| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 27/08/2004 17:16
> Miałem to szczęście i nie oglądałem tych meczym, za to polecam film "Osada" całkiem całkiem 
"Osada" bardzo fajny filmik...co do dzisiejszego losowania to Wisła przejdzie bez problemu,Legia może z problemami ale przejdzie natomiast Amica tak jak rok temu Wisła Płock nie da rady Ventspilsowi...Legia i Wisła zagrają w rozgrykach grupowych UEFA jako pierwsze polskie drużyny
|
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 27/08/2004 17:29
Legia zagra z Austrią Wiedeń , bedzie wyrownany meczyk ze wskazaniem na Legię . Myślę , ze Legionistą uda sie awansowac do nastepnej rundy . Wisla zagra z Dynamem Tibilisi , czas odprawic kolejny zespol z tego miasta z kwitkiem . Natomiast Amica nie trafila na zbyt wymagajacego przeciwnikia wedlug mnie (Ventspils) , jednak czy jest na tyle mocna zeby wyeliminowac Łotyszy ? Raczej nie , po ostatnich poczynaniach pilkarzy z Wronek nie jestem optymistycznie nastawiony co do wyniku naszej drużyny .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 00:59
Odnośnie losowania...
LEGIA - AUSTRIA MEMPHIS
Uważam, że sukcesem Legii będzie wywalczenie jednego remisu. Patrząc na skład rywali, nie mamy - niestety - dużych szans. Mają fantastyczną drugą linię (Vachoušek, Sionko, Janocko, Wagner i niezwykle doświadczeni Mählich i Vastić), bardzo solidny napad (Helstad, Brattbakk no i Gilewicz) i dobrą defensywę (Troyansky, Verlaat, Ratajczyk, Antonsson, Dheedene + świetny Didulica w bramce, a drugim bramkarzem jest tej klasy fachowiec jak Szabolcs Safar...).
Legia nie ma w tej chwili atutów. Nie potrafiła zdominować Zagłębia, z Pogonią zagrała dobre 30 minut, z Amicą mecz wybronił Boruc, podobnie jak w Tblisi - a w rewanżu Gruzini z powodzeniem mogli wywieźć wynik 3:6)... Moim zdaniem we Wiedniu szykuje się ostre lanie, chyba że nastąpi jakiś gwałtowny skok formy Legii...
WISŁA - DYNAMO TBLISI
Rywal powinien być o wiele silniejszy, niż WIT Georgia. Niemniej jednak, Wisła ma o wiele więcej klasowych piłkarzy. W składzie Dynama widzę w zasadzie tylko 2 solidne ogniwa (bramkarz Zoidze, obrońca Siłagadze) i jedną wielką gwiazdę (pomocnik Georgij Nemsadze). Mamy sporo szczęścia, że Dynamo sprzedało swoją megagwiazdę - Sandro Jaszwiliego, który podobno jest w tej chwili o klasę lepszy niż Szota Arweładze. Ten chłopak mógłby nam sprawić problemy. Ale jego już nie ma, zatem chyba 2 wygrane...
AMICA - VENTSPILS
Amica nie zaprezentowała nic godnego uwagi w Budapeszcie, ale mimo wszystko to w tej chwili druga siła w Polsce (co udowodniła miażdżąc Legię - gdyby nie Boruc, Legia wróciłaby do domu z bagażem kilku bramek). Rywal nie wydaje się zbyt silny, ale nie można powiedzieć żeby ich formacje wyglądały słabo. Najsolidniej wygląda napad (Rimkus, Butriks). W pomocy kilku fajnych graczy z zagranicy (uznawany niedawno za wielki talent czeskiej piłki Jiri Krohmer, utalentowany Słowak Jasurek, dobry Rosjanin Agafonow). Najgorzej wygląda obrona - poza Korablovsem i bramkarzem Kelemenem (dziwne, że wyjechał do Łotwy - niedawno był pierwszym bramkarzem jednego z klubów pierwszej ligi tureckiej).
Łotysze dobrze kontrują, może być niebezpiecznie, szczególnie we Wronkach. Jeżeli w pierwszym meczu (wyjazd) Amica wygra, powinna awansować. Jeżeli nie, to będzie duży problem. Niestety, boję się że Amica zagra w pierwszym meczu na remis...
edit: W Austrii oczywiście gra Rushfeldt, a nie Brattbakk...
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 10:08
Vachoušek, Sionko, Janocko, Vastić, Brattbakk no i Gilewicz, Verlaat, Ratajczyk, Dheedene + świetny Didulica w bramce
Aż takim pesymistom to bym nie był bo "gwiazdy" Austrii są raczej wypalone już piłkarsko...kiedyś mo.że dobrzy piłkarze ale co prezentują teraz?
Man City też było naszpikowane gwiazdami i to o wiele bardziej znanymi...a taki Groclin ich pojechał...taki Verlaat to lata świetności ma już dawno za sobą kiedy grał w Stuttgarcie...także Ja o wynik dwumeczu i formę legionistów jestem spokojny...
|
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 18:49
Legia - Zagłębie 0:0
Bregenz - Austria 0:9
Mecze o podobnym ciężarze gatunkowym, podobnej klasy rywale (no... może Zagłębie jest tragiczne, a Bregenz katastrofalne). Austria niestety jest w tej chwili za mocna. A "wypalony" Rushfeldt strzela cztery bramki, dwie dokłada "wypalony" Gilewicz, a "wypalony" Vastić strzela bramkę i dokłada cztery asysty... Nie liczyłbym na zbyt wiele w tym dwumeczu, lepiej podejść ostrożnie i ewentualnie się miło rozczarować.
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 19:14
> Legia - Zagłębie 0:0
> Bregenz - Austria 0:9
>
> Mecze o podobnym ciężarze gatunkowym, podobnej klasy rywale (no... może Zagłębie jest tragiczne, a Bregenz katastrofalne). Austria niestety jest w tej chwili za mocna. A "wypalony" Rushfeldt strzela cztery bramki, dwie dokłada "wypalony" Gilewicz, a "wypalony" Vastić strzela bramkę i dokłada cztery asysty... Nie liczyłbym na zbyt wiele w tym dwumeczu, lepiej podejść ostrożnie i ewentualnie się miło rozczarować.
Liga austriacka jest dużo gorsza od polskiej srednia wieku lidze ustriackiej wynosi około 30 lat ....więc Austria W. jest lepsza od Legii tylko podwzględem finansowym a jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział pieniądze nie grają
|
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 20:16
Sorry, co ma średnia wieku do poziomu sportowego? Idąc tym tokiem myślenia, najwyższy poziom na świecie prezentują regionalne ligi juniorów 
Oczywiście żartuję, ale... ludzie... naprawdę nie doceniacie austriackiej piłki. Liverpool też nie docenił tej siły i o mały włos nie wylądował za burtą Ligi Mistrzów (GAK wygrał na wyjeździe 1:0, a był blisko doprowadzenia do dogrywki)... Rosyjski Rubin Kazań też zagrał jak na wakacjach i przegrał u siebie z przeciętnym Rapidem 0:3 (a czytając relację z tego meczu, najlepszym graczem meczu był rosyjski bramkarz)...
Martwią mnie wypowiedzi trenera Legii, który o Austrii nie wie nic (co nie przeszkadza mu w wygłaszaniu teorii o spokojnym awansie).
Moim zdaniem austriacka liga jest nieco lepsza od polskiej, a zarówno Austria Wiedeń, jak i GAK Graz spokojnie poradziłyby sobie w Lidze Mistrzów. Tak jak nie tak dawno FC Basel. A czy Legia poradziłaby sobie? Najpierw niech sobie zacznie radzić z drużynami pokroju Zagłębia...
Powtórzę - awans Legii będzie dla mnie zaskoczeniem i wielkim sukcesem.
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 13/09/2004 16:45
Podział funduszy UEFA z Ligi Mistrzów sezonu 2003/04:
Na federacje piłkarskie mające swych przedstawicieli w rozgrywkach grupowych LM:
Anglia 6 202 648 euro
Hiszpania 3 407 941
Włochy 3 149 419
Francja 2 972 937
Niemcy 2 610 242
Holandia 1 404 010
źródło wp.pl
I jak tu się dziwić że anglicy czy hiszpanie mają co roku 4 drużyny a my żadnej jak UEFA bogaci bogatych a dla biednych ochłapy Polska dostała 300 tys. EURO z czego na boiska i dla piłkarzy trafi 20% tej sumy bo resztę przeje PZPN na konferencjach o stanie polskiej piłki
|
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 14/09/2004 13:54
A Ja nadal uważam, że Wisła przejdzie bez problemu, Amica się skompromituje i odpadnie a Legia z problemami ale awansuje.
Gilewicz nie zagra w pierwszym meczu...stawiam tak:
Austria-Legia 2:1(0:1)
Legia-Austria 2:0(1:0)
Poza tym dziś doszła do Mnie bardzo dobra nowina...Magiera jest kontuzjowany i nie pojechał do Wiednia.To bardzo duże wzmocnienie Legii...1200biletów na mecz już wykupionych a możliwe że pójdzie całe 2000
|
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 15/09/2004 18:31
> Poza tym dziś doszła do Mnie bardzo dobra nowina...Magiera jest >kontuzjowany i nie pojechał do Wiednia.To bardzo duże wzmocnienie >Legii...1200biletów na mecz już wykupionych a możliwe że pójdzie całe 2000
Kibice Legii wykupili wszystkie 2000 biletów które przeznaczyła dla nich Austria Wiedeń.Szkoda że nie mogłem pojechać ale kumple Mnie będą w Wiedniu reprezentować!
|
Visca el Barca!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 17:50
Nie moglem, pierwszy strzal celny w 26 min (i chyba jedyny) ,problem z wyprowadzeniem pilki, pytanie powinno brzmiec, Bogus dalo sie rozpracowac wisle ?? dalo ?? ano dalo tylko ze trzeba miec w ataku 3 ludzi a nie jednego
no jednak wygrali, ale przynajmniej im gruzini pokazali ze nie moga nikogo lekcewazyc bo moga dostac psztyczka w nos
|
"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1