| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 15:23
Przyczyna zgonu papieża !
Przeczytajcie...osobiscie nie mam pretensji do lekarzy, ze nie zastosowali tzw. uporczywej terapii..bo i tak dusza papieza juz odeszla jedynie by pozostalo cialo. Mam tylko zal ze go nie przytrzymali dluzej w szpitalu bo jak pisze wp.pl "Jak podkreśliła gazeta, gdy 13 marca papież opuszczał szpital, lekarze liczyli się z dużym ryzykiem infekcji. ". Takze moze gdyby dluzej zostal w szpitalu moze by dluzej zyl bo wkoncu zaczelo sie od tej nie szczesnej infekcji...

Dzisiaj gdy bylem w kosciele podczas podlitwy dla Papieza wszysyc zlapali sie za rece i razem sie modlili...zly sie same cisnely do oczu.
Ojcze czuwaj nad nami ...
['][']
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 18:10
Ja nie mogłem spać przez całą noc cały czas dręczyły mnie te myśli co my teraz bez Niego zrobimy.On był prawie że kopią Jezusa.Bądzmy dumni z Niego.W te trzy dni stał się cud.Mianowicie taki ,że Papież połaczył cały świat chociaż na dwa dni kiażdy na świecie mówił tylko o jednym , o stanie zdrowia papieża.Kazdy się modlił nie ważny czy jest żydem czy wyznawcą islamu.Każdy sie POŁĄCZYŁ.Podejżewam ,że to był najlepszy po Jezusie Chrystusie człowiek na naszej planecie.!!!!Tyle co on zrobił na tej ziemi nikt jeszce tyle nie zrobił co ON!A tym bardziej bądzmy dumni ponieważ to Nasz Rodak
|
http://www.soccerclips.net/compilations2.php?page=24&q=&cond=
Patrzcie i podziwiajcie Ryśka! 
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 18:16
(nie wiem czy juz nie zostało powiedziane) Proponuje aby jutro zajęcia w szkołach, uczelniach a nawet w pierwszych chwilach pracy zostały uczczonne 1minutą PRAWDZIWEJ ciszy... P.S o 20 na błoniach.. obecność OBOWIĄZKOWA
|
PKU !
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 18:18
Wciąż w tą nie moge uwierzyć...mimo, że było to do przewidzenia był to dla mnie szok...odszedł ktoś kto zmienił świat, jak to powiedział prezydent: odszedł jeden z największych ludzi w nowożytnej histori, zrodzony z polskiej ziemi (czy jakoś tak, zresztą nie ważne....) Odszedł człowiek który dla wielu ludzi był wzorem (i nadal będzie) Ale lepiej, że odszedł tam gdzie cały czas dążył, tam gdzie na niego czekają, w tą ostatnią pielgrzymke, tam gdzie nie ma juz cierpienia...Nigdy już nie będzie takiego Papieża... Jestem dumny, że żyłem w czasie jego pontyfikatu i że jestem Polakiem. Polakiem był najwspanialszy człowiek w histori....Kończy się jakaś era... Pokój jego duszy [']
P.S: Może to dziwne ale jak moja babcia zmarła (też wszyscy byli przygotowani) tak się nie czułem...
|
Pogoń to barwy, historia, stadion, klimat - POGOŃ TO MY! || Hala Madrid!
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 18:22
(2+1+3+7=13 / 0+2+0+4+2+0+0+5=13)->śmierć Ś.P Karola Wojtyły była wyznaczona... tyle w temacie... 
moze dziwne,ale ja w to wierze.Znajomemu w chwili smierci tez pasowaly liczby....
|
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 18:44
Tu jest wiersz specjalnie napiesany dla Papieza z kibice.net
JAN PAWEŁ II - PAPIEŻ WSZECHŚWIATA
Niedawno był jeszcze wśród nas. Lecz zabrał go do siebie Bóg i powiedział, że nadszedł jego czas. Zostawił po sobie ból i żal. Poszedł odkrywać nowego życia dal. Był kimś znaczącym dla wielu z nas. Kochaliśmy go wszyscy, każdy na swój jedyny sposób. Teraz siedzi pewnie w niebie. I spogląda na mnie, czy też na ciebie. Zastanawia się, dlaczego wszyscy płaczą? Przecież już niedługo się z nim zobaczą. Będzie na nas czekał po drugiej stronie. Na chwilę, gdy wszyscy razem połączymy nasze dłonie. Przygotujmy się, więc dobrze do tego spotkania. I odrzućmy na bok zemstę, nienawiść i inne niepotrzebne rozmyślania. Kochajmy się, więc wszyscy nawzajem, bo śmierć każdego czeka. Wybaczajmy drugiemu, aby ujrzeć w nim wartościowego człowieka. Zrób to, więc szybko, bo czas ucieka. Bo może już nie ma wśród nas już tego człowieka. Pamiętajmy o tym, że tak długo jak w nas żyją wspomnienia. Ocalimy ludzi od zapomnienia.............
Ojciec Święty na zawsze w naszych sercach, na zawsze z nami. WSZYSTKIMI POLSKIMI KIBICAMI
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 20:25
Przeczytajcie to i przemyslcie czy to tylko przypadek, ze tak czesto w biografi Jana Pawla II wystepuje 13...
16.10 - Wybór kardynała Karola Wojtyły na papieża (rok:197 . 16+10=26/2=13
13 kwietnia - Pierwsze nabożeństwo Drogi Krzyżowej w Koloseum Papieza.(rok 1979)
28 marca - Orędzie do Polaków, skierowane do prymasa Polski kardynała Stefana Wyszyńskiego Porozumienie, dialog, wytrwałość.(rok 1981) 2+8+3=13
13 maja - Zamach na życie Jana Pawła II.(rok 1981)
11-13 czerwca - Podróż do Argentyny i Brazylii.(rok 1982)
3-10 - Beatyfikacja Fra Angelico - dominikanina, wybitnego malarza.(rok 1982) 3+10=13
10-13 wrzesnia - Podróż do Austrii. (rok 1983)
27.12 - Wizyta w celi zamachowcy Ali Agcy.(rok 1983) 27+12=39/3=13
13 kwietnia - Wizyta w rzymskiej synagodze i audiencja dla głównego rabina Rzymu.(rok 1986)
13 stycznia - Audiencja dla gen. Wojciecha Jaruzelskiego (rok 1987)
21.05 - Otwarcie schroniska dla ubogich przy Watykanie.(rok 198 21+5=26/2=13
13 kwietnia - Przywrócenie hierarchii kościelnej w ZSRR. (rok 1991)
10-13 maja - Podróż do Portugalii i wizyta w Fatimie(rok 1991)
13 sierpnia - rozpoczecie Czwartej podróży do Polski (rok 1991)
13 grudnia - List do dzieci w Roku Rodziny. (rok 1994)
12-13 kwietnia - Podróż do Sarajewa. (rok 1997)
13 lutego - Audiencja dla zwierzchnika Kościoła anglikańskiego arcybiskupa Canterbury George'a Carreya. (rok 1999
13 czerwca -Ułaskawienie Mehmeta Ali Agcy, terrorysty tureckiego, który za dokonanie zamachu na Papieża w 1981 roku skazany został przez sąd włoski na dożywotnie więzienie, przez prezydenta Włoch Carlo Azeglio Ciampiego.(rok 2000)
13 lutego – śmierć s. Łucji dos Santos – ostatniej wizjonerki z Fatimy (2005)
13 marca – Papież powraca do Watykanu, krótko przed wyjściem ze szpitala po raz ostatni przemawia do wiernych (2005)
data urodzin : 18.05.1920 wiec 1+8+5+1+9+2= 26/2= 13....
Godzina smierci Papieza: 21:37 wiec 2+1+3+7=13....
data smierci Papieza: 2.4.2005 wiec 2+4+2+5=13....
26lat pontyfikat/2 =13
i na koniec, dzien wyboru : 16.10.1978 = 1+6+1+1+9+7+8 = 33 ... wiek Jezusa Chrystusa
Trzynasty apostol ?
Troche na sile...ale ciekawe...
[*]
|
MKS
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Jan Paweł II nie żyje :( - 03/04/2005 21:11
Vega
na siłe czy nie,ale coś w tym jest !
|
"...patrzę na własne odbicie w witrynie i widzę to, że jest realne, nie będąc hologramem przypomina po której stronie się znalazłem i w jakim celu tak naprawdę..."
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6