Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
elo
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 7668 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 14:21

qbajag napisał:  
To, że "wyprzedano" jak piszesz 1200 przedsiębiorstw to akurat zapisuje się na plus...wzrost bezrobocia od 1989r. aż do teraz to akurat zasługa PRL-u.
PO i PiS odpowiadają za rządy AWS-u mniej więcej tak samo jak Olejniczak za rządy SLD w latach 1993-1997

Tak, tak i to że dzieci nie mają co jeść w szkołach to też zapisuje się na plus, a przestępczość zorganizowana w latach 90' to też zasługa PRL-u.

Nie, szkoda tracić czas na takich ludzi jak Ty!

Obrazek jpg wstawiony na forum
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 18:29

elo napisał:  

qbajag napisał:  
To, że "wyprzedano" jak piszesz 1200 przedsiębiorstw to akurat zapisuje się na plus...wzrost bezrobocia od 1989r. aż do teraz to akurat zasługa PRL-u.
PO i PiS odpowiadają za rządy AWS-u mniej więcej tak samo jak Olejniczak za rządy SLD w latach 1993-1997

Tak, tak i to że dzieci nie mają co jeść w szkołach to też zapisuje się na plus, a przestępczość zorganizowana w latach 90' to też zasługa PRL-u.

To, że dzieci nie mają co jeść w szkołach i to, że mamy taką a nie inną przestępczość zorganizowaną to jest następstwo PRL-u...ale chyba tego nie rozumiesz

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Mick
Kibic
Na forum od 8160 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 18:49

qbajag napisał:  

To, że dzieci nie mają co jeść w szkołach i to, że mamy taką a nie inną przestępczość zorganizowaną to jest następstwo PRL-u...ale chyba tego nie rozumiesz

qbajag odpusc nie widzisz ze on albo sie napina albo jest jakims pojebanym anarchista..

i jeszcze cos do 'elo' w takim razie na kogo ty glosowales? na samoobrone? a moze wogle nie przystepiles (o ile mogles) poniewaz uwazasz ze to strata czasu i wolisz na necie ponarzekac

N/C temat chyba do zamkniecia bo dochodzi juz do pierwszych klotni

Małolatos
Kibic
Na forum od 8584 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 19:22
Wątpię, aby w Polsce się cokolwiek zmieniło.
Cieszy nie dostanie się do parlamentu SdPl i Demokratów. Im mniej takich dziwactw, tym lepiej. Cieszy również częściowa klęska PO.

Jednak jak co 4 lata, naród polski zaprezentował swoją głupotę. Spadkobiercy PZPR pod szyldem SLD zajęli trzecie miejsce. Ta choroba jest chyba nie uleczalna, i już zawsze będzie nękać Polskę.

Zmienić się coś może dopiero w nastepnych wyborach. Wtedy opcję prawicową prezentować będzie tylko LPR. PiS mocno się zliberalizuje. A jako, że LPR nie wzbudza zbytnio powszechnego zaufania, do parlamentu będą miały poważne szanse wejść partie takie jak chociażby NOP czy PPN.

Pozostaje tylko zadać sobie pytanie, kogo teraz będzie łapał się Macierewicz :) .

Obrazek gif wstawiony na forum
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 19:47
Jak PPN wejdzie do sejmu to dopiero będzie parlament :D:D:D

Visca el Barca!!!
Cinek
Kibic
Na forum od 8196 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 20:20
1989-1993 prawica
1993-1997 lewica
1997-2001 prawica
2001-2005 lewica
2005-2009 prawica
2009-2013 lewica
2013-2017prawica
itd.

ewidentnie widac, ze kurwy dogadaly sie przy okraglym stole, ze beda okradac nasze panstwo po rowno, i co 4 lata te same ryje tylko, ze pod innym szyldem, 60% narodu pokazalo, ze ma ich w dupie, ale znajac zycie i tak sobie nic z tego nie zrobia...://

"Dobra banda z tradycjami, po co takie ekipy w ogóle pytaja o zdanie ludzi internetu?"
Małolatos
Kibic
Na forum od 8584 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 21:26

VasyL - Zawodowy Szaman napisał:  

Małolatos napisał:  

Jednak jak co 4 lata, naród polski zaprezentował swoją głupotę. Spadkobiercy PZPR pod szyldem SLD zajęli trzecie miejsce. Ta choroba jest chyba nie uleczalna, i już zawsze będzie nękać Polskę.

Elektorat SLD zawsze potrafil sie sprezyc na wyborach i wykorzystac niska frekwencje.

Moja matka siedziała w komisji wyborczej. Mówiła, że czerwoni ostro się sprężyli... Jedna babka to przybiegła nawet prosto z działki, brudna, nieumyta o 19.55 tylko po to, aby zagłosować...

Obrazek gif wstawiony na forum
drewniak
Kibic
Na forum od 7475 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 21:44
a ja powiem,ze mam tych wszystkich wyborcow i politykow gleboko w dupie i na nich nie bede glosowal,chocby mnie sila probowali zaprowadzic.chuj klade na tych debilow,bo zle jest,a z nowymi deklami w rzadzie bedzie podobnie,jak nie gorzej.bylo to kolejne wybory,i kolejne oszustwa.CHWDP(chuj w dupe politykom)

seeedzik
Kibic
Na forum od 8128 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 22:13

drewniak napisał:  
a ja powiem,ze mam tych wszystkich wyborcow i politykow gleboko w dupie i na nich nie bede glosowal,chocby mnie sila probowali zaprowadzic.chuj klade na tych debilow,bo zle jest,a z nowymi deklami w rzadzie bedzie podobnie,jak nie gorzej.bylo to kolejne wybory,i kolejne oszustwa.CHWDP(chuj w dupe politykom)

Nie glosowales to nie narzekaj
Moje wlasne odczucia, jedynie wtedy bedzie sie moglo u nas cos porzadnie zmienic to kiedy jedna partia dojdzie do calkowitej wladzy, teraz bedzie lipa i PO i PiS bede sie obrzucac oskarzeniami, daje tej koalicji ze 2 lata i skonczy sie jak ostatnio, co do zwyciestwa PiS, sie k**** zacznie panstwo policyjne

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
Prawa Strona Miasta
Kibic
Na forum od 7514 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 27/09/2005 22:20

drewniak napisał:  

ale milczenie jest oznaka zgody czyli w tym wypadku bedac biernym pozwalasz takiej a nie innej partii rzadzic,a oddajac glos zawsze masz swiadomosc ze wybrales ich jako przedstawicieli swoich interesow i mozesz ich za to chociazby w myslach rozliczyc...:/

Wasza nienawiść daje mi siłę, żebym stał się mocniejszy!Na zawsze w moim sercu tylko MKS Pogoń Szczecin!
elo
Kibic
Na forum od 7668 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 11:38

qbajag napisał:  

elo napisał:  

qbajag napisał:  

Za PRL-u z tego co pamiętam nie było tego problemu więc to co piszesz mija się z prawdą, a to co się dzieje w kraju po upadku "Komuny" to tylko i wyłącznie wina "klasy" politycznej która rządzi Polską po 89 roku.

elo
Kibic
Na forum od 7668 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 11:52

Mick napisał:  

qbajag napisał:  

qbajag odpusc nie widzisz ze on albo sie napina albo jest jakims pojebanym anarchista..

i jeszcze cos do 'elo' w takim razie na kogo ty glosowales? na samoobrone? a moze wogle nie przystepiles (o ile mogles) poniewaz uwazasz ze to strata czasu i wolisz na necie ponarzekac

N/C temat chyba do zamkniecia bo dochodzi juz do pierwszych klotni

Anarchistą nie jestem, a wręcz przeciwnie. Co do głosowania to uważam że jest to obowiązek każdego obywatela któremu zależy na losach Ojczyzny i dziwią mnie ludzie którzy twierdzą że branie udziału w wyborach nic nie zmieni. Tak naprawdę nie idąc do wyborów to ludzie ci głosują ponieważ robią to za nich inni!

Praga Płd
Kibic
Na forum od 7461 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 12:12

Małolatos napisał:  

Elektorat SLD zawsze potrafil sie sprezyc na wyborach i wykorzystac niska frekwencje.

I to jest piekne. Trzeba kontrolowac zapedy malego wariata.

WYCHOWANY NA POGONI
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 13:21

elo napisał:  

qbajag napisał:  

elo napisał:  

qbajag napisał:  

Za PRL-u z tego co pamiętam nie było tego problemu więc to co piszesz mija się z prawdą, a to co się dzieje w kraju po upadku "Komuny" to tylko i wyłącznie wina "klasy" politycznej która rządzi Polską po 89 roku.

Jeszcze mało wiesz i mało rozumiesz :D

Gdyby dziadek zapisał Ci w spadku stary rozpadający się dom i za każdym razem gdy Ty coś naprawisz On wraca i Ci to niszczy to uważasz, że Ty byś ponosił odpowiedzialność za jego stan?

Visca el Barca!!!
Tony Montana
Kibic
Na forum od 7630 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 13:37

Małolatos napisał:  

elektorat LPR tez potrafi wykorzystac niska frekwencje - chocby wybory do europarlamentu

https://media.giphy.com/media/3ohc0SrzhBrmKfudTW/giphy.gif
Tony Montana
Kibic
Na forum od 7630 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 13:54

qbajag napisał:  

piszesz, że "wzrost bezrobocia od 1989r. aż do teraz to akurat zasługa PRL-u".
a gdzie indziej ze SLD to pociotki po PRL, to jak sie stalo ze w latach 93-97 liczba bezrobotnych spadła o ponad 1 milion? (powiesz przypadek czy moze, ze sfalszowano statystyke). Rownie dobre dane byly jesli chodzi o wzrost PKB, przyrost inwestycji w sektorze przedsiębiorst, produkcje sprzedana przemyslu itd. Podobnie w latach 2001-2005 mimo fatalnego stylu rzadow w gospodarce sie mocno polepszylo tylko tego efekty spijac juz bedize kto inny.
piszesz ze PO i PiS nie odpowaidaja za rzady AWS/UW?? nie rozsmieszaj _ Zalozyciele PO - Plazynski, marszalek sejmu z AWS cala kadencje, Tusk scisle kierownictwo UW, odszedl smutny ze nie udalo mu sie zdobyc wladzy w tej parti (przegral z Geremkiem), Rokita - AWS (nalezal do SKL wchodzacego w sklad AWS) czolowy polityk, Kaczynski - minister, odszedl w dogodnym momencie. Ujazdowski, nastepny minister z aws, wyliczac dalej...

a co do prywatyzacji: rozsadna prywatyzacja jest dobra ale nie taka jaka byla przeprowadzona w Posce, szczegolnie w pierwszych latach demokracji. Ja popieram prywatyzacje, ale taka w wersji estonskiej - tam sprzedawano przede wszystkim male przedsiębiorstwa, powszechnie sprzedano estonczykom ich mieszkania, za bardzo male kwoty. Male firmy trudno zazadzac publicznie, duze juz jest latwiej. A zreszta co to za prywatyzacje, skoro TP SA kupuje panstwowa France Telekom?, dla ktorej pozniej tepsa jest dojna krowa?
W Polsce nastapila bandycka prywatyzacja, szczeolnie w latach 91-93 gdzie za ulamkowe wartosci sprzedasne najlepsze Firmy np. taki WEDEL poszedl ponizej wartosci ksiegowej swoich nieruchomosci, a genialny Minister przeksztalcen wlasnosciowych Pan Lewandowski (notabene tez teraz z PO) nie pomyslal ze cos warta moze byc marka WEDEL, rozpoznnawana przez 96% Polaków, i ktora w badaniach jest przywoływana jako pierwsza wedle 68 % respondendów.

PS Nie jestem czlonkiem SLD i nigdy nie bylem. po prostu oburza mnie stek pomyj wylewany nieslusznie na lewice, ktora jest i bedzie potrzebna. A po dwoch latach Pisorzadow Poalcy beda tesknic nawet za Millerem.

qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 15:51
Kolejny lewicowy "myśliciel".
Kurwa skąd wy się bierzecie?! Lewica potrzebna?! Do czego?!
Aby wykrzykiwać durne hasła typu: "każdemu po równo"?!

Najgorszy okres dla prywatyzacji to akurat rządy lewicy 1993-97.Wtedy najwięcej przedsiębiorstw zostało sprywatyzowanych po zaniżonej cenie.
Podałeś przykład Lewandwskiego i Wedla...chciałbym cię oświecić, że gdyby z prywatyzacją Wedla i innych tego typu przedsiębiorstw czekano jeszcze trochę to nie było by czego prywatyzować bo po PRL-u więszość państwowych przedsiębiorstw nie miała szans konkurować na wolnym rynku.
Niektóre firmy trzeba było sprywatyzować od razu by nie zostały od razu bankrutami!!!

Piszesz, że w latach 93-97 spadło bezrobocie? Uważasz, że jedną reformą można w ciągu roku bądź 2 lat zmniejszyć bezrobocie?
Na to potrzeba czasu...bezrobocie w tamtym okresie spadało dzięki reformom rządu Bieleckiego!!! A późniejsze rządy(dwa najgorsze w historii IIIRP) Cimoszewicza oraz Pawlaka zaprzepaściły reformy które udało się przeprowadzić po 93 roku.
W zasadzie po rządach Cimoszewicza było już coraz gorzej do czego przyczynił się między innymi nasz "wspaniały" prezio który nie wetował ustaw szkodzących gospodarce a podczas rządów AWS-UW(wcale nie oceniam ich jako dobrych) wetował ustawy które miały poprawić sytuację po lewicy(zawetowanie ustawy budżetowej Balcerowicza w 1999 roku(sic!) co spowodowało p[owstanie dziutru budżetowej którą lewicowcy chcieli później zwalić na Bauca!!!

Jeżeli uważasz, że Tusk miał jakikolwiek wpływ na politykę UW to nie znasz sprawy...podobnie było z Kaczyńskimi.Tusk był liberałem, a Germek raczej centrolewicą...gdy po wyborach do władz partii liberałowie nie dostali ani jednego miejsca we władzach partii to KLD odeszło od UD tak jak kiedyś się do nich przyłączyło.
To była naturalna kolej rzeczy po tym jak okazało się, że UW nie spełnia oczekiwań liberałów.
Jeśli chcesz stwierdzić, że Tusk był prawicą a teraz stał się liberałem bo to jest modne to się mylisz.Liberałowie na rządy AWS niestety mieli znikomy wpływ :(
Rokita był człowiekiem AWS-u i jego w PO nie powinno być ale ja nie mam na to wpływu.Płażyńskiego w PO już dawno nie ma.

Visca el Barca!!!
Tony Montana
Kibic
Na forum od 7630 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 16:17
Kolejny Prawicowy fanatykyk, kurwa kiedy wy zginiecie!
czlowieku nie obrazaj Innego za to tylko ze ma inne poglady, czy bys zauwazyl, zebym cie obrazil? tak ma wygladac wasz ponoc liberalizm, w zwalczaniu kazdego kto ma inny poglad. Bo ja przez cale zycie myslalem ze liberalizm nz czym innym polega. a nie mow mi teraz ze PO to nie partia liberalna, w koncu tak tusk mowi. na reszte odpowiem pozniej bo nie mam teraz czasu

seeedzik
Kibic
Na forum od 8128 dni

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 16:33
Za rzadow SLD sie polepszylo ?? w gospodarce ?? to fakt ale to wogole nie dzieki SLD, to ze bedzie coraz lepiej wynika z tego ze znalezlismy sie w UE i stalismy duzo bardziej wiarygodnym panstwem dla zagranicznych inwestorow, jedyne dobre co zrobil rzad Milera i co zapadlo mi w pamiec to obnizka CIT, ale i tak dalej czlowiek ktory chce w Polsce prowadzic dzialalnosc gospodarcza jest gnojony co krok i nic sie w tym kierunku od ladnych paru lat nie zmienilo. Co do lat 93-97 to jak pisal qbajeg jest to zasluga poprzedniego rzadu i reform Balcerowicza, po prostu nastapil maly gospodarczy boom w zwiazku z uwolnieniem rynku i jego kumulacja przypadla na okres prywatyzacji wielu panstwowych spolek w latach rzadow SLD-PSL, zreszta jak ktos to ladnie napisal, ze wiekszosc co sie dzieje dobrego przypada nastepnym rzadom, to co przypadnie PiS i PO to beda korzysci z bycia w UE i nic pozatym bo 2001-2005 to najgorszy rzad i parlament jaki byl od 89', przebija nawet nieudolne AWS-UW

PS Co do wielkosci Cimoszewicza, przytocze jeden fakt, w Szczecinie pewnie nikt juz nie pamieta, jednak ja mieszkam na poludniu kraju i doskonale pamietam lipiec 97 - wielka powodz i to co Cimoszewicz wielka nadzieja lewicowego elektoratu wtedy powiedzial do powodzian, "Trzeba sie bylo ubezpieczyc" - oto i szczyt polityki socjalnej lewicy

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Wybory Parlamentarne 2005 - PiS zwycięża - 28/09/2005 18:41
PO jest liberalne choć mogło by być bardziej...i nigdzie nie napisałem, że PO nie jest liberalne.
Liberalizm ma przede wszystkim zwalczać wszelkie przejawy socjalizmu w gospodarce a twoje wywpowiedzi świadczą o tym, iż jesteś zwolennikiem socjalizmu w gospodarce.
Ludzie o takich poglądach sprawili, że po 1989(a ściślej po 1993r.)Polska nie została krajem rozwijającym się a zwijającym się...jeżeli utrzymujesz, że lewica zrobiła w którymkolwiek kraju na świecie coś dobrego dla gospodarki to twoje poglądy będe zwalczał...

P.S. jestem liberałem i na pewno nie uważam się za prawicowca(w znaczeniu tego słowa używanym w Polsce)

Visca el Barca!!!
 - 1  - 2  - 3  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772448088 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005