Odp: temat ogórkowy - 10/04/2005 23:42
masakra, jak to zobaczylem to wymieklem...
czemu on u nas takich bramek nie strzelal?
jak to moj koles napisal: "moze na wyspach jest inne powietrze i drewno mieknie?"
... lecz nie patrze na przeszkody i fałszywość gnoji, przeciwność losu boli - my idziemy ku swej woli ...
tatatadam! || głos pokolenia - cios ogłupienia, hołd potępienia, mord zrozumienia ||
Jestem. Nadal uzwazam, ze to drewno nie jest godne gry w naszej reprezentacji, ze strzela bramki w II lidze angielskiej nieznaczy, ze jest lepszy od Zurawskiego, Frankowskiego, Smolarka i Sanganowskiego.
Odp: temat ogórkowy - 11/04/2005 16:45
Rozlosowano pary Pucharu UEFA Intertoto 2005
Dziś w siedzibie UEFA rozlosowano pary pierwszych rund Pucharu UEFA Intertoto 2005 - Polska otrzymała w tych rozgrywkach dwa miejsca (chęć gry zgłosiły trzy drużyny - Cracovia, Pogoń Szczecin i Odra Wodzisław Śląski). W pierwszej rundzie, która zostanie rozegrana 18/19 i 25/26 czerwca nasze drużyny trafiły na zespoły z Azerbejdżanu i Mołdawii.
Puchar UEFA Intertoto 2005
I runda - 18/19 i 25/26 czerwca
Azerbejdżan - Polska 1
Mołdawia - Polska 2
II runda - 2/3 i 9/10 lipca
Francja 3 - Azerbejdżan / Polska 1
Czechy 1 - Mołdawia / Polska 2
III runda - 16/17 i 23 lipca
Albania / Chorwacja 1 / Finlandia 2 / Islandia - Francja 3 / Azerbejdżan / Polska 1
Niemcy 1 - Czechy 1 / Mołdawia / Polska 2
Z polskich drużyn chęć gry zgłosiły tylko trzy drużyny - Cracovia, Pogoń Szczecin i Odra Wodzisław Śląski. O tym, które z tych drużyn wystąpią w Pucharze UEFA Intertoto zdecyduje końcowa tabela rozgrywek - najwyżej notowana drużyna zagra z Azerami, druga w kolejności z zespołem z Mołdawii, a trzecia będzie musiała obejść się smakiem.
źródło: 90minut.pl
-------------------------------
No to na 90 % gramy w Intertoto....(Cracovia raczej będzie wyżej od nas ale Odra chyba już nie...) Tylko żeby znów nie było kompromitacji...(chociaż w tym składzie to wszystko się może zdarzyć...co prawda do czerwca dużo czasu...)
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy - 11/04/2005 17:03
mam problem i prosze o pomoc znikly mi wszystkie ikonki z pulpitu a tlo jest czerwone a na srodku jest napis Danger:Spyware i potem pisze full system scan itd. jak ktos wie jak to usunac to niech napisze tylko nie pioszcie zebym sobie tu poszukal bo tu jest za duzo stron
Pamiętam jak byłem mały, chodziłem z ojcem na boisko na 1 Maja, gdzie stoczniowcy grali wydział na wydział. Identyczne bramki wpadały, gdy w obronie grali 40latkowie którzy nawpierdalali się wcześniej kotletów i bigosu w Małym-Białym A bramkę strzelał przeważnie łepek który cały dzień zamiast nosić rury opierdalał się gdzieś na boku. Ta tej zjawce to ja właśnie kawałek takiego meczu zobaczyłem
Rasiak do końca życia będzie naszym narodowym Pinokiem Nawet jak strzeli bramkę decydującą o mistrzostwie świata
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
PZPN opracowuje program nagradzania kibiców zachowujących się spokojnie podczas meczów ekstraklasy. Nagrodą będą bezpłatne bilety na jesienne mecze w Polsce reprezentacji w eliminacjach MŚ. Jest też pomysł zabrania -gratis - grupy kibiców na mecz Anglia - Polska.
O tym planach poinformował prezes PZPN Michał Listkiewicz podczas poniedziałkowej konferencji prasowej w Katowicach. Komentując zachowanie kibiców na kilku stadionach podczas ostatnich meczów ligowych powiedział, że zdecydowana większość ludzi przychodzi na mecze by kibicować. "Małe grupki chuliganów terroryzują resztę. Oni z kibicowaniem nie mają nic wspólnego. Trzeba ich wyeliminować ze stadionów" - powiedział prezes.
Stąd pomysł nagradzania normalnych kibiców. Kibice każdego z klubów pierwszoligowych będą mogli dostać po 100 darmowych biletów na jesienne mecze eliminacyjne kadry w Polsce, pod warunkiem właściwego zachowania przy okazji meczów ligowych. Sami kibice będą musieli dokonać wyboru, kto pojedzie na spotkania. Możliwe, że związek dopłaci do kosztów przejazdu. "Chcemy pokazać, że warto zachowywać się fajnie. I dlatego idziemy dalej, chcemy zabrać na koszt związku po pięciu kibiców z każdego klubu na wyjazdowy mecz reprezentacji do Anglii. Pojechaliby na ten mecz razem, pod biało-czerwoną flagą" - dodał Listkiewicz.
Stwierdził, że kar za ostatnie wybryki chuliganów mogą się spodziewać GKS Katowice i Kolporter Korona Kielce. Kibice tego ostatniego zespołu sprowokowali - zdaniem Listkiewicza - awanturę w Ostrowcu Świętokrzyskim.
Tak więc... zachowujmy się fajnie a może Listkiewicz nas ppogłaszcze po główce
W newsie na WP było że w Szczecinie 29 maja gramy mecz z Albanią, nie pisało że chyba ...repra do nas wraca.
Herman Haken. Takiego Prezydenta potrzeba Szczecinowi.
Odp: temat ogórkowy - 12/04/2005 00:36
Nie no to nie może być Rasinaldo... albo ...to jest akcja kręcona i powtarza przez kilka godzin na potrzeby jakiejs reklamy albo filmu... no niewerze ze ON takie coś potrafi...
Dla nie zorientowanych musze dodać że Grzegorz jest ze Szczecina (Niestety!!!)
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
Odp: temat ogórkowy - 12/04/2005 10:28
a ja mam pytanie czemu niektore filmiki takie jak rasialdo czy oprawa z groclinu nie pokazuja mi sie tzn. jest dzwiek a nie ma obrazka ani na winampie 5.1full ani na windows media player ?
a ja mam pytanie czemu niektore filmiki takie jak rasialdo czy oprawa z groclinu nie pokazuja mi sie tzn. jest dzwiek a nie ma obrazka ani na winampie 5.1full ani na windows media player ?
Człowieku, już wcześniej ktoś pisał Ci, że nie masz odpowiednich kodeków!
Gol Grzegorza Rasiak dla Derby County w meczu 42. kolejki angielskiej II ligi (League Championship) znalazł uznanie w oczach ekspertów i został uznany za bramkę weekendu przez Simona Fudge'a, dziennikarza stacji TV SkySports.
Napastnik reprezentacji Polski minął zwodem dwóch obrońców i pokonał bramkarza gości Steve'a Simonsena strzałem lewą nogą z pięciu metrów, z ostrego kąta. Było to 16. trafienie Polaka w tym sezonie.
Kurde temat zablokowany o odrzuceniu propozycji Wisły a ja nie zdązyłem się wypowiedzieć ...
Więc chciałem tylko zapytać co zrobie teraz z szalikiem kupionym specjalnie na ten mecz?
Poznań: Tajny pakt stadionowych chuliganów
Na początku br. w Poznaniu chuligani z większości klubów w Polsce zawarli tajny pakt o nieużywaniu noży, kastetów, siekier, kijów bejsbolowych, tasaków, broni palnej i coraz ostatnio modniejszych kijów golfowych.
Pod paktem nie podpisali się kibice krakowskich drużyn Wisły i Cracovii. – U nas jest taka tradycja w Krakowie, że walczymy na noże i siekiery – bez żadnych zasad. Tak było jest i będzie i nic tego nie zmieni – mówią krakowscy pseudokibice.
W Poznaniu wprowadzono także w życie „pakt o nieagresji na meczach reprezentacji”. Chodzi w nim o to, aby na meczach kadry narodowej nie eksponowano klubowych gadżetów, a jedynie barwy narodowe. Podczas meczów reprezentacji na stadionie ma panować zgoda.
Chuligani nie tylko walczą podczas ustawek, czyli zaplanowanych bijatyk, ale także, to nowa moda, wyłapują bojówkarzy innych klubów, najczęściej z tego samego miasta, i katują.
Ostatnio jednak w Warszawie Polonia wyłamała się z umowy. Na Gocławiu raniła nożem jednego z fanów Legii. Zgodnie z umową legijni chuligani (Tedy boys, Turyści) zgłosili ten fakt do centrali w Poznaniu. Kibicom Polonii wojnę wydała cała polska kibicowsko-chuligańska brać, czego dowodem była awantura w Katowicach na meczu GKS – Polonia.
Chuligani pytani o pojednanie w ubiegłym tygodniu podczas żałoby narodowej, wzruszali tylko ramionami. – Wojna między fanami drużyn będzie trwała bez względu na sytuację w kraju. To jest nasze życie, wiara w klub, dla którego jesteśmy gotowi zrobić wszystko. Chodzimy na mecze, bijemy się za drużynę. Łączą nas więzy krwi, cel i wiara w pomyślną przyszłość naszego klub. Nie było mowy o żadnym pojednaniu. To wymyśliły jakieś mięczaki – księża, piknikowcy i młodzież, a rozdmuchała prasa. My przeżywaliśmy śmierć papieża sami, w głębi duszy. Nie musieliśmy chodzić na marsze i bratać się z kibicami innych drużyn. Bo nie moglibyśmy przyrzec, że nie będziemy się bić. My bronimy honoru naszego klubu – Legii – mówi Tedy boy.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.