Mogłbys to dla mnie uzasadnic? Bo ten "przezabawny" gość ma z tych wszystkich wymienionych wyzej najwieksze dokonania życiowe (przedewszystkim jednym z najwiekszych autorytetów ekonomicznych w Polsce), do tego jest jednym z najbardziej wykształconych z wyzej wymienionych przez ciebie kandydatów. Tak więc proszę o uzasadnienie
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 30/07/2005 22:03
Czy widział ktoś może w telewizji ogłoszenie promujące Donalda Tuska? Według mnie rewelacyjne, jakoś ten człowiek trafia do mnie będe na niego głosował...
"...i Nie WaŻNe GDZie PóJDę i TaK JeSTeM iNTRuZeM, MaSZ TeN DoWóD PiSZ, Nie CHCę STaĆ Tu DŁuŻeJ, MoŻeSZ MNie SPiSaĆ, TyLKo W TyM NoTeSie ZNoWu, PoWóD: Bo StoJę Tu W DReSie, Na RoGu..."
Na tym wlasnie polega rola speca od reklamy. Nie powiem - niezla, podobnie jak Kaczynskiego. Nie mniej, SLD przed wyborami do Sejmu 4 lata temu tez mialo podobne spoty No ale Tusk to moj faworyt, chcialbym zeby wygral.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
o k**wa jak to przeczytalem to prawie z krzesla spadlem. jaki autorytet autonomiczny? troche mniej Najwyzszego czasu czytaj to nie bedziesz z takimi glupotami wyskakiwal. On sie zna na ekonomii jak ja na liturgii mszalnej. a to ze pierdoli rozne rzeczy typu obnizenie podatku (moze to i madre alle nie od razu z tego powodu mozna nazywac kogos autorytetem ekonomicznym)
Czy widział ktoś może w telewizji ogłoszenie promujące Donalda Tuska? Według mnie rewelacyjne, jakoś ten człowiek trafia do mnie będe na niego głosował...
Na tym wlasnie polega rola speca od reklamy. Nie powiem - niezla, podobnie jak Kaczynskiego. Nie mniej, SLD przed wyborami do Sejmu 4 lata temu tez mialo podobne spoty No ale Tusk to moj faworyt, chcialbym zeby wygral.
Dokladnie. Te wypowiedzi wszystkich. Gdybym mogla glosowalabym na niego.
Korwin-Mikke - przezabawny gość, który i tak dostanie 1% - gdyby został prezydent byłby to najlepszy kawał XXI wieku.
Mogłbys to dla mnie uzasadnic? Bo ten "przezabawny" gość ma z tych wszystkich wymienionych wyzej najwieksze dokonania życiowe (przedewszystkim jednym z najwiekszych autorytetów ekonomicznych w Polsce), do tego jest jednym z najbardziej wykształconych z wyzej wymienionych przez ciebie kandydatów. Tak więc proszę o uzasadnienie
o k**wa jak to przeczytalem to prawie z krzesla spadlem. jaki autorytet autonomiczny? troche mniej Najwyzszego czasu czytaj to nie bedziesz z takimi glupotami wyskakiwal. On sie zna na ekonomii jak ja na liturgii mszalnej. a to ze pierdoli rozne rzeczy typu obnizenie podatku (moze to i madre alle nie od razu z tego powodu mozna nazywac kogos autorytetem ekonomicznym)
liceum im. Tadeusza Reytana w Warszawie, student Wydziału Matematyki i (równolegle) Wydziału Filozofii UW. w 1965 r. aresztowany (List 34), studiował w tym czasie psychologię, prawo i socjologię, w 1968 r. powtórnie aresztowany i relegowany z uczelni,zdał jako ekstern egzamin magisterski. Seminarium Teorii Podejmowania Decyzji prof. Klemensa Szaniawskiego. Przewodniczący sekcji Socjocybernetyki w Polskim Towarzystwie Cybernetycznym. Członek wielu towarzystw PTE, TNOiK, PTCyb i inn. Wykładał Teorię Podejmowania Decyzji w Wyższej Szkole Gospodarowania Nieruchomościami.
W dziedzinie ekonomii Korwin Mikke jest uwazany za jednego z najwiekszych autorytetow w kraju w kraju. I nie ja to wymysliłem. Jest to bardzo mądry polityk niestety rozumieją go tylko mądrzy ludzie a tych w Polsce jak na lekarstwo za to debili cała kupa. Nie rozumiem, czemu ludzie glosuja slepo za pariami typu SLD, PSL itp. Chyba z przyzwyczajenia, albo tylko dlatego, ze codziennie slychac o nich w zaklamanej telewizji!
W dziedzinie ekonomii Korwin Mikke jest uwazany za jednego z najwiekszych autorytetow w kraju w kraju
Wybacz, wcześniej nie zaglądałem do tego tematu.
Tak się składa, że co tydzień czytam jego felietony w Angorze i na ich podstawie wyrobiłem sobie opinię o gościu. To połaczenie populisty i liberała - fakt, poglądy ma liberalne, ale najczęsciej dotyczą one tego, co trzeba zmienić - jak słyszę zaś na co zmienić to tu już Korwin sypie często kompletnymi absurdami.
A co do cytatu, który wkleiłem, to powiem że przez pewne grupy ludzi Lepper też jest uwazany za autorytet i to nie tylko w dziedzinie ekonomii... tak samo Giertych, Oleksy i Bóg wie kto jeszcze.
Korwin często rzuca propozycje - zlikwidować jedną instytucję, zlikwidować drugą, trzecią...bo to pasożyty.
Ale o tym, że niektórych instytucji nie wolno likwidować (albo jeśli już to trzeba czymś zastąpić bo są one potrzebne) to już mu do głowy nie wpada. Tylko: zlikwidować, przegonić, odebrać itp. Nic w zamian
A jego pomysł o tym żeby zamiast do UE przystąpić do NAFTY to już zakrawa na absurd. Gdyby był tym super ekonomistą, to widziałby, że to pomysł zupełnie irracjonalny i bezsensowny z punktu widzenia właśnie ekonomicznego. Politycznego zresztą też.
Sprawy tzw. społeczne, tu akurat z wieloma jego poglądami się zgadzam, choć ja na pewno jestem mniej radykalny od niego. Już nie pamiętam słowo w słowo, ale w felietonach w Angorze przedstawiał wiele bardzo kontrowersyjnych poglądów.
Pamiętam gdy głośno było m.in. o sprawach szkolnictwa, czy o matkach topiących dzieci w beczkach.
Korwin wypowiedział się i na ten temat - postulował by znieść obowiązek uczęszczania dzieci do szkoły, bo to jego zdaniem jest ingerencja państwa w życie rodziny (państwo nakazuje coś dziecku). A kilka tygodni pozniej czytam ile to on by pieniędzy nie dał na uczelnie, bo wykształcenie przede wszystkim, młodzież musi być wykształcona itp. Gdzie tu jest konsekwencja?
I ostatnie, Korwin dużo zajmuje się kwestiami gospodarczymi i społecznymi, natomiast w moim odczuciu jest zielony jeśli chodzi o sprawy międzynarodowy, wizję Polski w Europie czy rozumienia dyplomacji. A to są bardzo ważne cechy, które musi mieć przyszły prezydent.
P.S. Jak to mówił Jan Pietrzak - Lepiej i tak nie będzie, wybierzmy Leppera to przynajmniej będzie śmieszniej
A ja pierdole wybory, kiedyś ich wszystkich zajebie
Bez kitu. Przed wyobrami 1120 obiecanek. A jak ktos juz dojdzie do wladzy nic z tego nie ma. Ja gdybym mógł głosować - wstrzymałbym się. Mimo wielu obietnic i zapowiedz politykówi na ogół gówno z tego wychodzi. Bym sobie na Leppera zagłosował... facet gada od rzeczy, prostym językiem i tym sie różni od reszty. Ale jaja by były gdyby wygrał.
Bym sobie na Leppera zagłosował... facet gada od rzeczy, prostym językiem i tym sie różni od reszty. Ale jaja by były gdyby wygrał.
Jak chcesz żeby w twojej Ojczyźnie były jaja i właśnie to cię cieszy to ktoś ci wpoił kiepskie wartości....
P.S "podnieśmy się, by zniszczyć tych, dla których kraj nie znaczy nic!"
Bym sobie na Leppera zagłosował... facet gada od rzeczy, prostym językiem i tym sie różni od reszty. Ale jaja by były gdyby wygrał.
Jak chcesz żeby w twojej Ojczyźnie były jaja i właśnie to cię cieszy
Jaja w mojej Ojczyznie są!! I to mnie nie cieszy. Kazdy jeden z tych polityków to numerant, tylko pcha sie do władzy. I skąd wiesz czy nie będzie większych jaj, kiedy wybory wygra Tusk czy Cimoszewicz. Może nie będzie jaj na mównicy, ale mogą być jaja które odczujemy. Nikt nie wie co ludziom strzeli do głowy. Ja w tej chwili na prawdę nie widze człowieka, który godnie by rządził tym państwem. Leppera dalem sobie od tak hop siup napisalem z uśmieszkiem, którego chyba nie zauważyłeś.
Ja na Tuska albo Borowskiego, a ty Gbajag co robisz w tym sztabie wyborczym ??
ziomus ile ty masz lat ? bo albo nie znasz sie wogole na polityce i idziesz zaglosowac bo koledzy glosuja albo masz 12 lat. Tusk to PO czyli Prawica, Borowski z kolei to SDPL czyli Lewica. Mala roznica nie ?
Jaja w mojej Ojczyznie są!! I to mnie nie cieszy. Kazdy jeden z tych polityków to numerant, tylko pcha sie do władzy. I skąd wiesz czy nie będzie większych jaj, kiedy wybory wygra Tusk czy Cimoszewicz. Może nie będzie jaj na mównicy, ale mogą być jaja które odczujemy. Nikt nie wie co ludziom strzeli do głowy. Ja w tej chwili na prawdę nie widze człowieka, który godnie by rządził tym państwem. Leppera dalem sobie od tak hop siup napisalem z uśmieszkiem, którego chyba nie zauważyłeś.
Po pierwsze to prezydent nie rządzi państwem (ten kto ma naczelna władzę nad wojskiem nie oznacza że jest dyktatorem) a i na mównicy bardzo rzadko bywa. prezydent powinien być na poziomie i być reprezentatywny. O Lepperze napisałeś że byś na niego głosował(ta buźka nie była prześmiewcza, mam gg to wiem) więc chyba jeszcze troszkę WOS-u by Ci się przydało bo Lepper ani ogłady, ani prezencji a zdolności dyplomatycznych to już wogóle nie posiada... . pozdrawiam
Po pierwsze to prezydent nie rządzi państwem (ten kto ma naczelna władzę nad wojskiem nie oznacza że jest dyktatorem) a i na mównicy bardzo rzadko bywa. prezydent powinien być na poziomie i być reprezentatywny. O Lepperze napisałeś że byś na niego głosował(ta buźka nie była prześmiewcza, mam gg to wiem) więc chyba jeszcze troszkę WOS-u by Ci się przydało bo Lepper ani ogłady, ani prezencji a zdolności dyplomatycznych to już wogóle nie posiada... . pozdrawiam
Jejku tak napisałem rządzi , chodziło mi o to, że podpisuje ustawy.
ziomus ile ty masz lat ? bo albo nie znasz sie wogole na polityce i idziesz zaglosowac bo koledzy glosuja albo masz 12 lat. Tusk to PO czyli Prawica, Borowski z kolei to SDPL czyli Lewica. Mala roznica nie ?
primo: prezydent pełni w państwie jedynie funkcję reprezentacyjną,więc w tej kwestii uwarzam że sprawdziliby się obaj w dyplomacji międzynarodowej(choć i tak ma większe kompetencje niż np w Niemczech)
secundo: wiem jakie partie są prawicowe a jakie lewicowe więc nie musisz mnie edukować.Poglądy mam centrowe(bliższe prawicy) więc możesz być spokojny-głosuje na PO bo w sejmie(władza ustawodawcza jakbyś nie wiedział) trzeba skończyć z byłymi członkami PZPR,a nasz kraj nie stać na ingerencje w życie obywateli(pomoc socjalna)
thertio: wyluzujcie i co najważniejsze nie głosujcie na Cimoszke bo jak mozna byc apolitycznym i być politykiem,apartyjnym i należeć do partii i brzydzić się polityką a jednoczesnie startowac w wyborach??
Prosta liryka dla prostych ludzi, prostota nie snobstwo szacunek budzi...
primo: prezydent pełni w państwie jedynie funkcję reprezentacyjną,więc w tej kwestii uwarzam że sprawdziliby się obaj w dyplomacji międzynarodowej(choć i tak ma większe kompetencje niż np w Niemczech)
secundo: wiem jakie partie są prawicowe a jakie lewicowe więc nie musisz mnie edukować.Poglądy mam centrowe(bliższe prawicy) więc możesz być spokojny-głosuje na PO bo w sejmie(władza ustawodawcza jakbyś nie wiedział) trzeba skończyć z byłymi członkami PZPR,a nasz kraj nie stać na ingerencje w życie obywateli(pomoc socjalna)
thertio: wyluzujcie i co najważniejsze nie głosujcie na Cimoszke bo jak mozna byc apolitycznym i być politykiem,apartyjnym i należeć do partii i brzydzić się polityką a jednoczesnie startowac w wyborach??
thertio jest najważniejsze...a co do tego co napisał [adrian]...Ja bym również zagłosował na Borowskiego(mimo, że jestem liberałem i daleko mi do poglądów SdPl) gdyby miał walczyć z Cimoszewiczem lub Kaczyńskim.Czemu?
Bo rozsądni ludzie trafiają się w każdej partii i jestem w stanie ich poprzeć nawet nie zgadzając się do końca z ich poglądami...bo prezydent Borowski byłby dużo lepszy od prezydenta Kaczyńskiego lub Cimoszewicza...jest człowiekiem bardziej wyważonym, mniej podatnym na populizm, nie dał wciągnąć się do końca w gierki polityczne Millerów,Cimoszków, Oleksych i Prezydentów...i uważam, że Borowski z dużą rozwagą podchodził by do podpisywania lub vetowania ustaw nowego rządu...a z Kaczyńskim bądź Cimoszewiczem będzie to zapewne wyglądać takzakładam, że PiS pokona PO i będzie miało decydujący głos w rządzie)...Kaczyński wszystko podpisuje, nawet najgłupsze ustawy spłodzone przez rząd, Cimoszewicz wszystko vetuje bo prawica chce rządzić w polsce a on (wielki mąż stanu) musi polskę chronić
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772448083 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.