| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
Odp: Regionalna potrawa!!! - 18/06/2003 22:28
tomcraft to co wymieniles bylo wlasnie w mak kwaku.. cos ci sie popierdolilo z rabem
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Regionalna potrawa!!! - 19/06/2003 13:24
Jak paszteciki to tylko na Wyszyńskiego i do tego obowiązkowo najlepszy czerwony barszczyk 
Paprykarz szczeciński sprawdza sie wyjatkowo dobrze podczas wyjazdów, szczególnie tych zagranicznych 
Bosman - tu wszystko jasne, bez zbędnej reklamy
|
|
|
|
|
Odp: Regionalna potrawa!!! - 20/06/2003 11:20
Co do pasztecikow to tylko na wojska pol. co do paprykarzu to jadlem to kiedys i znalazlem sporo osci -ciekawe ,a co do piwa to bosman moze teraz sie troche polepszyl od kiedy to nowe opakowanie jest, a co sadzicie o szczecinskich pizzeriach dla mnie najlepsze sa :pizza hut ,peperoni,new york
|
schranz
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Regionalna potrawa!!! - 20/06/2003 15:06
paszteciky tylko na WYSZYNSKIEGO, a pizza tlyko new york i tele pizza..
kebaby to rolo w imbisie kolo starej Bajki na Niepodleglosci w takiej malej klitce-normalnie masakra i te sosy z "yogurthuf" a nie z majonezoow jak w mak kwaku i rabie tfu tfu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Regionalna potrawa!!! - 21/06/2003 00:42
dzisiaj jadlem swietna golonke z dodatkami (warzywa itd) w ogrodzie pod kinem kosmos bodajrze. To ten ogrod co kiedys sie sfajczył. Normalnie pycha żarcie, polecam. Cena 15 zl, ale mozna sie najesc porzadnie.
|
...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Regionalna potrawa!!! - 22/06/2003 13:41
Myślę że taką potrawą może być tatar łososia
filet z lososia(kupiony najlepiej u dziwnowskich rybakow) wkladamy do zamrazalnika i mrozimy na kosc.Nastepnie ostrym nozem skrajamy go na cieniutkie platkii grubosci jednego milimetra.ukladamy warstwami lososia w polmisku i zasypujemy pokrojona cebula w kostke,suszonym koprem (nie zalowac),bialym pieprzem oraz jarzynka.Po ułozeniu wszystkich warst lososia calosc zalewamy oliwa(oczywiscie z pierwszego tloczenia)moze byc tez zwykly olej.nastepnie odstawiamy na 2 godzinki zeby wszystko sie przegryzlo.przed podaniem na stol potrwe nalezy wymieszac.jako napoj nalezy podac rozrobiony spirytus(najlepszy z promu).smacznego
tylko uwazajcie ja ta potrawe zrobilem kiedys w akademiku i teraz nie wyrabiam z dowozeniem lososia
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
-
|