Odp: Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006-Wyniki,newsy,wydarzenia - 12/02/2006 21:10
Jak dla mnie zwycięstwo Bystoela nie jest żadną sensacją. Już we wcześniejszych zawodach pokazywał, że dochodzi do formy, a na treningach w Turynie był jednym z najlepiej skaczących. Doskonale widać teraz efekty pracy Szturca i Żołądzia.
Reszta naszych skoczków również korzystnie się zaprezentowała, szczególnie debiutujący na Igrzyskach Stoch.
Sądzę, że na K-120 będzie dużo trudniej o dobry wynik...
Odp: Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006-Wyniki,newsy,wydarzenia - 18/02/2006 21:22
Co tu wiele mówić - świetny występ Austriaków, którzy zdominowali te zawody. Co ciekawe różnica między 2 Koflerem, a 3 Bystoelem wynosiła aż 26 punktów! Wygląda więc na to, że do konkursu drużynowego Austriacy przystąpią jako wielcy faworyci do olimpijskiego złota.
I pomyśleć, że kilka lat temu Rutkowski wygrał z tym chłopakiem (Morgim) Mistrzostwa Świata Juniorów. A co teraz robi Rutkowski?
Niestety sprawdza się to oczym pisałem wcześniej...czyli, że w sportach zimowych jesteśmy średniakami(albo gorzej) i na medale nie ma co liczyć.
Co do Austiaków to proszę zwrócić uwagę na 21 miejsce Widhoelza i 32(chyba) Kocha.Następnie proszę porównać to z miejscami Norwegów...2 skoczków złota też nie zdobędzie.
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Masz racje, nie zwróciłem uwagi na dzisiejsze miejsce Kocha. Choć proszę zwrócić również uwagę na to, że w drużynówce Koch będzie mógł się wykazać tak czy siak 2 skokami i wtedy kto wie jak będzie... Ale jak będzie to zobaczymy za te kilka dni
a wy tylko o skokach dobre byly dzisiejsze mecze w hokeja,a to jak fin wycial Jagra to juz przegięcie.
4 lata temu śledziłem turniej hokeistów na bieżąco...w tym roku jakoś nie mam okazji...widziałem jedynie część meczu Czechy-Niemcy i Szwajcaria-Kanada
Ale wygląda na to, że Słowacy są niezwykle mocni...
Visca el Barca!!!
a wy tylko o skokach dobre byly dzisiejsze mecze w hokeja,a to jak fin wycial Jagra to juz przegięcie.
4 lata temu śledziłem turniej hokeistów na bieżąco...w tym roku jakoś nie mam okazji...widziałem jedynie część meczu Czechy-Niemcy i Szwajcaria-Kanada
Ale wygląda na to, że Słowacy są niezwykle mocni...
wczorajszy meczyk Slowakow z Amerykanami bardzo mi sie podobal no i Szwajczarzy ktorzy pokonali Kanade.....
Odp: Igrzyska Olimpijskie Turyn 2006-Wyniki,newsy,wydarzenia - 19/02/2006 12:50
Jeżeli chodzi o hokej, to staram się w miarę możliwości śledzić ten turniej i muszę stwierdzić, że bardzo imponuje mi gra Słowaków i Finów. Natomiast Szwajcarzy są nieobliczalni i sprawiają w swojej grupie sensację. Szwajcarom pozostały już bodajże tylko 2 mecze z raczej "słabszymi" Niemcami i Włochami. Wygrywając z tymi drużynamii mogą wyjść z czołowego miejsca z grupy.
W takim układzie pięknie grająca Słowacja może sprawić sobie niezłego psikusa trafiając w ćwierćfinale na jakąś wielką firmę.
Szaranowicz w skokach jest gorszy od Szpakowskiego w PN jeśli chodzi o pomyłki i durne komentarze...
Świetny występ Polaków choć była realna szansa na 4
Zeby nie słuchać tego omnibusa Zydorowicza, jak są skoki przełączam na eurosport tam żywiołowo i fachowo relacje prowadzi Marek Rudziński .
A propos czwartego miejsca byłaby szansa ,gdyby nie fatalne skoki Mateii ,który nie po raz pierwszy zawalił drugi skok.
[...] i przyszedł Pan i spojrzał
na prace naszą,
i był zadowolony,
a gdy spytał o zarobki nasze,
usiadł i zapłakał [...]
Co do Matei to przed jego pierwszym skokiem mowilem ze skoczy dobrze, ale przed drugim bylem pewien ze presja jest juz za duza (bo jak skacze bez presji to jest w czolowce - treningi czy kwalifikacje) i nie skoczy dobrze. Ta odleglosc biorac pod uwage ze z jego kolejki skakali po 130 lekko byla naprawde slaba (z 18 belki 126 skoczyl a z 22 123...). Malysz znow udowodnil ze nie potrafi wykorzystywac warunkow, bo jak sa slabe to jeszcze nie odstaje ale jak inni odlatuja na wietrze to on tego nie potrafi. No ale po co chlopakow krytykowac, 5 miejsce to sukces. A po pierwszej serii strata do 4 Niemcow i do miejsca medalowego byla niewielka...
Szaranowicz w skokach jest gorszy od Szpakowskiego w PN jeśli chodzi o pomyłki i durne komentarze...
I co jeszcze moze medal ? Po drugiej serii po skoku Huli wiedziałem ze bedziemy gorzej skakać no i bałem sie iż 5 miejsce moze stanowic problem. Zauważ z jaka przewagą wyprzedziliśmy Japonie w ogole 5 miejsce to jedne z lepszych w ostatnich latach zwazając ze ostatnio nawet w ósemce sie nie miescilismy. Dać palca chcą całą reke hehe nie ma tak łatwo pzdr
I co jeszcze moze medal ? Po drugiej serii po skoku Huli wiedziałem ze bedziemy gorzej skakać no i bałem sie iż 5 miejsce moze stanowic problem. Zauważ z jaka przewagą wyprzedziliśmy Japonie w ogole 5 miejsce to jedne z lepszych w ostatnich latach zwazając ze ostatnio nawet w ósemce sie nie miescilismy. Dać palca chcą całą reke hehe nie ma tak łatwo pzdr
5 miejsce to sukces co nie zmienia faktu, że była realna szansa na 4 miejsce...a nawet i na medal gdyby do końca zawodów była 18 belka
Visca el Barca!!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763453377 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.