10 na Pomorzanach [sam bede składał tutaj papiery w tym roku] Bardzo dobrze wyposażona (siłka, basen, dwie hale [jedna mała, druga normalna], boisko trawiaste i betonowe, aula itd.), dobry dojazd. Chodziłem tu do podstawówy. Jak coś, to szkoła ma swoją stronke (tutaj)
"...satysfakcja jest chwilowa - trwa moment, bo za chwilę będziesz chciał to zrobić jeszcze lepiej ziomek. Jeśli nie, to nie rozwiniesz się...'
Mam pytanie do III klasistów (gim) ale także do licealistów. Jakie jest dobre liceum bo niedługo będzie trzeba się na coś zdecydować (co prawda jeszcze troche czasu ale trzeba myśleć powoli) Oczywiście bez 13 bo jestem normalny Ale z tych normalnych ? Chciałem do 7 (bo mam bliziutko) ale wszyscy mi odradzają i słysze że taka sobie. (Chodzi ktoś do 7 z forum ?) I nie gdzieś na słoneczynym...
ja jako absolwent LO7 powiem Ci tak:szkola jest zajebista jezeli chodzi o klimat i ludzi(przynajmniej w moim roczniku tak bylo),takie sciemy jakie tam odchodza to w zadnej innej szkole,jak poswiecasz sie w sporcie to dyrektor laskawszym okiem spojrzy na Ciebie,u mnie w rocznku bylo troche ciezko bo byli bardzo wymagajacy nauczyciele ale z tego co sie orientuje wiekszosc juz odeszla.Oczywisice nie ma takiej bazy jak w Lo10 prawde mowiac oprocz rozlatujacej sie sali nie ma zadnej bazy...blisko sklepy zeby na browara wyskoczycmi sie podobalo,fajna szkola.
I ja mam pytanie do informatykow... Chodzi prawdopodobnie o spywary badz tez jakies wirusy - problem polega na stronce internetowej ktora wlacza mi sie jako strona startowa about blank - jakas wyszukiwarka. Ogolnie nic strasznego, problem z tym ze nie mozna tego zmienic w Internet Options....Co gorsza ta stronka wlacza mi sie automatycznie przy wchodzeniu na wiele stron w tym m.in yahoo. Po prostu na ulamek sekundy pokazuje sie dana strona (np yahoo)by po chwili znow zmienic ja na tą glupia wyszukiwarke. Ogolnie mam program antyspyware, antywirusowy tez, ale zbytnio one nie pomagają - po prostu zawsze cos zostaje. Jak ktos ma na ten problem rozwiazanie systemowe, lub zna program ktory by sie tym zajal prosze o pomoc.
Hmm wydaję mi się, że Ad-aware powinno pomóc...
Tez tak myslalem, ale po skanowaniu zawsze czegos nie da sie usunac i moze przez to nic nie pomaga....Tak wiec prosze o kolejne rady....
A co do wyboru liceum - 13-tka nie jest taka zla Co wiecej twierdze ze chodza tam najlepsi ( i nie mowie tu o nauce ) ludzie w Szzcecinie No ale oni w tym roku tą szkole opuszczają...... Tak wiec jednak odradzam, choc jak jestes naprawde zdolny i masz jakies specjalne zainteresowania w danym przedmiocie to czemu nie....Wygrasz olimpiade i mozesz sie cale liceum opierd... Albo tylko to drugie, jednak wtedy mogą pojawiac sie pewne problemy (kto jak kto ale ja wiem ) . Tak wiec nie taki diabel straszny......( no bo i trzeba wspomniec o pobliskim parku w ktorym mozna bardzo ciekawie spedzac dlugie godziny lekcyjne , no ale jak juz mowilem elita tą szkole opuszcza , a przynajmniej w mojej opinii z kazdym kolejnym rocznikiem robi sie ona mniej ciekawa i coraz bardziej przybliza sie do stereotypu ktory krazy o niej po miescie . Wg mnie ciekawe szkoly to 14-tka i 10-tka - jakos je lubie (ludzie, atmosfera, infrastrujtura).
"Bo jest wśród Sopliców taka choroba,
że nic prócz Pogoni im się nie podoba".
Adam Mickiewicz "Pan Tadeusz" ks. VII
ja jako absolwent LO7 powiem Ci tak:szkola jest zajebista jezeli chodzi o klimat i ludzi(przynajmniej w moim roczniku tak bylo),takie sciemy jakie tam odchodza to w zadnej innej szkole,jak poswiecasz sie w sporcie to dyrektor laskawszym okiem spojrzy na Ciebie,u mnie w rocznku bylo troche ciezko bo byli bardzo wymagajacy nauczyciele ale z tego co sie orientuje wiekszosc juz odeszla.Oczywisice nie ma takiej bazy jak w Lo10 prawde mowiac oprocz rozlatujacej sie sali nie ma zadnej bazy...blisko sklepy zeby na browara wyskoczycmi sie podobalo,fajna szkola.
piekne slowa prawisz. rowniez konczylem siodemke, ale dwa lata przed Toba. cp ja bym dal by raz jeszcze poczuc klime tej budy i zobaczyc pania vice-dyrektor, nie bez przesady ozwana miss pastwiska '44. takich jaj nie da sie robic w innej budzie. full zlewa i edukacja po najmnijeszej linii oporu
jakie tam sklepy, loisz browce w Filipince, nie jedna przerwa byla tam przepita (drozdzowka + Okocim Mocne)
Mam pytanie do III klasistów (gim) ale także do licealistów. Jakie jest dobre liceum bo niedługo będzie trzeba się na coś zdecydować (co prawda jeszcze troche czasu ale trzeba myśleć powoli) Oczywiście bez 13 bo jestem normalny Ale z tych normalnych ? Chciałem do 7 (bo mam bliziutko) ale wszyscy mi odradzają i słysze że taka sobie. (Chodzi ktoś do 7 z forum ?) I nie gdzieś na słoneczynym...
do LO 7 idz jak chcesz sie opierdalac 3 lata bo nauczyc to tam za wiele sie nie da chyba ze lubisz ryc sam w domu w siodemce mozna sie nauczyc jak sie wykrecic od zrobienia zadania domowego itp itd. w sumie milo 4 lata tam spedzone wspominam ale na studiach teraz mam zjebanie bo ciezko jest ale sie gdzies przenosze takze jak po liceum nie chcesz isc na polibude to wybieraj LO 7
a co do browarow to nie tylko w filipince sie pilo i to nie jedno na bombie sie fajniej na lekcjach siedzialo i tak jakos ciekawiej bylo a w zimie wojny na sniezki w klasach rules a teraz na studiach stypa bo malo osob chetnych jest na wyskoczenie na piwko w przerwie miedzy wykladami, w trakcie wykladu albo na wykladzie
a co do browarow to nie tylko w filipince sie pilo i to nie jedno na bombie sie fajniej na lekcjach siedzialo i tak jakos ciekawiej bylo a w zimie wojny na sniezki w klasach rules
pewnego dnia, sprulem sie jak swinia, bo wiedzialem, ze lekcja fizyki z pania Myslak przyniesie pytanie przy tablicy i glanika. nie bylem zaskoczony gdy me nazwisko zostalo wykrzyczane przez jakze niemila i wredna osobe, jaka byla (jest?) Pani Myslak (stara byla, pewnie juz emeryture ma). nic nie pamietam z pytan, wiem, ze udowodnilem pani, ze mozna zrobic zadanie inaczej niz z wzorami ogolnymi ( )
i udzielilem troszke pokretnych odpowiedzi na inne pytania. koniec koncem, to byla moja jedyna PIATKA z fizyki w przeciagu 4 lat o strzelaniu na P.O. w stanie juz krytycznym nie wspomne.
ps. zawsze jak wracalismy z impry w nocy, to sie zatrzymywalismy kolo siodemki i lalismy na klamke od drzwi wejsciowych, a w pn bylismy pierwsi by zobaczyc kto pierwszy otworzy drzwi. jakos zawsze bylo to Pan wozny (aka Pan Śmierdzące Ręce)
Odp: temat ogórkowy - 18/03/2005 20:23
a ja mysle nad Hotelarskim, Lo 20, Lo 19 na Sowinskiego(mozliwe ze zloze papiery do tych szkol), Lo 10, kiedys rozwazania byly nad Lo 3 ale za daleko ;] no pozostaje jeszcze Lo 14, Lo 4 .. moze ktos cos jeszcze poleci procz Lo7 :>?
a ja mysle nad Hotelarskim, Lo 20, Lo 19 na Sowinskiego(mozliwe ze zloze papiery do tych szkol), Lo 10, kiedys rozwazania byly nad Lo 3 ale za daleko ;] no pozostaje jeszcze Lo 14, Lo 4 .. moze ktos cos jeszcze poleci procz Lo7 :>?
Hmm..w tym roku nie orjentuje sie jak stoja szkoly ale zdaje mi sie (moge sie mylic) ze miedzy lo 20 i 19 a 14 i 4 jest spora roznica poziomu nauczania .... wiec nie wiem czego szukasz ... ale i tak polecam LO 12
Ostatnio edytowany przez: km, 9 lipca 2005, 13:46 [3 raz(y)]
pewnego dnia, sprulem sie jak swinia, bo wiedzialem, ze lekcja fizyki z pania Myslak przyniesie pytanie przy tablicy i glanika. nie bylem zaskoczony gdy me nazwisko zostalo wykrzyczane przez jakze niemila i wredna osobe, jaka byla (jest?) Pani Myslak (stara byla, pewnie juz emeryture ma). nic nie pamietam z pytan, wiem, ze udowodnilem pani, ze mozna zrobic zadanie inaczej niz z wzorami ogolnymi ( )
i udzielilem troszke pokretnych odpowiedzi na inne pytania. koniec koncem, to byla moja jedyna PIATKA z fizyki w przeciagu 4 lat
pani M. niedawno zmarła...
a wozny Bodzio za mocny typ fajnie sie z nim gadalo jak nas dyro wybierał do przenoszenia lozek czy innych robot fizycznych no w kazdym razie Bodzio kazdej nauczycielce potrafil dupe obrobic
Odp: temat ogórkowy - 18/03/2005 21:01
To widze że w 7 wesoło Wiem że z obecnych nauczycieli w.f jest gościu co jeszcze sobie jakoś dorabia. No ale to chyba szkoła nie dla mnie...choć chyba troche znajomych będzie (z gim 18 - ja nie stamtąd ale ludzi niektórych znam) A Filipinka rulez Mam na oku jeszcze 1 i 6 (chwalą 6 ostatnio wszyscy i ponoć luz jest). Oceny mam raczej dobre i chce się coś nauczyć. Mam jakieś tam ambicje (ho ho jak to zabrzmiało). Ale kiedyś było lepiej z liceami, składało sie do ilu się chciało i bylo lepei. Teraz tylko 3 i pokręcona ta rekrutacja.
P.S: A na tym boisku w LO7 to cały czas ta nauka jazdy ?
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
Odp: temat ogórkowy - 18/03/2005 21:04
POLECAM LO 23 chcesz zaliczyć wszystkie klasy bez większego problemu i mieć zajebistą dyrektorke ?? Wybierz to liceum a nie pożałujesz !!!!!!!
a wozny Bodzio za mocny typ fajnie sie z nim gadalo jak nas dyro wybierał do przenoszenia lozek czy innych robot fizycznych no w kazdym razie Bodzio kazdej nauczycielce potrafil dupe obrobic
ehh to byly czasy
no wozny to wygral caly konkurs. pamietam jak 4 dni wymienial klamke w drzwiach. to chyba jakis rekord...
Hmm..w tym roku nie orjentuje sie jak stoja szkoly ale zdaje mi sie (moge sie mylic) ze miedzy lo 20 i 19 a 14 i 4 jest spora roznica poziomu nauczania .... wiec nie wiem czego szukasz ... ale i tak polecam LO 12
fakt ale wszystkie te szkoly sa dobre:> czego szukam? konkretnie szkoly z dobrym profilem lingwinistycznym (angielski). Te wyzej taki wlasnie posiadaja:>
Odp: temat ogórkowy - 18/03/2005 21:06
Popieram kolege w jego przypadku było to bardzo łatwe,ogólnie pozytywnie,kadra niezbyt wymagająca i dobry klimat.LO 23 to trafny wybór
2003/2004- Mistrzostwo Klasy B juniorów z Chrobrym Lisie Pole
W LO7 klimat jest zamocny Teraz skacze sie do Syriusza, a raczej za niego niz do Filipinki
Z nauka jest tak ze wogole sie prawie nie ucze ale nieraz sa momenty gdzie mocna cisna Szczerze jesli masz jakeis wieksze ambicje niz opierdalac sie przez 3 lata to odmawiam 7 choc nie wiem czy gdzies indziej jest taki klimat jak tam:
Pozdro dla wszystkich ktorzy chodzili, chodza i maja zamiar chodzic do LO7!!!
P.S: A na tym boisku w LO7 to cały czas ta nauka jazdy ?
Odp: temat ogórkowy - 18/03/2005 21:20
Ja myslalem nad LO7, ale po obnizeniu zachowania do nieodpowiedniego nie wiem czy mam jakies szanseJezeli chodzi o Lo 6 to lepiej uwazaj na Linkowska - uczy biologi-taka suka ze szok-wiem bo uczy mnie w gim(gim nr.23). Myslalem takze nad Technikum Gastronomicznym, hotelarskim. w drugiej klasie chodzila mi Lo10 ale teraz takze moge zapomniec. pozyjemy zobaczymy
Ja myslalem nad LO7, ale po obnizeniu zachowania do nieodpowiedniego nie wiem czy mam jakies szanseJezeli chodzi o Lo 6 to lepiej uwazaj na Linkowska - uczy biologi-taka suka ze szok-wiem bo uczy mnie w gim(gim nr.23). Myslalem takze nad Technikum Gastronomicznym, hotelarskim. w drugiej klasie chodzila mi Lo10 ale teraz takze moge zapomniec. pozyjemy zobaczymy
jak masz dobra srednia czy nawet jak nie masz to mozesz sprobowac do lo7. ja tez kiepskie zachowanie mialem a mnie przyjeli a jeszcze lepiej dla Ciebie jest jak uprawiasz jakis sport bo dyro jest zakochany w pucharach i sportowcow bierze odrazu
lo 3 to na mojej dzielnicy i chyba ise tam wybieram bo blizutko
Odp: temat ogórkowy - 18/03/2005 21:46
jesli chce Wam sie chociaz troche uczyc to polecam LO1 ! chyba najlepsza szkola w Szczecinie pod wzgledem edukacji i towarzystwa. Ja zrezygnowalem po roku z tego LO ale tylko dlatego, ze jestem na maxa leniwy i nie sluchajcie sie, ze jedynka tylko dla kujasow, bo nauczyciele naprawde wpozadku, ludzie rozrywkowi a i mature mozna ladnie tam napisac.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.