Odp: Mistrzostwa Świata 2010 w RPA - 13/06/2010 21:02
jebać folksdeutcha klosego! prowadza już 2-0 a graja bez ballacka a to spore osłabienie. Mnie na razie te mistrzostwa rozczarowują. nie widziałem wszystkich spotkań, ale do tej pory jako tako dało rade spotkanie Anglików z USA. Ogólnie mało bramek jakos tak smętnie, oby sie to wszystko rozkręciło gdy do gry rusza ci co naprawde beda sie liczyć w tej imprezie
Ostatnio edytowany przez: Castaway, 13 czerwca 2010, 21:10 [1 raz(y)]
"Balansujcie dopóki się da, a gdy się już nie da, podpalcie świat!" - J. Piłsudski
Pozytywny aspekt tych mistrzostw jest bardzo dobre sędziowanie. To tak na marginesie.
'Ludzie, w których może jeszcze tkwi iskierka ludzkości, uczuć ludzkich, opamiętajcie się! Usłyszcie mój krzyk, krzyk szarego, zwyczajnego człowieka, syna narodu, który własną i cudzą wolność ukochał ponad wszystko, ponad własne życie, opamiętajcie się! Jeszcze nie jest za późno!"
Odwagę, bym mógł zmieniać rzeczy, które mogą i powinny być zmienione,
Łagodność, bym akceptował rzeczy, które nie mogą być zmienione i
Mądrość, bym umiał odróżnić jedne rzeczy od drugich.
ja mam jak do tej pory wszystkie obejrzane i moim zdaniem od anglia-usa zdecydowanie lepszy korea-grecja. tzn sama korea, bez grecji ale faktycznie jest tak jak piszesz, smetnie jakos, na wygwizdowie graja, malo kibicow, duzo wuwuzeli zamiast tego, jak do tej pory rozczarowanie. co do niemcow to niestety jak na razie najlepiej wypadaja. cale szczescie ze przed nami jeszcze ta lepsza polowa z Holandia, Brazylia, Portugalia, Hiszpania i innymi. oby zagrali na miare swoich mozliwosci to bedzie dobrze.
i tak jak ktorys post powyzej: sedziowanie na wysokim poziomie, malo bledow, co ciekawe sedziowie jak do tej pory bardzo egzotyczni. moze to i dobrze
Jak koleś wskakuje kolanami innemu zawodnikowi od tyłu w nogi to czego żeś się spodziewał? Bo ja tylko jednego - poważnej kontuzji (całe szczęście Cahill nie trafił). Chyba mało grasz i przez to nie wiesz jak poważne mogą być konsekwencje takiego psikusa.
Statystycznie gołąb żyje tylko kilka lat (choroby, wypadki i ogólnie "ciężkie życie")
Wszedł od tylu kolanami bo wydaje mi sie ze nie chciał robić wślizgu nogami (chyba w ostatniej fazie je schował i stad te kolana, nie wiem dokładnie 1 powtórka była) a nie było to jakieś ostre wejście od tylu. Wg mnie zasługiwało na żółtą, bo nie było tu przy okazji widać jakiejś premedytacji w tym zagraniu.
ta czerwona to z kapelusza! chyba ze widziałem inną powtórkę od tego co widział sędzia....parodia
Jak koleś wskakuje kolanami innemu zawodnikowi od tyłu w nogi to czego żeś się spodziewał? Bo ja tylko jednego - poważnej kontuzji (całe szczęście Cahill nie trafił). Chyba mało grasz i przez to nie wiesz jak poważne mogą być konsekwencje takiego psikusa.
Wszedł od tylu kolanami bo wydaje mi sie ze nie chciał robić wślizgu nogami (chyba w ostatniej fazie je schował i stad te kolana, nie wiem dokładnie 1 powtórka była) a nie było to jakieś ostre wejście od tylu. Wg mnie zasługiwało na żółtą, bo nie było tu przy okazji widać jakiejś premedytacji w tym zagraniu.
był to ewidentny faul na kartke, nie koniecznie czerwo, ale mial prawo pokazac. niestety, niemcy jak na razie pokazali najlepszy futbol
"Racja jest jak dupa, każdy ma swoją" "Panie Marszałku a jaki program tej partii? - Najprostszy z możliwych, bić kurwy i złodziei, mości hrabio" J Piłsudski
"W sferze sportowej mam całkowite zaufanie do Grzegorza Smolnego [wiceprezesa Pogoni]. Uważam, że jest jednym z najlepszych dyrektorów sportowych w Polsce."
Będzie rewolucja. Koniec wuwuzeli?!
Szef komitetu organizacyjnego mistrzostw świata w RPA Danny Jordaan przyznał, że wuwuzele niebawem mogą zniknąć z mundialowych stadionów. Piłkarze, kibice, dziennikarze oraz stacje telewizyjne domagają się usunięcia hałaśliwych trąbek.
Śpiewy na stadionach? Głośny doping pomagający piłkarzom? Na pewno nie podczas meczów mundialu w RPA. Wuwuzele sieją spustoszenie. Wszyscy, poza kibicami gospodarzy, mają ich serdecznie dość i marzą o tym, by raz na zawsze zniknęły ze stadionów. Niewykluczone, że niebawem ich życzenie zostanie spełnione.
- Jeśli będziemy mieli podstawy, by to zrobić, to tak, (wuwuzele) zostaną zabronione - powiedział szef komitetu organizacyjnego mistrzostw świata w RPA Danny Jordaan.
- Jakie to będą podstawy? Nie tylko fakt, że są hałaśliwe i uciążliwe. Już wcześniej zapowiadaliśmy, że jeśli jedna z tych trąbek wyląduje na murawie, to podejmiemy odpowiednie działania - dodał.
Piłkarze i trenerzy nie mogą się komunikować, bo wuwuzele zagłuszają wszystko. Dziennikarze nie mogą opisać atmosfery na stadionie, bo nie słychać kibiców, tylko trąbki wydające dźwięk przypominający miliony pszczół. Stacje telewizyjne, które za grube miliony kupiły prawa do pokazywania mistrzostw, narzekają na problemy z nagłośnieniem.
- Z powodu trąbek nie słyszymy się na murawie - powiedział kapitan reprezentacji Francji Patrice Evra. - Nie możemy nawet spać, bo ludzie zaczynają trąbić od 6.00 rano - dodał.
- Próbowaliśmy coś zrobić. Wydaliśmy zakaz używania wuwuzeli podczas grania hymnów oraz zapowiedzi na stadionach. Jest ciężko, ale robimy, co w naszej mocy - tłumaczy Jordaan.
- Sam również preferowałbym śpiewanie. Dzięki temu atmosfera na stadionach zawsze jest wspaniała. Będę próbował ich do tego przekonać - zakończył.
- Jakie to będą podstawy? Nie tylko fakt, że są hałaśliwe i uciążliwe. Już wcześniej zapowiadaliśmy, że jeśli jedna z tych trąbek wyląduje na murawie, to podejmiemy odpowiednie działania - dodał.
Ja bym specjalnie taką trąbke rzucił na murawe, moze wtedy był by zakaz dmuchania w te trąbki!
Przecież tam sobie normalnie można wnosić i pić na trybunach browary w szklanych butelkach. Kibice mogą sobie chodzić po całym stadionie jak im się podoba. Jakiś dzikus zamiast po drzewach skakał po jupiterach i ichnia policja nie wiedziała co z nim zrobić.
Na potęgę okradają w hotelach, słabo wyglądają te mistrzostwa pod względem bezpieczeństwa.
A propos Niemców i całej tej armii zaciężnej.
Skład ich reprezentacji U-16 z jednego z niedawnych meczów:
Odisseas Vlachodimos - Noah Korczowski , Leart Pacarada , Nico Perrey , Robin Yalcin - Levent Aycicek , Emre Can , Michael Knötzinger - Okan Aydin , Mirco Born , Mattia Maggio
wczoraj sie wlasnie smialem z podstawowej reprezentacji, ale widze ze mlodziki jeszcze lepsze. tworcy "jedynej i slusznej idei" teraz sie w grobie przewracaja jak z gory patrza ze w ich pieknym kraju w reprezentacji graja kebaby, murzyni,Polacy i inni
panie i panowie - dzisiaj zaczynamy lepsza czesc spotkan
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194:
SELECT
s.sesja_uzytkownik,
s.sesja_zalogowany
FROM
forum_sesje as s,
forum_uzytkownicy as u
WHERE
1763362035 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180
AND
s.sesja_uzytkownik = u.id
AND
s.sesja_zalogowany = 'tak'
ORDER BY
u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36;
!
Error nr 1024;
Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired /home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50;
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi. Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.