rzeczywiscie morze ludzi...nigdy nie widzialem tylu ludzi w jednym miejscu szkoda ze telebim ustawili tak nisko...
Ja widzialem wiecej w czerwcu 1987, mialem wtedy osiem lat, czesc rzeczy pamietam jak przez mgle, ale niektore utkwily mi chyba na zawsze.
Dokładnie Pamiętam że byłem na pl. Żołnierza i tam pierwszy i ostatni raz widziałem papieża na żywo. Jak już przejechał, skierowaliśmy się w stronę Jasnych Błoni. Ale ludzie wracający z tego kierunku mówili że jest tyle ludzi że nie da się podejść nawet pod UM. Więc poszliśmy na około przez Kołłątaja(bo tylko tak się dało przejść). A tam miejsce za ołatrzem było dopiero gdzieś w okolicach Rusałki. I tak na trawie słuchało się kazania Chyba drugi raz już nigdy nie zbierze tyle głów w jednym miejscu w Szczecinie.
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
zwrociliscie uwage, ze na niebie swiecila sie tylko jedna gwiazda...
Na niebuszewie świeciły wszystkie gwiazdy...
godz. 20.00 - Bazylika Archikatedralna, uroczysta liturgia żałobna pod przewodnictwem księdza abp. metropolity Szczecińsko-Kamieńskiego Zygmunta Kamińskiego, w trakcie której filharmonicy szczecińscy oraz chóry wykonają m.in. "Requiem" W. A. Mozarta, a aktorzy szczecińscy deklamować będą fragmenty "Tryptyku rzymskiego" Jana Pawła II
Pogrzeb-pożegnanie JANA PAWŁA II - 08/04/2005 12:31
W tej chwili gdy piszę ten temat; kończy się pogrzeb naszego PAPIEŻA JANA PAWŁA II. Nie ma go już w zasięgu wzroku; lecz na zawsze zostanie w naszych sercach. Dla mnie wielkim szokiem jest to że po jego śmierci; tak zjednoczył się świat. Te miliony ludzi na pl.ŚW.PIOTRA i w całym Rzymie. Głowy wszystkich państw i kościołów chrześcijańskich z całego świata mówią same za siebie; kim był OJCIEC ŚWIĘTY. Jakie są wasze wrażenia z ostatniego pożegnania JANA PAWŁA II. ......."Jak smutno gdy nie ma ; księżyca ani gwiazd na niebie lecz najsmutniej ; bo już nigdy nie zobaczymy KOCHANY OJCZE CIEBIE".
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 08/04/2005 13:31
Na Krakowskich Bloniach policja naliczyla sie ze okolo 800 tysiecy ludzi pozegnalo Ojca Swietego...ciekawe ile osob u nas bylo pod pomnikiem...mi sie wydaje ze jakies 150-200 tysiecy
Na Krakowskich Bloniach policja naliczyla sie ze okolo 800 tysiecy ludzi pozegnalo Ojca Swietego...ciekawe ile osob u nas bylo pod pomnikiem...mi sie wydaje ze jakies 150-200 tysiecy
Było ponad 100 tys ale nie wiem czy było 150 tys. Kraków liczy sobie ok 650 tys tam dużo pielgrzymów przyjechalo. Fakt że w Szczecinei nigdy nie widziałem tyle ludzi w jednym miejscu
hmmm ale zaszarzowales 100tys sie nie uzbieralo nawet a co dopiero 150-200 a co do Krakowa to 800tys jest dlatego ze to policja liczyla
Ostatnio edytowany przez: tribu, 8 kwietnia 2005, 14:44 [1 raz(y)]
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 08/04/2005 14:03
Już w niedziele zauwazyłem na Błoniach tylko jedną gwiazdę... co do dzisiejszego pogrzebu Ojca Świętego to na pewno nie było tyle osób co wczoraj i na pewno nie było 100 tys. Jednak było naprawdę imponująco. Pod ym względem wypadamy nieźle na tle kraju, co się rzadko zdarza. Co do samej uroczystości to jak wszystkie - wzruszająca... Wieczne odpoczywanie racz Mu dać Panie...
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 08/04/2005 17:39
Teraz na TVP2 leci bardzo fajny film o Papieżu, pokazywana większość zabawnych sytuacji i dużo zdjęć nie takich ciągle pokazywanych, ale tych mniej pokazywanych.
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 08/04/2005 18:10
tu jest pare fotek ktore byly robione tam gdzie tv niemogło być i tego niewidzieliśmy
a tu jak trumne spawali
jeszcze tu dodam jak leży w trumnie
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 08/04/2005 21:54
ja juz swiatelko zgasilem, wiekszosc ludzi na moim osiedlu tez ale dosc duzo w oddali ma zapalone swiatla :/. Mialem zdjecia przed i po ale nic na nich prawie nie widiac wiec ich nie wstawiam :/
Co do pogrzebu - cala ceremonia byla bardzo ladna, podobalo mi sie okrzyki"swiety siwety". Gdy go juz wynosili lezki polecialy . Niech spoczywa w spkoju i nas chroni od zlego ...
ja juz swiatelko zgasilem, wiekszosc ludzi na moim osiedlu tez ale dosc duzo w oddali ma zapalone swiatla :/. Mialem zdjecia przed i po ale nic na nich prawie nie widiac wiec ich nie wstawiam :/
Co do pogrzebu - cala ceremonia byla bardzo ladna, podobalo mi sie okrzyki"swiety siwety". Gdy go juz wynosili lezki polecialy . Niech spoczywa w spkoju i nas chroni od zlego ...
u mnie tak samo, kilka osób pogasiło, ale w odali nie :/
a poza tym to za mocny moment byl jak sie te kartki od wiatru przewijały, a potem księga się zamknęła...to jest znak, ksiadz od nas ze szkoły, powiedział ze na pogrzebie Papieża będzie wiele cudów, aby potwierdzić świętość JP II, mysle że kto oglądał relacje wyciągnie z tego jakieś wnioski...
piękną rzeczą, którą wymienił mój przedmówca, były napisy i okrzyki SANTO SUBITO -Święty Natychmiast
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763442789 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.