Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 20:04
Przyznam sie ze nie wiem o czym byla ta bajka i zastanawiam sie jak mnie to ominelo bo widze wiele osob zna te bajke bardzo dobrze.
I tak sobie mysle gdzie ja wtedy bylem skoro ona taka popularna:Moglby mnie ktos oswiecic w jakich to bylo latach
Dzieki
w jakich latach cosik okolo 1995 bodajze
Najpierw leciala na Poloni 1 tak jak kilka innych swietnych bajek, pamietcie Daimosa czy Yataman'a :?: hehhe, z pozniej pokazywala to Bryza.
Jesli juz ktos mial pokazac znow ta bajke to chyba jedynie Polonia 1 lub Tele5
Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 20:54
Ogólnie temat mocny i całkiem pozytywny tak samo jak ta "baja". Szkoda ,że już jej nigdzie nie pokazują fajnie byłoby znów zobaczyć "tygrysi strzał" Kodżiro , podniebne sztuczki braci Tashiwana czy odbijanie się od słupków i parady Vakashimazu. hehehe... co to były za czasy
P.S. nie wiem dlaczego ale ja zawsze najbardziej lubiłem drużyne Kodżiro i Vakashimazu. Chyba nazywała się TOCHO
Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 21:13
aa jeszcze byla jedna taka super druzyna tam gdzie gral Misugi strasznie zgrani byli
a pamietacie takigo bramkarza ktory zajmowal polowe bramki taki wysoki i gruby
a super byly Mistrzostwa swiata ten co w niemczech gral Schneider ich bramkarz Muller
Leciało na Poloni1 ale nie tylko z satelity, kiedyś ten kanał był ogólnodostępny także na kablówce.
Ale bajka jest niezapomniana jak widze dla wielu forumowiczów, dla mnie zresztą też... a co do ulubionej drużyny ja najbardziej lubiłem drużyne Misugiego (on był moim idolem z tej bajki :p) był chyba najlepszym technicznie zawodnikiem z całego "Kapitana Hawka", ale niestety miał problemy ze zdrowiem (chyba coś z sercem). Ale bajka bardzo czaderska była...
Całe życie na MELANŻU!!!! POGOŃ SZCZECIN & LEGIA WARSZAWA
Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 21:45
Hehe baja super była ! Pamietam jak ktos złamał tam poprzeczke lub jak ktos kopnoł tak piłke ze była niewidoczna . Ogólem super wspomnienia .Pozdrawiam ;]
Odp: Captain Tsubasa - 21/11/2005 22:33
kiedys juz w jakims innym dziale sie wypowiadalem o tej kultowej bajce, wiec nie bede sie rozpisywal duzo rzeczy zostalo juz powiedziane, te niesamowite akcje braci Tashibana - jak jeden kladl sie na plecki drugi sie wybijal i z 10m strzelal z przewrotki, albo jak Kodżiro strzalem tygrysa rozwalil mur nie wiem czy te piekne lata kiedys jeszcze powroca...
A swoja droga to polecam takze film normalnie krecony, na podstawie 'Kapitana Hawka' pt. Shaolin Soccer. Tez zajebiste akcje, jak w murawce robi sie tunel po strzale typa, albo jak bramkarzowi po obronie strzalu leci krew z rak i z rekawic zostaly tylko strzepy Bo fantazja... Polecam
"Wśród pięknych kwiatów rosną te chwasty, popularnie to pedały i lewe niewiasty..."
kiedys juz w jakims innym dziale sie wypowiadalem o tej kultowej bajce, wiec nie bede sie rozpisywal duzo rzeczy zostalo juz powiedziane, te niesamowite akcje braci Tashibana - jak jeden kladl sie na plecki drugi sie wybijal i z 10m strzelal z przewrotki, albo jak Kodżiro strzalem tygrysa rozwalil mur nie wiem czy te piekne lata kiedys jeszcze powroca...
A swoja droga to polecam takze film normalnie krecony, na podstawie 'Kapitana Hawka' pt. Shaolin Soccer. Tez zajebiste akcje, jak w murawce robi sie tunel po strzale typa, albo jak bramkarzowi po obronie strzalu leci krew z rak i z rekawic zostaly tylko strzepy Bo fantazja... Polecam
Albo jak kopie koles z 30 metrow bodajze i rozwala piłką mur... rowniez polecam
Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 00:21
najbardziej rozwalalo mnie to jak biegli pod gore caly odcinek, albo nawet dwa, a bramka przeciwnika byla gdzies w chuj daleko za horyzontem.
"Wierzę, że inteligencja i strach są nieodłączne. Goście którzy mówią: ja się nie boję niczego - są po prostu głupi!" - Rickson Gracie
Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 08:35
Dzieki tej kultowej bajce zrobili przeciez nawet film gdzie druzyne zrobili sobie mnisi z klasztoru shaolin. Film nosi tytul jak sie nie myle "Shaolin Soccer". Polecam ten film tym co nie ogladali.
Ostatnio edytowany przez: P_S, 22 listopada 2005, 08:50 [1 raz(y)]
Dla nas liczą się chwile. I to my przeżyjemy życie tak jak się powinno. Na całego. Bo do grobu nic nie zabierzemy...a pamięć pozostanie na zawsze!
Przyznam sie ze nie wiem o czym byla ta bajka i zastanawiam sie jak mnie to ominelo bo widze wiele osob zna te bajke bardzo dobrze.
I tak sobie mysle gdzie ja wtedy bylem skoro ona taka popularna:Moglby mnie ktos oswiecic w jakich to bylo latach
Dzieki
w jakich latach cosik okolo 1995 bodajze
Najpierw leciala na Poloni 1 tak jak kilka innych swietnych bajek, pamietcie Daimosa czy Yataman'a :?: hehhe, z pozniej pokazywala to Bryza.
Jesli juz ktos mial pokazac znow ta bajke to chyba jedynie Polonia 1 lub Tele5
Zapomiales dodac jeszcze jedna bajke Gigi, ktory kochal biale majteczki
Odp: Captain Tsubasa - 22/11/2005 09:32
Ja tam najbardziej lubiłem Vakabayashiego czy jak to się tam pisze tego bramkarzyka z czapką z daszkiem i Misakiego, bo potrafił fajnie zakręcić obrońcami
hah Gigi La trotolla to byl dopiero play'a, jakby gdzies rzucili te dwie baje w komplecie to bylby juz szal, polowa dzisiejszego pokolenia studentow by siedziala przed TV
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
hah Gigi La trotolla to byl dopiero play'a, jakby gdzies rzucili te dwie baje w komplecie to bylby juz szal, polowa dzisiejszego pokolenia studentow by siedziala przed TV
Normalnie jakby wszystkie ta bajki puscili to by wszyscy siedzieli przed TV w ogole jak te bajki lecialy to wtedy byly piekne niech mnie w najgrubszym miejscu scisna drzwi
Normalnie jakby wszystkie ta bajki puscili to by wszyscy siedzieli przed TV w ogole jak te bajki lecialy to wtedy byly piekne niech mnie w najgrubszym miejscu scisna drzwi
Wiec powstaje pytanie czemu tego nie robia? Skoro jest takie zapotrzebowanie, kazdy lubi ogladac ulubione bajki z dziecinstwa Jakis czas temu na Polonii 1 widzialem "Tygrysia maske" i "Yattamana"
...a tu na dokladke - zwlaszcza dla mojego peerelowskiego pokolenia- stare filmy i bajki: Stare
... i dzis sie wydalo co ze mna nie tak, jestem z dzieckiem peerelowskiego systemu....
...a nie zauwazasz tej drastycznej roznicy miedzy tamtym a obecnym dziecinstwem? jak dla mnie te poznopeerelowskie i wczesnopostpeerelowskie bylo b. specyficzne... Kto nie byl, ten nie wie
uwazam sie za pokolenie barow mlecznych, saletry, Wigry 3, Commodore, telefonu bratka, telewizora czarnobialego, ktory nagrzewal sie kilka minut, nim zadzialal, oranzady, balonowki donald i turbo, czeskich filmow, saturatora, szkolnych fartuszkow... Klimat tragikomiczny i nie wiem, jak na Ciebie, ale na mnie mial on ogromny wplyw
Ostatnio edytowany przez: Shee, 22 listopada 2005, 14:50 [1 raz(y)]
„ Płynie się zawsze do źródeł pod prąd. Z prądem płyną śmiecie ” - Z. H.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763453198 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.