Odp: temat ogórkowy - 27/04/2005 17:18
No dzisiaj testy gorzej troche....co prawda łatwiejsze niż na próbnym ale zbyt dobrze mi nie poszło....z zamkniętych mam ok. 20 dobrze (na 25) chciałbym uzbierać 30 (powinno być choć otwarte też dziwne były....)
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy - 28/04/2005 03:42
czyżby nikt nieoglądał meczu Meksyk - Polska powiem tyle że odechciało mi się spać i że kaziu gra od 1 minuty brawo o by zdobył bramke albo żeby z dobrej strony się pokazał
Odp: temat ogórkowy - 28/04/2005 07:18
POLSKA-MEKSYK 1:1 mecz skonczył sie remisem Kaziu nawet dobrze grał (grał przez 45 min.)
bramke dla Meksyku strzelił w 51 min. Ramon Morales a dla Polski w 71 min. Paweł Brożek mecz był nawet ciekawy
To ogladalismy chyba inne mecze. Kazek gral slabiutko, w ogole Janas zrobil blad, ze wystawil go na szybkich i zwrotnych Meksykanow bo ci wkrecali go w ziemie i Klos musial go wspierać. I jeszcze ta sytuacja bramkowa - to byla jego chwila prawdy, mial pilekczke na nodze i sie machnał...Niestety selekcjoner powolal go w zlym momencie...Kazek jest teraz bez formy.
Ha ha ha, he he, ho-ho, uh, uh, ha-ha, ha...And I thought my jokes were bad...
Odp: temat ogórkowy - 28/04/2005 12:31
Cienizna, wogle byłem w szoku że Kazka w pierwszym składzie wystawił. Myślę że Gołoś zagrał lepiej. Kazek był łatwo mijany i mało przydatny, czasami posłał piłkę do przodu ale to wszystko... przypomniał mi się debiut Drumiego w kadrze.
Odp: temat ogórkowy - 28/04/2005 15:45
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,2673877.html ciekawy czy zdolacie odrzonic ktory to Lech a ktory to Jaroslaw ( mowa oczywiscie o Kaczynskich) nie chwalac sie 11 dobrze na 12
1 Maja (niedziela) godz. 15.00 - otwarcie imprezy * blok artystyczny p.t. "Domy Kultury prezentują": Festiwal Przedszkolaków "Kolorowe Nutki" (org. Gryfiński Dom Kultury i Młodzieżowy Dom Kultury) godz. 16.30 - Banda Puchatka (laureat "11 Gryfińskich Spotkań Rockowych")
100% Ekipa Gryfino czyli GnyHu i Filip godz. 18.00 - KOBRANOCKA i KULT ok. godz. 22.15 - Kino pod gwiazdami" - film p.t. "SHREK 2" (zawsze sie spóźniają)
2 Maja (poniedziałek) godz. 15.00 - blok artystyczny p.t. "Domy Kultury prezentują": Zespół Wokalny "ASTRA" * Zesół Taneczny "KOLIBERKI" * Kapela Cymbalistów * Zespół Taneczny "PIGI" * Zespół Wokalny "MAŁOLATY" * Zespół Taneczno-Woklany "ARKAN" * Zespół Wokalny "KLEKSY" * Zespół Taneczny z MDK * Chórek Dziecięcy "AMABILE" * Zespół Wokalny z Gimnazjum * Zespół Wokalno-Muzyczny "RADJO" (org. Gryfiński Dom Kultury i Młodzieżowy Dom Kultury) godz. 18.00 - "Bosmańskie Konkursy" - zabawa z Browarem Bosman godz. 18.30 - VIRGIN i IVAN I DELFIN ok. godz. 22.30 - Kino pod gwiazdami" - film p.t. "NIGDY W ŻYCIU"
3 Maja (wtorek) godz. 15.00 - blok artystyczny p.t. "Domy Kultury prezentują": Zespół Wokalny "ISKIERKI" * Szkoła Tanca "SHOW DANCE" * Agnieszka Przygocka * Monika Wśkowska * Zespół "GRANDA" * Zespół Muzyczno-Wokalny "ŻART" (org. Gryfiński Dom Kultury i Młodzieżowy Dom Kultury) godz. 18.00 - MONIKA BRODKA i BLUE CAFE
Koncerty prowadzi:
Jarosław Marek Solański (Kabaret "Słuchajcie")
Każdego dnia po zakończeniu imprez odjadą o północy specjalne autobusy do Szczecina - przystanek PKS, ul. Łużycka (naprzeciwko Szkoły Podstawowej nr 1 - przejazd (niby) płatny)
Wszystkich serdecznie zapraszam
Nikt nie mówił, że będzie łatwo... bo bez walki nie ma nic! Gryfińska
Nie pozwól, aby strach wyeliminował Cie z dalszej gry... Burżuazja
Odp: temat ogórkowy - 29/04/2005 18:10
C.D. Bredni z Bezpłatnej Gazety Metro Na temat "Kiboli" i fazy pismaków jaka wbiła im się po głośnej akcji pojednania
Skończmy z bandytyzmem na stadionach
Mamy tego dość. Nie chcemy się bać chodzenia na mecze. Nie chcemy, by nasze dzieci były bite za noszenie szalików ulubionych drużyn. Mamy dość chowania się w bramach przed rozwydrzonymi bandziorami ze stadionów. Żądamy bezpieczeństwa!
Masz dość stadionowych chuliganów? Masz pomysł, jak z nimi walczyć? Napisz o tym, czekamy!: [email protected]
"Metro", ul. Czerska 8/10, 00-732 Warszawa
Wirtualne ustawki kiboli
Paweł Rzekanowski 29-04-2005, ostatnia aktualizacja 29-04-2005 12:34
Zamiast wybijać sobie prawdziwe zęby i łamać prawdziwe ręce, żądni krwi kibole mogą zmierzyć się z fanami przeciwnika w internecie
Bezkrwawe pojedynki kibole toczą na serwisie ustawki.net. "Ustawki" to w żargonie stadionowych zadymiarzy spotkania w miejscach, gdzie bez interwencji policji mogą walczyć na pięści.
W serwisie ustawki.net jest ponad sto drużyn podzielonych na osiem lig. Obecnie najepsza jest Torcida Hooligans - na 121 rozegranych meczów odniosła 92 zwycięstwa. Grę tej ekipy prowadzi kibic ukrywający się pod pseudonimem STX. Mieszka w Gliwicach. Ostatnio wygrał z GKS Jastrzębie.
Pojedynek obu zespołów. Na ekranie monitora po 10 kibiców. Każdy to prostokąt z numerem. Strategia i ustawienie zawodników mają ogromne znaczenie. O wszystkim decyduje komputer - analizuje, która formacja była mocniejsza, lepiej ustawiona, miała bardziej przemyślaną taktykę.
Dochodzi do starcia. Trwa minutę, dwie. Torcida atakuje. Coraz więcej kwadratów zmienia barwę na czerwoną. To oznacza, że słabną na skutek ciosów. Po chwili w obu ekipach jest ich coraz mniej - uczestnicy walki giną. W ekipie z Jastrzębia zostaje tylko numer 9 - "Tasior". Nie ma szans w starciu siedmioma przeciwnikami. Nie można się wycofać. Gra toczy się do upadłego, aż na polu bitwy zabraknie ostatniego członka gorszego zespołu.
W komputerowej symulacji uczestników walk można wysłać na siłownię (stają się mocniejsi) albo pomóc im dopingującym "koksem". Wszystko jednak kosztuje, ale i za zwycięstwo można zarobić. Są też porozumienia - gdy ktoś czuje się słabszy od przeciwnika, nie chce się bić, prosi o zgodę.
Co ja mogę zrobić... - rozmowa z prezesem PZPN Michałem Listkiewiczem
Rozmawiał Maciej Baranowski 28-04-2005, ostatnia aktualizacja 28-04-2005 15:55
W Polsce ludzie na hasło "kibic piłkarski" myślą - bandyta
To nie jest tylko polski problem. We Włoszech, gdzie kluby są bogate, nie radzą sobie z tym od lat. Ale Włosi podjęli ostatnio działania przeciw chuliganom. A PZPN?
Wszyscy piszą o Włochach, a przecież w Polsce bardzo podobne zasady istnieją od dawna. Sędzia może przerwać mecz, nawet jeśli zauważy obraźliwy transparent na płocie. Karzemy kluby finansowo, walkowerami i nic. Może kary są za niskie?
Problem leży w złej współpracy klubów z policją. Największa przeszkoda to przestrzeganie zakazu stadionowego. Policja najwyraźniej nie ma warunków, by w czasie meczu zatrzymywać ludzi objętych zakazem. Nikt nie broni klubom nie wpuszczać chuliganów na stadion.
Ja nie rozumiem, dlaczego tego się nie robi. Jeśli chodzi o kwestie bezpieczeństwa, to klub piłkarski nie powinien różnić się od klubu muzycznego. Właściciele dyskotek nie wpuszczają rozrabiaków. Prezesi klubów tłumaczą się słabym prawem.
Może prawo nie jest najlepsze, ale przecież podejrzanego można nie wpuścić na stadion, nawet z ważnym biletem! Ochroniarz może powiedzieć: "panie Listkiewicz, pan dziś nie wejdzie i koniec". A gdyby kluby zmusić? PZPN może wymóc taki obowiązek, choćby w licencjach, których przestrzeganie jest niezbędne do gry w I lidze.
Proszę pamiętać, że licencje to ustalenia UEFA. A UEFA nie zależy na walce z chuliganami?
A co ja mogę zrobić, gdy klub ma na kasecie bandytę, a i tak wpuszcza go na mecz? PZPN nie może nic zrobić?
Mamy kilka pomysłów. Baza wszystkich kibiców, obowiązek posiadania identyfikatorów. Poważnie myślimy w związku o tym, by tuż po meczu na stadionie zbierał się sąd i w trybie natychmiastowym wydawał wyroki ujętym wcześniej na gorącym uczynku. Może sprawdzimy ten wariant jeszcze w tym roku.
To co - zorganizowany wyjazd do Wronek rowerami? Po co nam pociagi specjalne... Bybolby ciekawie - taki przejazd przez Gorzow- nawet bardzo ciekawie....Poza tym rower ma kazdy, wiec nie byloby wymowek przed wyjazdem.
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.