Odp: Zgody,układy,antysympatie dzis i dawniej. - 28/12/2005 15:52
zgoda z Zaglebiem miala zostac przybita podczas meczu Rakow-Pogon w 94 roku
do Czestochowy dotarlo bodajze 200 osob z Pogoni sama nasza czolowka
z Sosnowca przyjechalo ok 60 osob ...z tym ze samych malolatow
od tej chwili starszyzna Pogoni olala ten uklad
do zgody wkoncu doszlo do czego przyczynilia sie Legia ale z naszej strony az tak rozowo nie bylo po prostu czesci ludzi juz nie po drodze bylo razem z Sosnowcem
bodajze niecale 2 lata trwala
upadla chyba po Pogon-Zawisza gdzie Zaglebie pojawilo sie w ok 20 osob ze skrojonymi flagami zetki
nasi potraktowali je jak swoje i po prostu spalili
co do innych zgod to wiadomo niemalze przez cala historie zwiazani jestesmy z Legia procz przelomu lat80/90tych ubieglego wieku
krotkie epizody zgodowe byly w latach 70-tych ze Sląskiem Wroclaw i Gryfem Slupsk
i to tyle jezeli chodzi o nasze zgody
co do Radomiaka to jedynie byly neutralne stosunki przez wzglad na zgode Radomiak-Legia i jak to w tamtych czasach bylo pewnie wspolnie melanzowano czy to w Szczecinie czy Radomiu podczas meczy
nawet zgoda Legii z radomiak rozpadla sie po czesci przez odmienny stosunek obu ekip do Pogoni
ps i nie dyskutujcie tu kto z kim by chcial jaka zgode
zadna nie jest realna i nigdy do takich nie dojdzie
Dzieki za info przynajmniej teraz wiem co jest 5 Słyszałem od kolesia z Wawy ze będąc w Sosnowcu tamtejsi nie pawali sympatią do szalikow Pogonii ktore nosili Legioniści ." Osobiście spotkałem sie z hasłem nie podam dłoni kurwie szczecińskiej Pogoni " Na pucharowym meczu w stolicy . Gdyby nie kolezanka doszłoby do rekoczynow ale nie obyło sie bez bluzgow O ile dobrze pamietam to w oczekiwaniu na pociag był jakis mały poscig za zagłebiakami ale ostatecznie do niczego nie doszło ( chodizło chyba o pojechanie jakiegos koleszke z gryfinai, jelsi sie myle niech ktos mnie poprawi ) Ciekawi mnie mecz Pogonii np z zagłębiem pozdro
do Czestochowy dotarlo bodajze 200 osob z Pogoni sama nasza czolowka z Sosnowca przyjechalo ok 60 osob ...z tym ze samych malolatow
I teraz owczesna banda malolatow jest elita na stadionie Ludowym ( co za nazwa w ogole).
do Czestochowy dotarlo bodajze 200 osob z Pogoni sama nasza czolowka z Sosnowca przyjechalo ok 60 osob ...z tym ze samych malolatow
I teraz owczesna banda malolatow jest elita na stadionie Ludowym ( co za nazwa w ogole).
dlatego maja jaki maja obecnie stosunek do nas
Jeśliby komuś przyszlo do głowy żeby np. robić znowu zgode z Zagłębiem to ja jestem pierwszy który jest przeciwny temu - mówie teraz tak ogólnie nie odnosząc się do żadnej z wypowiedzi. Te ich flagi gierkowskie typu czerwone zagłębie dobijają chyba nawet samych legioniostów - poprostu banda czerwonych gówniarzy - chociaz powiem szczerze że słyszalem o tych flagach ale wywieszanych przez starszyzne - mimo to nic nie zmieni mojego stosunku do nich.
Odp: Zgody,układy,antysympatie dzis i dawniej. - 28/12/2005 16:09
Acha i jeszcze kibice kotwicy kolobrzeg którzy to nie wiadomo czy byli naszym fc czy też zgodą - wiadomo w jakich czasach. Nawet wporzo ziomale, osobiście koleguje się do dziś z Małpą no o Ticie to nie bede tu już pisał bo to wariat.
Ktos kiedys powiedzial, ze jakby nie wspolna zgoda z Legia to bylaby kosa. Bardzo madra wypowiedz. Ja tego czerwonego chlamu nie znosze za kompleksy do nas - przejrzyjcie sobie fora Zaglebia. Wszedzie w nich jakichs glupich ironii skierowanych w nasza strone, my ich nie bluzgamy na meczach - oni nas tak. A te flagi typu Czerwone Scierwo, jakby mi wpadla w rece, oddalbym Arce i dorzucil zgrzewke wodki.
Zglebijcie sie w historie mieszkancow Sosnowca. Sa to glownie przesiedlency z wschodnich terenow IIRP. Ponoc jak przyjechali na Slask, to na nocnik "waza" mowili. sa tepieni przez Slazakow za ich komunistyczne ciagotki, nierobstwo, itp.
No Vasyl a te ich ziny typu bandyci znad brynicy - kiedys widziałem jeden numer i mi sie chciało żygać tym gierkowskim językiem - nie mozna tego było czytać. A poza tym to caly śląsk jest taki jakiś dziwny na pół niemiecki i na ćwierć komunistyczny jesli chodzi np. o zaglebie dąbrowskie, a druga ćwiartka to sam nie wiem co.
A wiesz dlaczego wieszaja takie flagi?Otoz robia to na przekor wszystkim.Z Izraelem i zydami nie maja nic wspolnego oprocz tego ze klub zostal zalozony przez holenderskiego zyda. W Polsce tez znalazlbys kilka klubow(nawet wiecej niz kilka),ktore zostaly zalozone przez zydow(pomijajac Łódź).
Kolejny raz wymadrzasz sie, udajesz mentora a chuja wiesz. Ajax zostal zalozony przez kupcow zydowskich i na poczatku grali w nim przewaznie zydzi. Na jednym z meczow pilkarz przeciwnej druzyny zostal brytalnie sfaulowany i krzyknal "ty zydzie". Wywolalo to wielki szum medialny i od tego momentu na stadionie Ajaxu zaczely pojawiac sie flagi z gwiazd dawida (mam gdzies zdjecie wielkiej sektorowki). Klub jest po dzis dzien finansowany przez zydowskich kupcow portu Amsterdam, stadion znajduje sie na zydowskiej dzielnicy a rok temu mecz Ajax - Maccabi Tel Aviw okrzyknieto "meczem odwiecznych braci".
Na przyszlosc radze troszke poczytac a nie od razu wywyzszac sie nad innymi swoja pseudowiedza. ssija
Ja sie nie wywyzszam. Nie lezy to w mojej naturze.
No mowione bylo w Troszke historii... o zgodzie z Radomiakiem .
Oj tak z radomiakiem ale to głownie dzieki Legii. Wymienić należy także sympatie ze Śląskiem wrocław. Osobiście moim największym szacunkiem cieszy się Sląsk Wrocław ale głownie za kibicowską historie - zresztą fajnie by było mieć z nimi zgodę - ale to już nie moja brożka w tym - jeszcze kilka lat temu było blisko, ale co tam. Dobrze że został założony ten temat bo w temacie "wasze szale " zaczeły się pojawiać wpisy o zagranicznej zgodzie z Lazio - oczywiście raczej wirtualnej zgodzie - moim zdaniem, ale kto wie. Myśle że brać o narodowych poglądach by mocno optowała za zgodą z SS Lazio - no ale jeszcze inni mają coś do gadania.
z Lazio nie chcialbym miec zgody, za te ich gesty ..... :/
to pewnie pasowaloby Ci czerwone Liverno lub Sosnowiec bleee.
niee mi by pasowalo Juve badz Ajax
A słyszałeś o tym że Polak został zabity przez fanatyka ajaxu miesiąc temu, a ty chciałbyś zgody z nimi - oczywiście rozmawiamy tera o rzeczach wirtualnych, ale tak jeszcze na marginesie to zobacz sobie na te flagi ajaxu, bo nie które wydają się jakieś takie dziwnie niebiesko-białe z takimi gwiazdami pośrodku. <hahaha>
a to sorrki nie wiedzialem, to juz nie chce zgody z Ajaxem....
do Ciebie Vasyl i Tobie podobnych
zajmijcie sie swoim podworkiem na chuj te w strzyki odosnie Zaglebia chuj z nimi olac i tyle
Dobra koniec z zaglebiem - sa nie warci tego. A co z Kotwicą?
a co ma byc ?
byl uklad od bodajze 98 roku od meczu z Wisla (jesien) nie ma ukladu od meczu z craxa w 2 lidze
i tyle
Ale sympatie są nadal wśród kibiców Kotwicy do naszego klubu - ja to wiem - ale jest to mało osób. Poza tym warto przybliżyć historie tego układu na meczu pp z gwardią koszalin - o to mi głownie chodziło. Ja tych szczegułow już tak nie kminie wiem że wtedy na meczu z gwardią wspomagało nas 10 osób z kotwicy i tyle co wiem - bo się kotwica za bardzo nigdy nie interesowałem, ale może ktośby mimo wszystko przybliżył ten układ i jego krótką historie.
Odp: Zgody,układy,antysympatie dzis i dawniej. - 28/12/2005 16:32
a co tutaj jasniej ?
Gwardia miala zgode z Arka Kotwica jako jej najwieksza kosa sympatyzowala z Pogonia i Legia
bodajze pierwszy mecz ze swoja fana zaliczyli na pp w Koszalinie Gwardia-Pogoń w wakacje 97 roku
jezdzili jezdzili az wyjezdzili uklad na meczu z Wisla jesienia 98
w tym czasie w Szczecinie duzo sie zmienilo az wkoncu uklad padl na meczu z craxa w 2003r
i to wystarczy
osobiscie darze Kotwice sympatia mam paru dobrych znajomych i zawsze bede ich tam mial
szkoda ze nie oficjalnej zgody z Kotwica moim zdaniem powinno byc tak ze cale wojewodztwo trzyma/jest za najlepszym klubem [czyt. u nas Pogoń] troche to dziwne ze tak nie jest:/
Ej weż sie zastanów co mówisz ja tez mam kolegów z kołobrzegu podobnie jak Rafal mks, ale zgody to bym z nimi nie chciał bo to nie jest ekipa na zgode z nami, moga mieć sobie zgode z bałtykiem gdynia czy moto jelcz oława ale nie znami. W tej chwili oni jezdżą na legie i co Legia też ma z nimi sobie zgode robić - przemysl. A jak chcesz zeby cale pomorze bylo za Pogonią to trzeba bylo sie udzielać w temacie o fc Pogoni i coś zacząć robić.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763458304 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.