Mecz w wykonaniu Polaków dobry, szczególnie w drugiej połowie. Zaczęło się nie najlepiej, pierwsze 20 minut wyglądało typowo (podobnie jak w poprzednich MŚ w meczach z Portugalią czy Niemcami) murowanie bramki, chaos, chaos i jeszcze raz chaos. Obrona w przeciągu tych 20 minut popełniła tyle błędów że to nieporozumienie. Jop co wyprawiał to kpina, w ogóle nieprzygotowany do meczu, ślamazarny, skandalicznie wolny, każde jego dotknięcie piłki przyprawiało mnie o palpitacje serca. Z drugiej strony Boruc, który znów pokazał że jest jednym z najlepszych bramkarzy na świecie, przy karnym nie miał za dużo do powiedzenia bo został strzelony dobrze.
Druga połowa w wykonaniu Polaków to już coś zupełnie innego niż pierwsza. Chyba Benhaker dobrze im przygadał w przerwie, no i dobra zmiana tragicznego Jopa. Polacy mieli ogromną przewagę, ale niestety nie potrafili podwyższyć.
Boruc - jeden z piłkarzy meczu, bronił niemożliwe strzały, chyba Milan się uderzy w pierś,
Bąk, Żewłakow - pewnie, raczej bez zarzutu, popełniali stosunkowo mało błędów,
Wasilewski - w drugiej połowie nieźle, w pierwsze błąd za błędem,
Jop - skandal,
Golański - znów grał na nieswojej pozycji, popełnił parę błędów ale tym razem potrafił je naprawić, parę razy brał udział w akcjach ofensywnych, przyzwoity występ,
Dudka - w pierwszej połowie tragicznie w drugiej nieco lepiej, chociaż niektóre jego zagrania wyglądały tak ślamazarnie jak by grał w butach z żelaza,
Lewandowski - druga połowa bardzo dobra,
Smolarek - naprawdę nie wiem co o nim napisać, z jednej strony coś tam walczył, ale z drugiej to nie jest Smolarek którego oglądaliśmy podczas eliminacji do ME,
Krzynówek - walczył, strzelał, dobry występ - chociaż czasami mógł parę razy podać do lepiej ustawionego kolegi i byłaby groźna sytuacja,
Saganowski - kapitalny występ, dla mnie obok Rogera i Boruca 3 piłkarz meczu, walczył, dogrywał dobre piłki, asystował przy bramce,
Roger - widać że gra sprawia mu przyjemność, fajnie patrzało się na jego popisy techniczne.
Ogółem Polacy strasznie wolni, nie wiem czy wynika to z przemęczenia czy czego, ale Austriacy byli o tempo szybsi. Nie przypominam sobie żeby w czasie meczu ktoś z Polaków wygrał jakiś typowy biegowy pojedynek.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 13/06/2008 15:07
Ja osobiście staram sie na to spojrzeć troche realistycznie-jakie szanse mielibyśmy z grajcą pierwszym składem Chorwacją która również grała by o wszystko ale wystarczałby jej remis a nas urządzał by wynik minimum 2:0. Uważam że marne...Paradoks jest taki że teraz Chorwaci podejdą na luzie i nie bedą tak walczyć,my owszem bo będziemy chciali coś udowodnić. Pozatym pamiętajmy o starej maksymie że gzie dwóch sie bija trzeci korzysta,mam na mysli mecz Austri z Niemcami. a to że Niemcom troche morale podupadło,czerwień dla Schweiszteingera etc to naprawde można tu wietrzyć szanse...Tym bardziej że kto wie jak dalej bedzie ze ścianami dla gospodarzy...jest tylko jeden warunek musimy wysoko wygrać z Chorwacją która tak czy siak musielibyśmy pokonać...
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 13/06/2008 15:12
UEFA wstawiła się za brytyjskim sędzią Howardem Webbem, który podyktował rzut karny w doliczonym czasie spotkania Polski i Austrii (1:1).
- Nie myślimy, aby kontrowersyjnym było podyktowanie rzutu karnego, gdy gracz jest powalony przez pociągnięcie go za koszulkę - powiedział William Gaillard, rzecznik UEFA.
- To była właściwa decyzja, zgodna z regułami gry - dodał.
hahaha..mogliby już podarować sobie komentarz..hipokryci-naprawde nie zdziwie sie jak zabiorą nam to euro choćby tylko po to aby upokorzyć nas Polaków
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 13/06/2008 19:40
Na pięć miesięcy więzienia w zawieszeniu skazał austriacki sąd polskiego kibica za stawianie oporu siłom porządkowym w czasie zajść po przegranym 0:2 meczu Polski z Niemcami w Klagenfurcie w mistrzostwach Europy w Austrii i Szwajcarii.
"Oskarżony przyznał się do winy i bez sprzeciwu poddał się karze. Mam nadzieję, że będzie to dobra przestroga dla kolejnych pseudokibiców" - powiedział rzecznik prokuratury w Klagenfurcie Helmut Jamnig.
To pierwszy wyrok po tych incydentach. Ogółem zatrzymano wówczas 157 osób w tym kilkudziesięciu niemieckich chuliganów oskarżanych o skandowanie haseł antysemickich i ksenofobicznych. Niestety w olbrzymiej większości nie można im było tego udowodnić.
Przed sądem w Klagenfurcie stanęło w sumie sześć osób w tym cztery za stawianie oporu siłom porządkowym. Polski kibic, który od niedzieli przebywał w areszcie po wyroku został zwolniony. W najbliższych dniach musi wrócić do Wielkiej Brytanii, gdzie obecnie mieszka.
Niech cię nie niepokoją
Cierpienia twe i błędy
Wszędy są drogi proste
Lecz i manowce są wszędy
O to chodzi jedynie
By naprzód wciąż iść śmiało
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 13/06/2008 22:13
to co Orange wyprawia to miodzik...moje pary na ćwierćfinał Chorwacja-Czechy i Portugalia-Polska następnie Holandia-Szwecja i Hiszpania-Rumunia o ile im Pomarańczowi sie podłożą,nie chce Włochów ani Francji już oglądać...pozniej Chorwacja-Portugalia i Holandia-Rumunia a fimał Chorwacja-Rumunia coś czuje że jak 4 lata temu ME wygra ktoś na kogo sie nie stawia
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odp: EURO 2008 - zbiorczy temat piłkarski - 13/06/2008 22:49
Mecz na najwyższym światowym poziomie, ilość strzałów, ilość goli mówi sama za siebie. Holendrzy jeżeli z takim zaparciem, finezją i polotem będą brnąć w strone finału... to nie widzę dla nich przeszkód.
"..każda strata wychodzi mi na lepsze.."
Pogoń ponad wszystko ..
no mam wiec kryptoreklama z tego wyszła hehe a mówili dziś Francuzi przed meczem że holendrom drugi mecz taki jak z Włochami nie wyjdzie ale jak pisałem powyżej wystrzeli w tym roku jak i 4 lata temu ktos na kogo zupełnie sie nie stawia (Szwecja,Chorwacja...może Rosja o ile wyjdą z grupy)
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763388509 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.