| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 17/09/2004 22:36
Ja kibicuję Wiśle K. Valencii Parmie i Ajaxowi dlaczego ?? długo by tłumaczyć...
Można by jeszcze dorzucić Bocę i Espanyol...
Co do reprezentacji to:
-Hiszpania
-Włochy
-Argentyna
-Mali
A nie lubię :
-Czechy
-Wszystkie kraje skandynawskie (prócz Islandii)
-Niemcy
-Brazylia
-Anglia
-i kilka innych...
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 17/09/2004 22:39
Ja oczywiście Legii na pierwszym miejscu.Zaraz potem Pogoń, a także Olimpia Elbląg.Trochę mniej Zagłębiu Sosnowiec choć to zgoda.Kiedyś lubiłem Stomil Olsztyn ale to kosa Olimpii...która w zasadzie już nie istnieje.Teraz trzymam kciuki za MKS Mława...moja babcia stamtąd pochodzi...
Zagranica to oczywiście Barcelona.Kibicuje jej od 1992 roku przede wszystkim za sprawą Ronalda Koemana.Oglądając jako młody chłopak jego rzuty wolne pokochałem piłkę nożną.
Lubię też(kolejność NIE przypadkowa): O.Marsylia,Chelsea(sporo przed Abramowiczem),Lazio,Benfica,Den Haag.
Reprezentacje narodowe:
1.Hiszpania
2.Argentyna
3.Kamerun
|
Ostatnio edytowany przez: qbajag, 3 stycznia 2009, 20:39 [1 raz(y)]
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 17/09/2004 23:18
Polska
- Legia Warszawa
Zagranica
- Giulianova:Widac chyba z reszta po cherbie Dla niewtajemniczonych jest to klub z bardzo malutkiego miasteczka (chyba 10 000 m.) polozonego na poludniu Wloch.A dlaczego?Hmm...tak juz jakos wyszlo
- Barcelona: Ja z kolei dopiero po obejzeniu Romario w akcji zaczalem kibicowac temu klubowi.
-Juventus, Inter, Milan: Ogolnie kibicuje wloskim klubom (procz tym z Rzymu) ale tym najbardziej
-Paris SG: A zostal jakis taki sentyment po obejzeniu kilku zajebistych meczow dawno temu
-Ajax, Feyenoord - j/w
Reprezentacje
-Brazylia: Po prostu technika brazylijczykow od kiedy pamietam mnie fascynowala
-Wlochy: Nie bede tu duzo pierdolil..po prostu uwielbiam ten kraj!
-Czechy: Graja naprawde zajebista pilke
-Holandia: Kiedys mieli zajebista ekipe...ale sentyment zostal
-Senegal: Za wygrana z Francja
Jak mi sie jeszcze jakies kluby przypomna to napisze
|
"Badz uprzejmy miec watpliwosc"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 17/09/2004 23:36
Pilka nozna
Polska
1.Pogon
2.Legia
3.Odra Opole (moje rejony, kolega kibic (nawet mnie kiedys na mecz namowil ) i jakos tak wyszlo, pozatym to klub z kibicami i tradycjami i powinien byc wyzje niz w 3 lidze, np zmiast takich wronek czy innych grodzikow)
kolejnosc nieprzypadkowa 
Zagranica
1.Barcelona (od nie wiem kiedy, lubie i juz)
2.Hansa Rostock (rodzina w Niemczech )
-.Inter (poszedl tam Ronaldo po Barcie, potem poszedl do realu i stracilem idola )
-.Chievio (po tym sezonie co furore zrobili )
-.Ajax (ehh ta zlota mlodziez, pieknie wtedy grali)
-.PSG (a tak sobie )
Reprezentacje
Holandia (sentyment i piekna gra)
Brazylia (ehh no piknie graja)
Koszykowka
Polska
Slask Wroclaw (paranoja bo w noge nielubie slaska (heh z malej litery ), ale w kosza to od kiedy sie zaczalem koszem interesowac to Slask ,moze dlatego ze oni byli akurat wtedy na topie)
Zagranica (czyt. NBA)
Chicago Bulls (wiadomo Michael czyli His Airness)
NY Knicks (a tak sobie , lubie i juz )
Reprezentacja
USA (hehe widomo murzyny rzadza i juz)
Argentyna ( Manu Ginobili ,swietny jak na bialasa)
Siatkowka
Polska
Mostostal Kedzierzyn (moje rejony i swego czasu najlepsi w okolicy LD)
Stal Nysa (a ze prawie pod domem ich mam )
Reprezentcja
Brazylia (no widac lubie ten kraj )
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 17/09/2004 23:37
Jeśli chodzi o Polskę to tylko Pogoń i Legia.
Kiedyś aż nadto interesowałem się europejską piłką, dlatego mam kilka zespołów które cenię. Najbardziej Glasgow Rangers, chyba najdłużej, od wielu latek. Dobre są ich starcia z Celtami. Z Anglii Crewe, za pomoc kibiców klubowi i walce do końca. Cenię bardzo Barcelonę, zawsze nienawidziłem Real i wszystko jasne. W Holandii tylko Haga, a z Francji Olimpique Marsylia (arka? ;-)). Niestety od dłuższego czasu nie śledzę na bierząco sytuacji w tych klubach.
Pozdro
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 18/09/2004 08:41
Oprocz Pogoni i Legi to od malego kibicuje rowniez Juventusowi(gra tam moj ulubiony pilkarz Del Piero, pamietam jego zajebista gre w polowie i pod koniec lat 90 ).No i jeszcze Ajaksowi(kibicuje mu od finalu ligi mistrzow 95 roku kiedy to wygral po bramce Kluiverta .Do niedawna kibicowalem Barcelonie, ale po ostatnich zmianach jakie tam zaszly przestalem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 18/09/2004 13:22
W pewnym sensie kibicuje tez druzynom ktore maja kibicow a gnija w niskich ligach. Niecierpie wiosek w 1 lidze.
a ja chciałbym się wypowiedzieć na temat tych wiosek jak każdy z nich brechta. Wole powiem wam stabilną, dobra drużyne z Wronek czy Groclinu niż jakieś podupadające drużyny, które nie mają sponsorów. Oczywiście wole żeby Drzymała i Amica Budowali kluby w większych ośrodkach bo chyba piłka nożna jest dla nas kibiców, aczkolwiek jak już nie budują w dużych aglomeracjach to niech budują w małych ale by były kluby stabilne. Bo wtedy podnosi to poziom sportowy ligi. Ale ogólnie wole kluby z dużych miast niż z wiosek. ale dobre i to.
|
Jedno brzmienie tysiąca serc - Pogoń Szczecin MKS
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 18/09/2004 14:15
Deportivo La Coruna - kilka lat temu zdobyli mistrzostwo Hiszpanii, później zaczęli grać w Champions League i właśnie tak pewnego razu w 2001 roku poszedłem do totomixa i postawiłem na Depor w meczu na wyjeździe z Juve i już po pierwszej połowie prowadzili 2-0, a styl w jakim tego dokonali długo zapadł w mojej pamięci - mnóstwo podań z pierwszej piłki i niesamowicie inteligentna gra.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 18/09/2004 14:55
Ja kocham Manchester United i nie rozumiem tych, którzy nie mają podobnych odczuć (ale wybaczam im gdyż nie wiedza co czynią). Ten klub to coś więcej niż sport. Jeśli ktoś zna historię MU (katastrofa lotnicza w 1958 -zginęlo wtedy pól najbardziej utalentowanej angielskiej drużyny w historii - przeżyl jednak trner M. Busby i w 10 lat zbudował jeszcze jedną drużynę, ktora podbiła Europę w niespotykanym stylu - Charlton, Law, Stiles czy Best - spytajcie rodziców jak oni grali..........
Ja pokochalem ten klub gdyz gral w nim mój idol od ME w 1992 P. Schmeichel, a pierwszy mecz jaki obejrzalem byl jednoczesnie jednym z najlepszych w mej historii - MU - Barca w 1994 r (2-2). miodzio...
Kibicowalem im dlugie 5 lat, przez które grali najlepszą piłkę w Europie lecz zawsze pechowo w LM przegrywali, aż do genialnego roku 1999. Tu nawet nie ma co tłumaczyć - najbardziej ofensywna pilka klubowa w historii, gra do konca (bramki w ostatniej minucie w półfinale i finale , come back z 0-2 na 3-2 z juve - jak ktoś o tym nie wie, to po prostu nie wie NIC o pilce wiec nie ma po co tlumaczyć...
No i atmosfera na Old Trafford - mam nadzieję, ze kiedyś tam sie przeprowadzę, a jak nie to chociaż obejrze pare meczow z trybun - tego nie da się opisac slowami
|
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
|
|
|
|
Odp: Komu kibicujecie oprócz Pogoni i dlaczego?? - 18/09/2004 15:02
I tu mój drugi post na ten temat - nie żebym nabijał posty, ale MU to po prostu inny wymiar
a więc kibicuje poza Pogonią i MU w Polsce jedynie Legii - wiadomo dlaczego
Z Europy to przede wszystkim 1. Celtic - niesłychana atmosfera, klub to symbol całej spoleczności katolickiej w Szkocji i emigrantów z Irlandii -uwielbiam te klimaty, lubię irlandczyków wiec wszystko jasne
2. Roma -byłem w Rzymie i po prostu flagi powiewajace z większosci okien z większości budynków, masa ludzi w klubowych koszulkach mnie zachwyciła - mało ktora spoleczność miejska tak identyfikuje sie z klubem
3. Barca -dla Katalończyków to całe życie
Lubie jeszcze Marsylię, Crevenę Zvezdę, Hajduk Split i Boca Juniors - za genialnych kibiców - przede wszystkim ultras........
|
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2