| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Siatkowka ME:Polska-Turcja-Polsat g.17.55 - 28/09/2003 22:38
Gratulacje dla naszych ksiezniczek, rozniosly turczynki, Bravo!!!
ale od Glinki to nie chcialbym dostac z plaskacza
|
Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Siatkowka ME:Polska-Turcja-Polsat g.17.55 - 04/10/2003 11:27
Polskie siatkarki nie zagrają w Pucharze Świata?!
Szef Polskiej Konfederacji Sportu Andrzej Kraśnicki, w wywiadzie dla „Gazety Wyborczej” powiedział, że obawia się, iż zawieszenie prezesa PZPS Janusza Biesiady, może zaszkodzić polskiej siatkówce.
Kontrola Polskiej Konfederacji Sportu wykazała m.in., że Biesiada, będąc wystawcą faktur jako firma zarządzająca związkiem, jednocześnie w imieniu związku je akceptował. Związek wypłacił firmie "Janusz Biesiada" łącznie ponad 800 tys. zł, o prawie 200 tys. więcej, niż powinien. Nie miał też udokumentowanych wydatków na wiele milionów złotych, także publicznych pieniędzy przekazanych przez PKS.
Prokuratura poinformowała, że niektóre zarzuty stawiane Biesiadzie potwierdziły się i akt oskarżenia przeciwko prezesowi i kilku jego współpracownikom powinien być gotowy jeszcze w tym roku.
Szef PKS, Kraśnicki, nie zamierza jednak na razie zawiesić Biesiady w funkcji prezesa PZPS.
„ o pierwsze, waham się, czy nie wystąpić do sądu o zawieszenie całego zarządu. Po drugie, nie zdążyłem przygotować pełnego uzasadnienia mojej decyzji. Ale targają mną także całkiem inne wątpliwości. Otóż trener polskich siatkarek Andrzej Niemczyk poprosił mnie, bym decyzję ogłosił po Pucharze Świata, który skończy się 15 listopada. On nie chce, by wysiłek jego i zawodniczek poszedł na marne” – powiedział Kraśnicki.
Kraśnicki obawia się, że prezydent Międzynarodowej Federacji Piłki Siatkowej Ruben Acosta (FIVB) zawiesi federację i tym samym usunie polskie siatkarki z Pucharu Świata.
” rzygotowuję pismo do Acosty. Chcę przedstawić sytuację w PZPS i dowiedzieć się, jak ewentualnie podejmie decyzję, jeśli ja podejmę swoją. Boję się, że zrobię coś niestarannie i zaszkodzę polskiej siatkówce” – dodał Kraśnicki.
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|