Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> TVN- ustawka Arka-Śląsk w superwizjerze. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
Shivan
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 8588 dni

**

Odp: TVN- ustawka Arka-Śląsk w superwizjerze. - 11/05/2003 02:11
> Chyba chodzi ci o wisle ,bo craxy nie bylo na tej ustawce -

nie, chodzilo mi o craxe, wiem ze nie bylo ale kumajac sie z crakovia ktorzy sa z tego znani, mozna sie spodziewac ze inni nie beda sie przygladac z zalorzonymi rekami (nie popieram sprzetu, ale to wlasnie od craxy to sie zaczelo na wieksza skale)

Srbijo - Izvinjavamo se za našu prodajnu kurevsku vladu
Szczecinska Brac
"Ale któż ze zwykłych ludzi pomyślałby, że to właśnie ci stadionowi chuligani i bandyci w szalikach jako pierwsi poszliby walczyć za Ojczyznę, gdyby taka przyszła potrzeba? To właśnie ludzie cechujący się tak wielkim patriotyzmem broniliby kraju..."-JKM
tomcraft
Kibic
Na forum od 8442 dni

**

Odp: TVN- ustawka Arka-Śląsk w superwizjerze. - 11/05/2003 10:31
Masz racje,a jest juz kolejna porcja glupoty kibic cracovi z maczetami zaatakowal kibica wisly pod kasami wisly

schranz
Sadu
Kibic
Na forum od 8439 dni

Odp: TVN- ustawka Arka-Śląsk w superwizjerze. - 11/05/2003 11:06
cala prawda o triadzie wychodzi, tutaj widze maczety pod kasami wisly, a w poznaniu lechici dzgneli w manieczkach dwoch manych z wroclawia, na parkiecie zaczeli ich napierdalac i dzgneli ich nozem, na szczescie powaznie ich nie ranili, to mowi samo za siebie o triadzie. [Ostatnio edytowane przez Sadu: 2003-05-11 11:08]

...idę sobie swą dzielnicą ,z podniesioną przyłbicą i wyzwaniu stawiam czoła wierzę, że podołać zdołam...
tomcraft
Kibic
Na forum od 8442 dni

**

Odp: TVN- ustawka Arka-Śląsk w superwizjerze. - 11/05/2003 11:52
Wiesz niemasz pewnosci ze byli to chuligani lub kibice lecha ,pozatym to glownie cracovia jest zle kojarzona ,a myslisz ze w 93 roku po tym jak zginal andrzej kujawa ś.p ,to jak bys spotkal kogos z cracovi w szczecinie ciezko bylo by ci sie opanowac.

schranz
brodaONE
Kibic
Na forum od 8579 dni

**

Odp: TVN- ustawka Arka-Śląsk w superwizjerze. - 11/05/2003 15:42
PRZECZYTAJCIE TO SOBIE , ZNALAZŁEM TO NA JEDNEJ Z ULTRASOWSKICH STRON.....BARDZO FAJNY TEKST......MOZE ZROZUMIECIE ZE TO NIE ISTOTNE KTO BYŁ Z PAŁĄ A KTO Z TASAKIEM I KTO PRZED KIM UCIEKAŁ LICZY SIE ZYCIE CZŁOWIEKA........... POZDRAWIAM
.......................................................................................................................

Kiedy opada kurz...

O wydarzeniach z Wrocławia wiedzą dziś chyba wszyscy. Celowo nie chcieliśmy przyłączać się do chóru spekulacji bo tak naprawde w takich chwilach nie da się nic sensownego napisać. Zginął kibic... dziś nadeszła informacja o śmierci kolejnego kibica...20-latka z Poznania. Nadal na OIOMach znajdują sie w stanie cięzkim kolejne ofiary walki i tak do końca nie wiadomo czy to ostatnie ofiary. Tak czy siak kurz z tej walki pobrudzi nas wszystkich.

Stało się to co niektórzy przewidywali od dawna , zginęli młodzi ludzie bo komus zabrakło wyobraźni. Konsekwencje ich smierci poniesiemy my wszyscy - kibice. Juz dziś stacja TVN wraz z innymi pseudoinformacyjnymi mediami sugerują, że tylko nienormalni ludzie chodzą na stadiony. To co się stało najprawdopodobniej przekreśli spory kawał pracy kibiców, którzy dbali o poprawę bezpieczeństwa na stadionach starali sie zachęcać innych ludzi do uczestnictwa w meczach.

W takich właśnie momentach ręce same opadają. Tymczasem tragicznym jest to co się dzieje na różnych forach gdzie spierają się setki małolatów zupełnie nie mających najczęściej nic wspólnego z kibicami oraz prawdopodobnie nie chodzących na mecze ani nie jeżdzących na wyjazdy o jakieś nieistotne szczegóły nakręceni przez media spiralą sensacji. Jedyny sensowy apel jaki udało nam się wychwycić w całej tej masie bzdur pochodzi od znanego wyjazdowca Arki - Trokpola nota bene uczestnika zajść:

"Zwracam sie z goracym apelem do każdego z Was z osobna i do wszystkich razem - okażcie odrobinę szacunku naszemu zmarłemu koledze - być może dla wielu z Was kibic Arki niewiele znaczy, ale pamiętajcie że byl to po prostu młody, pełen życia, wesoły CZŁOWIEK.

Wzajemne wyzwiska, przechwałki, groźby - dziś nic nie przywroci życia Mariuszowi, ani wasze kondolencje ani nic i nikt inny nie są w stanie zwrocić syna matce, brata bratu, a nam kolegi.

Nie będę pisał długo - ostatnie kilkadziesiąt godzin było nieustannym pędem po aresztach, salach sądowych, i w końcu długą podróżą do domu. Ja swój wyrok już mam - i wierzcie mi, każdy z nas przyjąłby wielokrotnie bardziej surowy wyrok gdyby to mogło zwrócić życie człowiekowi. Ponad setka naszych kolegów oczekuje na swoje wyroki - przeżywaja piekło niepewności, rozstania z rodzinami, dziewczynami itp. Dla Was, patrzących na wydarzenia z boku wszystko jest o wiele prostsze. Pozbawieni emocji, właściwych bodźców i okazji do przemyśleń oceniacie czarne lub białe.

Dla wszystkich z Was, których tam nie było, uwierzcie mi , nocne godziny spędzone samotnie w celi z pojawiającymi się na przemian obrazami rodziny, ukochanej dziewczyny, i kolegi z którym jeszcze rano śmialiśmy się z byle powodu i wymienialiśmy uścisk dłoni a którego uśmiechu już nigdy nie zobaczymy, który już nigdy nas nie powita, połączone z jedneczesną niepewnością co do własnego losu sa koszmarem, stanowią prawdziwy dramat moralny.

Dzisiaj w tym smutnym dniu pomyślcie raczej o tym dramacie,[...] pokażcie że potraficie wznieść się ponad codzienność.

Nie żyje czlowiek, dwóch następnych walczy o życie, kilkunastu jest cieżko poranionych. Jednocześnie przed wrocławskimi sądami ważą się losy kilkudziesięciu ludzi, od woli sędziny czy prokuratora zależy wiele lat życia młodych ludzi. W dzisiejszych czasach każdy wyrok pozbawienia wolnosci dla wielu z nich będzie oznaczał stratę pracy bez możliwości jej odzyskania.

Nie tak miało być, nie taki był cel naszej wyprawy do Wroclawia. Kłóćicie się panowie kto wygrał, kto jest lepszy. Uciekalem przed lecącymi kamieniami, butelkami, nożami i.t.p. i nie wstydzę się tego. Uciekłbym jeszcze po stokroć i tyleż razy przyjałbym na siebie porażkę by Mariusz mógł dziś być z nami.

[...]Ustalenie takich drobiazgów jak to kto miał sprzęt i kto kogo pobił jest dla Was tak ważne?[...]
Jednak dziś pozostawcie na boku te przyziemne drobiazgi i pomyślcie przez chwilę o tym, że mógł to być każdy z Was, ja, ty, on[...]

Pomyślcie co dzieje się w domu Mariusza, w sercu jego dziewczyny, matki, brata. Dla mnie byl tylko kolega a ciezko mi opisac co czuje - co zatem muszą przeżywac jego przyjaciele?

Apeluje do Was wszystkich nawolujących do zemsty - zamilknijcie! Nie bylo Was tam, wiecie tylko tyle ile sprzedały Wam w pieknych, dramatycznych opakowaniach media.

[...]czeka nas tragiczna uroczystosc - pogrzeb. Nie prowokujcie nastepnych. Was nie dotyka ta tragedia -nie stawajcie sie hienami podobnymi do niektórych przedstawicieli mediów.

List niniejszy [...] jest wyłacznie moimi wlasnymi przemysleniami. Umiescilem go na forum publicznym bo czułem taka potrzebę - nie po to by wywoływać polemikę czy wręcz kolejny stek wyzwisk.

pozdrawiam
trokpol"

Wielu ultrasów być może powie, współczujemy że zginął kibic ale to nas ultrasów nie dotyczy. Niestety, sprawy zaszły tak daleko że dotyczy to nas wszystkich. Przemyślcie sobie dobrze to co napisał Trokpol, przeczytajcie 10 razy, wydrukujcie sobie i trzymajcie na codzień w portfelu obok zdjęcia ukochanej. Wcale nie żartuje..., zanim nastepnym razem bedziecie jechać na wyjazd nie tylko po to by dopingować też go przeczytajcie aż sie go nauczycie na pamięć...

[Ostatnio edytowane przez brodaONE: 2003-05-11 15:45]

- 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1772691451 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.02 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005