Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Kara śmierci dla pedofilów! << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Marcin_
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8104 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 16:01

MzP napisał:  

No nie zgodzę sie ja, ponieważ takie ... w wiezieniach pozostawieni są pod szczególna ochrona i zwykli więźniowie nie maja do nich praktycznie żadnego dostępu, wiec wiadra z dupy im nie zrobią i na wpierdol też sie nie załapią a Ty i ja musimy takich ... utrzymywać, a wolałbym aby te pieniądze szły np. na domy dziecka.

A poza tym nie wieże w ich resocjalizacje i po wyjściu z wiezienia te ... beda robić to samo co robili przed trafieniem tam i szkoda tylko tych dzieci.
Jak dla mnie lepiej zapobiegać czyli kara śmierci jak najbardziej.

Nie wiedzialem, ze pedofile sa izolowani w wiezieniach. Jesli nie beda mieli doczynienia z pozostalymi wiezniami, to wyjscie jest jedno, smierc.

manisz
Kibic
Na forum od 7547 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 17:05
Kastrowanie jak najbardziej ;P

Kuba L.
Kibic
Na forum od 7466 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 17:10

tarpan napisał:  
Pamiętajcie ludzie, że nie wielkość wyroku decyduje o tym że przestępca lub zwyrodnialec jakiś, będzie się go bał, tylko nie uchroność poniesienia konsekwencji decyduje o tym że człowiek boi się popełnić jakieś przestępstwo. Moim zdaniem trzeba raczej popracować nad większą mobilnością sądów, prokuratur oraz policji w celu zwalczanie wszelkich zboczeń.
Mówię nie karze śmierć bo to za prosta droga do odkupienia winy.

Twoje stanowisko własciwie pokrywa sie z opinią wiekszej czesci przedstawicieli doktryny polskiego prawa karnego. Jezeli sam do tego doszedles, to jestem pelen podziwu:].
Ale "lud" ma inne przeswiadczenie i w ten sposob powstaje ogolnopolska dyskusja.
Swoje zdanie nt. kary smierci wyrazalem we wlasciwym temacie. Nie bede sie powtarzal.

Trybik w machinie zwanej Pogonią.
Mick
Kibic
Na forum od 8056 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 17:14

Kuba L. napisał:  
"lud" ma inne przeswiadczenie i w ten sposob powstaje ogolnopolska dyskusja.
Swoje zdanie nt. kary smierci wyrazalem we wlasciwym temacie. Nie bede sie powtarzal.

właśnie lud.. może i masz racje ale na ul. Wiejskiej w dupie ma sie ten "lud"... dlatego jestem za referendum.. najgorsze jest to że łatwo dość przewidzieć frekwencje na takich głosowaniach ;/

ps. co nie oznacza że sam sie do akcji nie włacze ;]

Obrazek jpg wstawiony na forum
Gregor
Kibic
Na forum od 7428 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 18:24

VasyL - Zawodowy Szaman napisał:  

Gregor napisał:  
Ten pomysł lpr-u typowy pod publiczkę i wiadomo, że nie ma szans powodzenia a poza tym to pedofile i tak mają mocno przejebane w więzieniach więc długoletnie kary pozbawienia wolności to chyba najlepsze rozwiązanie.

To juz maniakalna paranoja.
Jak LPR badz PiS zglosi projekt wobec kary smierci tudziez innej waznej spolecznie sprawy sa glosy "to wszystko pod publike", ale kiedy by pierdzieli w stolki gadaloby sie "darmozjady, nic nie robia". Zawiewa mi to Platforma.

Nie przesadzaj, lpr tym pomysłem chce zabłysnąć przed wyborami i zabrać trochę bardziej konserwatywny elektorat pis-owi, taka strategia, co do po to daleki jestem od ich popierania, choć muszę przyznać, że propozycje ekonomiczne rządzącej koalicji mówiąc delikatnie lekko mnie wkurwiają. A poza tym pierwszy raz wypowiadam się o poczynaniach lpru czy pisu więc w moim przypadku trudno mówić o maniakalnej paranoi.

Stocznie Szczecina, Gdyni i Gdańska chciały wolności krzyczały basta !
IS
Kibic
Na forum od 7299 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 22:20

Gregor napisał:  

Gregor napisał:  
Ten pomysł lpr-u typowy pod publiczkę i wiadomo, że nie ma szans powodzenia a poza tym to pedofile i tak mają mocno przejebane w więzieniach więc długoletnie kary pozbawienia wolności to chyba najlepsze rozwiązanie.

Jak LPR badz PiS zglosi projekt wobec kary smierci tudziez innej waznej spolecznie sprawy sa glosy "to wszystko pod publike", ale kiedy by pierdzieli w stolki gadaloby sie "darmozjady, nic nie robia". Zawiewa mi to Platforma.

Nie przesadzaj, lpr tym pomysłem chce zabłysnąć przed wyborami i zabrać trochę bardziej konserwatywny elektorat pis-owi, taka strategia, co do po to daleki jestem od ich popierania, choć muszę przyznać, że propozycje ekonomiczne rządzącej koalicji mówiąc delikatnie lekko mnie wkurwiają. A poza tym pierwszy raz wypowiadam się o poczynaniach lpru czy pisu więc w moim przypadku trudno mówić o maniakalnej paranoi.

A wiesz na czym polega strategia PiSu?? że zaraz wystawią Kurskiego który odkryje następny wirtualny problem u jakiegoś polityka i zacznie się burza miedialna - a kto na tym wygra?? oczywiście PiS, Kurski i Bracia Kaczynscy. Akurat LPR chyba najmniej z wszystkich partii robi rzeczy pod publike, czego dowodem jest to ze ma jak narazie 4 - 6 % poparcia, ale moim zdaniem się zwiększy te poparcie, a dlaczego to już sami zobaczycie.

Ps. przepraszam za agitke, ale musiałem to napisać.

Borginho
Kibic
Na forum od 7061 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 09/08/2006 23:30
Moim skromnym zdaniem nikt nie ma prawa decydowac o smierci drugiego czlwoieka.

W Polsce zostalo przeprowadzone referendum na temat przystapienia do Unii. Z tego co sie orientuje w przewazajacej czesci polskie spoleczenstwo powiedzilo TAK.Glosujac w ten sposob powinnismyy zdawac sobie sprawe z tego jakie beda konsekwencje naszego uczestnictwa w tym ugrupowaniu wiec nie rozumiem skad ta polemika na temat kary smierci w dniu dzisiejszym. Mozna wysnuc wniosek - Polacy nie maja zadnej wiedzy na temat EU i szacunku do prawa na ktore wyrazili zgode.
A jesli chodzi o LPR to widac golym okiem, ze poszla w ruch machina PR i granie na ludzkich emocjach konserwatywnej, slabo wyksztalconej czesci spoleczenstwa.Nie od dzis wiadomo,ze tacy ludzie w mniejszym stopniu odbieraja i oceniaja swiat wedlug wlasnej interpretacji.

Ostatnio edytowany przez: Borginho, 9 sierpnia 2006, 23:35 [1 raz(y)]

Daiman
Kibic
Na forum od 7693 dni

*

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 10/08/2006 16:14
Powinny być takie obozy pracy do których byliby zsyłani tacy np. pedofile i zapierdalali w jakiś kamieniołomach na posiłki a nie żyli w więzieniach za nasze podatki. Jednak czegoś takiego długo nie będzie w Polsce więc jestem za karą śmierci dla nich, albo chociaż za podwyższeniem kar

Ostatnio edytowany przez: Daiman, 12 sierpnia 2006, 13:50 [1 raz(y)]

No Pain, No Glory
WNB
Kibic
Na forum od 7265 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 10/08/2006 17:07

narodowiec napisał:  

Gregor napisał:  

Gregor napisał:  

A wiesz na czym polega strategia PiSu?? że zaraz wystawią Kurskiego który odkryje następny wirtualny problem u jakiegoś polityka i zacznie się burza miedialna - a kto na tym wygra?? oczywiście PiS, Kurski i Bracia Kaczynscy. Akurat LPR chyba najmniej z wszystkich partii robi rzeczy pod publike, czego dowodem jest to ze ma jak narazie 4 - 6 % poparcia, ale moim zdaniem się zwiększy te poparcie, a dlaczego to już sami zobaczycie.

Ps. przepraszam za agitke, ale musiałem to napisać.

To bardzo dziwne,że tak piszesz bo można powiedzieć kalasz w własne gniazdo pisząc ww głupoty-strategia pisowskiej machiny partyjno-propagandowej widać tego wymaga od takich polityków jak Kurski aby szukać poparcia w wywoływaniu sztucznych i wyimaginowanych problemów.Nie wiem czy wiesz,ale PIS chce w ciagu kilku lat wchłonąc LPR i jego zaplecze w postaci elektoratu,który utożsamia sie z ,,narodowo-demokratycznymi" wartościami,które ty po nicku i opisie najwidoczniej reprezentujesz,więc tym bardziej dziwi twoja wypowiedz w stylu anty Konserwatyzm>;PiS>LPR>Narodowa Demokracja itd.!!

Siła Płynie Z Krwią , Duma Razem Z Nią ->Duma Pomorza
wszechpolak
Kibic
Na forum od 7039 dni

Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 11:49
Cześć

W sobotę podpisy za karą śmierci dla pedofili morderców będą zbierane na Bramie Portowej pod Grzybkiem od godziny 16:30 do 18:30 ( musimy jeszcze zdążyć dojechać na mecz)

chtwo
Kibic
Na forum od 7291 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 14:15
myśle,że śmierć to dla tych zwyrodnialców wybawienie...tych pedalow jebanych trzeba kastrować i zsyłać do łagrów na przymusowe roboty a pozniej niech zapierdalaja śpiewać do filharmonii kastraty pierdolone...:/

Szacunek dla Braci - Pogarda dla frajerów
IS
Kibic
Na forum od 7299 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 17:05

Art de rue napisał:  

To bardzo dziwne,że tak piszesz bo można powiedzieć kalasz w własne gniazdo pisząc ww głupoty-strategia pisowskiej machiny partyjno-propagandowej widać tego wymaga od takich polityków jak Kurski aby szukać poparcia w wywoływaniu sztucznych i wyimaginowanych problemów.Nie wiem czy wiesz,ale PIS chce w ciagu kilku lat wchłonąc LPR i jego zaplecze w postaci elektoratu,który utożsamia sie z ,,narodowo-demokratycznymi" wartościami,które ty po nicku i opisie najwidoczniej reprezentujesz,więc tym bardziej dziwi twoja wypowiedz w stylu anty Konserwatyzm>;PiS>LPR>Narodowa Demokracja itd.!!

Zastanów sie troche co napisałeś " kalam własne gniazdo"?? Ty chyba masz coś z głową idz zakladać swoj fc Gryfice z lampardem i narzeczona z Piły. Polityki kolego mnie musisz uczyć i spokojna głowa o LPR. To jest partia która ma ideowych członków i oni nie przejdą na PiS nawet jakby wszystko miało się rozwalic w tej organizacji co sie niestanie. To ze PiS chcialby wchlonac LPR to fakt, ale nie uda im się tego zrobić - przeszkoda sa ideowi członkowie wychowani w tradycji Narodowo demokratycznej. A tego zdania to juz w ogóle nierozumiem "więc tym bardziej dziwi twoja wypowiedz w stylu anty Konserwatyzm>;PiS>LPR>Narodowa Demokracja itd." czy ty porownujesz socjalistyczny w pogladach PiS odwolujacy sie do przedwojennej tradycji PPS z Narodowym i neoendeckim LPR?? no to gratuluje takiej propagandy z Twojej strony i zbitki ideologicZnej, widac od razu ze wiesz o co chodzi hihi .
Acha i zeby było jasne ja jestem głeboko antypisowski i nie jestem konserwatystą tylko narodowcem i tradycjonalistą - to tylko tak dla Twojej informacji.

I pamietajcie:

wszechpolak napisał:  

Cześć

W sobotę podpisy za karą śmierci dla pedofili morderców będą zbierane na Bramie Portowej pod Grzybkiem od godziny 16:30 do 18:30 ( musimy jeszcze zdążyć dojechać na mecz) .

Ostatnio edytowany przez: IS, 11 sierpnia 2006, 17:11 [1 raz(y)]

WNB
Kibic
Na forum od 7265 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 20:48
Twoje ,,logo" to znak firmowy tych co utożsamiają sie z narodowo-demokratycznymi wartościami zaszczepionymi przez ideologicznego twórce Romana Dmowskiego>ruch ten przemianowano następnie na endecję.Powiedz mi bo ciekaw jestem czy należysz do WszechPolaków,która jest przybudówką LPR,jeśli tak to jak wyrazisz swoje stanowisko co do ideologicznych punktów wspólnych dla tradycjonalisty oraz konserwatysty-co ty wyraźnie próbujesz rozgraniczyć,łudząc siebie że to 2 zupełnie inne rzeczy!!!Nigdy też nie stwierdziłem i dałem do myślenia Tobie,że PPS-owskie metody są wykorzystywane w otumanianiu ludzi przez członków PIS-u,więc tym bardziej wzbudza moje zainteresowanie twój iideologiczno-niechciany stosunek do tego o czym wspomniałem w ww poscie!!!A chodzi o to dlaczego jesteś skrajnie anty-pisowski,jeśli PIS chce i uważam wchłonie LPR z którym wg Ciebie Ty masz więcej wspólnego???DO takiego wchłonięcia nie dojdzie jeśli nie byłoby tych wspomnianych punktów wspólnych,poza tym Pis sie powolutku radykalizuje,a jej decydenci>Kaczyński dąży do maksymalnej polaryzacji sceny politycznej,by to zadanie sobie ułatwić tj.stworzenie sobie ogromnego w potencjale elektoratu o charakterze OGÓLNO-KONSERWATYWNYM ,w którego skład mają wejść i takie odłamy jak twój!!!!Czy Kaczyński chce być drugim NAczelnikiem Piłsudskim(takim przywódcą)???Tego nie wiem i na to pytanie długo nie odpowiem!!!wiem jedno jak długo Kaczyńscy będą u władzy tak nigdy ultra prawica nie zaistnieje w tym kraju!!!

WNB
Kibic
Na forum od 7265 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 21:01
Polityki kolego mnie musisz uczyć i spokojna głowa
a to tak dla mnie i ciebie nie przekrecaj mnie poliyucznie
co do tematu-JESTEM ZA TAKĄ FORMĄ KARY!!

WNB
Kibic
Na forum od 7265 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 21:03

Art de rue napisał:  
Polityki kolego mnie musisz uczyć i spokojna głowa
a to tak dla mnie i ciebie nie przekrecaj mnie poliyucznie
co do tematu-JESTEM ZA TAKĄ FORMĄ KARY!!

To tyczy sie cytatu narodowca,który ową pomyłke uczynił-nie ja

IS
Kibic
Na forum od 7299 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 11/08/2006 23:24

Art de rue napisał:  
Twoje ,,logo" to znak firmowy tych co utożsamiają sie z narodowo-demokratycznymi wartościami zaszczepionymi przez ideologicznego twórce Romana Dmowskiego>ruch ten przemianowano następnie na endecję.Powiedz mi bo ciekaw jestem czy należysz do WszechPolaków,która jest przybudówką LPR,jeśli tak to jak wyrazisz swoje stanowisko co do ideologicznych punktów wspólnych dla tradycjonalisty oraz konserwatysty-co ty wyraźnie próbujesz rozgraniczyć,łudząc siebie że to 2 zupełnie inne rzeczy!!!Nigdy też nie stwierdziłem i dałem do myślenia Tobie,że PPS-owskie metody są wykorzystywane w otumanianiu ludzi przez członków PIS-u,więc tym bardziej wzbudza moje zainteresowanie twój iideologiczno-niechciany stosunek do tego o czym wspomniałem w ww poscie!!!A chodzi o to dlaczego jesteś skrajnie anty-pisowski,jeśli PIS chce i uważam wchłonie LPR z którym wg Ciebie Ty masz więcej wspólnego???DO takiego wchłonięcia nie dojdzie jeśli nie byłoby tych wspomnianych punktów wspólnych,poza tym Pis sie powolutku radykalizuje,a jej decydenci>Kaczyński dąży do maksymalnej polaryzacji sceny politycznej,by to zadanie sobie ułatwić tj.stworzenie sobie ogromnego w potencjale elektoratu o charakterze OGÓLNO-KONSERWATYWNYM ,w którego skład mają wejść i takie odłamy jak twój!!!!Czy Kaczyński chce być drugim NAczelnikiem Piłsudskim(takim przywódcą)???Tego nie wiem i na to pytanie długo nie odpowiem!!!wiem jedno jak długo Kaczyńscy będą u władzy tak nigdy ultra prawica nie zaistnieje w tym kraju!!!

Zastanow sie co ty piszesz?? . Kolego ja wiem jakie mam poglądy i niemusisz mi niczego sugerować. Nie uwazam się za konserwatyste, bo to termin który jest wieloznaczny podobnie jak nacjonalizm, z tym tylko wyróznikiem ze nacjonalizm to pewna szkodliwa aparatura pojęciowa, a ja nacjonalista ani konserwatysta nie jestem, tylko narodowcem i tradycjonalista w sferze religijnej jak i społecznej, natomiast jesli ktos mnie w jakis sprawach uzna za konserwatyste bo to bedzie tozsame z moimi narodowymi pogladami to ok, wcale się na to nieobraze, tylko ze ja swoich pogladów nie będę rozpatrywal pod względem konserwatyzmu. Konserwatyzm jest rózny - w niemczech chadecy tez sa konserwatystami a mimo to popieraja zwiazki homoseksualne. Narodowa demokrcja nie jest doktryną polityczną tak jak koserwatyzm, bo doktryna moze byc skostniala, spetryfikowana itd. Narodowa Demokracja jest ideologią która nie ma scisłych ram i dlatego wciaż się stale rozwija opierając swoje załozenia jedynie na podstawowym kręgosłupie ideowym i takich wartościach jak Bóg, Naród, Rodzina. Poza tym mój avatar nie jest logiem wartosci narodowo demokratycznych tylko narodowo radykalnych, a że jestem zafascynowany historią narodowego radykalizmu to juz co innego.

I kolego skąd wytrzasnąłeś to zdanie?? : "utożsamiają sie z narodowo-demokratycznymi wartościami zaszczepionymi przez ideologicznego twórce Romana Dmowskiego>ruch ten przemianowano następnie na endecję" - przepraszam ale wywołało to usmiech ironii na mej twarzy; widze ze sie starasz coś udowodnic ale niebardzo tobie wychodzi - ojcem ruchu narodowego był Jan Ludwig Popławski, który wraz z Romanem Dmowskim najpierw utworzył Ligę Narodową na bazie patriotycznej Ligi Polskiej a pozniej po latach Stronnictwo Demokratyczno Narodowe. Dmowski od samego początku podkreślał swoj narodowy demokratyzm zarówno wprowadzajac scisła hierarchie w łonie współtworzonych lub tworzonych przez niego organizacji, jak i sugerując wykształcenie mas przez elite co stanowiło esenscje tej idei, wiec nie wiem skad to zdanie ze jakis ruch przemianował na endecje, skoro ten ruch zawsze był endecki.

"Nigdy też nie stwierdziłem i dałem do myślenia Tobie,że PPS-owskie metody są wykorzystywane w otumanianiu ludzi przez członków PIS-u,więc tym bardziej wzbudza moje zainteresowanie twój iideologiczno-niechciany stosunek do tego o czym wspomniałem w ww poscie!!"

Ten cytat niby do czego ma się odnosić??, przeciez ja napisałem ze Kaczyński utozsamia sie z taką, a nie inna tradycją, ja tylko stwierdziłem fakt to którego przyznają się bracia Kaczyńscy i nic wiecej . kolego Kaczynski niewykorzystuje metod PPSu w walce wyborczej, Kaczynski się tylko fascynuje tym ruchem przedwojennym, on od walki wyborczej ma pijarowców którzy doradzaja mu w kampanii wyborczej, jakie ma spoty puszczać, jak zaatakować, jak skutecznie trafic do ludzi - to jest socjotechnika a nie metody PPSu - widze ze kompletnie nie rozumiesz tego co piszesz. Ja nie wiem jak tobie mam tłumaczyć ze endecja to nie PPS, a LPR to nie PiS, wiec skąd te zdziwienie u Ciebie ze mam negatywny stosunek do parti ktora za 3 lata się skompromituje swoimi rządami, jestem pewien ze wsród członków PiSu nie jeden ma za paznokciami i wcale nie jest to zdanie wyssane z palca.

Za LPRem przemawia ponad 100 letnia tradycja do ktorej sie odwołuje, PiS moze się niewiem jak radykalizować i nie wiem do kogo odwoływać, ale narodowy nigdy niebędzie i niebedzie miał tej tradycji jak LPR w której jest ciagłosć pokoleniowa np Dziedek Romana giertycha był w SN, dziadek Haydukiewicza dzsiejszego dzialacza LPR byl w SN ( Stronnictwo Narodowe ), jest nawet osoba która wywodzi sie z rodziny Dmowskiego, a która jest radnym LPR. Nie ma punktów wspólnych w ideologii obu partii, bo PiS niema ideologii jest tylko grupą ludzi którzy jako flustraci będą zmieniać, radykalizować, liberalizować swoje poglady zaleznie od koniunktury politycznej. Dzis PiS jest radykalny bo marzy mu się odebranie elektoratu LPR, a za kilka lat bedzie platformiasty bo bedzie chciał się wstrzelic w elektorat liberalny, natomast samego LPR, PiS nigdy niewchłonie, jesli ktos tak pisze to chyba niema swiadomości tego czym jest LPR i jak surowe wychowanie przechodza jej mlodzi czlonkowie, którzy niezdradzają swoich idealów i niezmieniają parti jak rekawiczki, sa wychowani w hierarchii, szacunku do swojej tradycji, swoich przelozonych i w przeciwienstwie do PiSu nie sa karierowiczami pomimo tego ze zajmują stanowiska rządowe.

Chcesz dalej dyskutować to rób to w temacie o polityce a nie tutaj, bo tutaj juz niebędę odpowiadał. Acha i jak tam Twoj fc Gryfice?? hihi

Ps. najlepiej jakby kazdy kto ze mna dyskutuje okreslił swoje poglady polityczne, jak narazie od poczatku mojego istnienia na tym forum prawie nikt z dyskutujących o polityce niezadeklarował się jaka opcje popiera, a to bardzo wazne bo większośc potrafi stawiac zarzuty wobec formacji która wychwalam, ale chyba sie boi odpierać ewentualne zarzuty co do formacji które popierają moi oponenci. Cieszy tylko fakt ze na tym forum jest coraz wiecej osób myślących narodowo. wiec jesli Art de rue chcesz dyskutowac ze mną to rób to z otwartą przyłbicą.

Ostatnio edytowany przez: IS, 11 sierpnia 2006, 23:35 [2 raz(y)]

WNB
Kibic
Na forum od 7265 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 12/08/2006 01:26

narodowiec napisał:  

Art de rue napisał:  

Zastanow sie co ty piszesz?? . Kolego ja wiem jakie mam poglądy i niemusisz mi niczego sugerować. Nie uwazam się za konserwatyste, bo to termin który jest wieloznaczny podobnie jak nacjonalizm, z tym tylko wyróznikiem ze nacjonalizm to pewna szkodliwa aparatura pojęciowa, a ja nacjonalista ani konserwatysta nie jestem, tylko narodowcem i tradycjonalista w sferze religijnej jak i społecznej, natomiast jesli ktos mnie w jakis sprawach uzna za konserwatyste bo to bedzie tozsame z moimi narodowymi pogladami to ok, wcale się na to nieobraze, tylko ze ja swoich pogladów nie będę rozpatrywal pod względem konserwatyzmu. Konserwatyzm jest rózny - w niemczech chadecy tez sa konserwatystami a mimo to popieraja zwiazki homoseksualne. Narodowa demokrcja nie jest doktryną polityczną tak jak koserwatyzm, bo doktryna moze byc skostniala, spetryfikowana itd. Narodowa Demokracja jest ideologią która nie ma scisłych ram i dlatego wciaż się stale rozwija opierając swoje załozenia jedynie na podstawowym kręgosłupie ideowym i takich wartościach jak Bóg, Naród, Rodzina. Poza tym mój avatar nie jest logiem wartosci narodowo demokratycznych tylko narodowo radykalnych, a że jestem zafascynowany historią narodowego radykalizmu to juz co innego.

I kolego skąd wytrzasnąłeś to zdanie?? : "utożsamiają sie z narodowo-demokratycznymi wartościami zaszczepionymi przez ideologicznego twórce Romana Dmowskiego>ruch ten przemianowano następnie na endecję" - przepraszam ale wywołało to usmiech ironii na mej twarzy; widze ze sie starasz coś udowodnic ale niebardzo tobie wychodzi - ojcem ruchu narodowego był Jan Ludwig Popławski, który wraz z Romanem Dmowskim najpierw utworzył Ligę Narodową na bazie patriotycznej Ligi Polskiej a pozniej po latach Stronnictwo Demokratyczno Narodowe. Dmowski od samego początku podkreślał swoj narodowy demokratyzm zarówno wprowadzajac scisła hierarchie w łonie współtworzonych lub tworzonych przez niego organizacji, jak i sugerując wykształcenie mas przez elite co stanowiło esenscje tej idei, wiec nie wiem skad to zdanie ze jakis ruch przemianował na endecje, skoro ten ruch zawsze był endecki.

"Nigdy też nie stwierdziłem i dałem do myślenia Tobie,że PPS-owskie metody są wykorzystywane w otumanianiu ludzi przez członków PIS-u,więc tym bardziej wzbudza moje zainteresowanie twój iideologiczno-niechciany stosunek do tego o czym wspomniałem w ww poscie!!"

Ten cytat niby do czego ma się odnosić??, przeciez ja napisałem ze Kaczyński utozsamia sie z taką, a nie inna tradycją, ja tylko stwierdziłem fakt to którego przyznają się bracia Kaczyńscy i nic wiecej . kolego Kaczynski niewykorzystuje metod PPSu w walce wyborczej, Kaczynski się tylko fascynuje tym ruchem przedwojennym, on od walki wyborczej ma pijarowców którzy doradzaja mu w kampanii wyborczej, jakie ma spoty puszczać, jak zaatakować, jak skutecznie trafic do ludzi - to jest socjotechnika a nie metody PPSu - widze ze kompletnie nie rozumiesz tego co piszesz. Ja nie wiem jak tobie mam tłumaczyć ze endecja to nie PPS, a LPR to nie PiS, wiec skąd te zdziwienie u Ciebie ze mam negatywny stosunek do parti ktora za 3 lata się skompromituje swoimi rządami, jestem pewien ze wsród członków PiSu nie jeden ma za paznokciami i wcale nie jest to zdanie wyssane z palca.

Za LPRem przemawia ponad 100 letnia tradycja do ktorej sie odwołuje, PiS moze się niewiem jak radykalizować i nie wiem do kogo odwoływać, ale narodowy nigdy niebędzie i niebedzie miał tej tradycji jak LPR w której jest ciagłosć pokoleniowa np Dziedek Romana giertycha był w SN, dziadek Haydukiewicza dzsiejszego dzialacza LPR byl w SN ( Stronnictwo Narodowe ), jest nawet osoba która wywodzi sie z rodziny Dmowskiego, a która jest radnym LPR. Nie ma punktów wspólnych w ideologii obu partii, bo PiS niema ideologii jest tylko grupą ludzi którzy jako flustraci będą zmieniać, radykalizować, liberalizować swoje poglady zaleznie od koniunktury politycznej. Dzis PiS jest radykalny bo marzy mu się odebranie elektoratu LPR, a za kilka lat bedzie platformiasty bo bedzie chciał się wstrzelic w elektorat liberalny, natomast samego LPR, PiS nigdy niewchłonie, jesli ktos tak pisze to chyba niema swiadomości tego czym jest LPR i jak surowe wychowanie przechodza jej mlodzi czlonkowie, którzy niezdradzają swoich idealów i niezmieniają parti jak rekawiczki, sa wychowani w hierarchii, szacunku do swojej tradycji, swoich przelozonych i w przeciwienstwie do PiSu nie sa karierowiczami pomimo tego ze zajmują stanowiska rządowe.

Chcesz dalej dyskutować to rób to w temacie o polityce a nie tutaj, bo tutaj juz niebędę odpowiadał. Acha i jak tam Twoj fc Gryfice?? hihi

Ps. najlepiej jakby kazdy kto ze mna dyskutuje okreslił swoje poglady polityczne, jak narazie od poczatku mojego istnienia na tym forum prawie nikt z dyskutujących o polityce niezadeklarował się jaka opcje popiera, a to bardzo wazne bo większośc potrafi stawiac zarzuty wobec formacji która wychwalam, ale chyba sie boi odpierać ewentualne zarzuty co do formacji które popierają moi oponenci. Cieszy tylko fakt ze na tym forum jest coraz wiecej osób myślących narodowo. wiec jesli Art de rue chcesz dyskutowac ze mną to rób to z otwartą przyłbicą.

Po pierwsze widze że sie nieżle napociłes i postarałeś określić podstawowe kanony,normy Narodowej Demokracji-za to Tobie dziekuje>nie mogę sie jednak zgodzić z tym,iż twierdzisz,że Narodowa Demokracja ma obecnie swój ideowy kregosłup,a nawet jeśli ma to jest on w stanie skoliozy lub dyskopatii_dysfunkcji z racji bardzo szybkich zmian zachodzących w tym kraju pod względem np.obyczajowym,dlatego nie wiem czy będzie on na tyle silny by egzystować za 15 lat czy w tym czasie nie ,,zwiotczeje" i rozpłynie sie pozostawiając swoje oblicza na skrawkach ziem nie dotknietych szczególnie ww trendem,który tak naprawde wchodzi w fazę rozbudowy-kuli śnieżnej!!!Po drugie prosisz o wyszczególnianie poglądów osób się wypowiadających,moge je sprecyzować,choć nie są one ścisle zamnkięte i ideologicznie stałe(co nie znaczy,że takowe po prostu zmieniam od zachcianki),w jakiej mógłbym znależć miejsce na politycznej scenie???Na pewno zszedłbym na prawo,bo pogląady mam prawicowe,łączy mnie i ciebie tak bynajmiej mniemam stałość,status i rola wartości patriotycznych w życiu rodziny,narodu ogółem kraju,umiłowanie tradycji i bogatej historii-to na pewno,a to pociąga za sobą pewne postawy,będące konsekwencją tych ,,ukształtowań">np.chętnie się podpisze pod postulatem o karze śmierci dla pedofilów,co determinowaane też jest charakterologicznie poprzez wkład rodzica-ojca w wychowanie,jeśli tak nie jest a skrzywienie osobowoście to minimum co może ofiare spotkać to nie wymaga to zastanowienia i powinno podlegać ww karze
aha nie twierdze ze PPS to to endecja-bo odbieram to jako intelektualną prowokacje
To z grubsza co chciałem napisać,nastepnym razem mam nadzieję w swoich poglądach się zbliżymy,dzięki za rzetelną odpowiedź,szczerze nie myślałem,że podejmiesz tematu,lecz znowu wciśniesz pare tych twoichhihi
Tak przy okazji jutro będziesz miał okazję zobaczyć szaliki tego fc,będą bardzo świeże i po prostu piękne!!
PS.Masz dar do pisania doktryn politycznych,nie zmarnuj tego może zajmiesz miejsce Romcia G. i jego poprzeników!?hihiPozdrawiam

spagetti
Kibic
Na forum od 8076 dni

*

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 18/08/2006 18:16
SZOK I DOZYWOCIE...

,,Vi är överallt,,- POGON
dzm
Kibic
Na forum od 7758 dni

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 18/08/2006 19:04

spagetti napisał:  

smierc, ja moge byc jego katem

Obrazek jpg wstawiony na forumObrazek jpg wstawiony na forumObrazek jpg wstawiony na forum
Dla pewnego swego i chcącego nic trudnego...

Obrazek jpg wstawiony na forum
spagetti
Kibic
Na forum od 8076 dni

*

Odp: Kara śmierci dla pedofilów! - 18/08/2006 19:37
Wlsnie smierc(z pospiechu wpisalem dozywocie),teraz gnoj bedzie sobie zyl za nasza kase...

,,Vi är överallt,,- POGON
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763431801 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.08 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005