Dopingowicze wpadli na nowy pomysł oszukiwania kontrolerów. Sportowcy, w których moczu znajdują się ślady stosowania niedozwolonych substancji, mogą oszukać kontrolę antydopingową za pomocą sztucznego penisa.
W sztucznym penisie, który nieuczciwy sportowiec ma ze sobą podczas kontroli, znajduje się mocz "czysty", pozbawiony śladów stosowania niedozwolonych substancji i to właśnie on trafia do próbek, poddawanych później do badań.
Zestaw, składający się ze sztucznego penisa, zbiorniczka na mocz, strzykawki i podgrzewacza, można kupić w internecie. Kosztuje 150 dolarów.
Po raz pierwszy na ślad sztucznego penisa wpadł jeden z członków Niemieckiej Agencji Antydopingowej, który natychmiast poinformował o tym Rune Andresena, dyrektora Światowej Agencji Antydopingowej (WADA).
"Andresen kupił go przez internet. Do tego dołączony był także podgrzewać, który utrzymywał mocz w temperaturze ciała" - powiedział jeden z członków Niemieckiej Agencji Antydopingowej.
"Jeśli kontrolerzy dokładnie się nie przyjrzą, sztuczny penis nie rzuca się w oczy" - powiedział właściciel sklepu rozprowadzającego ten artykuł.
Na razie zwalczający doping nie mają dowodów, ale istnieje podejrzenie, że sztucznym penisem posługiwali się sportowcy podczas kontroli antydopingowych w czasie igrzysk w Atenach.
Odp: temat ogórkowy - 11/12/2004 16:26
Grzegorz Rasiak nadal imponuje skutecznością w rozgrywkach Championship (II liga angielska). W spotkaniu 23. kolejki Derby wygrało z Nottingham Forrest 3:0, a dwa gole zdobyl GRZEGORZ RASIAK
Pierwszą bramkę strzelił już w 4. minucie Tommy Smith. Kolejne gole popularnych "Baranów" były już autorstwa Rasiaka.
Na kwadrans przed końcem Polak trafił do siatki gości po podaniu Smitha. Popisał się efektowną "główką" z 7 metrów.
Rasiak ustalił wynik spotkania w 89 minucie. Tym razem Polak strzelił lewą nogą i trafił idealnie pod poprzeczkę. Rasiak uderzał ponownie z 7 metrów, a asystę zaliczył Duńczyk Morten Bisgaard.
byly to juz 7 i 8 trafienie Rasiaka w rozgrywkach Division One...tylko czemu nie gra tak z reprezentacji!!!
Bo reprezentacja to nie druga liga angielska.....jakby to była premiership to byłoby się czym zachwycać....
Zgadzam sie z tym ze reprezentacja a Derby to dwie rozne rzeczy bo tam widac ze graja na Rasiaka i portafi to wykorzystac ....ale z druga czescia Twojej wypowiedzi zgodzic sie nie moge bo moim zdaniem Divisoon One to jest bezposrednie zaplecze Premiership i panuje tam naprawde wysoki poziom do ktorego daleko polskiej lidze wiec mimo ze nie jestem fanem Rasiaka to zdobycie juz tych 8 bramek to jest dobre osiagniecie!
Odp: temat ogórkowy - 11/12/2004 18:16
Ludzie, będę wdzięczny za pomoc. Zastała mnie dziś taka oto sytuacja: Włanczam sobie kompa, patrzę a zamiast tapety mam cały ekran czarny i w środku widnieje taki oto komunikat:
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
ALL YOU DO WITH COMPUTER IS STORED FOREVER IN YOUR HARD DISK. WHEN YOU VISIT SITES, SEND EMAILS... ALL YOUR ACTIONS ARE LOGGED. AND IT IS IMPOSSIBLE TO REMOVE THEM WITH STANDARD TOOLS. YOUR DATA IS STILL AVAILABLE FOR FORENSICS. AND IN SOME CASES FOR YOUR BOSS, YOUR FRIENDS, YOUR WIFE, YOUR CHILDREN.
Every site you or somebody or even something, like spyware, opened in your browser, with all images, and all downloaded and maybe later removed movies or mp3 songs - ARE STILL THERE and could broke your life!
SECURE YOURSELF RIGHT NOW!
Removal instructions
Nie mogę niczego otworzyć, ani internetu, ani gg bo wyskakuje mi że jest jakiś błąd i automatycznie wszystko zammyka. Ktoś wie jak to zlikwidować Będę wdzięczny za pomoc.
Ludzie, będę wdzięczny za pomoc. Zastała mnie dziś taka oto sytuacja: Włanczam sobie kompa, patrzę a zamiast tapety mam cały ekran czarny i w środku widnieje taki oto komunikat:
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
ALL YOU DO WITH COMPUTER IS STORED FOREVER IN YOUR HARD DISK. WHEN YOU VISIT SITES, SEND EMAILS... ALL YOUR ACTIONS ARE LOGGED. AND IT IS IMPOSSIBLE TO REMOVE THEM WITH STANDARD TOOLS. YOUR DATA IS STILL AVAILABLE FOR FORENSICS. AND IN SOME CASES FOR YOUR BOSS, YOUR FRIENDS, YOUR WIFE, YOUR CHILDREN.
Every site you or somebody or even something, like spyware, opened in your browser, with all images, and all downloaded and maybe later removed movies or mp3 songs - ARE STILL THERE and could broke your life!
Removal instructions
Nie mogę niczego otworzyć, ani internetu, ani gg bo wyskakuje mi że jest jakiś błąd i automatycznie wszystko zammyka. Ktoś wie jak to zlikwidować Będę wdzięczny za pomoc.
Ja miałem podobnie ale wszystko chodziło na szczęście. Tą niby tapetę usunąłem: Właściwości: Ekran / Pulpit / Dostosuj Pulpit / Sieć Web i usuwasz to co tam jest. Jednak po jakimś czasie znowu wracało.W końcu jakoś nie wracało ale miałem pełno wirusów i tym podobnych gówien. Ostatecznie problem rozwiązałem formatem ale i tak go musiałem zrobić. Więc w sumie nie wiem jak ci pomóc.
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
Removal instructions
Ja miałem podobnie ale wszystko chodziło na szczęście. Tą niby tapetę usunąłem: Właściwości: Ekran / Pulpit / Dostosuj Pulpit / Sieć Web i usuwasz to co tam jest. Jednak po jakimś czasie znowu wracało.W końcu jakoś nie wracało ale miałem pełno wirusów i tym podobnych gówien. Ostatecznie problem rozwiązałem formatem ale i tak go musiałem zrobić. Więc w sumie nie wiem jak ci pomóc.
Ja już nie raz miałem podobne problemy ale usunolem je przez przywrocenie systemu do pozostalego stanu. Wpisalem w uruchom msconfig i przwrocilem kompa do pozostalego stanu tylko minusem jest to ze nektorych plkow nie mial ale najwazniejsze ze obeszlo sie bez formata
WARNING!
YOU'RE IN DANGER!
Removal instructions
Ja już nie raz miałem podobne problemy ale usunolem je przez przywrocenie systemu do pozostalego stanu. Wpisalem w uruchom msconfig i przwrocilem kompa do pozostalego stanu tylko minusem jest to ze nektorych plkow nie mial ale najwazniejsze ze obeszlo sie bez formata
Próbowałem i wyskakuje mi że nie można zlaleźć pliku msconfig. A co do zmiany pulpitu to nawet tego nie mogę wykonać.
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.