| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 16/07/2004 19:05
Dla mnie piosenka niezbyt ciekawa. Pewnie jest melodyjna i latwo sie ja spiewa, ale chyba nie na tym rzecz polega.
U nas szkopul tkwi w tym, ze piosenka zawierajaca wiecej niz 20 roznych slow, dla wiekszosci jest zbyt trudna. Nie dosc, ze slow ludzie nie znaja, to jeszcze kazdy swoim tempem spiewa i czasem az sie sluchac nie chce.
Nauczmy sie najpierw "Dzis zgodnym rytmem...". Ta piesn najbardziej mnie kreci.
Nie czaje jak mozna sie tego nie umiec zapamietac.
"Od Szczecina do Opola..." ludzie juz zalapali. Wypada miec nadzieje, ze z kilkoma innymi piesniami rownie dobrze pojdzie.
"Na sztandarze gryf zloty sie mieni..." - moim zdaniem nie przejdzie.
|
1948
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 16/07/2004 19:58
> "Do boju MKS..." wydaje sie byc bardzo smetna, ale gdy nie spiewa polowa mlynu,
> a kolejna czesc sie "szuka" no to nie dziwie sie dlaczego nie wychodzi! - Za
> Gondora bywalo ze przez 5 min bez przerwy sie spiewalo jedna piesn(i nikt nie
> stekal), a teraz jak sie spiewa jakas dluzsza to w polowie jakas tam czesc juz
> przestaje bo im "sie juz nie chce"... Ech szkoda gadac! I nie ma co sie obrazac
> tylko jak sie czegos nie umie to sie trzeba nauczyc (chyba to nie wstyd) 
Wiez za Gondora to tyle ludzi przychodzilo ze szok tylko ci najwytrwalsi. Teraz przyszly bardzo dobre czasy (odpukac) to cwaniaki zaczely przylazic na mecz piosnek nie znaja i pierdola farmazony ze za duzo jedno jest spiewane. Na młyn nie chodze ale znam chyba wszystkie przyspiewki.
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 18/07/2004 13:30
Moje trzy słowa...
SZCZECIN i wszystko jasne.
Nie chce byc zlosliwy i nikogo nie obrazac ale mysle ze zaczniemy ja spiewac kiedy inna ekipa wprowadzi ja na polskie stadiony wtedy bedzie bardziej mozliwe zeby wiekszosc poznała jej slowa.
Przeciez ostatnio nowo wprowadzona piosenka przez fanow Pogoni do repertuaru bylo "Tylko Pogoń..." zaczerpnietą na melodie przyśpiewki fanów Herthy Berlin.
Rozmumiem ze musimy trzymac sie tradycji ale nie mozemy tez stać w miejscu.
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 19/07/2004 10:20
Zgadzam sie z Patykiem. Najpierw trzeba nauczyc tych bezmozgow spiewac piosenki typu "na sztandarze..." lub "nie rzucim ziemi", bo sa to piosenki ktore spiewane przez wszystkich daja wspanialy efekt. A jak znow wprowadzi sie jakas melodyjke z kilkoma slowkami, to ludzie pomysla, ze to wystarczy i bedizemy spiewac na meczach tylko "nasza Pogoń najl..." "pogon gol Pogoń gol" i "hej hej mks" to sie mija z celem. Pozniej. OK. Ale najpierw to co mowilem na poczatku.
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 19/07/2004 11:01
o..wlasnie!mozna jeszcze sciagnac spiewnik ?? ten co byl do akcji "spiewamy kurwa!" jak cos to powiedzcie co i gdzie :-)z gory thx [Ostatnio edytowane przez Memphis: 2004-07-19 11:01]
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 19/07/2004 11:42
W tym wszystkim chodzi glownie o to,ze ludzi trzeba przygotowac do spiewania...Przykladowo skoro piosenke"Dzis zgodnym" meczylismy cala runde,zeby na Belchatowie wyszla jako tako,a ja znalo na prawde sporo osob to jak wyobrazacie sobie,ze teraz mlyn zacznie spiewac calkowicie nowa piosenke,ktora pozna max kilkadziesiat osob siedzacych na necie(z czego wiekszosc to dzieci lub ludzie nie wiedzacy kto,co i jak na stadionie).To nierealnie - ludzie sa ciezcy i trzeba stopniowo wszytko wprowadzac(trzeba ludzi przyzwyczaic do poznawania nowego).Ekipa wyjazdowa ma nawet jedna piosenke,ktorej na pewno nikt w Polsce nie spiewal(a melodie na pewno wiekszosc slyszala ogladajac TV),slowa tez nieskompliowane takie standardowe"Pogoń Szczecin MKS",ale co z tego.Czasami sobie ja spiewamy na wyjazdach...pare razy mozna bylo ja uslyszec na dole 12,ale to wszystko chuj ...Po prostu u nas jest wiecej przeszkadzajacych niz pomagajacych ... ale KURWA to sie zmieni ...Ja pierdole,ale sie rozpisalem,ciekawe tyllko po co
|
Sami przeciw wszystkim!!!
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 19/07/2004 12:07
Byles natchniony Mnnie to wkurwia jedna rzecz- ze do CHUJA PANA nikt(nawet coponiektorzy w mlynie) nie moga zaczaic rytmu klaskania i kiedy jest przerwa czesc klaszcze. No pykawa mi skacze jak cholera ze sa coponiektorzy ze nosza glowe tylko po to aby wykorzystywac otwor gebowy do picia a nie mozg do myslenia.... To mnie wku*******************a
|
Wiara i nadzieja trwaja w nas do końca.
Tylko ogień wybacza nam winy
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 19/07/2004 12:47
no i na młynie bedzie coraz czesciej tak ze przebywajacy tam nie beda wiedziec o co kaman gdyz na 11 i 12 i jej rejony sa najtansze bilety.wiec bedzie sie zdarzac ze czesc piknikowcow by oszczedzic przyjdzie tam gdzie taniej
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 24/07/2004 04:17
bO NAJLEPSZA W POLSCE JEST POGOŃ SZCZECIN MKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
|
POGOŃ LEGIA 2 BRATANKI I DO PIŁKI I DO SZKLANKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 24/07/2004 04:19
PODCZAS MECZU Z LEGIĄ NAJDZMY NA LECHA
BŁAGAM
JA STUDIUJE W POZNANIU I NA NAS CIĄGLE NAJZDZAJĄ
PRZECIEZ MY Z LEGIĄ MUSIMY RZADZIC W POLSCE
|
POGOŃ LEGIA 2 BRATANKI I DO PIŁKI I DO SZKLANKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 24/07/2004 10:08
> PODCZAS MECZU Z LEGIĄ NAJDZMY NA LECHA
BŁAGAM
JA STUDIUJE W POZNANIU I NA NAS
> CIĄGLE NAJZDZAJĄ
PRZECIEZ MY Z LEGIĄ MUSIMY RZADZIC W POLSCE
A co chcesz isc razem z Legia do Poznania
Przynajmniej odprowadzimy ich kawalek
Ale to ma byc jakas pielgrzymka
[Ostatnio edytowane przez pilarone: 2004-07-24 10:18]
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 25/07/2004 15:57
Wczoraj podkrecilismy z samej kilka "mniej znanych piosenek", ludzie zachowywali sie jakby pierwszy raz to slyszeli. Moze 10 osob sie przylaczylo i spiewalo rowno z nami. Reszta belkotala, mylila rytm i slowa.
|
1948
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 25/07/2004 17:00
> Wczoraj podkrecilismy z samej kilka "mniej znanych piosenek", ludzie zachowywali
> sie jakby pierwszy raz to slyszeli. Moze 10 osob sie przylaczylo i spiewalo
> rowno z nami. Reszta belkotala, mylila rytm i slowa.
A repertuar skonczyl sie po 15 minutach spotkania Po czym zaczela sie napinka AGKŚ itp.
Dobrze ze B. choc w II polowie po trochu ogarnal doping
|
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 25/07/2004 17:35
Wogule co to byl za many co sie tak kozaczyl na gniezdzie przed meczem?? Wez ten many to wogule sie nie nadaje na prowadzenie dopingu. Nie wiem ja napewno nie byl bym znakomity ale przyspiewki typu "stara ku***...."to zostaw se na spiewanie przed meczem a nie na meczu. A jak grupka klijentow na samej gorze zaczela spiewac "Dzis zgodnym rytmem" to towarzystwo przy bebnie zamilklo jak grob...no panowie tak nie moze byc...opanujcie sie
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: Spiewamy !!! - 25/07/2004 17:51
Czy nie mozna rozdawac wsrod kibicow czegos takiego jak spiewnik Moglyby go rozdawac te mlode i piekne dziewczyny sprzedajace gazetki Naprawde koszt czegos takiego bylby znikomy bo wystarczy 2-3 kartki papieru i ksero na powiedzmy 10000 kopii Wiem ze to absurdalne, ale przydaloby sie to...
|
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
-
|