| Autor |
| Wiadomość |  |
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 18/06/2004 20:14
Jak tam, Jay-J, dalej chciałbyś Kapsę? Właśnie wywalono go z hukiem z Wisły Płock, a jego następcą jest Robert Gubiec - co dobitnie świadczy o klasie Twojego ulubionego Pawełka 
Poza tym gratuluję kolejnej kontrowersyjnej wypowiedzi Malarz to jeden z lepszych bramkarzy w naszej lidze, miał pecha, bo Peskovic jest po prostu jeszcze lepszy (gdyby o sile zespołów naszej ligi stanowili bramkarze, Świt walczyłby o mistrzostwo). Piekutowski to również dobry bramkarz, pokaż mi pięciu lepszych w lidze (wiem, co powiesz: Kapsa :biglaugh: ).
Andraszak? Przecież to cipka, ludzie... Niech idzie do Górnika, jeden rywal w lidze mniej 
No i nie zgodzę się co do Kaczmarka. Zgoda, to kolejny nominalny lewy pomocnik. Ale jest wszędobylski, potrafi zmieniać pozycję z partnerami (kto był na sparringach z jego udziałem, ten wie) - podobnie jak Grzelak. Jeżeli ma się dwóch kreatywnych skrzydłowych (a my możemy takich mieć), to umiejętność wymienności funkcji może doprowadzić do tego, że nasi rywale po prostu zgłupieją - nie będą wiedzieli, jak nas "ugryźć"...
Teraz już nie gra się tak, że pan lewoskrzydłowy jest przywiązany do lewej strony, pan prawoskrzydłowy biega sobie po prawym skrzydle, pan ofensywny pomocnik stoi za napastnikami, a pan napastnik nie cofa się po piłki - takie czasy już minęły, teraz w cenie jest wymienność funkcji...
W lidze polskiej, w której nie mamy zbyt wielu inteligentnych defensorów z wizją gry, taki system gry może być jeszcze bardziej skuteczny... Pokazał to w tej rundzie Lech, obecnie zdecydowanie najbardziej efektowna drużyna w lidze. Sukces możemy odnieść tylko odrywając się od schematów, w innym razie wtopimy się w szarość naszej ligi - a tego chyba byście nie chcieli?
[Ostatnio edytowane przez Vaginal Cancer: 2004-06-18 20:15]
|
Zdelegalizować traktor.
Męska forma: demon. Żeńska forma: demona. Nijaka forma: De Mono.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 08:54
Andraszak to nic specjalnego, nie przyda się.
Kapse wywalili? Teraz nic nie szkodzi na przeszkodzie by go ściągnąć Choćby na drugiego bramkarza.
Lepsi od Piekutowskiego? Majdan, Boruc, Liberda, Wierzchowski, Piątek i Bęben (6 wymieniłem i to bez Kapsy!)
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 09:15
Czy mówisz o tym Majdanie, który jak na razie w Wiśle wpuścił więcej szmat niż wybronił trudnych piłek? Czy może o tym, który siedział na ławce w Goeztepe i Ashdod, niby za długie włosy (ahh, ta nietolerancja )?
Czy mówisz o tym Bębnie, który w Odrze broni tak źle, że kibice oskarżyli go o handel meczami?
Co do pozostałych zgoda - ale to tylko czterech
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 09:22
Jakub Rzeźniczak ma ponoć podpisać 5 letni kontrakt z Legią Warszawa
za Sportem
dla zainteresowanych
Bartosz Karwan, Veselin Djoković ( były Portowiec) i Mirko Poledica mają w najbliższym czasie stać się zawodnikami Legii. Blisko Łazienkowskiej jest także Maciej Korzym, który uzgodnił już z klubem warunki umowy.
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 09:24
Rzeźniczak nie "ma podpisać", tylko podpisał już w maju. Info nieoficjalne, ale w 100% pewne.
Aha, Jay-J, dedykuję Ci wypowiedź pewnego kibica Wisły Płock, prosto z forum PN:
W gazecie Wyborczej - Płock przeczytałem, że Wisła (Płock) rozmawia z Madejem z Lecha Poznań. Moim zdaniem w Płocku zawsze była silna pomoc, ale teraz będzie jeszcze lepsza. Do Wisły ma również trafić Ireneusz Kowalski z Zagłębia Lubin, a Kapsę (już na ławkę, pierwszym bramkarzem w Płocku jest Kuba Wierzchowski) ma zastąpić Pesković.
Nie wiem dlaczego w ankiecie nie ma Płockiego zaspołu - on zawsze z tego słynął, że kupował dużo zawodników. Na sprzedaż: Bartek Jurkowski (chce odejść do Legii) Andzrej Kobylański (koniec kontraktu) Marcin Wasilewski (za mecz z Widzewem) Paweł Kapsa (to chyba najsłabszy bramkarz Wisły jakiego widziałem)
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 10:09
> Czy mówisz o tym Majdanie, który jak na razie w Wiśle wpuścił więcej szmat niż
> wybronił trudnych piłek? Czy może o tym, który siedział na ławce w Goeztepe i
> Ashdod, niby za długie włosy (ahh, ta nietolerancja )?
Zgadzam sie ze Rada juz sie skonczyl niestety Bardziej bazuje na nazwisku niz na aktualnej dyspozycji.. Na jednym z forow Wisly jest watek o nim (chyba z 5 stron) i wiekszosc Wislakow uwaza ze wcale nie jest lepszy od Piekutowskiego..
|
Tylko Pogoń, ukochana Pogoń...
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 13:18
Pogoń chce Sypniewskiego!
W piątek szwedzki klub Malmoe FF poinformował, że w trybie natychmiastowym rozwiżał umowę z polski napastnikiem - Igorem Sypniewskim. Tymczasem sami zainteresowany twierdzi, że nadal będzie grał w tym klubie - pisze "Super Express".
Teraz po "sypka" zgłasza się Pogoń Szczecin.
"Biorę go w ciemno, zaraz porozmawiam o tym z panem Antonim Ptakiem" - powiedział Bogusław Baniak, trener Pogoni.
"Pogoń? W Polsce raczej nie zagram..." - skomentował Sypniewski.
Więcej szczegółów w "Super Expressie"
żródło : onet.pl
Mało relane , chociaż ...
|
O swe walczyć będziemy, tradycja nie zginie póki my żyjemy...
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 16:49
a ni mi sie sni ja tu sam tego psychola nie wpuszcze, niech nawet do szczcina nie przyjezdza. radze mu isc do psychiatry a potem zaczac gracw pilce ! A co do Piekutowskiego to jak najbardziej. Chetnie widze tu Mieciela , Guliano ( ale w formie gdy gral w Legii) Wisniewskiego, Andraszak by byl tu niepotrzebny, niech Dawid Ptak jakiegos dobrego napastnika i prawego pomocnika z brazylii przywiezie (to wtedy Mieciela nie trzeba sciagac , a wziac prawego pomocnika wrazie gdyby guliano niedosszedl do porozumienia lub dgyby byl w zlej formie). Aha grzelak moze przyjsc choc on tu niczym nieblysie - kolejna woda sodowa i kolejny bartek lawa ! A co do odejscia to mowimy PAPA : Pilarzowi,Rodrigo,Napierale,Mauro. AHA ZAPOMNIAŁBYM TRZEBA TU Z POWROTEM ŚCIĄGNAĆ WŁÓDARCZYKA, znowu by była polewka z niego [Ostatnio edytowane przez bartollo2002: 2004-06-19 16:57]
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 17:44
Brakuje nam klasowego napastnika - snajpera i z tym kazdy sie chyba zgodzi , ze aby powalczyc ta pozycja musi byc u nas silnie obsadzona!Na ta pozycjje planowani sa :mięciel, Sypnieski , Klimek! Co do sprowadzenia tych 2 pierwszych nie bardzo chce mi sie w to wierzyc! Zakładając ze jest to mozliwe najbarziej przydałby sie nam :miętowy" choc nie jest on rasowym "sepem" który zawsze wie gdzie sie znalezc i noge dołozyc potrafi!! w tej roli sprawuje sie chyba lepiej sypniewski i technicznie jest chyba lepszy! problem tylko polega ze chyab nie ma zarówno pod sufitem koles moze to to słonce w Grecji A klimek trudno cokolwiek powiedziec o jego formie (jak ktos wie niech mowi) ale nie bedzie on chyba naszym kluczowym piłkarzem.
Chyba ze młode ptaszysko jakiegos zdolniache przywiezie z Brazylii , ale na gwiazde bym nieliczył , raczej co najwyzej przecietnego kopacza(chyba ze ktoś ma inne cynki)
|
|
|
|
|
|
|
|
Odp: Transfery na I lige !!!!!! - 19/06/2004 19:50
A może by tak Ptak zainteresował się kimś z reprezentacji Łotwy? Cena rynkowa Verpakovskisa to podobno około 100 tysięcy euro, co na pewno nie jest poza naszym zasięgiem... Ponadto, przydali by się tacy gracze jak Blagonadezdins, Lobanovs, Astafjevs, Rubins... Wszyscy są do wzięcia, a nie sądzę by odeszli do jakichś mocniejszych klubów z Zachodu...
|
Zdelegalizować traktor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- 1
- 2
- 3