Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 04/04/2005 22:29
Wlasnie przeczytalem na TVP3 w tym pasku co leca informacje napisane ze kibice cracovi sie pogodzili z kibicami wisly. Symbolem tego sa zwiazane szaliki.
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 04/04/2005 23:17
Słyszałam że Jurczyk wystawił księgę kondolencyjną w Urzędzie Miasta i wszyscy mogą się do niej wpisać....Nie wiem jak długo ma tam być bo Marian ma jechać na pogrzeb i chyba wezmie ja ze soba...
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 04/04/2005 23:44
Niech Marian zorganizuje na Jasnych Błoniach transmisje z pogrzebu Ojca Świętego... w całej Polsce są już deklaracje odnośnie zorganizowania, tylko u Nas jak zawsze nic w tym kierunku... znowu Jurczyk pokazuje że nic nie potarfi zrobić dobrze ! ...zresztą tu nie chodzi o wstyd przed resztą Polski ...tu chodzi o coś więcej ! Napewno wiele osób chciałoby przeżyć tą chwile wspólnie...
"To że nie mam dresu jest powodem wielkiego stresu mojego superego..."
"Pijmy piwo, jedzmy Śledzie, będziem silni jak niedźwiedzie"
"Życie jest bardzo niebezpiecznym zajęciem. Śmiertelność sięga stu procent"
Msza św na stadionie - 05/04/2005 00:39
Co sądzicie o zorganizowaniu mszy św. na stadionie Pogoni. Moim zdaniem w środę w kościele na Witkiewicza nie zmieścimy się wszyscy. Poruszmy ten pomysł.
pomysł jest dobry ale watpie zeby takie cos przeszlo, wtedy każdy kto chciał by mogl przyjsc i by wiedzial ze dla niego bedzie miejsce ale watpie zeby miasto czy klub sie na to zgodzili
u Jurczyka chyba to nie przejdzie, ale jak slyszalem w tv to juz chyba w Łodzkim w piątek jest zrobiony dzień wolny od pracy i od szkoły zeby wszyscy ogladali ceremonie pogrzebowa
Jak powiedział mi przed paroma minutami (około 10:00) przedstawiciel Biura Prasowego UM trwają prace, aby umożliwić transmisję pogrzebu na dwóch telebimach. Zorganizowanie takiej transmisji nie jest sprawą prostą organizacyjnie, dlatego w tej chwili można powiedzieć, że najprawdopodobniej przy Jasnych Błoniach będziemy mogli w piątek pożegnać Naszego Papieża i zobaczyć transmisję z pogrzebu.
Nom wlasnie chicalem to napisac. Juz wczoraj o tym byla dyskusja na forum GW. Dzisiaj jest to juz przesądzone na 99%. Brawa Panie Litwinski za zaintersowanie. chociaż nie tylko dla Pana..
Ostatnio edytowany przez: RosSi, 5 kwietnia 2005, 10:56 [1 raz(y)]
a może to nasz Pan Prezydent taki pokorny a do Watykanu jedzie, zna sieć telefonu Jurczyka, używa internetu z telefonu komorkowego.. i jeszcze mowi zeby dac tą kase na biednych, moze sam by coś dał.. pieniadze z budzetu miasta to tez nasze pieniadze :/
Jak donosi włoski dziennik "Corriere della Sera", według nieoficjalnych informacji, liczący cztery strony tekst jest napisany po polsku i obecnie jest tłumaczony.
Watykanista Luigi Accattoli pisze, że w testamencie papież nie wyraża woli dotyczącej pochówku w Polsce czy też przeniesienia serca do Krakowa.
Według Accattolego, powołującego się na nieoficjalne, ale wiarygodne źródła, testament duchowy z zawartym w nim wielkim przesłaniem zostanie najpierw odczytany podczas obrad zarządzającej teraz faktycznie Kościołem kongregacji kardynałów i dopiero potem opublikowany.
Jak pisze włoski watykanista, cztery strony tekstu papież przekazał swemu osobistemu sekretarzowi abp. Stanisławowi Dziwiszowi, a następnie, w niedzielę, testament trafił w ręce kardynała kamerlinga Eduardo Martineza Somalo.
"To kardynałowie zdecydują, czy i kiedy opublikować testament; oczywiście zostanie on opublikowany i to być może szybko" - napisał Luigi Accattoli.
Jego zdaniem, na temat dokumentu krążą, zwłaszcza w Polsce, pełne fantazji pogłoski. To nieprawda - podkreślił watykanista największej włoskiej gazety - że mowa w nim jest o pragnieniu pochówku w Polsce czy też przeniesienia serca do Krakowa i o tym, że w testamencie Jan Paweł II ujawnił utrzymywane w tajemnicy od 2003 roku nazwisko kardynała in pectore (czyli w sercu), którym miałby być abp Stanisław Dziwisz.
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763442793 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.