I'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air
they fly so high
they reach the sky
and like my dreams
they fade and die !
fortune's always hiding
i've looked everywhere
i'm forever blowing bubbles
pretty bubbles in the air !
UNITED !!! UNITED !!!
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 24/10/2005 10:52
Wygral Kaczynski, choc okurat glosowalem na Tuska, ale wkurwiaja mnie teksty typu, ze czas emigrowac, wyjezdzac z Polski itp. Przecierz to nasza Ojczyzna, niezaleznie kto ja rzadzi to zawsze nasza. Ci co tak pisza widze, ze nie maja poczucia pewnych wartosci. A co do tekstow typu, ze Kaczynski bedzie nam wioche robil to juz 5 lat rzadzil jeden prezydent, mniej wyksztalcony, ktory w wielu przypadkach nie umial sie zachowac. Inna sprawa, ze rozumiem dlaczego ludzie glosowali na Kaczynskiego. Poprostu program PO jest w tej chwili za liberalny, nie mozna wielu Polakom, ktorzy ledwo wiaza koniec z koncem, ktorych ledwo stac na wykupowynie lekow i ksztalcenie swoich dzieci powiedziec, ze powinni za to placic, nie majac pomyslu jak los tych ludzi poprawic.
Ostatnio edytowany przez: Pszczółek, 24 października 2005, 11:34 [1 raz(y)]
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 24/10/2005 11:17
No tak..Kaczynski wygral dzieki Samoobronie i Rydzykowi i to wystarczylo.Przekonal biedniejsza czesc spoleczenstwa ktorej jak wiadomo jest wiecej no i trafil
Poczekaj, aż PiS zacznie wprowadzać swoje "genialne" pomysły gospodarcze(vide: służba zdrowia finansowana z budżetu!!!) i zobaczymy jak wtedy będziesz odnosił się do życia w Polsce...no ale poczekajmy jeszcze na podział stanowisk w rządzie...ostatni ratunek Ministerstwo Finansów poza PiS!
Czarna e(L)ka w kółeczku się mieni!!!
Visca el Barca!!!
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 24/10/2005 13:14
A ja powiem tak... Generalnie jestem niezadowolony, swój stosunek do Kaczyńskiego wyrażałem już w tym temacie. Ale żeby nie chodzić zdołowanym przez najbliższe kilka lat, trzeba znaleźć jakiś plus tej sytuacji... A brzmi on następująco - "skoro Tusk skompromitował się fatalnie rozgrywając kampanię wyborczą, to prawdopodobnie skompromitowałby się jeszcze bardziej indolencją na arenie międzynarodowej". A więc jakiś plus jest.
Dlaczego mówię o kompromitacji? Z czego słynie Kaczyński? Z chamstwa, a swój stosunek do szarych obywateli - a więc SWOICH WYBORCÓW!!!! - wyraził swego czasu pięknym "spieprzaj dziadu". Nie wiem i chyba nigdy się nie dowiem, dlaczego Tusk nawet nie spróbował przypomnieć tego zdarzenia opinii publicznej - a jestem pewien, że w znaczący sposób wpłynęłoby to na wynik wyborów, bo pozostawiłoby to poważną rysę na prospołecznym wizerunku kaczuchy. Powiem szczerze - tak beznadziejnie rozegranej kampanii jeszcze nie widziałem i chyba już takiej nie doczekam, a fotel prezydenta jest NIE DLA IDIOTÓW.
To nie jest kwestia samego Tuska...począwszy od powstania PO zawsze miała problemy(zbyt łagodne słowo) z prowadzeniem kampanii wyborczej(może poza wyborami 4 lata temu).
Kampania Olechowskiego na prezydenta Warszawy...można powiedzieć, że nie istniała...w zeszłym roku kampania do Europarlamentu...dno.
Kampania tegoroczna...zarówno PO jak Tusk zaczeli bardzo dobrze, a później PO przespało totoalnie dwa tygodnie przed wyborami nie robiąc NIC , a następnie Tusk po pierwszej turze wyborów prezydenckich zaczął udawać Kaczyńskiego czym stracił część elektoratu lewicy która została w domu!!!
Znakiem firmowym PO są nieudane kampanie...
Visca el Barca!!!
Bardzo trafna interpretacja. dopoki nik Tuskowi i PO nie zaczol sie dobierac do dupy rzadzili w sadazach zarowno w wyborach parlamentarnych jak i prezydenckich. a jak wyszlo kazdy wie.
Wierni po porażce dumni po Zwycięstwie! TYLKO POGOŃ!!
Tusk przegral bo:
* zapomnial, ze Polska to nie tylko tzw klasa srednia
* Polska to nie tylko duze miasta
* Polska to nie tylko przedsiebiorcy
* reszta ludzi poczula sie odrzucona i poczula, ze to wlasnie ich kosztem beda zmiany w Polsce, przy takim bezrobociu, przy milonach osob nie pobierajacych zasilku, mowienie, ze trzeba jeszcze wprowadzic platna sluzbe zdrowia, studia...
nic dodac nic ujac, z dwóch złych wole Kaczyńskiego, od początku jakoś Tusk mi się nie podoba, jest za mało stanowczy w trudnych sprawach mogłby sobie nie poradzić.
###Pogoń Szczecin&Legia Warszawa - na zawsze razem###
Nie chce mi sie czytac tych wypocin nie wartych funta klakow. Najbardziej mnie wkurwia keidy ktos kto nie ma bladego pojecia wymadrza sie jak dupa kleryka.
1. Kto mysli, ze Kaczynski jest za panstwem policyjnym ten wie o programie PiSu i Lecha tyle co moja babcia na temat Playstation.
2. Kto mysli, ze prezydent jest tylko po to aby sie pokazywac w tv i nie glosowal na Lecha bo jest niemedialny ten niech lepiej sie nie osmiesza.
3. Aby spogladac w przyszlosc trzeba spogladac w przeszlosc.
potwierdza sie że te 4 gwiazdki pod nickiem nie sa za nicBrawo !
###Pogoń Szczecin&Legia Warszawa - na zawsze razem###
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 24/10/2005 19:27
Vasyl nie denerwuj sie tak Ale rzeczywisicie sensowne wypowiedzi to tylko 10% tematu...
Qbajag widze, ze jestes sympatykiem PO, ale ta sympatia troche Cie zaslepia. Zobaczymy co bedzie za 5 lat. Moim zdaniem dobrze sie stalo, ze jest "prawie" rownowaga miedzy PISem a PO bo jest sznasa na dalszy rozwoj kraju ale nie przez dzielenie spoleczenstwa na kategorie gorsza i lepsza. Mam nadzieje, ze wyciagna wspolnie wnioski z przeszlosci, takze z czasow, gdy byli sami i wladzy...
Odp: Wybory prezydenckie 2005 - 24/10/2005 20:22
Rozwój za PiS-u to Ja widzę na własne oczy w Warszawie...i nie ma mnie co zaślepiać bo sam głosowałem na Kaczyńskiego 3 lata temu...a teraz jestem antyPiS po tym co widzę na własnym podwórku.
A stykam się z ludźmi PiS-u na co dzień w działalnośći politycznej...i jestem bardzo pesymistycznie nastawiony do przyszłego rządu.
Visca el Barca!!!
No ale moze pare cytatow wlasnie z owego programu PiSu:
W imię dobra wspólnego z surowym traktowaniem będą
musieli się liczyć groźni nieletni przestępcy
Dłuższe kary pozbawienia wolności
Wprowadzenie kary bezwzględnego dożywocia
Zaostrzenie kar za przestępstwa
z użyciem przemocy przeciwko życiu i zdrowiu
Uchwalenie ustawy o ochronie spokoju obywateli, wprowadzającej
dotkliwe i niezwłocznie egzekwowane kary za zachowania aspołeczne,
traktowane dotąd bardzo pobłażliwie, a stwarzające wielkie dolegliwości
dla zwykłych obywateli, takie jak naruszanie spokoju i porządku publicznego,
ciszy nocnej, obyczajności itp.
Realizację programu „Spokojny dom”, zawierającego zbiór projektów
ustaw wzmacniających samorząd i władze państwowe w podejmowanej
przez nie walce z dolegliwymi społecznie przestępstwami i wykroczeniami.
Utrzymanie w ustawie „O przeciwdziałaniu narkomanii” zapisów
o karalności za posiadanie niewielkiej ilości narkotyków, co umożliwia
państwu skuteczną walkę ze zorganizowaną sprzedażą narkotyków.
Doprowadzimy do istotnego uproszczenia procedur
karnych, by przyspieszyć i usprawnić pracę organów
ścigania i wymiaru sprawiedliwości
24-godzinne sądy będą karać łamiących
prawo natychmiast po przyłapaniu ich
na gorącym uczynku
Dla przestępstw o charakterze chuligańskim wprowadzimy tzw. tryb
przyspieszony. Zajmować się nimi będą w trybie trzyzmianowym sądy
24-godzinne. Przestępca będzie karany niemal natychmiast po zdarzeniu.
Dzięki czemu więcej policjantów będzie patrolowało nasze ulice.
Działaniom policji zostaną w poszczególnych
latach nadane określone priorytety, takie jak np. opanowanie
terenów bezprawia, z których policja wycofała się i na których aparat
ochraniający bezpieczeństwo obywateli nie funkcjonuje, ustępując na
osiedlach miejsca bandom opryszków, okradającym samochody i kradnącym
telefony komórkowe chuliganom czy też terroryzującym miasteczka
lokalnym grupom przestępczym.
Aby policja mogła skutecznie ochraniać obywateli przed przestępcami,
wprowadzimy mechanizmy i rozwiązania prawne zapewniające współpracę
policji ze społecznościami lokalnymi, takimi jak wspólnoty mieszkaniowe,
rady osiedlowe, parafie i inne organizacje cieszące się zaufaniem społecznym.
Wzmocnimy Centralne Biuro Śledcze
Stworzymy elitarną jednostkę prokuratury
do walki z mafią i aferzystami
Wprowadzimy system nagród dla wybijających się w pracy i odnoszących
sukcesy w walce z przestępczością prokuratorów.
Przeprowadzimy reformę Komendy Głównej Policji.
Policja będzie kierowała się zasadą braku tolerancji wobec drobniejszych
przestępstw, takich jak kradzież rowerów czy też zwykły wandalizm.
W walce z przestępcami wykorzystamy również firmy ochroniarskie, które
będą musiały wymieniać się określonymi informacjami z policją
i współdziałać z nią.
I tylko sie nie dziw jak w ciagu najblizszych kilku lat na stadiony wprowadzony zostanie "model angielski". Taki model wlasnie zostal wybrany przez spoleczenstwo.
PS VasyL spytaj babci czy w weekend ma czas to bym Playstation przyniosl do naprawy
PS2 Te patriotyczne hasla w programie PiS rzeczywiscie sa piekne i mogly urzec...
PS3 Jakby co link do programu PiS - > Program PiS
PS4 Polityka precz ze stadionow
Nie ma co dyskutować...prezydent jest jaki jest...za dwa lata zobaczymy jak rządzi Lech.
Oby lepiej niż w Warszawie
W Warszawie niestety on w ogole nie rzadzi. Prawda?
a Ja sie dziwnie lekko Warszawiakom ze glosowali na Tuska bo ja bedac mieszkancem Wawy to bym glosowal na Kaczego ...bo logiczne jak wygra wybory to przestanie byc prezydentem Stolicy. A kto ma wiekszy wplyw na stoleczne miasto Prezydent Kraju czy Miasta
btw My i tak mamy najgorzszego prezydenta miasa...no moze obok Gorzowa i Piotrkowa bo tamci maja jeszcze problemy z kryminalem
Popieram TUSKA I PO ....niech sie chlopaki nie poddaja
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1772448330 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.