Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> Prima Aprilis << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Jay-J
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8452 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 19:01
Engel w Juventusie!

Marcello Lippi ogłosił, że z końcem obecnego sezonu kończy zrezygnuje z pracy trenera Juventusu. Presja, która na nim ciążyła okazała się zbyt wielka.
Posadę tę Luciano Moggi, prezes Bianconerich zaoferował Jerzemu Engelowi!

- Od dłuższego czasu obserwuję karierę byłego selekcjonera Polski. Jestem pod wielkim wrażeniem czego dokonał ze swoim zespołem mimo słabego występu na Mistrzostwach Świata - powiedział Moggi.

- Wiem, że Engel aktualnie pozostaje bez pracy. Z pewnością jego spojrzenie nada nowy wizerunek naszemu klubowi i dzięki temu przyszły sezon będzie znacznie bardziej udany. Nie bez znaczenia w moim wyborze była rekomendacja, jaką otrzymałem od byłego gracza Juve - Zbigniewa Bońka - dodał.

Wcześniej spekulowano, że posadę Lippiego przejmie Didier Dechamps, jednak Francuz nie zamierza zrezygnować z funkcji trenera Monaco

Obrazek gif wstawiony na forum
Jay-J
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 19:17
No i coś od siebie, czyli własna twórczość:

Stasiak przejmie zadłużoną Parmę?

Mirosław Stasiak prezes Stasiaka Opoczno zrezygnował już z pomysłu przeniesienia swojego klubu do Ostrowca Św.

- Polska piłka to nieopłacalny biznes - tłumaczy wciąż występujący na 2 ligowych boiskach prezes.

Nieoficjalnie się mówi o fuzji Stasiaka z banrkutującą AC Parmą.

- Faktycznie coś jest na rzeczy, Włosi zwrócili się do mnie o pomoc, a ja chciałbym spróbować sił we Włoszech - przyznaje Stasiak.

Plan wygląda następująco: AC Parma po sezonie bankrutuje, a Mirosław Stasiak przenosi swój klub z Opoczna do włoskiej Parmy. Drużyna przyjmuje nazwę AC Stasiak i wlaczy o awans do polskiej ekstraklasy równocześnie ubiegając się u FIFA o możliwość zagrania we włoskiej Serie A po wywalczeniu awansu z polskiej 2 ligi.

- Dostaliśmy zapewnienie od Seppa Blattera, że jest to możliwe. Będziemy dążyć do powrotu do Włoch, bo cotygodniowe jeżdżenie na mecze do Polski będzie dla naszych piłkarzy męczące. Jednak jeśli nasz plan się nie powiedzie to trzeba będzie pomyśleć nad kolejnymi przenosinami zespołu. Z powrotem do Polski - mówi dotychczasowy prezes Parmy Stefano Tanzi.

Skład AC Stasiaka miałby zostać oparty na dotychczasowych graczam AC Parmy i niektórych graczach obecnego Stasiaka czyli m.in. Miklosiku, Kaczmarku, Przysiudzie i oczywiście na samym Stasiaku.

Włosi również entuzjastycznie patrzą na tą fuzję, wystarczy popatrzeć na pierwszą stronę dzisiejszej "La Gazetta Delo Sport":

"Wielki polski inwestor ratuje włoski futbol"

Pit.
Kibic
Na forum od 8081 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 19:17
Deep Purple na stadionie Legii

29 czerwca na stadionie warszawskiej Legii wystąpi legenda muzyki hard rockowej Deep Purple.

Impreza będzie pierwszym koncertem grupy w Warszawie i jedynym podczas trasy zespołu występem na stadionie. Boisko Legii po raz pierwszy gościć będzie imprezę muzyczną (podobno po koncercie zapowiadany jest gruntowny remont murawy).

Grupa Deep Purple wielokrotnie koncertowała w naszym kraju, ostatni występ miał miejsce w grudniu zeszłego roku. W obecnym składzie Deep Purple, występuje trzech członków z najsłynniejszego składu formacji: wokalista Ian Gillan, basista Roger Glover oraz perkusista Ian Paice. Bilety na koncert w cenach od 80 do 150 złotych będą dostępne w sprzedaży od 5 kwietnia.

Podawany tekst nie jest żartem primaaprilisowym. Równocześnie jednak informujemy, że według artykułu gazety "Metro", organizator koncertu jest osobą, której impresaryjna przeszłość pozostawia wiele do życzenia.

Żródło: www.onet.pl

--------------------------------------------------------------------------------------------
Hehe, niby nie ma w tym nic "prima aprylisowego" ale dobry jest ten ostatni akapit;) A może wszyscy powinni dzisiaj pod każdym artykułem dawać "sprosowanie" dla niedowiarków:)

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Pit.
Kibic
Na forum od 8081 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 19:28
Hehe, władca pierścieni kręcony w Polsce;)??

http://film.wp.pl/p/film.html?id=24681 [Ostatnio edytowane przez Piterek_: 2004-04-01 19:29]

"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
max_dal
Kibic
Na forum od 8178 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 20:28
Ja mam taki jeden żart a mianowicie :

- Maciej Kaczorowski powołany do Skadry

Mówicie że jesteśmy rasistami, mówicie że jesteśmy faszystami, to dlaczego nie dajecie swych córek arabom a synów nie żenicie z murzynkami, czy chciał byś by twój syn chodził w turbanie? czy chciał byś by twa córka zasłaniała twarz? czy chciał byś by w twym bloku mieszkali cyganie? spójrz mi prosto w oczy nim odpowiesz tak!!!
Pit.
Kibic
Na forum od 8081 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 20:31
Drumlak wraca!?

Sytuacja z Pawłem Drumlakiem zmienia się jak w kalejdoskopie! Jeszcze wczoraj rano Drumlak trenował w Krakowie, a wieczorem już w Szczecinie negocjował warunki powrotu do Pogoni!
Prawdopodobnie Antoniego Ptaka do rozmów z piłkarzem nakłonił sponsor klubu, Browar Bosman. Wiadomo, Drumlak jest piłkarzem przyciągającym kibiców na stadion, a browarowi zależy na dobrej reklamie. Stąd m.in. prawdopodobnie porozumienie klubu w sprawie transmisji meczów w TVP Szczecin.
Rzeczywiście niewykluczony jest mój powrót do Pogoni - potwierdza Paweł Drumlak. Zobaczymy, co zaoferuje Antoni Ptak i czy będzie szansa na współpracę na czystych zasadach.
Podobno jednak do porozumienia Drumlaka z klubem jest bliżej niż dalej, umowa ma zostać podpisana na dniach. Prawdopodobnie z pozyskaniem Drumlaka nie będzie robić kłopotów PZPN.
Cieszę się, że Paweł wraca. To tylko dobrze wpłynie na konkurencję o miejsce w składzie - mówi trener Baniak. Rzeczywiście, Drumlakowi trudno będzie się przebić do pierwszej jedenastki. Dobrze rundę bowiem zaczęli i Kaźmierczak, i Łabędzki.

Info z konkurencyjnej (?) stronki www.mkspogon.net
========================
Heh, niektóre żarty nie są wcale śmieszne...:(:P

--------------------------------------------------------------------------------------------
W związku z dużym zainteresowaniem meczem Lech-Legia, Zarząd klubu zadecydował o przeniesieniu meczu na stadion im.Edmunda Szyca, przy Dolnej Wildzie.
W związku z fatalnym stanem tego obiektu, Zarząd klubu prosi o pomoc wszystkie firmy i osoby prywatne. Mecz już za dwa dni, a pracy przed nami sporo.

Pamiętaj liczy się każda para rąk!!!

Początek prac, dzisiaj o godzinie 10.

Źródło:http://www.lech.poznan.pl/kibice/
=================================
Hehehehe, dobre:D
[Ostatnio edytowane przez Piterek_: 2004-04-01 20:35]

Borys
Kibic
Na forum od 8174 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 20:33
> fajnie borys tylko to samo jest napisane troche wyżej....

qrwa nie zauważyłem :/ ... zamocne jest to z paznokciami i Jurczykiem :D:D

O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
Jay-J
Kibic
Na forum od 8452 dni

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 21:36
Coś dla fanów gier komputerowych:

Duke Nukem wraca!

3DRealms na stronie oficjalnej projektu Duke Nukem Forever podało, że ponad wszelką wątpliwość gra jest ukończona i premiery możemy spodziewać się nawet już w maju. Brzmi to nieprawdopodobnie (zwłaszcza dziś) po wieloletnim milczeniu na temat tego "wiecznego" sequela, ale jest to informacja niewątpliwie prawdziwa. Oprócz owego oświadczenia, na stronie tej znajdziemy najnowsze screeny z DNF, który, jak się dowiedzieliśmy, oparty jest na technologii zupełnie nowej - twórcy gry zastosowali własny, nowatorski engine.

I coś z wielka.net, znając ten serwis to może być w ich "rozumieniu" Prima Aprillis ;)

POLSKA-USA 0:1!
01.04.2054

Towarzyski mecz Polska-USA, który odbył się wczoraj na stadionie w Kłodzku zakończył się sensacyjnym, jeżeli nie historycznym wynikiem. Reprezentacja Polski, na oczach 450 000 widzów, przegrała ze Stanami Zjednoczonymi 1:0! Była to pierwsza porażka naszych piłkarzy od ponad 15 lat, kiedy to w skutek awarii samolotu naszym piłkarzom nie udało się dotrzeć na czas, na spotkanie z Brazylią i zarządzony został walkower 3:0.

Wczorajszy wynik meczu wywołał euforię zarówno w Wielkiej Rzeczypospolitej jak i w Ameryce. Nasi kibice szaleli z radości!. Panujące wśród Polaków nastroje, najlepiej przedstawiają słowa jednego z kibiców wypowiedziane bezpośrednio po meczu: "Nie mogę opanować łez szczęścia! Gdy straciliśmy bramkę znowu poczułem, dawno zapomniane emocje sportowe, tą adrenalinę i niepewność wyniku - to, co w piłce nożnej jest najpiękniejsze! Dotychczas jedyne ryzyko, które towarzyszyło meczom piłkarskim wiązało się z zakładami o to czy nasi wygrają wynikiem jedno czy dwucyfrowym?"

Jednak to co działo się po meczu, wśród naszych kibiców, jest niczym w porównaniu z szałem radości, który zapanował za oceanem. W największych miastach USA, setki tysięcy ludzi wyległo na ulicę aby świętować historyczną wygraną swojej drużyny. Nowy York, w którym akurat wczoraj zdarzyła się kolejna, ósma od początku roku przerwa w dostawach elektryczności, wyglądał przepięknie gdy tłum entuzjastów piłki nożnej bawił się do białego rana przy blasku ognisk i pochodni.

O skomentowanie wyniku poprosiliśmy zdobywcę zwycięskiej bramki - Johna Beasleya. Powiedział nam, ocierając łzy wzruszenia:
"To najszczęśliwszy dzień mojego życia. Moja rodzina zawsze szanowała tradycje patriotyczne. Mój dziadek z dumą opowiadał mojemu ojcu jak nasi lądowali na Księżycu. Mój ojciec zawsze wspominał jak nasze bombowce równały kolejne arabskie państwa z ziemią. Obawiałem się, że najlepszą rzeczą jaką opowiem kiedyś mojemu synowi będzie to, jak raz dałem w mordę facetowi który wepchał się przede mnie w kolejkę po darmowy przydział chleba z Polskiej Akcji Humanitarnej. Na szczęście będę mógł mu opowiedzieć o tym co zdarzyło się dzisiaj!."

Trener Amerykanów złożył podziękowanie firmie FSO-Daimler-Chrysler, za zafundowanie jego drużynie przelotu do Kłodzka oraz darmowych posiłków w czasie pobytu w Polsce.

Prezydent USA, aby uczcić to wielkie zwycięstwo, ogłosił 31 marca dniem wolnym od pracy. Jednak dla 95% obywateli USA, którzy oficjalnie zapisani są na listy bezrobotnych, nie będzie się niestety różnił od pozostałych.

TomY
Kibic
Na forum od 8553 dni

**

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 21:56
Ja czesto zaglądam na Wielka...

Tam to ludzie mają zajebistą fantazje, a text o meczyku dobry :)

Z daleka nie będzie widać
Kibic
Na forum od 8198 dni

**

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 22:01
Nie wiem czy to było Nadzieje Polskiej Sceny Muzycznej

Z daleka nie będzie widać.
Orło
Kibic
Na forum od 8357 dni

*

Odp: Prima Aprilis - 01/04/2004 22:47
Ja właśnie teraz ogladam kurier i się teraz dowiedziałem że po sezonie Beckham przechodzi do Legii Warszawa:D

Babilon Team
mike
Kibic
Na forum od 8079 dni

*

Odp: Prima Aprilis - 02/04/2004 07:52
Prima Aprilis byl wczoraj, ale dzisiaj perelka rowniez zasluguje na obwolanie zartem:

Zarząd Piasta Gliwice ustalił, na jakich zasadach będą wchodzić kibice na mecz z Arką Gdynia. Na stadion wejdą tylko posiadacze karnetów i członkowie klubu z ważnymi legitymacjami.

Bilety nie będą sprzedawane. Dzieci do lat 13 nie będą mogły wejść nawet pod opieką dorosłego. Młodzież do lat 18 wejdzie tylko z ważnym karnetem i z prawnym opiekunem. Również panie będą mogły wejść tylko jeśli posiadają karnet lub legitymację Klubu.

źródełko: 90minut.pl

dobrze, ze pod krawatem nie musza przyjsc...

Mick
Kibic
Na forum od 8161 dni

Odp: Prima Aprilis - 02/04/2004 09:39
> To jest pikuś w dodatku z tym, co mi kolesie urzadzili. Wjebali mi sie na
> bloga i na GG i puscili plote, ze odeszlem z tego swiata. Wiecie co to znaczy
> 1000 telefonow w ciagu 2h w nocy? Przyznac sie od razu... ktory
> to? Zabije...

HAHA o japiedolee niezły joke :D ja czytałem wczoraj w kurierze o nowym podatku na Pogoń (nie wiem czy to ktoś o tym pisał:P) Czesny wymyslił (ponoć) że każdy mężczyzna od 6 do 65 roku miesięcznie bedzie odprowadzał na Pogoń 10 zl :D wiecie niedługo może bedziemy mieli gwiazdy pokroju Bekhama :D

Obrazek jpg wstawiony na forum
Hanki
Kibic
Na forum od 8382 dni

**

Odp: Prima Aprilis - 02/04/2004 10:16
To już raczej żartem nie jest ale można się nieźle z tego pośmiać.

Nowym trenerem kadry polskich skoczków wybrany został Austriak Heinz Kuttin, który dotychczas prowadził kadrę B naszego kraju. Szkoleniowiec ten jest zadowolony z decyzji PZN, ale nie tak wyobrażał sobie początek pracy na tym stanowisku.
"Nie wiem, czy powinienem dziękować. Podobno jestem trenerem kadry, ale nikt mnie o tym oficjalnie nie poinformował. Dzwonił do mnie Łukasz Kruczek, przeczytałem w Internecie, ale telefonu od prezesa nie było. To nie jest normalne, żebym o takiej decyzji dowiadywał się z mediów" - powiedział Kuttin na łamach "Życia Warszawy".
"Gdy Polo Tajner powiedział, że rezygnuje, prezesi zaczęli mnie pytać, jak widzę kwestię kadry A w przyszłym sezonie i zwietrzyłem swoją szansę. W trakcie sezonu marzyłem o tym by zostać trenerem kadry A w Polsce, ale starałem się, żeby nie przesłoniło mi to celu mojej pracy z kadrą B" - dodał.

źródło: onet.pl

Jak widać kwestie informacyjne załatwia się w związku bardzo profesjonalnie :biglaugh:

Llibertat per a Catalunya!
Macieq
PogonOnLine TEAM
Na forum od 8998 dni

Odp: Prima Aprilis - 02/04/2004 10:21
> Szlagierowe spotkanie 19. kolejki piłkarskiej ekstraklasy pomiędzy Wisłą Kraków
> a Legią Warszawa odbędzie się na Stadionie Śląskim w Chorzowie!

w to na poczatku uwiezylem, ale sie pozniej brechtalem z siebie =]

Vasyl: za mocne...

... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
ihaaaa tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia || :X
--
Kibic
Na forum od 8761 dni

Odp: Prima Aprilis - 02/04/2004 10:31
> Ja właśnie teraz ogladam kurier i się teraz dowiedziałem że po sezonie Beckham
> przechodzi do Legii Warszawa:D

Tez to ogladalem ... normalnie nikt sie niedal nabrac !!!

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772514517 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005