Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
qbajag
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 27/08/2004 17:16
> Miałem to szczęście i nie oglądałem tych meczym, za to polecam film "Osada" całkiem całkiem :)

"Osada" bardzo fajny filmik...co do dzisiejszego losowania to Wisła przejdzie bez problemu,Legia może z problemami ale przejdzie natomiast Amica tak jak rok temu Wisła Płock nie da rady Ventspilsowi...Legia i Wisła zagrają w rozgrykach grupowych UEFA jako pierwsze polskie drużyny :D

Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
RosSi
Kibic
Na forum od 8196 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 27/08/2004 17:29
Legia zagra z Austrią Wiedeń , bedzie wyrownany meczyk ze wskazaniem na Legię . Myślę , ze Legionistą uda sie awansowac do nastepnej rundy . Wisla zagra z Dynamem Tibilisi , czas odprawic kolejny zespol z tego miasta z kwitkiem . Natomiast Amica nie trafila na zbyt wymagajacego przeciwnikia wedlug mnie (Ventspils) , jednak czy jest na tyle mocna zeby wyeliminowac Łotyszy ? Raczej nie , po ostatnich poczynaniach pilkarzy z Wronek nie jestem optymistycznie nastawiony co do wyniku naszej drużyny .

Sorondo MKS
Kibic
Na forum od 7863 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 27/08/2004 19:49
Powinny wszytskie przejść dalej. Jednak Legia ma najtrudniejszego przeciwnika ale da rade i bedzie w fazie grupowej pucharu UEFA. Pozdro.

Czy wygrywasz, czy nie Ja i tak kocham Cie Bo najlepsza w Polsce jest
Pogoń Szczecin Mks !!
Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8235 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 27/08/2004 23:55
Ja powiem tak ...jeśli wszystkie 3 drużyny nie awansują to będzie to kolejna klęska polskiego futbolu..

Szołn
Kibic
Na forum od 7941 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 00:59
Odnośnie losowania...

LEGIA - AUSTRIA MEMPHIS
Uważam, że sukcesem Legii będzie wywalczenie jednego remisu. Patrząc na skład rywali, nie mamy - niestety - dużych szans. Mają fantastyczną drugą linię (Vachoušek, Sionko, Janocko, Wagner i niezwykle doświadczeni Mählich i Vastić), bardzo solidny napad (Helstad, Brattbakk no i Gilewicz) i dobrą defensywę (Troyansky, Verlaat, Ratajczyk, Antonsson, Dheedene + świetny Didulica w bramce, a drugim bramkarzem jest tej klasy fachowiec jak Szabolcs Safar...).
Legia nie ma w tej chwili atutów. Nie potrafiła zdominować Zagłębia, z Pogonią zagrała dobre 30 minut, z Amicą mecz wybronił Boruc, podobnie jak w Tblisi - a w rewanżu Gruzini z powodzeniem mogli wywieźć wynik 3:6)... Moim zdaniem we Wiedniu szykuje się ostre lanie, chyba że nastąpi jakiś gwałtowny skok formy Legii...

WISŁA - DYNAMO TBLISI
Rywal powinien być o wiele silniejszy, niż WIT Georgia. Niemniej jednak, Wisła ma o wiele więcej klasowych piłkarzy. W składzie Dynama widzę w zasadzie tylko 2 solidne ogniwa (bramkarz Zoidze, obrońca Siłagadze) i jedną wielką gwiazdę (pomocnik Georgij Nemsadze). Mamy sporo szczęścia, że Dynamo sprzedało swoją megagwiazdę - Sandro Jaszwiliego, który podobno jest w tej chwili o klasę lepszy niż Szota Arweładze. Ten chłopak mógłby nam sprawić problemy. Ale jego już nie ma, zatem chyba 2 wygrane...

AMICA - VENTSPILS
Amica nie zaprezentowała nic godnego uwagi w Budapeszcie, ale mimo wszystko to w tej chwili druga siła w Polsce (co udowodniła miażdżąc Legię - gdyby nie Boruc, Legia wróciłaby do domu z bagażem kilku bramek). Rywal nie wydaje się zbyt silny, ale nie można powiedzieć żeby ich formacje wyglądały słabo. Najsolidniej wygląda napad (Rimkus, Butriks). W pomocy kilku fajnych graczy z zagranicy (uznawany niedawno za wielki talent czeskiej piłki Jiri Krohmer, utalentowany Słowak Jasurek, dobry Rosjanin Agafonow). Najgorzej wygląda obrona - poza Korablovsem i bramkarzem Kelemenem (dziwne, że wyjechał do Łotwy - niedawno był pierwszym bramkarzem jednego z klubów pierwszej ligi tureckiej).
Łotysze dobrze kontrują, może być niebezpiecznie, szczególnie we Wronkach. Jeżeli w pierwszym meczu (wyjazd) Amica wygra, powinna awansować. Jeżeli nie, to będzie duży problem. Niestety, boję się że Amica zagra w pierwszym meczu na remis...

edit: W Austrii oczywiście gra Rushfeldt, a nie Brattbakk...

Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 10:08
Vachoušek, Sionko, Janocko, Vastić, Brattbakk no i Gilewicz, Verlaat, Ratajczyk, Dheedene + świetny Didulica w bramce

Aż takim pesymistom to bym nie był bo "gwiazdy" Austrii są raczej wypalone już piłkarsko...kiedyś mo.że dobrzy piłkarze ale co prezentują teraz?
Man City też było naszpikowane gwiazdami i to o wiele bardziej znanymi...a taki Groclin ich pojechał...taki Verlaat to lata świetności ma już dawno za sobą kiedy grał w Stuttgarcie...także Ja o wynik dwumeczu i formę legionistów jestem spokojny...

Visca el Barca!!!
Szołn
Kibic
Na forum od 7941 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 18:49
Legia - Zagłębie 0:0
Bregenz - Austria 0:9

Mecze o podobnym ciężarze gatunkowym, podobnej klasy rywale (no... może Zagłębie jest tragiczne, a Bregenz katastrofalne). Austria niestety jest w tej chwili za mocna. A "wypalony" Rushfeldt strzela cztery bramki, dwie dokłada "wypalony" Gilewicz, a "wypalony" Vastić strzela bramkę i dokłada cztery asysty... Nie liczyłbym na zbyt wiele w tym dwumeczu, lepiej podejść ostrożnie i ewentualnie się miło rozczarować.

Zdelegalizować traktor.
Kumaty Piknik
Kibic
Na forum od 8235 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 19:14
> Legia - Zagłębie 0:0
> Bregenz - Austria 0:9
>
> Mecze o podobnym ciężarze gatunkowym, podobnej klasy rywale (no... może Zagłębie jest tragiczne, a Bregenz katastrofalne). Austria niestety jest w tej chwili za mocna. A "wypalony" Rushfeldt strzela cztery bramki, dwie dokłada "wypalony" Gilewicz, a "wypalony" Vastić strzela bramkę i dokłada cztery asysty... Nie liczyłbym na zbyt wiele w tym dwumeczu, lepiej podejść ostrożnie i ewentualnie się miło rozczarować.

Liga austriacka jest dużo gorsza od polskiej srednia wieku lidze ustriackiej wynosi około 30 lat ....więc Austria W. jest lepsza od Legii tylko podwzględem finansowym a jak to ktoś kiedyś mądrze powiedział pieniądze nie grają

Szołn
Kibic
Na forum od 7941 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 28/08/2004 20:16
Sorry, co ma średnia wieku do poziomu sportowego? Idąc tym tokiem myślenia, najwyższy poziom na świecie prezentują regionalne ligi juniorów :)
Oczywiście żartuję, ale... ludzie... naprawdę nie doceniacie austriackiej piłki. Liverpool też nie docenił tej siły i o mały włos nie wylądował za burtą Ligi Mistrzów (GAK wygrał na wyjeździe 1:0, a był blisko doprowadzenia do dogrywki)... Rosyjski Rubin Kazań też zagrał jak na wakacjach i przegrał u siebie z przeciętnym Rapidem 0:3 (a czytając relację z tego meczu, najlepszym graczem meczu był rosyjski bramkarz)...
Martwią mnie wypowiedzi trenera Legii, który o Austrii nie wie nic (co nie przeszkadza mu w wygłaszaniu teorii o spokojnym awansie).
Moim zdaniem austriacka liga jest nieco lepsza od polskiej, a zarówno Austria Wiedeń, jak i GAK Graz spokojnie poradziłyby sobie w Lidze Mistrzów. Tak jak nie tak dawno FC Basel. A czy Legia poradziłaby sobie? Najpierw niech sobie zacznie radzić z drużynami pokroju Zagłębia...
Powtórzę - awans Legii będzie dla mnie zaskoczeniem i wielkim sukcesem.

Zdelegalizować traktor.
Scarface
Kibic
Na forum od 7861 dni

*

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 13/09/2004 16:45
Podział funduszy UEFA z Ligi Mistrzów sezonu 2003/04:
Na federacje piłkarskie mające swych przedstawicieli w rozgrywkach grupowych LM:
Anglia 6 202 648 euro
Hiszpania 3 407 941
Włochy 3 149 419
Francja 2 972 937
Niemcy 2 610 242
Holandia 1 404 010

źródło wp.pl

I jak tu się dziwić że anglicy czy hiszpanie mają co roku 4 drużyny a my żadnej jak UEFA bogaci bogatych a dla biednych ochłapy Polska dostała 300 tys. EURO z czego na boiska i dla piłkarzy trafi 20% tej sumy bo resztę przeje PZPN na konferencjach o stanie polskiej piłki

Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
kawek
Kibic
Na forum od 8222 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 13/09/2004 17:52
Amica i Wisła nie powinny miec wiekszych problemów z awansowaniem dalej a co do Legii to trafiła na najlepszego z posród trojki wylosowanych przeciwników polskich druzyn ale powinni poradzic sobie z Austriakami

qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 14/09/2004 13:54
A Ja nadal uważam, że Wisła przejdzie bez problemu, Amica się skompromituje i odpadnie a Legia z problemami ale awansuje.
Gilewicz nie zagra w pierwszym meczu...stawiam tak:
Austria-Legia 2:1(0:1)
Legia-Austria 2:0(1:0)

Poza tym dziś doszła do Mnie bardzo dobra nowina...Magiera jest kontuzjowany i nie pojechał do Wiednia.To bardzo duże wzmocnienie Legii...1200biletów na mecz już wykupionych a możliwe że pójdzie całe 2000:D

Visca el Barca!!!
ZIOMEK
Kibic
Na forum od 7955 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 14/09/2004 17:01
WISŁA RACZEJ POWINŁA PRZEJŚĆ A LEGIA RZCZEJ TEŻ!!! AMICA NAPEWNO NIE!!!!JESCZE ZOBACZYMY W CZWARTEK!!!!

ja kocham POGON la la la ,pierdole LECHA la la la!Obrazek gif wstawiony na forum
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 15/09/2004 18:31
> Poza tym dziś doszła do Mnie bardzo dobra nowina...Magiera jest >kontuzjowany i nie pojechał do Wiednia.To bardzo duże wzmocnienie >Legii...1200biletów na mecz już wykupionych a możliwe że pójdzie całe 2000:D

Kibice Legii wykupili wszystkie 2000 biletów które przeznaczyła dla nich Austria Wiedeń.Szkoda że nie mogłem pojechać ale kumple Mnie będą w Wiedniu reprezentować!

Visca el Barca!!!
Boberek
Kibic
Na forum od 8320 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 15:17
jako ze pierwszy mecz dzisiejszego nia sie zaraz zaczyna to moja prognoza jest taka ze mimo kryzysu w jakim znajduje sie klubowa polska pilka to wydaje mi sie ze do nastepnej rundy awansuja 2 druzyny napewno Wisla i ktos z dwojki Legia, Amica

Robert Dymkowski najlepszy napastnik POLSKI :)
Tabby
Kibic
Na forum od 8148 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 17:43
Wisła:xxrotflmao:

mem
Kibic
Na forum od 7862 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 17:46
Wisła 2:0 w plecy Hehehehe... póki co ;]

"Zdziwiłbym się gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić..."

"Jakie blaski, jakie cienie, o czym jest ta mowa? - CHCWD za nieprzemyślane słowa..."
seeedzik
Kibic
Na forum od 8128 dni

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 17:50
Nie moglem, pierwszy strzal celny w 26 min (i chyba jedyny) ,problem z wyprowadzeniem pilki, pytanie powinno brzmiec, Bogus dalo sie rozpracowac wisle ?? dalo ?? ano dalo tylko ze trzeba miec w ataku 3 ludzi a nie jednego

no jednak wygrali, ale przynajmniej im gruzini pokazali ze nie moga nikogo lekcewazyc bo moga dostac psztyczka w nos

"My wszyscy wolimy zginąć, walcząc, aniżeli żyć na klęczkach." - gen. Anders
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 17:56

Boże co to jest ta Wisła...zabierzcie ich z boiska...:wysmiewanie_sie:
Jak Cantoro nie zmieni marnego Szymkowiaka to cienko to wszystko widze bo póki co nie ma kto wyprowadzać akcji.

Visca el Barca!!!
qbajag
Kibic
Na forum od 8441 dni

**

Odp: Jak oceniacie wystep polskich druzyn w uefa i LM - 16/09/2004 18:22

Ale Wisła teraz przycisneła...w końcu grają tak jak powinni.A już myślałem że kupony mi przez nich przepadną.

Visca el Barca!!!
 - 1  - 2  - 3  - 4  - 5  - 6  - 7  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772467978 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.04 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005