Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 05/03/2005 23:15
moim zdaniem ten klub ma tradycje od dawna jest w polskiej lidze i sie liczy w tej czołowce kiedys byla tabela ilosci kibicow obecmych na stadionach i o ile pamietam to gks przezebtowal sie niezle jak na dolna czesc tabeli juz wole zeby gral GKS niz jakiies kluby z tzw "wiosek"
no coz nasze zdania sa troche odmienne ale tak to juz jest
ale chyba od tego jest Forum zeby polemizowac i dzielic sie swoimi spostrzezeniami ale coz w jednym sie zgadzamy GKS musi miec 1 lige
pozdro
Czytając Wasze komentarze, głównie porównanie sukcesów GieKSy i Amiki, nasunęła mi się jedna myśl odnośnie faktów dotyczących historii mojego Klubu. Chodzi mianowicie o miejsce w tabeli wszechczasów polskiej ligi. GieKSa zajmuje w tym zestawieniu 9 lokatę, tuż za Waszą Pogonią. Nie komentuję tego, jednak daję pod osąd jeden, moim zdaniem dość ważny fakt.
W imieniu wszystkich kibiców GieKSy chciałbym podziękować za wsparcie. Szacuneczek.
Czytając Wasze komentarze, głównie porównanie sukcesów GieKSy i Amiki, nasunęła mi się jedna myśl odnośnie faktów dotyczących historii mojego Klubu. Chodzi mianowicie o miejsce w tabeli wszechczasów polskiej ligi. GieKSa zajmuje w tym zestawieniu 9 lokatę, tuż za Waszą Pogonią. Nie komentuję tego, jednak daję pod osąd jeden, moim zdaniem dość ważny fakt.
Jeszcze raz dzieki za wsparcie.
ma racje ziomek, liczy sie tabela wszechczasów, a nie jakies pojedyncze sukcesy; to ze groclin zdobędzie mistrzostwo nie bedzie znaczylo ze jest bardziej zasluzony dla polskiej pilki niz Pogon!!!!
Ps. Szczerze mowiac to zycze GKS'owi utrzymania sie w I lidze a zarowno awansu Widzewowi do I ligi poniewaz, lepeij garc z takimi druzynami niz z wsiami!!!
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 17/03/2005 19:40
GKS zawdzięcza to wszystko Dziurowiczowi który zniszczył ten klub tak jak nasz został zniszczony przez Gondora(czyt.Kondona) Ostatnio nawet coś obiło mi się o uszy że ktoś chciał zainwestować w gks i stać się właścicielem tego klubu ale na przeszkodzie stanął właśnie Dziurowicz który chce inwestora ale on chce być nadal właścicielem klubu na który nawet jak ma pieniądze to nie chce wykładać
moim zdaniem kazdy kto przeczytal ten manifest powinien sie podpisac,
po uno słuszna sprawa
po duo przezywalismy to samo, albo przynajmniej cos podobnego...
tres juz sie podpisalem...
W imieniu wszystkich kibiców GieKSy chciałbym podziękować za wsparcie. Szacuneczek.
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 26/03/2005 12:57
A ja sie wypowiem z drugiej strony. Sam jestem kibicem klubu z małego miasta (bo nie zgodzę się z nazywaniem 70-tysięcznego Bełchatowa wsią) i uważam że jeśli drużyny z takich miast jak Wronki, Łęczna czy inne zasłużyły sobie wynikami sportowymi na grę w ekstraklasie to niech w niej grają! To nie jest wina tych ludzi że mieszkają w małym mieście a też chcą oglądać piłkę na poziomie. A martwią niech się mieszkańcy dużych miast, że władze w ich klubach są tak nieudolne że nie mogą znaleźć sponsora, który zapewniłby byt klubowi. I pretensje powinniście mieć do nich, a nie do mieszkańców małych miasteczek, którzy niczym nie zawinili że te "wiejskie" kluby regularnie grają w pucharach i ogrywają rywali z tradycjami. Ja również spotykam się z nazywaniem mojego miasta "zadupiem" a chciałbym zauważyć że na mecze GKS chodzi regularnie więcej kibiców niż na niejedną drużynę ekstraklasy nawet z większego miasta. Odra, Wisła Płock, Łęczna, Groclin, Amica, Polonia, Zagłębie - na te drużyny przychodzi często mniej kibiców niż nasz drugoligowy GKS - więc kto tu się powinien wstydzić?
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 26/03/2005 12:59
Aha dodam jeszcze że całym sercem współczuję kibicom klubów, które rozpadają się przez debilizm ich władz. Dlatego trzymam kciuki tak za GKS, jak i za... Radomsko, z którym mamy kosę, ale wiosna bez derbów z nimi to już nie to samo... (tak jak niektórzy legioniści pragną powrotu Widzewa do ekstraklasy)
Odra, Wisła Płock, Łęczna, Groclin, Amica, Polonia, Zagłębie - na te drużyny przychodzi często mniej kibiców niż nasz drugoligowy GKS - więc kto tu się powinien wstydzić?
Troche zle przyklady za wyjatkiem Plocka. Wszystkie te druzyny sa z miast mniejszych lub nie wiele wiekszych od Belechatowa. Takze wyjatek Polonia ale to wiadomo - w Warszawie rzadzi Legia
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 26/03/2005 14:49
Dla kolegi Pszczółek: jeśli poprzednie przykłady nie przekonują to przedstawiam suche fakty dotyczące frekwencji na stadionach drugiej ligi (na podstawie danych z www.90minut.pl więc proszę nie mówić, że dane wziąłem z księżyca). Klub - Średnia widzów na stadionie:
1. Widzew Łódź - 5900
2. ŁKS Łódź - 5800
3. Kujawiak - 4600
4. Zagłębie Sosnowiec - 4200
5. GKS Bełchatów i KSZO Ostrowiec - 4000
7. Korona i Jagiellonia - 3900
9. Podbeskidzie - 3600
10. Arka Gdynia - 3400
11. Szczakowianka i Radomiak - 2500
13. Ruch Chorzów - 2000
14. RKS Radomsko - 1700
15. Piast Gliwice - 1500
16. MKS Mława - 1300
17. Górnik Polkowice - 1100
18. Świt Nowy Dwór Maz. - 900
Skoro tamte przykłady nie przekonują to co ty na to? Jesteśmy na poziomie KSZO, Korony, Jagielloni, a przeskakujemy takie zasłużone firmy z tradycjami jak Ruch, Arka, Radomiak z dużych miast. Może później postaram się o taką statystykę w ekstraklasie.
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 26/03/2005 16:31
A oto takie samo zestawienie w 1 lidze (podobnie jak poprzednio żródło www.90minut.pl, runda jesienna):
1. Pogoń Szczecin - 11700
2. Lech Poznań - 10500
3. Wisła Kraków - 10200
4. Cracovia Kraków - 7500
5. Legia Warszawa - 7400
6. Górnik Łęczna - 4800
7. Zagłębie Lubin - 4500
8. Górnik Zabrze i GKS Katowice - 3900
10. Wisła Płock - 3600
11. Polonia Warszawa - 3200
12. Groclin Grodzisk Wlkp. - 3000
13. Odra Wodzisław - 2500
14. Amica Wronki - 2300
Podobnie jak poprzednio niektóre rezultaty są zaskakujące. Tak najeżdżana Łęczna wyprzedza Zabrze, Katowice, Płock (Choć liczba widzów w Katowicach jest wynikiem słabej postawy na boisku). Trochę pochopnie napisałem poprzednio, że mój GKS wyprzedza Lubin co nie jest prawdą, ale za to niespodziewanie dla mnie mniej ludzi chodzi w Zabrzu - a to przecież także duże miasto i zasłużony klub.
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 26/03/2005 17:29
Liczby nie klamia, ale jak sam stwierdziles duzo zalezy od wynikow. Gwaratuje Ci jak byscie weszli do I ligii i po prau meczach balansowali w strefie spadkowej wasza frekwencja bylaby zdecydowanie mniejsza. Niektorzy z nas czyli kibicow Pogoni zachwyca sie obecna frekwencja a ja im stale przypominam ta z przed 2 lat. Przytaczac liczby to ja Ci przytocze inne na meczu z potega naszej ligii czyli Amica bylo 7 tys ludzi a na meczu z Lechem 11 tys, choc miejsce w tabeli przeciwnikow bylo podobne (a Pogon przed meczem z Lechem byla chyba ostatnia). Jak widac wieksze sie zapotrzebowanie na mecze z klubami z tradycjami niz potegami naszego futbolu typu Amica.
Dla porownania w sezenie 2002/03 w ktorym Pogon z hukiem leciala z ligi (co bylo w zasadzie wiadome juz na poczatku sezonu) na meczu z Lechem bylo 7 tys ludzi a na meczu z Amica okolo 1 tys.
A tak po za tym wszystkiego najlepszego wszystkim forumowiczom zycze z okazji swiat WielkiejNocy.
Ostatnio edytowany przez: Pszczółek, 26 marca 2005, 17:37 [2 raz(y)]
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 26/03/2005 23:19
Pszczółek masz rację, czego przykładem mogą być mecze mojej własnej dtużyny gdzie na mecz z Widzewem, naszą główną kosą (grał wówczas beznadziejnie i miał 0 pkt na koncie) przyszło 7000 widzów, a na mecz z Arką Gdynia, która była wiceliderem przyszło 2500 ludzi (choć wtedy pogoda nie dopisała i był to najgorszy mecz rundy w Bełchatowie jeśli chodzi o frekwencję). Wiem, że mecze z zespołami posiadającymi wspaniałą historię i tradycję, atrakcyjnymi kibicowsko chodzi więcej ludzi, ale chcę pokazać tylko to, że jeśli kluby z małych miast zasługują, to niech grają w ekstraklasie, a ich kibice nie powinni być wyzywani bo jak niejednokrotnie się przekonujemy stawiają się na stadionie w większej liczbie niż kibice zasłużonego klubu z wielkiego miasta.
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 27/03/2005 00:22
Nie żebym się czepiał, ale bardzo często w mniejszych miastach bilety są tańsze niż na niektórych stadionach w Polsce, co w połączeniu z dobrą grą daje dobrą frekwencję.
Pszczółek masz rację, czego przykładem mogą być mecze mojej własnej dtużyny gdzie na mecz z Widzewem, naszą główną kosą (grał wówczas beznadziejnie i miał 0 pkt na koncie) przyszło 7000 widzów, a na mecz z Arką Gdynia, która była wiceliderem przyszło 2500 ludzi (choć wtedy pogoda nie dopisała i był to najgorszy mecz rundy w Bełchatowie jeśli chodzi o frekwencję). Wiem, że mecze z zespołami posiadającymi wspaniałą historię i tradycję, atrakcyjnymi kibicowsko chodzi więcej ludzi, ale chcę pokazać tylko to, że jeśli kluby z małych miast zasługują, to niech grają w ekstraklasie, a ich kibice nie powinni być wyzywani bo jak niejednokrotnie się przekonujemy stawiają się na stadionie w większej liczbie niż kibice zasłużonego klubu z wielkiego miasta.
rozumiem wszystko co tutaj napisałeś ale sam powiedz czy oczy nie robią sie wilgotne kiedy na stadionie w grodzisku w trakcie meczu pseudoorkiestra zaczyna rzempolić jak w dożynki?
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Odp: W 1 lidze kluby z tradycjami... - 27/03/2005 19:31
No możliwe, akurat my żadnych trąbek nie stosujemy przy dopingu, skupiamy się na darciu mordy, ale jeśli mają taki styl, który tobie może wydawać się wieśniacki to... co poradzisz? Albo się przyzwyczaj, albo przekonaj ich żeby tego nie robili . Zresztą jeśli dyskutujemy to o ogóle a nie o jednym przykładzie (bo ja się z orkiestrą na żadnym innym piłkarskim stadionie nie spotkałem, może się mylę). Przynajmniej są rozpoznawalni. A co do biletów to faktycznie są u nas tanie, ale od tej rundy cena wzrosła o 50%, zlikwidowano tańsze bilety dla kobiet i emerytów, a jakoś frekwencja nie zmalała...
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772458072 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.