Autor
Wiadomość
   Hyde Park -> dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. << początek   < poprzednia   l   następna >   ostatnia >>     idź na dół   
socker2
Kibic
IP: zapisany
Na forum od 5957 dni

dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 18:28
Witam

Chciałbym was bardzo prosić o pomoc związaną z rozdzieleniem Szczecina na 10 regionów (dzielnice, osiedla itp.). To znaczy jestem administratorem gry w przeglądarce internetowej gangsters.pl . Jest to gra, w której użytkownik wciela się w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera. W tej właśnie grze tworzymy obecnie Gangi (możliwość zakładania własnej grupy przestępczej, czyli to taki dział do grupowych działań). Każdy gang będzie mógł przejmować dzielnice 100 największych miast w Polsce (+ Kołobrzeg, Wołomin i Zakopane).

Nie mieszkam w Szczecinie, stąd prośba do forumowiczów...do mieszkańców o pomoc przy odpowiednim nazewnictwie 20 dzielnic miasta. Oczywiście sam szukałem informacji o Szczecinie i próbowałem podzielić miasto na 10 regionów, jednak na pewno nie zrobiłem tego tak dobrze, jak mógłby to zrobić mieszkaniec Szczecina. Poniżej wklejam moje dzielnice i prosiłbym bardzo o komentarz, czy rzeczywiście poprawnie podzieliłem miasto na 20 części. Jeżeli moje wymysły nie są odpowiednie:) to byłbym wdzięczny, gdyby ktoś podał swoje propozycje, które będą zgodne z rzeczywistością:)

Centrum, Turzyn, Łękno, Gumieńce, Pogodno, Bukowo, Żelechowa, Dąbie, Podjuchy, Świerczewo

W gangsters dzielnic do Szczecina powinno być dokładnie 10 (niestety nie może być więcej, oraz również mniej). Dzielnice powinny być tak rozpisane, żeby zawierały one każdy skrawek miasta. To znaczy dla przykładu załóżmy, że dane miasto jest w kształcie np. kwadratowej szachownicy. Do tego miasta potrzebne są 64 dzielnice. Miasto powinno być tak rozdzielone, żeby dzielnice zawierały każdą część tej mapy (szachownicy). W tym przypadku akurat szachownica ma 64 pola, więc każde pole będzie należeć do jakiejś dzielnicy.

Trochę nabazgrałem, ale mam nadzieję, że rozumiecie o co chodzi:) Do każdego miasta będzie również dostępna mapa google z zaznaczonymi dzielnicami, dlatego bardzo ważne jest dla mnie, aby regiony zawierały całe terytorium Szczecina. Poniżej wklejam również przykład odpowiedniego podziału Warszawy (niestety znalazłem taką mapkę tylko do stolicy).

http://bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/28B2D1DB-D849-4B1A-92DE-B46268115669/0/mapa_warszawa_biale_tlo.jpg

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 19:40
Zdroje,Zydowce,Słoneczne,Dąbie,Bukowe,Majowe,grabowo,Drzetowo,Golęcin,gocław,Stołczyn,skolwin,żelechowa,Warszewo,osowo,Niemierzyn,Pomorzany

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
niebuszewo8308
Kibic
Na forum od 6053 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 19:52
Niebuszewo:D

POGOŃ SZCZECIN
Barył
Kibic
Na forum od 6025 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 20:10
Właśnie, co z niebuszewem??? Największa dzielnica szczecina i najbardziej kozacka, a tu jej nie ma... Musi być niebuszewo... przede wszystkim.

manisz
Kibic
Na forum od 7546 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 20:11
Podjuchy jeszcze całkiem pokaźne

nowa od nowa
Kibic
Na forum od 6808 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 20:16

Barył napisał:  
Właśnie, co z niebuszewem??? Największa dzielnica szczecina i najbardziej kozacka, a tu jej nie ma... Musi być niebuszewo... przede wszystkim.

z Niebuszewem chyba jest ten problem,że niewielu potrafi określić granice tej dzielnicy-pod niebuszewo są podciągane autonomiczne rejoiny jak np Grabowo czy Drzetowo. Tak mi sie np wydaje. Podobnie jest też np z Gumieńcami,a nawet Podjuchami (klucz,żydowce)

PZPN=Pieniądze Zagrabimy Piłke Niszczymy
Bo(L)eK_27
Kibic
Na forum od 6034 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 20:44
Tak się składa,że od pierwszego roku wisi u mnie na ścianie w akademie wielka mapa Szczecina.I Dużych charakterystycznych dzielnic jest tak naprawdę 8. Ale jeżeli ma byc to 10 dzielni oto i moja propozycja.

Śródmieście jako Centrum, od południa zgodnie z ruchem wskazówek zegara kolejno: PODJUCHY, POMORZANY, GUMIEŃCE, POGODNO, NIEBUSZEWO, DĄBIE, WIELGOWO, Os. SŁONECZNE / MAJOWE (do uzgodnienia), ZDROJE.

I chyba jest to najbardziej trafny podział,uwzględniając liczbę ludności, obszar i budynki zamieszkałe przez ludzi,a nie budynki przemysłowe oraz zgodny z dworcami PKP.

Pozdrawiam

BadBoy
Kibic
Na forum od 7780 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 20:56
a Swoją droga to ilu z Was już tam weszło??(zarejestrowało się) :P :P :P

No One Like Us....We don't Care...
pit26
Kibic
Na forum od 8220 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:11

Bo(L)eK_27 napisał:  
Tak się składa,że od pierwszego roku wisi u mnie na ścianie w akademie wielka mapa Szczecina.I Dużych charakterystycznych dzielnic jest tak naprawdę 8. Ale jeżeli ma byc to 10 dzielni oto i moja propozycja.

Śródmieście jako Centrum, od południa zgodnie z ruchem wskazówek zegara kolejno: PODJUCHY, POMORZANY, GUMIEŃCE, POGODNO, NIEBUSZEWO, DĄBIE, WIELGOWO, Os. SŁONECZNE / MAJOWE (do uzgodnienia), ZDROJE.

I chyba jest to najbardziej trafny podział,uwzględniając liczbę ludności, obszar i budynki zamieszkałe przez ludzi,a nie budynki przemysłowe oraz zgodny z dworcami PKP.

Pozdrawiam

Dokladnie tak jak kolega napisal powyzej - mysle,ze jest to najlepsza propozycja.

Vi kommer sammen!
Danske liv... Odense...
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:24
mój podział to:
zaczynając od podziału na 4 duże dzielnicy ze strony wikipedi --->KLIK

to z wybrałbym z:
---PÓŁNOCY
Niebuszewo, Żelachowo, Gocław
---ZACHODU
Gumieńce, Pogodno, Pomorzany
---ŚRUDMIEŚCIA
jako całość po nazwą Śródmieście, które jest chyba częściej u nas używane
---PRAWOBRZEŻA
- Dąbie
- Słoneczne
- Zdroje

Ultras Pogoń!MW03!Prawa Strona Miasta!
AMS
Kibic
Na forum od 7612 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:24
Jest to gra, w której użytkownik wciela się w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera (cytat)
Znacie jedna z nowszych historii naszego miasta,panowie ZELECHOWO musi byc:):):)

A ja i tak wierzyc nie przestane...
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:25

Pogon v Wieden napisał:  
Jest to gra, w której użytkownik wciela się w tak jakby kryminaliste, czyli gangstera (cytat)
Znacie jedna z nowszych historii naszego miasta,panowie ZELECHOWO musi byc:):):)

z ŻELACHOWA to najsłyniejszy gangster Szczecinski jest:) Oczko.

ROJ
Kibic
Na forum od 7393 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:30
Szczecin administracyjnie podzielony jest na 4 duże dzielnice w skład każdej wchodzą osiedla lub stare dzielnice:
1. Śródmieście - Drzetowo-Grabowo,Niebuszewo- Bolinko, Łękno, Turzyn, Śródmieście- Pólnoc, Śródmieście- Zachód, Centrum, Stare Miasto, Nowe Miasto, Międzyodrze-Wyspa Pucka
2.Zachód-Osów, Głębokie-Pilichowo,Zawadzkiego-Klonowica, Arkońskie-Niemierzyn, Krzekowo-Bezrzecze, Pogodno, Świerszczewo, Gumieńce, Pomorzany
3.Prawobrzeże - Załom, Dąbie, Wielgowo-Sławocisze, Płonia-Śmierdnica-Jezierzyce,Kijewo, Majowe, Słoneczne, Bukowo-Klęskowo, Zdroje, Podjuchy, Żydowce- Klucz
4. Północ-Niebuszewo, Żelechowa, Warszewo, Bukowo, Golęcino-Goclaw,Stołczyn, Skolwin
To tak fachowo. Jak chcesz do gry i koniecznie na 10(20) to bym to widział tak.
1. Śródmieście (Śródmieście, Centrum)
2. Międzyodrze (Stare Miasto, Międzyodrze)
3. Dąbie (Dąbie, Płonia lub Wielgowo)
4. Słoneczne (Słoneczne, Bukowe)
5. Podjuchy (Podjuchy, Zdroje)
6.Pomorzany (Pomorzany, Wzgórze Hetmańske)
7. Gumieńce (Gumieńce, Reda)
8. Pogodno (Pogodno, Głębokie)
9. Niebuszewo (Niebuszewo i do wyboru Warszewo, Niemierzyn, Arkońskie)
10. Nadodrze (Stołczyn, Skolwin)
Nawet trudne zadanie dobrze na 10 nie da się podzielić, lepiej na 12 (24).

Ostatnio edytowany przez: ROJ, 29 lipca 2009, 00:43 [1 raz(y)]

HardcoreCitySzczecin
Kibic
Na forum od 7592 dni

**

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:42

MarvinZS napisał:  
mój podział to:
to z wybrałbym z:
---PÓŁNOCY
Niebuszewo, Żelachowo, Gocław

Żarty sobie stroisz :)
Niebuszewo - owszem, ale reszta z ch... wzięta. Ewnetualnie Zelechowo..prawilnie Żelechowa. Pozatym obecnie w tym rejonie znaczące: Golęcino (nie zaden Golęcin) i Stolczyn, a właściwie Gocław Towarowy

maniek^^ napisał:  
Podjuchy jeszcze całkiem pokaźne

Nigdy nie liczy się ilość ale jakość

PS. czały post bes spinki, a jeddynie jako ciekawostka

https://www.facebook.com/HardcoreCitySzczecin
Rch.
Kibic
Na forum od 6965 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 21:57

antyC napisał:  

... Pozatym obecnie w tym rejonie znaczące: Golęcino (nie zaden Golęcin) i Stolczyn, a właściwie Gocław Towarowy

Wiadomo. podałem Gocław, bo chyba najbardziej się kojarzy z tamtego rejonu i jest blisko dzielnic Stołczyn, Skolwin, Golęcino.Wiadomo dzielnice znane m.in z tego, że jak nie jesteś swój to wpierdol gwarantowany:P

Ogolnie można wiele polemizować co do podziału na dzielnice, bardziej znaczące i mniej jeżeli chodzi o jakość. Jeszcze co do Prawobrzeża to chyba ująbym to jednak jako całość, chociaż z drugiej strony pamiętam, że w latach 90 nie raz było się na Kijewie, Dąbiu lub Słonecznym i można było stracic zęby.
Wybór to już problem admina tej gry. Czekam na efekty
ps: Żelachowo musi być:P to zlepek ul. Bandurskiego, Chożej, Robotniczej, Thugutta
pzdr.

Prawa Strona
Kibic
Na forum od 6901 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 22:28

ROJ napisał:  

3.Prawobrzeże - Załom, Dąbie, Wielgowo-Sławocisze, Płonia-Śmierdnica-Jezierzyce,Kijewo, Majowe, Słoneczne, Bukowo-Klękowo, Zdroje, Podjuchy, Żydowce- Klucz

Z tego co się orientuje to na Prawobrzeżu jest os. Bukowe, a Bukowo się znajduje po drodze na Police

"Nigdy się nie poddaj - to prawdziwa sztuka"
kijevo
Kibic
Na forum od 7807 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 22:38

Prawa Strona napisał:  

ROJ napisał:  

3.Prawobrzeże - Załom, Dąbie, Wielgowo-Sławocisze, Płonia-Śmierdnica-Jezierzyce,Kijewo, Majowe, Słoneczne, Bukowo-Klękowo, Zdroje, Podjuchy, Żydowce- Klucz

Z tego co się orientuje to na Prawobrzeżu jest os. Bukowe, a Bukowo się znajduje po drodze na Police

... i nie Klękowo a Klęskowo.

D.
Kibic
Na forum od 6823 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 22:54

MarvinZS napisał:  

---ŚRUDMIEŚCIA
jako całość po nazwą Śródmieście, które jest chyba częściej u nas używane

Ciekawa koncepcja...

Wszyscy co nam źle życzyli, mówili byśmy skończyli
to w tej chwili zobaczyli jak bardzo się pomylili

Obrazek gif wstawiony na forum
krls
Kibic
Na forum od 8037 dni

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 23:00

MarvinZS napisał:  

antyC napisał:  

... Pozatym obecnie w tym rejonie znaczące: Golęcino (nie zaden Golęcin) i Stolczyn, a właściwie Gocław Towarowy

Wiadomo. podałem Gocław, bo chyba najbardziej się kojarzy z tamtego rejonu i jest blisko dzielnic Stołczyn, Skolwin, Golęcino.Wiadomo dzielnice znane m.in z tego, że jak nie jesteś swój to wpierdol gwarantowany:P

Ogolnie można wiele polemizować co do podziału na dzielnice, bardziej znaczące i mniej jeżeli chodzi o jakość. Jeszcze co do Prawobrzeża to chyba ująbym to jednak jako całość, chociaż z drugiej strony pamiętam, że w latach 90 nie raz było się na Kijewie, Dąbiu lub Słonecznym i można było stracic zęby.
Wybór to już problem admina tej gry. Czekam na efekty
ps: Żelachowo musi być:P to zlepek ul. Bandurskiego, Chożej, Robotniczej, Thugutta
pzdr.

Hoża kolego
I czy Bandurskiego należy do Żelechowa tu bym się zastanawiał.
Ogólnie zajebisty pomysł:)

... Inni Cię zdradzili, w biedzie opuścili, ale ja Nie !...
HardcoreCitySzczecin
Kibic
Na forum od 7592 dni

**

Odp: dzielnice Szczecina. Proszę o pomoc. - 28/07/2009 23:35

Prawa Strona napisał:  

ROJ napisał:  

O czymś takiem zapomnijmy...ani gangsterki ;) anu kibicowsko...zresztą Bukowo to wymysł naszych radnych... do nie dawna znany jako Górny Golęcin (bez uznania (o) w nazie) ale to rozkminka dla nas, a nie dla gamgsterskiej gry :)

https://www.facebook.com/HardcoreCitySzczecin
 - 1  - 2  - 

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: SELECT s.sesja_uzytkownik, s.sesja_zalogowany FROM forum_sesje as s, forum_uzytkownicy as u WHERE 1763362998 - UNIX_TIMESTAMP(sesja_czas) < 180 AND s.sesja_uzytkownik = u.id AND s.sesja_zalogowany = 'tak' ORDER BY u.nick ASC
Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/36
;

!
   Error nr 1024;    Opis błędu: 1194: Table 'forum_sesje' is marked as crashed and should be repaired
/home/sites/forum.pogononline.pl/include/class.baza.php/50
;

idź do góry   
  Użytkownicy on-line: 0 - Rekord: 102 - 06/04/2010 21:51

Nie jesteś zalogowany. Możesz czytać forum, jednak aby napisać wiadomość lub zmienić ustawienia musisz się zalogować.
 l: h:

czas wykonania skryptu: 0.03 s. | wersja forum: 2.0-dev [historia]

regulamin | ostrzeżenia użytkowników
Forum służy do prezentacji opinii odwiedzających, którzy są w pełni odpowiedzialni za swoje wypowiedzi.
Serwis PogonOnLine.pl w żaden sposób nie odpowiada za opinie użytkowników.

© Pogoń On-Line 2000-2005