A jak ja nie bede? to nie jestem kumaty? Nawet nie wiem kiedy jakis mecz graja dupeczki, licze ze wtajemniczysz mnie i zdradzisz mi info dla kumatych i ogarnietych
PIŁKA RĘCZNA. W sobotę obie drużyny rozpoczną rywalizację o półfinał mistrzostw Polski, a 13 kwietnia zagrają o awans do turnieju finałowego Pucharu. - Na pewno nie będzie monotonii - mówi Grzegorz Gościński, szkoleniowiec Łącznościowca.
W najbliższych 12 dniach oba zespoły zagrają minimum trzy razy, maksimum cztery. Już dziś (godz. 17, hala przy ul. Twardowskiego) pierwszy mecz ćwierćfinału ligi. Rywalizacja toczy się do dwóch wygranych. Mecz numer dwa - w Gdańsku 9 kwietnia, a jeśli będzie potrzeba, to trzeci pojedynek również na parkiecie rywalek 10 kwietnia. Ale to nie koniec maratonu Szczecin - Gdańsk. W czwartek w siedzibie Związku Piłki Ręcznej w Warszawie odbyło się losowanie par półfinałowych rozgrywek pucharowych. Łącznościowiec trafił na... akademiczki. Stawką tylko jednego spotkania będzie udział w turnieju finałowym. 13 kwietnia szczecinianki będą gospodyniami. To będzie pierwszy mecz pucharowy dla obu zespołów. W pierwszej rundzie Łącznościowiec nie zagrał z Pogonią Żory, gdyż rywalki ze względów finansowych oddały walkowera. Natomiast gdańszczanki w pierwszym losowaniu trafiły na tzw. wolny los.
- Nie odpuścimy żadnego spotkania. Jesteśmy faworytem tych gier i liczę na zwycięstwa mojego zespołu - mówi Jerzy Ciepliński, szkoleniowiec AZS-u Gdańsk.
- Nie jesteśmy skazani na porażki. Ostatnie mecze pokazały, że rywalizacja będzie wyrównana - przekonuje Grzegorz Gościński, trener Łącznościowca.
W rundzie zasadniczej sezonu ligowego AZS dwukrotnie wygrał jedną bramką. W ostatnich czterech latach szczecinianki nie znalazły recepty na siódemkę z Gdańska: poniosły siedem porażek, raz zremisowały.
- Czas to zmienić - mówi Gościński.
Pary półfinałowe
Zgoda Ruda Śląska - SPR Lublin
Piotrcovia Piotrków - Sośnica Gliwice
Lis Kościerzyna - Start Elbląg
Łącznościowiec - AZS Gdańsk
Spotkania pucharowe zostaną rozegrane 13 kwietnia, gospodarz turnieju finałowego zostanie wybrany później.
Gazeta Wyborcza
Ostatnio edytowany przez: kijevo, 2 kwietnia 2005, 11:15 [1 raz(y)]
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763448317 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.