Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Captain Tsubasa << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
AMS
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7613 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 20:04
Przyznam sie ze nie wiem o czym byla ta bajka i zastanawiam sie jak mnie to ominelo bo widze wiele osob zna te bajke bardzo dobrze.
I tak sobie mysle gdzie ja wtedy bylem skoro ona taka popularna:Moglby mnie ktos oswiecic w jakich to bylo latach
Dzieki

A ja i tak wierzyc nie przestane...
Porto
Kibic
Na forum od 7376 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 20:29

Pogon v Wieden napisał:  
Przyznam sie ze nie wiem o czym byla ta bajka i zastanawiam sie jak mnie to ominelo bo widze wiele osob zna te bajke bardzo dobrze.
I tak sobie mysle gdzie ja wtedy bylem skoro ona taka popularna:Moglby mnie ktos oswiecic w jakich to bylo latach
Dzieki

w jakich latach cosik okolo 1995 bodajze :P
Najpierw leciala na Poloni 1 tak jak kilka innych swietnych bajek, pamietcie Daimosa czy Yataman'a :?: hehhe, z pozniej pokazywala to Bryza.
Jesli juz ktos mial pokazac znow ta bajke to chyba jedynie Polonia 1 lub Tele5

Gruby
Kibic
Na forum od 7831 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 20:54
Ogólnie temat mocny i całkiem pozytywny tak samo jak ta "baja":). Szkoda ,że już jej nigdzie nie pokazują fajnie byłoby znów zobaczyć "tygrysi strzał" Kodżiro , podniebne sztuczki braci Tashiwana czy odbijanie się od słupków i parady Vakashimazu. hehehe... co to były za czasy

P.S. nie wiem dlaczego ale ja zawsze najbardziej lubiłem drużyne Kodżiro i Vakashimazu. Chyba nazywała się TOCHO :)

Aeja oooo --------> MKS POGOŃ SZCZECIN <-------- piwo
Porto
Kibic
Na forum od 7376 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 21:13
aa jeszcze byla jedna taka super druzyna tam gdzie gral Misugi strasznie zgrani byli :)
a pamietacie takigo bramkarza ktory zajmowal polowe bramki taki wysoki i gruby lol

a super byly Mistrzostwa swiata ten co w niemczech gral Schneider ich bramkarz Muller ;)

to byly super czasy........

hPS
*zablokowany
Na forum od 7596 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 21:35

Porto napisał:  
aa jeszcze byla jedna taka super druzyna tam gdzie gral Misugi strasznie zgrani byli :)
a pamietacie takigo bramkarza ktory zajmowal polowe bramki taki wysoki i gruby lol

a super byly Mistrzostwa swiata ten co w niemczech gral Schneider ich bramkarz Muller ;)

to byly super czasy........

A co grałes tam na tych mistrozstwach ze były az takie super te czasy heheh pozdro ;)

Podniesiona adrenalina to Śródmiejska siła
KaRoLeX
Kibic
Na forum od 7382 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 21:40

chrisxx napisał:  

śmielaq89 napisał:  

A wszystko to na niezapomnianej stracji Bryza.... (fajny był jeszcze wrestling :P)

W Bryzie to bylo duzo pozniej, najpierw lecialo z satelity na stacji Polonia 1:D

Leciało na Poloni1 ale nie tylko z satelity, kiedyś ten kanał był ogólnodostępny także na kablówce.
Ale bajka jest niezapomniana jak widze dla wielu forumowiczów, dla mnie zresztą też... a co do ulubionej drużyny ja najbardziej lubiłem drużyne Misugiego (on był moim idolem z tej bajki :p) był chyba najlepszym technicznie zawodnikiem z całego "Kapitana Hawka", ale niestety miał problemy ze zdrowiem (chyba coś z sercem). Ale bajka bardzo czaderska była...:]

Całe życie na MELANŻU!!!! POGOŃ SZCZECIN & LEGIA WARSZAWA
PSMKS
Patriotyczna PS
Na forum od 7914 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 21:45
Hehe baja super była :) ! Pamietam jak ktos złamał tam poprzeczke lub jak ktos kopnoł tak piłke ze była niewidoczna . Ogólem super wspomnienia .Pozdrawiam ;]

Przyjaciele Nie Tylko z Trybun !
crls
Kibic
Na forum od 7728 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 22:33
kiedys juz w jakims innym dziale sie wypowiadalem o tej kultowej bajce, wiec nie bede sie rozpisywal;) duzo rzeczy zostalo juz powiedziane, te niesamowite akcje braci Tashibana - jak jeden kladl sie na plecki drugi sie wybijal i z 10m strzelal z przewrotki, albo jak Kodżiro strzalem tygrysa rozwalil mur:D nie wiem czy te piekne lata kiedys jeszcze powroca...

A swoja droga to polecam takze film normalnie krecony, na podstawie 'Kapitana Hawka' pt. Shaolin Soccer. Tez zajebiste akcje, jak w murawce robi sie tunel po strzale typa, albo jak bramkarzowi po obronie strzalu leci krew z rak i z rekawic zostaly tylko strzepy:D Bo fantazja...;) Polecam

"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
hPS
*zablokowany
Na forum od 7596 dni

Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 22:40

CRLS napisał:  
kiedys juz w jakims innym dziale sie wypowiadalem o tej kultowej bajce, wiec nie bede sie rozpisywal;) duzo rzeczy zostalo juz powiedziane, te niesamowite akcje braci Tashibana - jak jeden kladl sie na plecki drugi sie wybijal i z 10m strzelal z przewrotki, albo jak Kodżiro strzalem tygrysa rozwalil mur:D nie wiem czy te piekne lata kiedys jeszcze powroca...

A swoja droga to polecam takze film normalnie krecony, na podstawie 'Kapitana Hawka' pt. Shaolin Soccer. Tez zajebiste akcje, jak w murawce robi sie tunel po strzale typa, albo jak bramkarzowi po obronie strzalu leci krew z rak i z rekawic zostaly tylko strzepy:D Bo fantazja...;) Polecam

Albo jak kopie koles z 30 metrow bodajze i rozwala piłką mur... rowniez polecam :D

Podniesiona adrenalina to Śródmiejska siła
Luk Luk
Kibic
Na forum od 7962 dni

**

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 00:21
najbardziej rozwalalo mnie to jak biegli pod gore caly odcinek, albo nawet dwa, a bramka przeciwnika byla gdzies w chuj daleko za horyzontem.

"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
P_S
Kibic
Na forum od 7676 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 08:35
Dzieki tej kultowej bajce zrobili przeciez nawet film gdzie druzyne zrobili sobie mnisi z klasztoru shaolin. Film nosi tytul jak sie nie myle "Shaolin Soccer". Polecam ten film tym co nie ogladali.

Ostatnio edytowany przez: P_S, 22 listopada 2005, 08:50 [1 raz(y)]

Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy...a pamięć pozostanie na zawsze!
Slim
Kibic
Na forum od 8325 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 09:02

Porto napisał:  

Pogon v Wieden napisał:  
Dzieki

w jakich latach cosik okolo 1995 bodajze :P
Najpierw leciala na Poloni 1 tak jak kilka innych swietnych bajek, pamietcie Daimosa czy Yataman'a :?: hehhe, z pozniej pokazywala to Bryza.
Jesli juz ktos mial pokazac znow ta bajke to chyba jedynie Polonia 1 lub Tele5

Zapomiales dodac jeszcze jedna bajke :) Gigi, ktory kochal biale majteczki :D

Orło
Kibic
Na forum od 8252 dni

*

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 09:32
Ja tam najbardziej lubiłem Vakabayashiego czy jak to się tam pisze :D:D:D:D tego bramkarzyka z czapką z daszkiem i Misakiego, bo potrafił fajnie zakręcić obrońcami :D:D:D:D

Babilon Team
seeedzik
Kibic
Na forum od 8024 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 10:41

Slim napisał:  

hah Gigi La trotolla to byl dopiero play'a, jakby gdzies rzucili te dwie baje w komplecie to bylby juz szal, polowa dzisiejszego pokolenia studentow by siedziala przed TV :D

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
dymson
Kibic
Na forum od 7446 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 11:36
ehh to była bajka no i Dragon Ball to były czasy...

Slim
Kibic
Na forum od 8325 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 12:17

seeedzik napisał:  

Slim napisał:  

hah Gigi La trotolla to byl dopiero play'a, jakby gdzies rzucili te dwie baje w komplecie to bylby juz szal, polowa dzisiejszego pokolenia studentow by siedziala przed TV :D

Normalnie jakby wszystkie ta bajki puscili to by wszyscy siedzieli przed TV :D w ogole jak te bajki lecialy to wtedy byly piekne niech mnie w najgrubszym miejscu scisna drzwi :D

Jay-J
Kibic
Na forum od 8347 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 13:29

Slim napisał:  

seeedzik napisał:  

Slim napisał:  

Normalnie jakby wszystkie ta bajki puscili to by wszyscy siedzieli przed TV :D w ogole jak te bajki lecialy to wtedy byly piekne niech mnie w najgrubszym miejscu scisna drzwi :D

Wiec powstaje pytanie czemu tego nie robia? Skoro jest takie zapotrzebowanie, kazdy lubi ogladac ulubione bajki z dziecinstwa :) Jakis czas temu na Polonii 1 widzialem "Tygrysia maske" i "Yattamana" :D

Obrazek gif wstawiony na forum
Shee
Kibic
Na forum od 7451 dni

*

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 13:39
Fajna stronka- wszystkie baje, w telegraficznym skrocie...

Encyklopedia Anime

...a tu na dokladke - zwlaszcza dla mojego peerelowskiego pokolenia- stare filmy i bajki:

Stare

Az sie lezka w oku kreci ;)

„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
malolat_ps
Kibic
Na forum od 8212 dni

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 13:53

Shee napisał:  

...a tu na dokladke - zwlaszcza dla mojego peerelowskiego pokolenia- stare filmy i bajki:

... i dzis sie wydalo co ze mna nie tak, jestem z dzieckiem peerelowskiego systemu....

z frajerami kosa z przyjaciolmi sztama
Shee
Kibic
Na forum od 7451 dni

*

Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 14:44

malolat_ps napisał:  

Shee napisał:  

Stare

... i dzis sie wydalo co ze mna nie tak, jestem z dzieckiem peerelowskiego systemu....

...a nie zauwazasz tej drastycznej roznicy miedzy tamtym a obecnym dziecinstwem? jak dla mnie te poznopeerelowskie i wczesnopostpeerelowskie bylo b. specyficzne... Kto nie byl, ten nie wie:)
uwazam sie za pokolenie barow mlecznych, saletry, Wigry 3, Commodore, telefonu bratka, telewizora czarnobialego, ktory nagrzewal sie kilka minut, nim zadzialal, oranzady, balonowki donald i turbo, czeskich filmow, saturatora, szkolnych fartuszkow... Klimat tragikomiczny i nie wiem, jak na Ciebie, ale na mnie mial on ogromny wplyw :D

Ostatnio edytowany przez: Shee, 22 listopada 2005, 14:50 [1 raz(y)]

„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 8  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763453198 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005