| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 25/06/2004 11:47
lissek czytaj czasem stronę główną
kolejne wieści z ŁKS dotyczące Artura Bugaja
Prowadzone są nadal rozmowy z Arturem Bugajem i Jackiem Berensztajnem. Są to rozmowy trudne, ponieważ obaj piłkarze nie chcą przystać na system wynagrodzenia, jaki obowiązuje w piłce nożnej ŁKS. Rozbieżność polega na tym, że oni chcą comiesięcznych gwarantowanych apanaży, bez względu na osiągnięty wynik na boisku. A w ŁKS dotychczas płacono nie za poszczególny mecz, ale za miejsce zajęte przez drużynę na zakończenie sezonu. Nie jest jednak wykluczone, że obie strony dojdą [bdzisiaj do porozumienia i Berensztajn z Bugajem od nowego sezonu będą bronić ełkaesowskich barw.
Express Ilustrowany
coś o Mariuszu Kurasie
Kibice Pogoni starają się wywrzeć presję na władze klubu, aby pozostawiły na stanowisku Boguslawa Baniaka, albo zastąpiły go Mariuszem Kurasem.
- Jest mi bardzo miło, że kibice z mojego rodzinnego miasta pamiętają o mnie i na pewno kiedyś będę jeszcze pracował w Szczecinie - powiedział wczoraj Mariusz Kuras, trener GKS Bełchatów. - Na najbliższe dwanaście miesięcy jestem związany umową z bełchatowskim klubem i to właściwie koniec tematu.
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 25/06/2004 14:30
: : Wzmocnienia : : Grzelak i Giuliano : :
Obradująca dziś Rada Nadzorcza zatwierdziła do składu Pogoni na nowy sezon: Rafała Grzelaka i Brazylijczyka Giuliano. W poprzednim sezonie Rafał Grzelak grał w Lechu Poznań, natomiast Giuliano w przeszłości występował w Legii i Widzewie, a ostatnio grał w Grecji.
zrodlo: oficjalka
no to sprawa Guliano juz raczej przesadzona. a jeszcze sie ludzilem, ze gosc nie zostanie sciagniety do nas... no coz, trzeba bedzie go przebolec i modlic sie o to, by sie pokazal z dobrej strony (na boisku, nie w izbie wytrzezwien).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 10:45
Co tu jest grane?Dlaczego Antek z synem upieraja sie na pilkarzy, ktorzy sa albo z Łodzi albo z Brazylii (albo jedno i drugie; vide: Giuliano ).Ja rozumiem ze tam maja swoje uklady, ze czesc tych pilkarzy znaja, ale bez przesady... Faktem jest jednak, ze Ci ktorych probuja(probowali) do nas z Łodzi sciagnac to swietni, mlodzi, perspektywiczni gracze (oprocz oczywiscie Wieszczyckiego, ktory mam nadzieje do nas nie pzryjdzie) i mam nadzieje ze rzeczywiscie uda sie ich pozyskac.Co prawda wyscig o Rzeniczaka zostal przegrany, ale teraz tzreba powalczyc o Rybskiego i Rachwala (z nim akurat tez moze byc ciezko skoro ma oferty z Wisły Płock, Amiki i Zagłębia, czyli samych bogatych klubów).
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 11:30
> Co tu jest grane?Dlaczego Antek z synem upieraja sie na pilkarzy, ktorzy sa albo
> z Łodzi albo z Brazylii (albo jedno i drugie; vide: Giuliano ).Ja rozumiem
> ze tam maja swoje uklady, ze czesc tych pilkarzy znaja, ale bez przesady... 
dokladnie o tym samym pomyslalem. Ciagle sami pilkarze z Lodzi... Ale istotniejsze jest to na jakich pozycjach ci gracze wystepuja. Dwoch juz sprowadzonych i dwoch na celowniku to pomocnicy. a przeciez Ptak z Baniakiem jasno mowili: "po jednym na kazda pozycje"... no ale coz, nie ma sie czym podniecac, zobaczymy po rozpoczeciu sezonu kto w tej Pogoni bedzie gral...
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 11:45
Moze wkoncu sprowadziliby jakiegos pilkarza zwiazanego z naszym wojewodztwem.A swoja droga to Wieszczyckiego wolalbym na Twardowskiego nie ogladac,ale i tak jego przejscie jak i Rachwala jest bardzo malo prawdopodobne.
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 12:27
a propo Piekutowskiego:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bramkarz Wisły Kraków Adam Piekutowski może w przyszłym sezonie występować w barwach Skonto Ryga. Golkiper, mimo wystawienia na listę transferową, nie chce wypowiadać się o swoich planach transferowych.
- Mam przecież ważny kontrakt z Wisłą - argumentuje.
Serwisowi wislakrakow.com udało się dowiedzieć, że "Piekutem" poważnie interesują się działacze z Rygi. Jeśli nic się nie zmieni, Piekutowski wkrótce uda się do stolicy Łotwy na rekonesans.
Przypomnijmy, że Piekutowskiego w swojej drużynie chętnie widzieliby także trenerzy Pogoni Szczecin, która właśnie awansowała do ekstraklasy.
------------------------------------------------------------
no to o niego tez widze ciezki wyscig
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 13:13
Frangment wywiadu z Rzezniczakiem:
"Do niedawna miałeś także ofertę z Pogoni Szczecin. To już nieaktualne?
- Rzeczywiście taka propozycja też była. Moi rodzice postawili jednak pewne warunki, na które Pogoń nie przystała. I tak ta sprawa się zakończyła"
Najgorzej jak starzy maja niespelnione ambicje i probuja na sile uszczesliwic synka....
|
Kto nie pije ten donosi....
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 13:45
Czech w kadrze szkoleniowej Pogoni!!! : :
Wczoraj Zarząd MKS Pogoń Szczecin SSA podpisał umowę z młodym, 33-letnim szkoleniowcem z Czech – Pavlem Malurą. „Czeska szkoła trenerska stoi na wysokim poziomie, potwierdzają to sukcesy ich drużyny na Mistrzostwach Europy w Portugalii. Obserwując umiejętności piłkarskie Czechów utwierdzam się w przekonaniu, że zatrudnienie szkoleniowca z tego kraju jest dobrym pomysłem. Obecność Pavla Malury w sztabie szkoleniowym Pogoni zaprocentuje jak najlepszymi wynikami w pierwszej lidze.” – skomentował najnowszą decyzję Zarządu właściciel Pogoni Antoni Ptak.
Wkrótce cała drużyna spotka się z menadżerem Pogoni Dawidem Ptakiem, który przedstawi nowego trenera.
zrodlo: Pogonszczecin.pl
Niestety nie pisza czy on bedzie pierwszym trenerem czy moze jednym z trenerow....? [Ostatnio edytowane przez muniek: 2004-06-26 13:47]
|
Kto nie pije ten donosi....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 14:33
> To ktos z dwojki Baniak albo Pietrzak odejdzie, bo nie sadze zeby w skladzie
> szkoleniowcow bylo 4 trenerow(Baniak,Pietrzak,Malura,Rafałowicz)
no to chyba pozegnamy sie z Baniakiem bo Rafalowicz dobrze prowadzi rezerwy, a Pietrzak ma pewne miejsce
|
MW'03
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 15:15
Co do Rzeźniczaka - chłopak jest jeszcze bardzo młody i moim zdaniem powinien zostać w Łodzi. Jednak wybór Warszawy jako miejsca do dokończenia nauki w szkole i nauki rzemiosła piłkarskiego wydaje się trafny... tylko jest jedno ale - idzie do Legii, a tam młodzież gra najmniej w całej lidze już od paru lat, więc ogólnie wybór taki średnio dobry się wydaje.
Co do Giuliano - chyba u nas się lepiej pije niż w Grecji Jednak ja go nie widze w naszym składzie w ogóle :/
Co do Piekutowskiego - on ma 30 lat i pewnie chciałby pograć za granicą i trochę zarobić. Ja widziałbym innych golkiperów w Pogoni.
Co do Malury - skoro jest naprawdę tak utalentowanym szkoleniowcem to możemy się tylko cieszyć. Ja osobiście bym chciał żeby zastąpił Pietrzaka, bo jednak jak miałbym wybierać między nim a Bogusiem to wolałbym żeby BB został (jednak coś zrobił dla tego klubu w zeszłym sezonie) i razem mogliby z Malurą zrobić świetny duet. Ale boje się że Rafałowicz poleci... ale bym się wkurzył.
[Ostatnio edytowane przez Jay-J: 2004-06-26 15:17]
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 26/06/2004 22:15
mamy juz 2 zaklepane trasfery Ptak zapowiedział max 3 - 4
pojawia sie kwestia Wieszczyckiego ( musi byc słaby skoro innych ofert nie ma) Rachwała ( przydałby sie chłopak w sumei) A gdzie mowa o klasowych napastnikach ??
Mieciel (watpie, ale marzyc warto) Klimek ( a on cos gra :/) Sosin ( i to jest chyba najbardziej realne i byłby niewatpliewei wzmocnieniem) ale cos cuichutko o ruchach transferowych napastników :/
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2