazdy zyje jak chce
dla mnie swieta to czas spedzony z rodzina - niestety nie w tym roku
trzeba zadać sobie jeszcze pytanie co tak w ludziach zmienia obyczaje ...
z roku na rok święta stają sie świętam pod względem zdobywania prezentów a nie spędzania czasu z rodziną.
a to juz zalezy tylko od ludzi... jezeli ktos chce zdobywac prezenty i w tym czuje tylko swiateczna atmosfere - fair play! kazdy zyje jak chce
dla mnie swieta to czas spedzony z rodzina - niestety nie w tym roku
trzeba zadać sobie jeszcze pytanie co tak w ludziach zmienia obyczaje ...
Jak narazie wkurza mnie jedna rzecz w telewizji!!! Bo zaczne od tego , że to są Święta Bożego Narodzenia , a nie święta Świętego Mikołaja.Każda reklama na temat świąt jest o Mikołaju i o prezentach a o prawdziwym sensie tych Świąt , czyli Narodzinach Jezusa jest baaaaaaaardzo mało.Jedyne to co usłyszem o narodzinach Jezusa to było dzisiaj w Kościele.Cała ta komercja mnie coraz bardziej wkur... Ale co zrobic.A co do pogody to no fakt troszke lipa ,że nie ma śniegu , bo tak jakoś inaczej jest ://.Ale może jeszce przed świętami spadnie więc bądzmy dobrej myśli.Pozdrawiam
No trudno, żeby w reklamach było o Jezusie.. a kościół to w końcu prawidłowe miejsce...
Nie wszyscy są wierzący a obchodzą święta.. a komercja zawsze była i będzie..
Ej a o czym ma być przede wszystkim? Powinno to byc troszke zrównoważone a nie tylko mikołaj i mikołaj! A i jak niewierzący może obchodzic święta?To co on wtedy obchodzi
No ale jak zrównoważone ? Wyobrażasz sobie widok Jezusa na bilbordach, w reklamach supermarketów itd. Miejsce na religie jest w kościele a na mikołaja w sklepach.. Niwerzący też może obchodzić święta.. przynajmniej wigilię.. ze względu na tradycję..
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Jak narazie wkurza mnie jedna rzecz w telewizji!!! Bo zaczne od tego , że to są Święta Bożego Narodzenia , a nie święta Świętego Mikołaja.Każda reklama na temat świąt jest o Mikołaju i o prezentach a o prawdziwym sensie tych Świąt , czyli Narodzinach Jezusa jest baaaaaaaardzo mało.Jedyne to co usłyszem o narodzinach Jezusa to było dzisiaj w Kościele.Cała ta komercja mnie coraz bardziej wkur... Ale co zrobic.A co do pogody to no fakt troszke lipa ,że nie ma śniegu , bo tak jakoś inaczej jest ://.Ale może jeszce przed świętami spadnie więc bądzmy dobrej myśli.Pozdrawiam
No trudno, żeby w reklamach było o Jezusie.. a kościół to w końcu prawidłowe miejsce...
Nie wszyscy są wierzący a obchodzą święta.. a komercja zawsze była i będzie..
Ej a o czym ma być przede wszystkim? Powinno to byc troszke zrównoważone a nie tylko mikołaj i mikołaj! A i jak niewierzący może obchodzic święta?To co on wtedy obchodzi
No ale jak zrównoważone ? Wyobrażasz sobie widok Jezusa na bilbordach, w reklamach supermarketów itd. Miejsce na religie jest w kościele a na mikołaja w sklepach.. Niwerzący też może obchodzić święta.. przynajmniej wigilię.. ze względu na tradycję..
Jezus w reklamach stanowczo - nie . Nazywanie Świąta Bożego Narodzenia , Świetami Mikołaja to jest przesada, jak ostanio słyszałem " na tegoroczne święta mikołaja " ....
Odp: Święta bez śniegu ...?! - 18/12/2006 16:03
Nie można powiedzić ,że wszyscy tak działają , z jednej strony komercja , ale gdy już zbierze się rodzina do wspolnej kolacji to zaczyna panować tam magia świąt , mimo tego ,że za oknami jej jeszcze nie widac .
Odp: Święta bez śniegu ...?! - 19/12/2006 22:23
... a ja ciesze sie, ze nie ma sniegu pierwszy raz od ponad dwoch dekad... Po tegorocznym (lutowym) niesympatycznym i do dzis pokutujacym w skutki upadku na lodzie, odwidzialy mi sie mrozy jak dla mnie moze byc ciagle 15 stopni A swieta mozna czuc bez sniegu. Bardziej przemawia do mnie barszczyk z uszkami
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
... a ja ciesze sie, ze nie ma sniegu pierwszy raz od ponad dwoch dekad... Po tegorocznym (lutowym) niesympatycznym i do dzis pokutujacym w skutki upadku na lodzie, odwidzialy mi sie mrozy jak dla mnie moze byc ciagle 15 stopni A swieta mozna czuc bez sniegu. Bardziej przemawia do mnie barszczyk z uszkami
ja tam wogle nienawidze zimy śnieg nie utrzymuje sie za długo.. jest chlapa.. ale patrzac z innego punktu widzenia z 2 tygodnie śniegu nikomu by nie zaszkodziło.. a dzieciaki miały by frajde..
co do komercjalizacji.. hymm nasila sie ale wkońcu wolny rynek, nieprawdaż? co by nie było ważne jest to co mamy w domu, jak sami je obchodzimy.. a sprawa Mikołaja? przecież każdy z nas czekał od malucha na Mikołaja, odliczając od 1 grudnia, 24 czekoladki w kalendarzyku adwentowym
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763421258 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.